Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Eldre som kasteballer

15.09 2007 av Willy Nilsen

 

En leder i KragerøAvisa tar for seg situasjonen for Kragerø sykehus med fokus på dagsenteret, som vil bli lagt ned.

 

Leder:

Eldre som kasteballer

Dagsentere som er knyttet til sykehus risikerer å bli lagt ned, og tilbudet i Kragerø er ikke noe unntak.  Årsaken er at tilskuddet til dagsenter-pasienter som kanaliseres via helseforetakene blir dramatisk redusert, og det er ingen muligheter til å drive videre på samme nivå som i dag innenfor de nye økonomiske rammene. 

KragerøAvisa har besøkt dagsenteret på Kragerø sykehus (se artikkel i dagens avis), og vi kan bekrefte inntrykket av et tilbud som betyr svært mye for mange eldre.  Det dreier seg i stor grad om hjemmeboende eldre, som en eller to ganger i uka besøker dagsenteret for sosialt samvær, aktivitetstilbud og en prat rundt middagsbordet.  De ansatte bidrar til at dette er selve ukas høydepunkt for mange eldre i Kragerø.

Det er ikke vanskelig å tenke seg hva nedleggelsen vil føre til.  En mer passiv og ensom hverdag fører raskt til behov for mer hjelp fra kommunen.

De som benytter dagsenteret er ikke sykehuspasienter i faglig forstand, men  fortjener uansett ikke å bli kasteballer innenfor et helsevesen som har enorme ressurser - men som ikke makter å fordele midlene på en måte som kommer enkeltmennesket til gode.

Når sykehusledelsen uttaler at rehabiliteringen blir styrket med ti døgnplasser og at dette er en stor fordel for Kragerø sykehus, glemmer man det faktum at Kragerø sykehus i folks bevissthet er noe helt annet enn det som fremkommer i interne rundskriv.

Realiteten er at lokalsamfunnet har mistet flere tilbud som tidligere var en helt naturlig del av  sykehusdriften. Det er nok å nevne døgnbemannet kirurgisk poliklinikk. 

For mange er også dagavdelingen en naturlig del av sykehusdriften.  Men byråkratene i helseforetaket mener noe annet, og overlater til kommunen å ta hånd om de som bokstavlig talt blir kastet ut.

Willy Nilsen, redaktør

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Argus
Dato:Mandag 17. september Kl: 20:11

Det skjer en sniksentralisering av sykehusene. Det er mye bra på Kragerø sykehus, men det meste er til for pasienter fra andre steder enn Kragerø. Bortsett fra medisinsk poliklinikk er det ikke mye igjen av det gamle "lokalsykehuset".

Av: Pasient
Dato:Søndag 16. september Kl: 11:11

Lederen setter tingene på plass. Saken er at vi som bor i Kragerø har et annet syn på hva et lokalsykehus er, enn det Rui & Co legger i begrepet.

Av: snømann
Dato:Søndag 16. september Kl: 09:48

Det er helt vilt at rehabiliteringen skal legges ned.Kommunen må finne penger for å opprette holde dette tilbudet.Det er en skam og gjøre slik med ett tilbud som er til stor nytte for mange.Typisk velferdssamfunnet å gjøre slik-legge ned eller stenge det som andre har glede av!!!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS