Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Ikke ta kvelertak på byen vår!

06.02 2008 av Willy Nilsen

 

Vær så snill, kjære folkevalgt, ikke la blokker og pengesterke investorer ta kvelertak på byen vår!
Det skriver Aase Lotsberg i et innlegg om planene for Kirkebukta.

 

Innlegg:

Vår nye bydel – Kirkebukta 

Med bakgrunn i artikkel i Aftenposten søndags 3.februar,  ”Er det sånn byer skal bygges?”, hvor bl.a. Kragerø Utviklings tegninger  over Kirkebuktas nye fasade er vist som eksempel, skulle vi ønske det var mulig og tenke stille over hva vi er i ferd med å ødelegge for fremtidige slekter.

Sverre Okkenhaug sa det meget klart på møte vi hadde forrige torsdag, men det er godt å lese at andre mennesker andre steder i Norge er av samme oppfatning.

Tenk hvilken enestående storstue det kunne bli på utsiden av innfartsveien mot sjøen. Åpen scene for alle, parkanlegg, paviljong, brygger, badeplass. Forandre litt på anlegget som allerede er planlagt. Sette opp sjøboder med kafeer, gallerier, Her kan det arrangeres all verdens festivaler, filosofifestival, flåtejazz, musikkfestivaler, opptredener av alle slag. Det kan feires St.Hans med panoramautsikt over Bærøfjorden, seillaser, rokonkurranser osv. Til og med 17.mai feiring for byens befolkning. Det kan nevnes i fleng. Vær modige og snu før det er for sent. Bygg på innsiden av innfartsveien og la oss, folket, få beholde utsiden. Kostnadene for de planene som er gjort, må det finnes en mulighet  for å finansiere, hvis viljen er tilstede. Vår visjon for fremtiden, slik det er planlagt nå blir følgende: Ikke mange yrkesaktive, skattebetalende mennesker kommer til å flytte inn i de små trange leilighetene som nå er planlagt bygget. Kragerø trenger unge mennesker og som Harald Nilsen sa på møte om torsdag, så var ikke leilighetene spesielt tilpasset barnefamilier. Unge mennesker som kommer tilbake eller bare flytter hit, kommer fordi her gode boforhold, godt oppvekstmiljø, rimeligere boliger enn i store byer og barna kan leke fritt ute. Det vil aldri barn kunne på utsiden av innfartsveien hvis de bor i blokk og med dypt vann på den andre siden.

Vær så snill, kjære folkevalgt, ikke la blokker og pengesterke investorer ta kvelertak på byen vår. Ikke la Kirkebukta forvandles til en slags drabantby vi for fremtiden ikke vil være stolte av. Ikke la utbyggingen gå inn i historien som en skamplett vi hefter for .Vi får aldri denne sjansen igjen, det er nå vi har den.

Vi kan se for oss steinrøysa som en glitrende storstue, badet i sol, nærmere sjøen  kommer vi ikke. Idyllisk som en perle, til stor bruk for alle, et område alle vil misunne oss og som ingen har maken til, virkelig en attraksjon Kragerø kan være stolt av for all fremtid.

Som Sverre Okkenhaug så riktig påpeker: Det er for sent når blokkene står der.

Vennlig hilsen

Kragerø Bys Venner

Aase Lotsberg

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS