Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Hvem skal styre videre?

11.09 2007 av Willy Nilsen

 

Høyre og Venstre er valgets vinnere i Kragerø, mens SV og Arbeiderpartiet slikker sine sår og må forberede seg på fire år i opposisjon. Men hvem skal overta styringen?
Si din mening!

 

Selv om fintellingen kan føre til endringer, er det på det rene at  Ap, RV og SV er langt unna flertall i kommunestyret. 
Flere muligheter ligger åpne, og Kåre Preben Hegland spiller en nøkkelrolle uansett.  Men man kommer ikke utenom at Solfrid Rui Slettebakken gjorde et kjempevalg for Venstre.  Ett av spørsmålene er om det går mot et samarbeid i Kragerø på lik linje som i fylkeskommunen, der Høyre, Frp, KrF og Senterpartiet  har funnet hverandre - og fortsetter ved roret også de neste fire årene.
Hva mener du?
Hvem bør Venstre samarbeide med?  Hvis fintellingen ikke gir dramatiske endringer, vil partiet også ha flertall sammen med Ap, RV og  SV. Og hvis Krf og Senterpartiet henger seg på, blir det et solid flertall.
Velgerne har gitt beskjed om at de ikke ønsker fortsatt styre med Ap og SV i sentrale posisjoner. Endring blir det uansett.
Diskusjonen etter valget vil pågå en tid før alt er på plass.
Hva er ditt råd til partiene og politikerne?

Willy Nilsen, redaktør.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Per
Dato:Onsdag 17. oktober Kl: 12:44

Fornuftig Terje. Tenk bare på hva som er blitt tilrettelagt av kommunen i Kirkebukta. Slike tilrettelegginger blir til i kommunestyret ved at noen politiske partier og enkeltpersoner tør stå fram og kjemper for utviklingen i stedet for å la seg hundse med av "museumsvokterne". Det sittende kommunestyret skal ha ros for evne til å sluttføre en så viktig plan for Kragerø som kirkebuktaplanen er. Se dagens oppslag om miliiardinvesteringer som nå kommer som følge av politisk vilje og næringslivets evne til å gjennomføre.

Nå gjenstår det å se om det nyvalgte kommunestyret klarer å legge til rette for mange arbeidsplasser på Tangen og ikke hopper på rådmannens innspill om å legge mesteparten av arealet til en havn vi ikke har bruk for. En "stor" havn i Kragerø vil ikke skape sårt trengte arbeidsplasser - bare legge beslag på svært verdifulle arealer.

Av: Terje
Dato:Onsdag 17. oktober Kl: 11:11

Se innlegg fra "flytter kanskje tilbake til Kragerø." Her er det mye bra. Kragerø trenger folk som har kunnskap og som vil bruke den i Kragerø til å skape noe. Kommunen skal legge til rette attraktivitet for å tiltrekke seg mennesker og investeringer.

Noe nytt må til nå, det har vært for mye preg av sosial, trygd og støtteoverførsler de siste årene. Nå kan det være snakk om å gjenreise selvrespekten.

Av: Flytter kanskje tilbake til Kragerø
Dato:Tirsdag 16. oktober Kl: 19:53

Nå må det nye kommunestyret prioritere næring fra dag èn for å vise Kragerø`s befolkning at de klarer å redusere på eiendomsskatten og skape noe i Kragerø som skulle skjedd for mange år siden! Hele poenget med at det offentlige skal ha noe med privat sektor å gjøre er å legge tilrette når det går tregt i økonmien og holde igjen når det går for fort. Det er vel liten tvil om hva tidligere kommunestyrer har vært best på her.. Vi får bare håpe at det sitter et par oppegående mennesker i det nye styre som kan benytte seg av de mulighetene kragerø har...

Av: skuffet v-velger
Dato:Tirsdag 16. oktober Kl: 07:57

At Vestre og Solfrid lot seg bestikke av en 40% stilling i kommunen (les: varaordfører) hadde jeg aldri trodd. Det er ikke lengre siden enn juni måned at kommunestyret vedtok hvordan den politiske organiseringen skulle være ettter valget. Dette er farlig nære bestikkelse og korrupsjon for å oppnå posisjoner der det ikke er så viktig med hvilken politkk man får gjennomført. Venstres to viktigste Solfrid og Trine J. vil kun oppnå å være "gallionsfigurer" for H og Frp vil ha makta.

Av: også hytteeier
Dato:Mandag 15. oktober Kl: 23:00

Moen kan bli så lure at de til slutt lurer seg selv. Venstre kan ha en slik kurs.

Av: BB-23
Dato:Mandag 15. oktober Kl: 20:59

Uffameg. Nå har Sponheim effekten også nådd "var v-velger".
Drit i Oslo. Stå på Kragerø.

Av: Øyboer 2
Dato:Søndag 14. oktober Kl: 22:00

Er det ikke utrolig at et parti med 8% tilslutning (i Oslo) skal klare å skrike seg til Ordførerstillingen.
Er det slik demokratiet skal virke?
Her gjelder det tydligvis å skaffe seg selv en jobb framfor å lytte til hva velgerne vil!

Av: var-v-velger
Dato:Søndag 14. oktober Kl: 18:02

Nå rett før det nye kommunestyret skal i gang i Kragerø, bør mellompartiene med V i spissen se hva som skjer i hovedstaden. Alt skulle tilsi meget bedre uttelling for sentrum om en hoppet bort fra Frp og H. I tillegg ville det bli langt bedre politikk i kommunen. Hvordan skal sentrum få gjennomført sentrumspolitikk i kompaniskap med Frp?

Av: spent
Dato:Søndag 14. oktober Kl: 14:54

Vel, alle er mot eiendomsskatt. Noen partier vant valget på at den skal reduseres og etterhvert fjernes. Som velger regner jeg med at H og Frp legger fram en konkret plan for fjerning av eiendomsskatt. Samtidig må de jo legge fram konsekvensene av å redusere/fjerne eiendomsskatten. Men rart blir det om Frp og Høyre først skal øke denne skatten fra dagens nivå til 19,5 eller 20 mill.kr. Egentlig vet vi lite hva politikken blir fremover siden de borgelige kun var opptatt av "politiske bein" - ikke praktisk politikk. Borten kalte det "å bære ei bør med sprikende staur".

Av: Også hytteeier
Dato:Fredag 12. oktober Kl: 18:04

Ved å legge til rette for ny virksomhet vil innbyggernes inntekter øke, samme gjelder dermed den ordinære skatteinngangen. Da blir eiendommskatt unødvendig i Kragerø - på samme måte som den er unødvendig i de fleste andre kommuner i Norge. Politikerne har utfordringen de neste 4 år, de bør mestre den.

Av: Ole G
Dato:Torsdag 11. oktober Kl: 16:05

Med den store og gode satsningen det er på skole i Kragerø nå, er det ingen av partiene som kan klare å fjerne eiendomskatten i Kragerø på veldig mange år,uten å rasere tjenestetilbudet på andre områder.
Så ærlige bør politikerne i Kragerø være at de innrømmer det.
Eiendomskatten er usosial og burde vært borte, men Kragerø kommunes økonomi er avhengi av den, i lang tid framover.

Av: Nicholas
Dato:Onsdag 10. oktober Kl: 21:39

Hehe. Eiendomsskatten borte etter to år? Har du ikke hørt hva den nye ordføreren har sagt? Neste år blir det like mye eiendomsskatt som de sosialistiske partiene gikk til valg på. Deretter skulle vi få en GRADVIS nedtrapping. Så kan man legge hva man vil i ordet 'gradvis'. 19 mill om to år, 18,5 mill om tre år osv...

Av: Også hytteeier
Dato:Onsdag 10. oktober Kl: 20:20

Tror dette valget gikk så bra som det kunne gå. Ser frem til eiendommsskatt med lav sats som blir borte etter 2år. Viktig å ikke innføre et usosialt opplegg med bånnfradrag, slik at absolutt alle må og bør betale en andel. Bedre da å innføre en minimumssats. Selvsagt skal de med liten eiendom betale lite og de med stor eiendom betale litt mer. M

Av: Student
Dato:Fredag 5. oktober Kl: 12:02

Anger burde kanskje ha tenkt akkurat det FØR han la stemmeseddelen i urnen? De som fulgte litt med, så jo at høyre ikke klare å gjøre rede for nettop det spørsmålet også før valget.

Av: Anger
Dato:Fredag 5. oktober Kl: 09:29

Stemte Høyre som en protest mot eiendomsskatten, men nå angrer jeg. Det er jo ingenting som tyder på at Høyre vil redusere eller fjerne eiendomsskatten. Hva skal de legge ned eller redusere for å få regnestykket til å gå opp? Det dreier seg tross alt om 19.5 millioner!

Av: Terje
Dato:Mandag 1. oktober Kl: 12:03

Kanskje litt rart å lese at det er de marginale partier som svært få ønsker og som like få har stemt på som omtales mest her. Slike som RV, SP og Venstre. I hvert fall de to første er særinteressepartier som arbeider for medlemmene sine og i mindre grad for hele samfunnet. Sp er jo en interesseorganisasjon som kan sammenlignes med LO eller NHO. Kragerø hadde vel hatt best av at de virkelig gode kreftene og personene i AP, FRP og Høyre stod sammen om å drifte og utvikle byen slik som de aller fleste.

Av: Argus
Dato:Søndag 30. september Kl: 09:44

Helge Rykkja påpeker noe som er veldig viktig: Slettebakken hadde oppnådd mer ved på gå til venstre enn til høyre. Hun er blitt offer for partiets generelle høyredreining, og vil helt sikkert møte seg selv i døra i mange sammenhenger i tiden som kommer. Hennes politikk har jo vært en blanding av RV, SV - og litt Venstre.

Av: Argus
Dato:Søndag 30. september Kl: 09:38

Jeg forstår poenget med at RV har ført en fast linje, mens Ap har vinglet. Mens Ap driver politikk som "det muliges kunst", går RV rett på samme hvem de støter på. Slikt blir det sjelden gode løsninger av.
Jada, Ap har gjort noen blemmer og har forhåpentligvis lært av det.

Av: Kisum
Dato:Lørdag 29. september Kl: 17:18

Jeg kan ikke si meg enig med tretten-åringen under meg, men nekter å motargumentere vedkommende. Etter all sannsynlighet hadde han/hun ikke forstått hva jeg hadde ment.

Melding til redaktør Nilsen: Hvorfor lar du slike ytterst useriøse innlegg ligge publisert ute?

Av: Helge Rykkja
Dato:Fredag 28. september Kl: 21:58

\"BB23\" har absolutt eit poeng, det skal eg gjerne innrømme. Men ikkje skjer alle Raudt-lag (Eg skriv Raudt no) over ein kam. Det er faktisk eit anna parti, FrP, som har \"folk flest\" som vedtatt slagord utan at dei snakkar for eit fleirtal. Ingen er feilfrie. Når det gjeld matematikken mellom partia i Kragerø etter oppteljinga kom vi i ein utsett posisjon i ei 14-gruppe, medan Venstre som det einaste partiet på vippen hadde alle sjansar til å kassere inn ein stor politisk pott. Men Raudt har på gang ein betre organisasjon som jobbar, og veljarane våre skal vite at vi satsar vidare på kjernesakene lokalt.

Av: BB23
Dato:Fredag 28. september Kl: 13:46

Du har så evig rett "Takk til Helge". RV har bestandig en tendens til å operere på vegne av "folk flest" eller "mannen i gata". Dette rimer veldig dårlig med at partiet er et microparti.

Av: Takk til Helge
Dato:Torsdag 27. september Kl: 22:46

Enig med Rykkja i at RV's betydning er sterkt overdrevet. Godt at det i det minste er en person i partiet med litt selvinnsikt. Andre i RV både snakker og skriver på vegne av "folk flest". Disse menneskene har mye å lære av Rykkja.
Synd at RV vel egentlig falt for eget grep.

Av: Nicholas
Dato:Torsdag 27. september Kl: 22:17

Fint at du svarer, Helge! Jeg tror at innlegget deres som at SV hadde gode kort på handa i Skrubboddensaken falt tungt om hjertet for mange SVere. På den annen side har nok SV seg sjøl å takke for det dårlige valgresultatet, både gjennom lite gjennomslag for sin politikk i regjering og A.Jensens utspill om eiendomsskatten.

Håper SV og RV får til en avtale om deling av de resterende plassene. Helge Rykkja har gjort en god jobb i bygningsrådet og jeg håper du fortsetter der!

Av: Helge Rykkja
Dato:Torsdag 27. september Kl: 16:30

Det er berre nesten riktig det som du, Nicholas, seier. RV har samarbeida med Venstre i bygningssaker HEILE denne valperioden, og det har ikkje noko med kjærleik å gjere, det er berre realpolitikk. SV har forresten vori ein del av dette samarbeidet. SV har sagt til oss at vi høyrer frå dei etter deira interne drøftingar. Korleis skulle vi i RV "krype til korset", kva meiner du? Vi er heller ikkje aleine om å meine at Solfrid Slettebakken hadde fått meir av både teknisk uttelling og politisk naboskap i eit samarbeid til venstre istadenfor kabalen slik han ser ut no. RV har si eiga linj, det er rett. Men somme av dykk på lista overdriv RVs rolle i det dårlege valet for SV og Ap. Nøkternt sett ser vi jo at SV hadde ein stor tilbakegang over heile landet og at innlegget frå Arnfinn Jensen i saka om eigedomsskatten skapte mykje reaksjon hos veljarane. Riktignok hadde ordførar Erling Laland sine tilhengjarar, det viser dei personlege røystene på han, men mange veljarar var denne gongen - etter ulike saker i perioden - blitt i tvil om kor mykje partiet var til å stole på. Likevel: Eit stort parti er Ap framleis...

Av: Nicholas
Dato:Onsdag 26. september Kl: 21:18

Klart at RV har drite seg ut ved å angripe både Ap og SV så hardt før valget og samtidig lagt sin elsk på Venstres ordførerkandidat. Leser at Rykkja forventer at SV kontakter RV. Hvorfor det? Her er det vel strengt tatt RV som burde krype til korset!!! Tror SV kan finne på å ta RV inn i varmen. SV trenger å distansere seg fra Ap. Håper de ser det sjøl!

Av: også sosial
Dato:Onsdag 26. september Kl: 15:44

Tydeligvis noen RV'ere som endelig skjønner at dette gikk i dass. "Såra og vonbroten"?
Lønn som fortjent, sier jeg.

Av: sosial sosialist
Dato:Onsdag 26. september Kl: 08:05

Sosialist
SP har 1 rep av 35. Så kan -la dem skrike - etterhvert finne ut hvor mye de får igjen for sitt ene mandat, han følger nok med. Det eneste partiet med sterkt sentralisme er AP. - la dem ikke skrike - burde kanskje se litt tilbake å se hvilken behandling Kjell Ove Heistad fikk av sitt parti da han sto på partiprobramme, hva gjaldt skole osv. Han ble utsatt for det jeg vil kalle stasi light i glasshuset. Han har stor integritet innenfor fagbevegelsen og som privatperson. Det er det mer enn man kan si om noen sosialidemokrater, som til tider hverken er sosiale eller demokrater. Til sosialist.Du nevner eksemler; kom med dem, vær konkret!

Av: La dem skrike
Dato:Tirsdag 25. september Kl: 15:57

Hva er "velgernes interesse" sosialist fra RV? Det samme som "folk flest"?
Kanskje på tide at Kragerø RV tar inn over seg at partiet kun har 2 av 35 kommunestyrerepresentanter.
Det er det faktisk noen grunner til, og de som står bak de 33 andre er vel ikke uærlige alle sammen vel?
Enig med "Også sosialist" at det bare er å la RV skrike, skrive i avisen og protstere alt de vil - på alt og alle - og la dem synes at de er de ærligste av absolutt alle slik som sosialisten nedenfor fremstiller RV.
Det hjelper bare ikke når så få er enige med han.

Av: Også sosialist
Dato:Tirsdag 25. september Kl: 12:45

RV er vel ikke mer ærlig i posisjon enn noen andre? Ærlighet ser ut til bare å gjelde dersom et parti uansett side slipper å ta ansvar for noe. Her finnes nok av eksempler.
Heldigvis har vi ikke kommet i den situasjon i Kragerø nå at RV er i posisjon til noe som helst. Nå kan RV hyle,stå på torvet med plakater, skrive innlegg i lokalavisene, gå i tog og kritisere alle som ikke vil leke med dem.
Det blir jo nå resten av det politiske miljøet og alle de som prøver å få til noe.
Hvilke alternativ kan RV bla opp?
RV har gjort venstresiden en kjempe bjørnetjeneste ved å gjøre SV og AP til sine hovedmotstandere i valgkampen, og det er jo ikke rart at de borgerlige juble for akkurat det. Forstå det den som kan.

Av: sosialist
Dato:Mandag 24. september Kl: 21:14

til argus og din kritikk av RV gjennom valgkampen:
forstår du ikke at det du påstår er å bryte ut er å være bastante og kompromissløse i de store og viktige sakene? RV har stått last og brast der AP har vinglet; ta for eksempel skolesaken hvor AP først går til valg på å beholde skolestrukturen, deretter jobber for å legge ned skolene i distriktene i hytt og gevær også til slutt under valgkampen berømmer seg selv for at ting ble som det ble. RV jobbet for opprettholdelse av skolestukturen hele tiden.Det var APordfører Laland som tydde til direkte udemokratiske midler da han gav politisk klarsignal om å behandle skrubbodden på delegasjon - gikk senere ut og tok egenhendig på seg ansvaret. Og hva var konsekvensen av det ansvaret? Ingenting! En spak unnskyldning var alt det velgerne fikk. RV kommer i en god posisjon for sin egen politikk dersom de blir skviset ut - nemlig det å ikke måtte gå i politiske kompromisser som setter velgernes interesse i fare kun for å opprettholde sin egen maktposisjon. Det burde både Laland og nå Solfrid Slettebakken etter at hun gav seg hen til Frp lære noe av. Ærlighet og kompromissløshet i viktige saker varer lengst, og RVs tid vil derfor komme. La bare de store drite seg ut først.

Av: demokrat
Dato:Mandag 24. september Kl: 14:50

Til tenk nytt.
Selfølgelig er politikken viktig. Det er vel nettopp derfor velgerne har valgt bort venstresiden og da er det LOGISK at de borgelige inkl. FRP overtar. Lokalpolitikere er tydeligvis også så rakrygget at de ser bort fra sentralpolitikere som Martin Kolberg og Televimsen Sponheim.

Av: tenk nytt
Dato:Mandag 24. september Kl: 14:20

Til demokrat. En kunne jo tenke seg at politikken betyr noe også, og da er det muligens lettere å få til sentrumspolitikk ved å se til Ap framfor Frp. Bestrider ikke H sine 8 represntanter. Logikken er altså ikke vanskeligere enn som så, om en klarer å se lenger enn til posisjonene. Tror kanskje at de fleste av sentrumspartienes velgere også kjenner seg nærmere Ap enn Frp. Det er jo også en logikk.

Av: demokrat
Dato:Mandag 24. september Kl: 11:36

Til tenk nytt.
Hvorfor i all verden skulle "sentrum" ha ordføreren. Tilsammen har disse partiene 7 innvallgte representanter, mens Høyre alene har 8.
Litt logikk må der vel også være inne i hestehandelen.

Av: tenk nytt
Dato:Mandag 24. september Kl: 11:08

Det nye kommunestyret skal jo komme sammen uti oktober. Sjøl om det er laga avtaler mellom noen partier, kan det jo skje at nye muligheter viser seg. Om sentrum ser at de kan få ordfører ved å samarbeide med andre, kan de også ha bedre sjanse for å gjennomføre sentrumspolitikk. Tross alt er Ap nærmere sentrum enn Frp! Har sentrum helt gitt opp å få ordfører?

Av: Veeeldig skuffet
Dato:Mandag 24. september Kl: 08:10

Det er nok en ny situasjon for Venstre, og da kanskje spesielt den kommende varaordføreren, å måtte forsvare seg for å være HOVEDANSVARLIG til det faktum at FRP har fått en så dominerende rolle i bygningsråd og hovedutvalgene. Rent borgerlig flertall i bygningsrådet UTEN VENSTRE da gitt!
Det var nok mye lettere å kritisere Blikra,Laland &co.
Det var Venstre som satt med nøkkelen, brukte den, og nå er vaktbikkjene fra RV helt ute, SV og AP som har mange sammenfallende synspunkter med Venstre i håpløst mindretall, og et Venstre som bare kan opptre som GALLIONSFIGURER både som varaordfører og bygningsrådsleder.
At lokalavisene har kalt Venstre og Løchstøer for vinneren av forhandlingene ar for meg en gåte når man ser på realitetene bak dette.

Av: Argus
Dato:Mandag 24. september Kl: 07:51

Det er like greit at Ap og Sv starter perioden uten RV. For RV bryter jo ut uansett. Ingen andre partier har forsøkt å ødelegge så mye for Ap i valgkampen som RV. Partiet får som fortjent.

Av: Kragerøs beste
Dato:Mandag 24. september Kl: 07:25

Hadde Venstre valgt samarbeid med Ap hvis Ap hadde fulgt sogeskrivars råd og lat Solfrid bli ordfører? Kan noen i Venstre svare på det?

Av: Tillitsmann
Dato:Søndag 23. september Kl: 17:16

At Vensytre er et borgeli parti er ingen nyhet. Heller ikke at Venstre velger Høyre framfor AP, men at Venstre velger Frp framfor AP er nytt, i alle fall her i byen. Det er nok mamge skuffete venstrevelgere idag. Ikke rart valgdeltagelsen går ned!

Av: Skuffet
Dato:Søndag 23. september Kl: 14:24

Det er kommet frem at Venstre fikk samme tilbud fra AP som fra H/Frp - nemlig varaordfører og leder av bygningsråd. De kunne altså fått samme uttelling uansett valg av side. Derfor er det et rent POLITISK standpunkt Venstre har tatt - pososjonenen de ønsket kunne de jo ha fått uansett. Venstre har vist sitt ansikt - de valgte å sette Frp i mange av de mest viktigste posisjonene i kommunen. Venstre i Kragerø er i sannhet et borgerlig parti.

Av: Justisia rebellum
Dato:Søndag 23. september Kl: 13:09

Dette er en blogg med virkelige demokratiske perspektiver. Det gamle ”torget” fra Platon’s tid med meningers mot, er midt blant oss på krageronett.no. 202 mer eller mindre seriøse kommentarer… Håper dette kan fortsette!

Av: Makta rår
Dato:Søndag 23. september Kl: 09:29

Blir jo litt spennende - om ikke veldig - om AP og SV skviser ut RV i de få utvalgsposisjoner som er igjen. Egentlig ikke annet å vente etter at RV's hovedskribent Drevland har hatt som hovedmotstandere nettopp AP og SV. Synd for RV, men men for den borgerlige siden er det enklere å håndtere SV's "gamlehjem" enn RV,s mer populære politikere.Da er det vel ikke noen tvil om hvem som er lokalvalgets STORE taper - RV. Men det kan partiet takke sine egne for - rent borgerlig flertall med et sentralt plassert FRP - og RV ute av det meste. Gratulerer!

Av: Pensjonist
Dato:Søndag 23. september Kl: 08:56

Enig med både jenter og også hytteeier i at det blir for dumt å bruke slike hersketeknikker som til Jørgensen bruker i sitt innlegg. Det er likevel grunn til å ta opp problemstillingene som gjøres i dette innlegget.
Så får vi heller se hva den nye bygningsrådslederen står for faglig som leder av dette viktige rådet. En ting er politiske standpunkt, men det kreves også kompetanse bl.a på Plan-og bygningslov m.m. De innleggene den nye lederen hittil har kommet med i den offentlige debatten tyder på at hun må lese seg kraftig opp innen dette fagområdet.
Avslørende og lite tillitsvekkende så langt.

Av: Argus
Dato:Søndag 23. september Kl: 08:48

I likhet med alle andre politikere, vil også bygningsrådets nye leder Trine Jørgensen være inhabil i enkelte saker. Det løses ved at man har en vararepresentant. Verre er det faktisk ikke.

Av: også hytteeier
Dato:Lørdag 22. september Kl: 22:38

Enig i at det er usaklig å bruke fru Jørgensen. Det står respekt av henne og det er et forsøk på å latterliggjøre kvinner som har sine meningers mot. Skjerp deg du som skriver på den måten, det virker motsatt av den hensikten du har.

Av: heisann
Dato:Fredag 21. september Kl: 20:45

Et rart innlegg om herr eller fru.. betyr ikke noe. Det som betyr noe er hva de nye vil i politikken. Kliss uavhengig av kjønn! Hva er framtida i Kragerø? Mange har stilt spørsmål som ikke er besvart! Kan vi få svar?

Av: Jenter
Dato:Fredag 21. september Kl: 19:53

Nei nå! jenter:
DETTE FINNER VI OSS IKKE I! Her er en grusom sinna gubbe.
Hvorfor det da? Er det gamle JANTE Som er ute og går?
Hvorfor skal jenter finne seg i å benevnes med Fru i en støgg tone hvis en ikke liker det hun sier? Skal vi begynne å kalle mannlige politikerne for Herr Laland, Herr Hegland og Herr Løchstøer kanskje?
Nei, inn med jentene. Stå på - slå ned på grautgramsene!

Av: Til Jørgensen
Dato:Fredag 21. september Kl: 15:28

Leste nettopp fru Jørgensens blogginnlegg om habilitet der hun trekker fram Finn Kristensens gratisengasjement i Aker Yards ressursgruppe, som var over for to -tre år siden, og som leder av Havnestyret. Hva er det for noe vas? Han er da ikke foreslått som leder av Bygnigsrådet, er ei heller en betydelig grunneier i Kragerø, men tvertimot en samfunnsbygger med høy kompetanse og integritet. Å sammenligne seg med en slik hedersmann, er å opphøye seg selv på en respektløs måte av Jørgensen: han har ingen personlige interesser. Det har hun i forhold til Fossen og gjennom grunneierinteressene til sin mann. Ellegård og Wiik ble kjent inhabile under forrige kommuneplanrullering for langt mindre forhold.Innvendingen mot bru til Valberg er ingen liten sak: den gjelder om det skal bli bedre trafikkforhold, steinbruddet, Lovisenberg, næringsutvikling og boligbygging. Altså rekker det langt videre enn om seilebåtene skal til Hestøya eller ikke. Dette har mye å si for hvordan kommuneplanen blir seende ut! Det angår altså Jørgensen utover det å være folkevalgt, og er hun da habil?

Av: Forvirret velger
Dato:Fredag 21. september Kl: 14:17

Det ser ut som folk er undrende til posisjonsfordelingen. Men like mye er det usikkerhet om den politikken den nye posisjonen skal føre. Hvor skal kultur og miljøsaker ligge? Hvordan blir det med eiendomsskatten, H og Frp? Hvor skremt er den nye posisjonen av rådmannstallene (Varden igår)? Er det flere i posisjonen enn Frp som vil skrinlegge Helle skole? Hva skjer i miljøpolitikken, V? Hva skjer i skjenkepolitikken, Krf - får dere gjennomslag hos andre i posisjonen for strengere åpningstider? Er dere enige om hytteutbygginger i skjærgården? Dette er politikk, men folk vet jo ingenting om dette! Er det noen med posisjon som kan gi noe svar på dette? Eller er det sånn at posisjonen bare har et sak-til-sak-samarbeid med hverandre eller andre? Har noen av dere noen kontakt med andre partier for å få gjennomslag for noe som betyr noe i disse eller andre saker? Som politisk (ikke posisjonsinteressert!) interessert velger som saumfarte programmene må jeg bare spørre!

Av: Enda mer undrende
Dato:Fredag 21. september Kl: 12:40

Hvor lenge varer Venstres politikk ? I juni foreslo V å legge hovedansvaret for for miljøsaker til hovedutvalget for samfunn (hsu). Nå skal Solfrid selv ha det politiske ansvar for miljø-og kultursaker som varaordfører (???. Er usikker på hvor miljøet havna, men kultursakene skal fortsatt være i hsu, men der har jo Ellef det politiske ansvaret. Ser jeg et lite kaos?

Av: Undrende
Dato:Fredag 21. september Kl: 12:18

Venstre er nå kommet i posisjon og skal drive politikken sammen med H og Frp,takket være et tilbud om 40% jobb i kommunen som varaordfører til Solfrid. Lar seg tydeligvis bestikke......
Solfrid som før valget tale så vel om åpenhet, integritet og ukultur....

Av: Berre undrast
Dato:Fredag 21. september Kl: 12:14

Dei som no hev fengje makt frå i haust frå det yttarste Høgre og Framsteg lova oss lette i skatt på eigedomane våre. Difor, og berre difor, vann dei kampen om tingsetene. Når dei no seier at vi fyrst skal auke skatten, har dei ikkje fare med sanning mot oss som trudde dei. Anten må dei gje oss lette i skatt eller dei må seie at dei laug. Så mykje kjeft og harde ord desse to partia ga SV og Ap fordi dei ikkje evna å rekna ut eigedomsskatt, må H og Frp no tole å få attende. Desse to partia laga dette til viktigaste sak i kampen om setene; no må dei syne at det er noko meir enn å lure oss til å vere stemmekveg!Kva for konkrete planar føreligg frå H, Frp og V i dette spørsmålet? Vi treng ikkje spørre Krf og Sp av di dei ga svar innan kampen om setene tok til.

Av: Snorre S.
Dato:Fredag 21. september Kl: 09:55

Til sogeskrivar.
Eg fastheld Tønnes Skriftlærd, er ikkje en som kan Gulatingslova på rams
skriftlærd?

Av: Tidigere Kragerø
Dato:Fredag 21. september Kl: 09:39

Kragerøfolk.
Tenk fremover og få i gang et næringsliv som går for fullt. Skaff arbeidsplasser, og da nytter det ikke med Venstres visjoner om at hver enkelt skal ha alle valgmuligheter til å ha sin egen bedrift. Se på hvor lite dette bidrar til felleskassa og spesielt til hvor lite det bidrar til fagopplæring av nyutdannede. Det må de etablere større bedriftene ta seg av.
Det er store regninger som skal betales, og med redusert eiendomsskatt er det ikke annen vei ut av dette.
Et ansvarlig AP i opposisjon, sammen med H, FRP, SP og KRF kan bli bra.
Motstandspartiene V, RV og SV er samlet likesmå som før.
Stå på Kragerø!

Av: H-velger
Dato:Fredag 21. september Kl: 07:45

Jeg stemte Høyre fordi partiet gikk inn for å redusere eiendomsskatten. Hvis partiet skal beholde troverdigheten, må en nedtrappingsplan legges frem NÅ!

Av: Argus
Dato:Fredag 21. september Kl: 07:43

Er selv ganske formell i formen, men jeg vil skryte av sogeskriver som setter tingene på plass på en humoristisk måte og med imponerende snert i politiske vurderinger. Når det fremstilles slik, blir det heller ikke støtende for de som omtales. BRA!

Av: Sogeskrivar
Dato:Fredag 21. september Kl: 07:39

No har eg fått kaffi, berre ei saksopplysing på fredag morgon.
Eg likte ikkje at Johan Tønnes vert kalla Tønnes Skriftlærd. Dei skriftlærde kjenner boka til Olav den Heillage. Det er Noregs lovbok på Tinget, Johan kjenner. Han er ein klok mann med seks periodar i Kaupanghallen. Han må ikkje kallas Skriftlærd. Det var ikkje for ingenting at Aud Kristkvinne hadde forlatt vinglemennene og gått over til hæren til tidlegare Einar Kristbonde som hadde vore ordstyrar i Kaupang. Ho likte ikkje mjød, ho haldt seg til saft og vann. Medan Johan tingmann var viden kjent for sine ferder over havet til nordspissen av grannelandet.
Som vi har sett i bodstilkka, feirer Aud Kristkvinne i desse dagar 100 år med saft og vann!

Av: Sogeskrivar
Dato:Fredag 21. september Kl: 06:53

Orsak.
Eg vakna i otta og fann ut at eg måtte oppdatere teksten frå i går kveld:
Raudehæren lytta ikkje til sogeskrivars råd. Erling prestesøn må fare i austerled. Avgjerda er teken, spørsmålet er besvart: Blåmenn skal styre i fire år.
Raudehæren kjente ikkje til Olav den Heillages bok:" Gud står dei stolte i mot, medan dei ydmyke gjev han nåde." På tross av at Erling var prestesøn.
Ellef øyværing, kalla Storbonde av andre, ydmyka seg. Han hadde også drive med hestehandel. Han såg det ikkje som røvet gods å vere varaordstyrar. Han tenkte: " Det overlet eg til Johan tingmann." Av andre vert han kalla Tønnes Skriftlærd, noko sogeskrivar er usamd i. For si framferd fann Ellef øyværing nåde hos blåmenn, vinglemenn, Kristmenn og bondemenn.
Dei tok han inn i varmen, han hadde fryse så lenge...
Kvelden då Ellef øyværing og Storbonde for ut Bærøfjorden på heimveg, var det stille, i Kaupang hørtes eit kvad:
" Eg lurte dei alle, no sit eg med makta, Siv vil eg elske av heile mitt hjarta, eggelikør vil eg drikke A , Lange natta og skåle med Karl og Eli i sommarnatta."
Med dette takkar sogeskrivar for seg.

Av: Da var det regjeringssamarbeid
Dato:Fredag 21. september Kl: 01:02

Vi får vente og sjå, men som det vart sagt ein gong: \\\" Det er tungt å bære staur som sprike\\\".

Av: Det var TEKNISK de sa
Dato:Fredag 21. september Kl: 00:31

Det kan bli mer enn spennende å følge det nye tekniske samarbeidet. Såg i avisa idag at Ellef E. eller Ellef Villmann mente det var det samme hvem som eide en strand på Tåtøy. Han hadde ihvertfall ikke betenkninger i forhold til å hindre fremtidige "ikkegrunneier/strandeierbefolkning" i å få en bryggeplass. Jeg er sikker på at lokalavisene kan se 4 lykkelige år i møte. Her vil det ikke mangle på stoff.

Av: arkitektspiralen
Dato:Torsdag 20. september Kl: 22:55

bb23+fremtid i krag.
la naeringslivet blomstre. Husk at binsniss ikke er en del av virkeligheten, det er kortsiktig vinst som motiverer den slags livsfoersel, det kommer folk etter oss og vi kan tross alt ikke la vaare intensjoner betales av dem.
det er ikke bare aa bygge i oest og i nord, det faar konsekvenser og de maa vaere myntet paa ALLE SOM EN.

Av: Skuffet
Dato:Torsdag 20. september Kl: 21:20

Hvor lenge var Adam i Paradis... Ikke før valget er over, og hverdagen kommer, sier Hegland at vi nok må ha inne de 19,5 mill i eiendomsskatt allikevel - altså akkurat det AP har sagt hele tiden. Høyre gikk til valg på å redusere eiendomsskatten. Nå er visa et man først skal heve den fra 13,5 til 19,5 - i følge høyre - SÅ skal man jobbe for å få den ned!!! utrolig...!!!

Av: Sogeskrivar
Dato:Torsdag 20. september Kl: 20:10

Raudehæren lytta ikkje til sogeskrivars råd.
Erling prestesøn må fare i austerled. Avgjerda er teken, spørsmålet er besvart: Blåmenn skal styre i Kaupang i fire år.
Raudehæren kjente ikkje til Olav den Heillages bok:" Gud står dei stolte i mot, medan dei ydmyke gjev han nåde."
Ellef øyværing, ydmyka seg. Han ville ikkje røve til seg varaordstyrar stillinga. For sin ydmyke framferd fann han nåde hos blåmenn, vinglemenn, Kristmenn og bondemenn. Dei tok han inn i varmen, han hadde fryse så lenge....
Kvelden då Ellef øyværing for ut Bærøfjorden på heimveg, var det stilnet, i Kaupang hørtes eit kvad:
" Eg lurte dei alle, no sit eg med makta, Siv vil eg elske av heile mitt hjarta, eggelikør vil eg drikke, lange natta og skåle med Karl og Eli i sommernatta."
Med dette takkar sogeskrivar for seg.

Av: BB23
Dato:Torsdag 20. september Kl: 18:42

Følger deg helt "fremtid i Kragerø". Nå er det så fart i sakene at dette ikke må stoppe opp..jo kansje...rådmannens tall vedr. underskuddet viser muligens at det må litt bremser på med hensyn til den nye Helleskolen?? Ny behandling i det nye kommunestyret.
Ellers: Stor skryt til Kragerønett. Byems desidert beste nettside.
Alltid oppdatert på nyheter, og interessante debatter hvor alle kan være med, anonymt eller under fullt navn.

Av: Fremtid i Kragerø
Dato:Torsdag 20. september Kl: 15:38

Nå er det bare å håpe at de borgerlige partiene (regner ikke med Venstre blant disse) virkelig lar næringslivet få blomstre i Kragerø, og at prosjektene på Skrubben og Kirkebukta kan komme i gang. La også Kragerø Utvikling få muligheter til å utvikle Tangen til et område til beste for byen uten at de knebles helt.

Av: Tambarsjelve
Dato:Torsdag 20. september Kl: 15:24

Me ventar på deg Sogeskrivar. Mykje mjød heve ronne ned i magane våre
(gravøl) etter tingvalet. Mykje skjell har han fått Ellef Storbonde for
for framferda mot Solfrid Læresvein. Men heve ikkje dei nye tingmennene
sitte i ordleg kappestrid og til ein ende røykja fredspipe?

Av: Snorre S.
Dato:Torsdag 20. september Kl: 11:36

Heilt klart at Sogeskrivar på nytt må på bana. Ynskjer ein ytring frå han om verknaden av at Trine Grannegarfu og Tønnes Skriftlærd gjekk imot sin eigen hærførar Lars Sauebonde.

Av: anonym
Dato:Torsdag 20. september Kl: 11:31

Kjaere Trine Joergensen!
du som leder av bygnigsraadet MAA huske aa skille mellom estetikk, utforming og program (dvs. innhold, menneskelig mulighet og tilstedevaerelse), ellers blir du (som dine tidligere koleger) ogsaa bare en vits.
lykke til!
p.s Husk at det finnes mennesker med kompetanse, som du kan stoette deg til, og at magefoelelse hoerer til dagsform, og dermed vaere ustabil.

Av: Sigurd Frosen
Dato:Torsdag 20. september Kl: 10:59

Eg legg meg på berømminga til 'skromla'. Ein ny soge må skrivast og må også innehalde Trine Grunnegarfru som no blir ny leiar av Byggetinget. Og gløym heller ikkje Ole Bondemann som fekk betre betalt av Erling Prestesøn enn av Solfrid Læresvein og Preben Landøre.

Av: skromla
Dato:Torsdag 20. september Kl: 10:39

Til Sogeskrivar; Herverande lesar hadde sett umåteleg pris på ei analyse av dei noverande tilhøve i Kaupanghallen, nedteikna i god, Leirfallsk and. Eg høyrer gjerne meir om Solfrid Læresvein og Erling Prestesøn - men har hug for at du og skjenkar Ellef Villstyring og høvdingen Preben Landøre nokre ord...og gjerne fleir òg!

Av: Trine Jørgensen
Dato:Torsdag 20. september Kl: 09:17

Jeg syntes det er greit at så vidt store spekulasjoner kommer fram på disse sidene. Til kommentaren om kommuneplanen og rollen som grunneiere er vi så vidt jeg vet ikke direkte berørt av denne. Mannen min har innvending til en bru fra Valberg til bysiden. Det er ikke fordi vi er grunneiere, for det er vi ikke i forbindelse med brua.
Innvendingen gjelder seilbåter som ikke vil komme under brua, samt at Kilenfjorden er en terskelfjord som vil bli sterkt berørt av at strømforhold endres ved en evt bru. Hvorvidt jeg er inhabil i denne delen av kommuneplanen må det selvfølgelig også tas stilling til.

Av: hobbypolitiker
Dato:Torsdag 20. september Kl: 09:03

Fossen er vel fremdeles i et leieforhold med Kragerø Havnevesen, og dette er vel ikke sagt opp av noen av partene? De økonomiske forholdene til Kragerø Utvikling og Kragerø Havnevesen har vel ikke Fossen på plass, og det er veldig fort å kople Kragerø Utviklings rolle som søker i Kirkebukta mot slike forhold som nevnt her. Så enkelt er nok ikke dette Jørgensen.

Av: Trine Jørgensen
Dato:Torsdag 20. september Kl: 08:46

Som sagt skal inhabilitet vurderes når det kommer så langt.
Når det er sagt er det viktig å understreke;
Fossens rolle er avklart i Kirkebukta.
Dvs Fossen eier ingenting i Kirkebukta, og skal heller ikke ha beliggenhet i Kirkebukta. Fossen har inngått en avtale med Kragerø Utvikling om visse rettigheter til å etablere seg på Tangen Verft området.
Så vidt jeg vet skal det i Kirkebukta vedtas bebyggelsesplaner for hvert byggetrinn.Dvs skal det tas stilling til estetikk og utforming i dette området. Planen for øvrig er vedtatt.

Av: Hei hvor det går!
Dato:Torsdag 20. september Kl: 08:16

Siste nytt!! eller . . . .
Det ryktes at AP og SV nå går sammen for å skvise RV fra utvalg og råd.
Ja de må gjerne fortsette å fjerne seg . . . De satser vel på ordfører ved neste valg. Men fordelingsnøkkelen ligger jo der. Så det blir ikke lett å komme unna RV. Jeg er ikke enig med RV i alt. Men jeg synes Helge Rykkja har gjort en kjempejobb i Bygningsrådet.Den mannen har integritet! Det er mer enn man kan si om den gjengen som nå skal besitte Bygningsrådet nå. Men vinneren tar alt. Venstre har med sin taktikk faktisk fått Tønnes som den sjuende far i huset sentalt plassert i det politiske bildet. Det var vel det nærmeste han kom maktens tider. Solfrid gratuleres, men det var nok mange som stemte Venstre av helt andre grunner, enn det som nå er situasjonen. Hvor SV havner vet de vel knapt sjøl.

Av: Hva nå?
Dato:Torsdag 20. september Kl: 07:49

Det er bare å gratulere FRP i Kragerø. Den gjengen har utmanøvrert både Høyre og Venstre til de grader, og det er utrolig synd at Venstre nå kaster de få politiske vennene partiet hadde fra sin motstandskamp mot de store byggeprosjektene - RV og SV. Så dypt stakk det vennskapet - eller politiske prinsipper.
Bygningsrådet får jo rent flertall av de partiene som er borgerlige både i posisjon og i opposisjon -- med Venstres hjelp. Solfrid Slettebakken har skapt et annet inntrykk av hva Venstre står for gjennom sitt engasjement i bygningsrådet i forrige periode, men nå sørger hun for at dette inntrykket kan kastes på havet en gang for alle. Trine Jørgensen får en helt håpløs oppgave etter dette.

Av: Argus
Dato:Onsdag 19. september Kl: 21:58

Det dreier seg om higen etter personlig makt i to partier, Høyre og Venstre. Hegland og Slettebakken kan bytte på å bruke ordførerkjedet, og vil sikkert trives med det. Men det er Frp som egentlig har vunnet mest; lederen i tre hovedutvalg og tre repr. i bygningsrådet. Ellef vet hvor makta egentlig sitter plassert!

Av: HUFF
Dato:Onsdag 19. september Kl: 21:38

Det er jo en kjennsgjerning at den nye lederen i Bygningsrådet fra Venstre vil bli inhabil i en av de største utbyggningssakene i Kragerø - nemlig Kirkebukta. Grunnen er at hun er styreformann for et selskap som har interesser i området. Der har venstre gitt Frp førersetet i denne saken - Godt gjort!!!!
I løpet av høsten skal politikerne behandle Kommuneplanen. Den er et av de viktigste dokumentene i kommunen - den legger føringer og politikken for utbyggingssaker i de neste 4 årene. Der er mest sannsynlig også lederen i bygningsrådet også inhabil - grunnen er at hun er en av de største eiendomsbesitterne i Kragerø, og har interesser som berører planen. Der har Venstre nok en gang gitt førersetet til Frp. Godt gjort!!!!
Takket være Venstre har Frp fått så mange viktige og avgjørende roller i Kragerø, at det er grunn til å stille spørsmålet om vi velgere er blitt lurt trill rundt av venstre.
Venstres Solfrid har i 4 år lurt folk til å tro at hun ligger godt til venstre for AP - så snart hun får muligheten til makt, setter hun Frp i førersetet. HUFF

Av: Nicholas
Dato:Onsdag 19. september Kl: 21:31

I tillegg blir Ellef Ellegård nestleder i bygningsrådet og i og med at Venstres Trine Jørgensen blir inhabil i en del viktige saker framover er det usedvanlig viktig at de har en vararepresentant som stiller. Hvis ikke vil Ellegård nyte godt av leders dobbeltstemme i bebyggelsesplanene til Kirkebukta.

Må si at FrP har fått godt betalt av H/V/KrF/Sp og håper alle venstrevelgere er fornøyd med et blått regime. Å komme etterpå og klage på at et liberalt parti får til et samarbeid med et annet liberalt parti og et konservativt parti, er idiotisk og historieløst.

Av: Matematiker
Dato:Onsdag 19. september Kl: 20:03

Dette kan jo bli festlig matematikk i bygningsrådet. FRP med 3 H og KRF med 1 representant hver har rent flertall uten Venstre. Ser man på stemmegivningen i forrige periode, blir vel ikke Venstres lederrolle i bygningsrådet spesiellt attraktiv. Når da også AP i de store sakene stort sett har stemt sammen med Høyre, blir det enda værre dersom ikke AP i oposisjon inntar Vinglevenstres kritikerrolle. Får håpe AP er mer ansvarsfull enn Venstre var.

Av: fortsatt venstrevelger
Dato:Onsdag 19. september Kl: 17:55

At vnstre valgte et samarbeid med FRP og de andre borgelige partiene er da ikke det spor merkelig. Det skjer jo over hele landet i disse dager og takk for det. Det viser at diktater fra Sponheimer og Martin Kolberger heldigvis er til ingen nytte. Lokalpolitikerne må bestemme agendaen i lokalpolitikken.

Av: Enda en venstrevelger
Dato:Onsdag 19. september Kl: 17:40

Godt og se at ihvertfall en av venstres representanter leser innleggene på denne bloggen. (Trine Jørgensen's svar) Av de snart 160 innleggene som er skrevet tar 2/3 avstand fra Venstres lifling med FrP. Og Venstre som er så opptatt av å høre på folket! Det sa de ihvertfall i sakene om Skrubben og Kirkebukta.

Av: Venstrevelger - men aldri mer
Dato:Onsdag 19. september Kl: 17:05

Stakkars jentene i Venstre! Tenk å måtte bli diktert av en mann som viser seg å være så mørkeblå at han heller burde ha funnet seg et annet parti.

Av: Trine Jørgensen
Dato:Onsdag 19. september Kl: 17:03

Selvfølgelig vil enhver sak som vedrører meg eller min ektefelle gjøre meg innhabil. Venstre vil sørge for Vara for meg i disse tilfellene.
Forhold som direkte vedrører Fossen Trelast AS skal selvfølgelig også bestandig vurderes. Problematikk som kan sammenlignes med dette er bla Finn Kristensens forhold til(tidligere eller løpende)Aker Yard, samtidig som han er leder i Kragerø Havnestyre og på vegne av Havnestyret er i forhandlinger om kompensasjon for fremtidige tapte inntektsgrunnlag og formuesverdier som skal verdsettes og overdras - samt delvis erstattes ved andre verdier fra Kragerø Utvikling på Tangen(som eier; og som tidligere har eid Tangen sammen med Aker Yards; er ikke dette riktig?). Dette er et eksempel på forhold som kan medføre spekulasjoner om inhabilitet. La meg understreke ordet "spekulasjoner"; det er bare et eksempel. Jeg vet at Finn Kristensen er en dyktig mann, og jeg regner med at han har nødvendig innsikt om dette og at alle slike forhold er avklart og vurdert.
Jeg er innstilt også for mitt vedkommende om at slike forhold må vurderes fortløpende fra sak til sak, og at det er ryddighet omkring enhver sak. Jeg er takknemlig for alle åpne innspill om slike forhold.
Det tror jeg styrker lokaldemokratiet i Kragerø.

Politikken som skal føres må gjøres fortløpende. Jeg tror velgerene denne gangen var tydelige på at Venstre ikke måtte velge APsiden som direkte samarbeidspartner. Venstre vil med sine posisjoner forsøke å påvirke i den retningen som Venstre mener har positiv betydning for lokalsamfunnet Kragerø. Det er bare mennesker som kan se inn i spåkula som nå vet om vi kan klare å lykkes med dette.

Av: Iakttager
Dato:Onsdag 19. september Kl: 17:02

Da har jeg altså fått bekreftet at Johan Tønnes Løchstøer egentlig hadde passet bedre på lista til FrP eller kanskje Høyre. Utrolig at han gjør venstrevelgerene til tapere på denne måten. Med Venstres tradisjoner burde det vært mulig å legge Skrubbodden bak seg, dette er jo egentlig bare en enkeltsak. Venstre har klart flere felles saker med AP og SV enn \"fritt vilt-politikerene\" i FrP. Trodde ikke venstre var et blått parti, så dette er siste gangen jeg har gitt min stemme til Venstre. Ikke bare det, men mange andre uttrykker faktisk stor forargelse på samme måte som meg. En annen ting er jo at kommunens største eiendomsbesitter får lede bygningsrådet. Også akkurat nå som Preben er så opptatt av de etiske retningslinjer.....

Av: Skuffet
Dato:Onsdag 19. september Kl: 16:45

Det virker som om venstrepolitikerne har vært mer opptatt av personlige posisjoner enn gjennomslag for Venstres egen politikk og program.Uten Venstres hjelp hadde ikke FRP fått alle hovedutvalgene.

Av: Nicholas
Dato:Onsdag 19. september Kl: 13:21

Ordfører, varaordfører og leder i bygningsrådet kontra tre medlemmer i bygningsrådet hvorav den ene er nestleder og lederne i hovedutvalga. Jeg vet ihvertfall hva jeg ville valgt. Venstre - FrP 0-1

Av: HEIA FRP!
Dato:Onsdag 19. september Kl: 10:25

Den som har vært smartest i forhandlingene er utvilsomt FRP som har fått lederne i hovedutvalgene.
Trine Jørgensens rolle i bygningsrådet kan vel bli problematisk da hun er gift med en av de virkelig store grunneierne i Kragerø, samtidig som hun er styreleder i Byggmakker Fossen. Det er vel et spørsmål om habilitet ettersom Byggmaker Fossen jo er forretningspartner med Kragerø Utvikling.
Og da har jo FRP bygningsrådslederen i behandlingen av byggesakene i Kirkebukta, Jernbanekaiområdet og Tangen?
Var ikke det smart da?

Av: Argus
Dato:Onsdag 19. september Kl: 09:14

De kaller det et teknisk samarbeid. Når det kommer til politiske saker skal vi nok se andre koalisjoner enn dette. Men makta rår - uansett, og ja; Venstre har valgt samme side som Frp.

Av: Biørnebyen
Dato:Onsdag 19. september Kl: 09:12

Godt observert, Argus. Det går mot fire spennende år med Venstre og Frp på samme side av bordet. Utrolig!

Av: Argus
Dato:Onsdag 19. september Kl: 09:03

Det var ikke Høyre som vant valget, men Tønnes Løchstøer! Den gamle ringreven er god både i praktisk politikk og i matematikk. Det siste er viktig når makt skal fordeles. Det er bare å ta til etterretning at Venstre har blitt et blått parti også i Kragerø. Tror ikke flertallet av Venstres velgere ønsket dette.

Av: Tillitsmann
Dato:Onsdag 19. september Kl: 08:49

Ja, så er taburettene fordelt og Venstres tungvekter (Johan tingmann) har lykkes i få maksimalt ut av Høyre. Og det første denne taburettkabalen gjør, og det med Høyres velsignelse, er å øke kommuneadm. utgifter. Varaordføreren stillingsbrøk økes med 100%. Hvor skal de pengene tas fra? Fra eldreomsorgen kanskje?

Av: spent
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 23:33

Ja, morsomt med det \"humorpolitikk\" tar opp. Var ikke V på vei til å lage ei liste sammen med SV og RV mot det meste av utbygginger, da? Plutselig er det annerledes når advokaten, blåere enn de fleste, tar tak i V og dikterer Rui. Om det kalles teknisk samarbeid for posisjoner, er det en latterlig sak, når nettopp protestbevegelsen rundt Rui nå setter inn Frp som den viktigste maktfaktoren i utvalgene. Viser vel at innhold ikke er viktig, men posisjoner en kan sole seg i glansen av.Så lenge det varer. For V varte begeistringen i 8 dager! V-velgerne hadde kanskje noe annet for seg enn å sikre Frp og H fete posisjoner?! xKragerø er selvsagt fornøyd idag, men når hverdagen kommer, hva da?

Av: Ole Brum
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 22:56

Dette blir kanskje ikke så galt likevel? Venstre stemmer vel sammen med venstresiden i kultur og miljøsaker, mens AP stemmer sammen med H og FRP i næringssaker.
Det blir nesten som god Ole Brum-politikk: Ja takk til begge deler.

Av: Humorpolitikk
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 22:50

Artig med Venstre som er rødere enn de røde i opposisjon, men medvirker kraftig til at FRP får hovedutvalgene. historien om \"Vinglevensre\" gjentar seg...

Av: Spent
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 22:49

Hva fikk H ut av dette? Ordfører, javel, men det var det? Kult sikkert det, men de vil vel gjerne oppnå noe? Hva er det når Frp tar alle hovedutvalg og V resten? Vi venter i spenning på en programerklæring! Er det slik at Frp og H nå er de som må innføre økt eiendomsskatt - etter den valgkampen?! Eller venter de at mellompartiene skal gjøre det med hjelp av venstresiden?

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 22:12

Bare å gratulere:-) særlig til Venstre for et fornuftig og riktig valg! Viktig at de borgerlige partier står samlet med tanke på fremtiden.

Av: jonny
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 20:34

Gratulerer til borgelige partier som klarte å samle seg om posisjoner. Om de klarer å samle seg om politikk, blir spennende å se. Folk forventer redusert eiendomsskatt, knalltøff miljøsatsing, lave, søte sørlandshus i Kirkebukta og på Skrubben. Vi venter et lønnsløft for førskolelærerne, bedre kvalitet i skolen og bedring i pleie og omsorg. Frykter likevel at V fanges av mørkeblå krefter. De kan vel ikke regne med at andre enn H og Frp skal redde dem politisk? Og hvor interesserte er Kåre Prebben og Ellef Ellegård i det?

Av: Ny venstrevelger
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 16:25

Bygningsrådet kan jo få høy underholningsverdi i neste periode med en helt uerfaren leder fra Venstre og ringreven Elleggård fra FRP som nestleder.
De andre partiene stemmer vel som før og etter sine programmer, samtidig som Plan-og bygningsloven fremdeles gjelder også i Kragerø. Spørs hvor stor uttelling Venstre får for dette uten at det er snekret sammen en felles politisk plattform.

Av: Fornøyd høyrevelger
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 16:21

Gratulerer Hegland!!!!!! Jeg tror dette kan bli bra!!

Av: v-velger
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 14:03

At Venstre kan leve med å være ansvarlig for at det nå blir drevet en mørkeblå politikk i Kragerø i 4 år, kan jeg ikke fatte. Dette var siste gang du får min stemme, Solfrid!

Av: Øyfant
Dato:Tirsdag 18. september Kl: 13:42

Gratulerer Hegland!!

Av: Også hytteeier
Dato:Mandag 17. september Kl: 23:51

Fosso bør vel bli ordfører nå. Venste får varaordføreren og Ellegård kan bli en førsteklasses leder av bygningsrådet. Da er alt på plass.

Av: Argus
Dato:Mandag 17. september Kl: 20:09

Tønnes og Solfrid drar nok i hver sin retning i Venstre akkurat nå. Er redd den gamle ringreven Løchstøer blir for sterk, og da blir det borgerlig ordfører med Venstre som nikkedokke. Ikke akkurat noen ønskeposisjon, spør du meg.

Av: Venstre jeg også
Dato:Mandag 17. september Kl: 20:07

Jeg stemte Venstre for første gang. Årsaker: Miljø, klima og kultur.
Hvis mitt nye parti går sammen med et parti (Frp) som setter privat eiendomsrett foran allemannsretten, har jeg gjort mitt livs bommert ved å stemme Venstre. Tenk deg om Solfrid!

Av: Til moderat borger
Dato:Mandag 17. september Kl: 18:54

Hvordan kan du si at AP er taperne i Kragerø? De ble jo det største partiet!

Av: Moderat borgelig
Dato:Mandag 17. september Kl: 15:43

Høyre FrP og Venstre er valgvinnere. AP og SV er tapere som folk i Kragerø ønsker å bytte ut, men er Kragerø tjent med Solfrid eller Ellef som leder av bygningsrådet? Kåre Preben får bli ordfører, Solfrid varaordfører, Ellef får bli leder av et annet "tungt" hovedutvalg,og så får f.eks. Bjørn Vidar bli leder av bygningsrådet selv om han gjorde et dårlig valg. Tror faktisk han kan gjøre en god jobb der !!

Av: Ny venstrevelger
Dato:Mandag 17. september Kl: 08:20

Det er jo nettopp de samlende egenskapene som både Kari Fosso og Erling Laland har, Solfrid Slettebakken mangler. Hvilke partier er hun venner med? Lov å være uenig selvfølgelig, men det er forskjell på det og nærmest idiotforklare alle andre - hver gang - for så å måtte innse at hun tok feil likevel.
Defor er hun uegnet både som ordfører og leder av bygningsrådet.
Hun bør ta 4 år som varaordfører for å lære hva det vil si å være leder for voksne, selvstendige mennesker som har andre ståsteder og synspunkter.
Dersom venstre nå velger et samarbeid med FRP, faller Venstres troverdighet kraftig tilbake i partiets nye velgernes øyne.Da er vi tilbake til gamle "Vinglevenstre" igjen.

Av: Ikke Ap velger
Dato:Mandag 17. september Kl: 07:16

Enig med "Til bondemann."
Bondemann er helt på jordet!
Ikke bland person og politikk. Laland er vennlig,imøtekommende og har opptrådt samlende som ordfører. At en er uenig i hans politikk er noe ganske annet.

Av: venstrevelger
Dato:Søndag 16. september Kl: 23:38

Kjære Solfrid, Wenche og Trine
Vær snill og ikke inngå allianser med FrP. Det passer ikke i forhold Venstres offensive miljøpolitikk. Husk at både FrP og Høyre stemte mot kommunens nye miljøsatsing i kommunestyret før sommeren. Kanskje bør dere minnes om at noe av det første Høyre og FrP gjorde ved inngangen av valgperioden 1999-2003 var å si opp Miljøvernrådgiveren, på samme måte som de også raserte andre viktige kommunale oppgaver. Venstrevelgere kan da ikke ha ment at det er denne type allianser dere har blitt gitt fullmakt til å inngå. I valgmanifestet har dere tenkt på Kragerøs framtid - fortsett med det!

Av: Til bondemann
Dato:Søndag 16. september Kl: 22:33

Bondemann må være helt ut å kjøre. Bor i skjærgården og kjenner mange her - ligger ikke naturlig for noen å bruke uttrykket forhatt. Enig eller uenig, men forhatt - nei!!!

Av: T.H.
Dato:Søndag 16. september Kl: 20:53

Det er trist å kjøre rundt i skjærgården utenom turistsesongen med svarte glass langs svaberga, håper de som kommer til makten nå, gjør det på en annen og mindre utbyggervennlig måte en gitarspilleren fra Tåtøy.

Av: Spent
Dato:Søndag 16. september Kl: 20:33

Solfrid har kjempet for miljø, klima og Kragerøs særpreg. Da kan hun ikke samarbeide med Frp.

Av: Ap velger
Dato:Søndag 16. september Kl: 18:28

Erling Laland er helt klart den beste ordføreren vi har hatt på mange år. Det som er best for Kragerø og folket der er å beholde han som ordfører! Han har gjort mye for Kragerø, og tort å ta viktige beslutninger som sikkert ikke alle er enige i, men som han har stått ved! Og ingen kan seriøst klage på at han ikke er jordnær eller folkelikt! Arbeiderpartiet ble det største partiet, og da burde det ikke være snakk om at vi skal ha Kåre Preben fra høyre som ordfører! Det eneste venstre kan gjøre er å gå til Ap, og la Laland fortsette som ordfører og solfrid som varaordfører! Laland er langt ifra forhatt i skjærgården!!

Av: bomdemann
Dato:Søndag 16. september Kl: 16:49

Trenger ikke dandyer som ordførere!!Laland er forhatt i skjærgården!!!!!!!!!!!

Av: Mystifistisk
Dato:Søndag 16. september Kl: 16:02

I morgen får vi kanskje et svar angående videre styresammensetninger. Uansett utfall blir det unektelig spennende!

Hvordan kan du si at Laland ikke har vært jordnær og folkelikt, "Mystisk"? Skulle jeg ha klaget på noe, ville det ikke vært det hvertfall!

Av: bondemann
Dato:Søndag 16. september Kl: 15:59

Høres nesten ut som thv Korsund har støtt opp fra de døde når en leser sogeskrivar??

Av: mystisk
Dato:Søndag 16. september Kl: 14:58

så lenge ikke Laland blir orfører,så blir det bedre her borte,kanskje vi får en orfører som er litt mer jordnær og ikke minst folkelikt

Av: Sogeskrivar
Dato:Søndag 16. september Kl: 08:46

Striden om ordstyrar.
Det vart halde møter i Kaupanghallen etter val i Noreg. Vinglemennene med Solfrid læresvein og hennar høvding, Johan tingmann, hadde kome på vippen. Ikkje rart det vart strid!
Raudeflokkens læresvein, Erling prestesøn, hadde fått banesår og måtte sannsynlegvis fare i austerled. I fortvilng hadde hadde fridd til Solfrid læresvein. Noko svar fra vinglemennene hadde han ennå ikkje fått. Johan tingmann var ein vis mann og hadde stått på blåhærens side i fylket.
Kaupangs venner hadde kvede:\" La Skrubbodden leve, bort med betong, få promenade , blomar og trer attende, det vil kommande slekter ikkje gløyme\"
Raudeflokkens hærførar, Mette den visjonære, hadde forstått kvedinga og gjekk stille i Kaupangs hallar trass i at ho var ordrik, talte godt for seg, svær til å skryte av raudeflokken, pågående og strid.
Ho tenkte: \"Korleis skal eg vinne Johan tingmanns hjarte? Raudeflokken kan ikkje gi fra seg makta i Kaupanghallen. Revolusjonshærene med Helge poet og Arnfinn tabbemann støtta Solfrid læresvein, sjølvsagt. Raudehæren må gjere det same, vi let
Solfrid læresevin bli ordstyrar med Erling prestesøn som nestleiar. Det kan Johan tingmann ikkje stå i mot\", tenkte ho.
Vert det slik? Sogeskrivar undres.

Av: Kragerøs beste
Dato:Lørdag 15. september Kl: 14:15

Ordførervalg.
Hvorfor kan ikke H og Ap samarbeide som i Bø i Vesterålen hvor de to partiene stilte fellesliste. Personer som er dyktige bør velges til ordførere.
La Kari Fosso og Finn Kristensen få 2 år hver! Ingen av dem er lærere!

Av: Spent
Dato:Lørdag 15. september Kl: 14:05

En liten melding til brukeren som kaller seg "frustrert". Hvordan kan du si at Arbeiderpartiet og Laland ikke fortsatt er ønsket? Er de ikke det største partiet, tross en liten tilbakegang?

Av: Urolig
Dato:Lørdag 15. september Kl: 13:11

Jeg vil ikke ha Slettebakken som ordfører av den enkle grunn at hun har en nedlatende holdning til mennesker som har en annen politisk mening. Det er så mange eksempler på dette fra den siste periodes debatter. Hun må ta inn over seg at nesten 90% ikke stemte på Venstre.

Av: Til frustrert
Dato:Lørdag 15. september Kl: 13:06

Det må da snart gå opp for både frustrert og Fornøyd høyrevelger at AP har fått flest tillitserklæringer også ved dette valget. Det som har skjedd at de har fått noen færre, men likevel flere enn de andre partiene. Er det så vanskelig å akseptere disse tallene?
Det virker fremdeles som de borgerlige har større problemer med å samarbeide enn venstresiden har. Ikke bra for Kragerø.

Av: også hytteeier
Dato:Lørdag 15. september Kl: 12:49

Millionæren har trolig jobbet og slitt gjennom et langt liv for å komme dit han er. (En million er ikke hva det en gang var.) Studenten er aspirant til det samme og vil nesten sikkert ende opp som millionær. Flakslodd gir sjelden resultater, det som gjelder er klokskap og fremfor alt hardt arbeid. Fjerning av eiendomsskatten er et godt utgangspunkt for studentens mål hvis han/hun har ambisjoner om å bli millionær. Kommunen og student har samme mål for utviklingen der begge vil være vinnere.

Av: Student
Dato:Fredag 14. september Kl: 18:13

Jeg som student vinner 100kr i flakslodd, og en millionær bruker 100kr på flakslodd uten å vinne. Jeg er kanskje vinneren, men millionæren har fortsatt mer penger enn meg!

Av: Fornøyd høyrevelger
Dato:Fredag 14. september Kl: 16:10

Det er med undring jeg leser og følger med på meningsytringene etter valget i Kragerø og hvilke konklusjoner flere av bidragsyterne trekker. Valget gav et helt entydig resultat etter min mening. Faktum er at velgerne i Kragerø gjennom sin stemmegivning ønsket en ny politisk ledelse i komuunen. Dette faktum bør politikerne forholde seg til og være lojale mot. Ingen partier har rent flertall, men må samarbeide. Da bør ikke de minste partiene strekke "strikken" for langt i sin iver på å få innflytelse slik at det borgerlige flertallsstyre i kommunen skusles bort fordi man ikke kan samarbeide. En strid om "tabburetter" som kan resultere i at AP fortsatt blir i styringsposisjon, er en uverdig strid.

Av: frustrert
Dato:Fredag 14. september Kl: 15:42

Fikk lettere sjokk når jeg så laland mente at ap mente seg berettiget ordføreren som største parti!!! Sjønner han ikke att han er uønsket!! Ha en god helg.

Av: balder
Dato:Fredag 14. september Kl: 14:15

Det var sikkert bare en av de 318 gammelkommunistene som stemplet FRP som rasister. RV bryr vi oss som kjent ikke om. Nå tar vi helg og en liten pils på terrassen,mens vi venter på eiendomskatten. God helg.

Av: Krabbe krølle
Dato:Fredag 14. september Kl: 12:38

Siste nytt
Frp hadde en avtale med Venstre, selvfølgelig.

Av: Krabbe krølle
Dato:Fredag 14. september Kl: 12:36

Siste nytt!
Ap og Frp går til "valgteknisk samarbeid" i Drangedal. Frp hadde en avtale med Frp, men den gikk ikke. Nå er de skuffa. Var det noen som kalte Frp for rasister. Ikke mine ord. Men da må i såfall den som mener det vel også titulere Frp. i Drangedal som rasister - eller?
God tur i skog og mark. Pass dere for RVere, de er fordekte stalinister og er over alt, i fagforeninger, menighetsråd, velforeninger, pensjonistforeninger, malerklubber, turistforeningen, Kragerø Bys Venner, på kafeer, i butikker, danser gjør noen av dem også. Som folk flest vil noen kansje si. God helg! jeg skal på Krabbelag med 20 tilstede, som fordekt kommunist.

Av: Peis på
Dato:Fredag 14. september Kl: 10:13

Charlotte og Ole Andre´ banker Arnfinn og Helle ned i støvlene, men skal noen av dem styre kommunen?
Neppe!

Av: Mindre oppgitt nå
Dato:Fredag 14. september Kl: 10:10

RV kan ikke lastes for noe, nei.... Tipper at det ikke blir fellesliste mellom RV og SV i Bamble ved neste lokalvalg. SV har nok lært RV\'s arbeidsmetoder å kjenne nå - både her og der.
Moro at de krangler innbyrdes.
Fremdeles bare 2 representanter hver i Kragerø!

Av: Tenn et lys i høstmørket
Dato:Fredag 14. september Kl: 10:09

Pang Pang!
Siste melding. I Drangedal ser det ut til at FRp sikrer Ap ordfører. De liker vist ikke Brøsjø (V)! Hei hvor det går!
Kanskje RV burde stille liste i Drangedal ved neste valg. By og land hand i hand! Nå tar jeg snart helga. Jeg vil komme meg i hus før mørket faller på. Jeg kan jo komme til å treffe Chorlotte Therkelsen RV!

Av: Hei hvor det går!
Dato:Fredag 14. september Kl: 09:52

Pang pang
Det at SV i Bamble ikke viste hvordan de skulle bruke listene for å få fram sin kandidat kan ikke RV lastes for. Så er det vel så da at folk bruker listene som de vil og har mulighetene for. Det finnes sikkert mange AKPere i Langesund, ja jeg har hørt at folk nesten ikke tør gå ut i høstmørket. Men man kan jo skremme med kommunister. En gammel øvelse som stadig dukker opp. Det ser ut til at den skremminga ikke har nevneverdig resultat. SV/RV i Bamble (ikke i Langesund) har et felles program de stiller til valg på. Det er ikke få kommuner der Høyre og AP går sammen om å fordele makta. Ja sogår stiller Ap og Høyre fellesliste et sted i Norge. Det er nok vanskelig selv for en høyresosoaldemokrat og svelge. Men høyrepolitikk blir ikke bedre selv om AP noen steder havner i samme seng som Høyre. Følg med følg med . . .

Av: Oppgitt
Dato:Fredag 14. september Kl: 09:28

RV har vel fremdeles bare 2 representanter i kommunestyret?
Det samme har jo SV og KRF. SP har 1, mens V jo har like mange som RV og SV til sammen. Hele 4!!!
Se på hva "folk flest" (som en kjent RV-skribent ville skrevet) stemmer.
Folk flest har stemt AP, H eller FRP - i den rekkefølgen. Det må nå snart småpartiene forstå.

Av: Pang, pang
Dato:Fredag 14. september Kl: 09:20

Ta like gjerne en tur til Langesund der en organisert aksjon i beste AKP-ml stil blant RV-tilhengere utraderte SV- representantene på felleslista mellom RV og SV. Det resulterte i at SV nå er helt ute i Bamble.
Eller Drevlands utspill mot Theting?
Det er "tillitsvekkende" det.......

Av: 318
Dato:Fredag 14. september Kl: 09:06

Pang!
Litt tall når det gjelder hvem som slengte til hvem i valget. Slegere:
RV f.eks. fikk 12 fra Ap. 12 fra SV. 16. 4 fra Kr.f. 4 fra SP. 30 fra V!. 4 fra H. 4 fra Frp! ialt 74 slengere til det som blir kalt gammelkommunister. Jeg ser også at RV ligger godt an med pers, stemmer. "Gammelkommunisten" Enggrav fikk hele 73 personlige stemmer og 31 slengere. og røyk fra 14 plass på lista til 1 vara. Dette er kanskje uforståelig for noen, men det er jo ikke RVs problem. RV burde takke 30 slengere fra Venstre liste! Det er helt forståelig.
Slapp av i helga, revolusjonen lar sikkert vente på seg. Men i Kragerø kommune har RV en plass i det politiske liv og har mange støttespillere.
Ta en tur til Risør. Der treffer dere byens mest populære mann, ordfører Thygesen RV. BØ!

Av: Pensjonist
Dato:Fredag 14. september Kl: 09:00

Trodde det var slik at alle partiene beilet til alle velgerne ved et valg, og at vinneren var det partiet som fått flest stemmer uavhengig av forrige valgresultat. Alle partiene har vel samme muligheten hver gang?
Hvordan kan da Slettebakken tro at hun kan bli Ordfører for hele kommunen når nesten 90% har stemt på andre kandidater?
Her mangler dømmekraft, og vi trenger en SAMLENDE Ordfører.
Slettebakken har dessvere ikke vist slike egenskaper i siste periode.

Av: Også hytteeier
Dato:Torsdag 13. september Kl: 23:02

Jeg synes jo faktisk at dette valget gikk ganske bra.

"Det som er bra for hytteeierne er bra for kragerø" Tenk gjerne litt på den.

Av: obo
Dato:Torsdag 13. september Kl: 19:53

vi har hytte på skåtøy som vi har betalt eiendomskatt på i to år
vi betaler ca 1200 kr i året, hytta er på 42 m2 og består av stue med kjøkkenkrok og to små soverum.utedo borti skaukanten og brønn nede på jordet.for huset i byen betaler vi ca 2600 kr i året i eiendomskatt,det vi er spente på nå er hva det vil koste oss nå etter den nye taksten. det vi er redd for er at beliggenhet og størelse på eiendommen vil øke
verdien på hytta slik at eiendomskatten blir folholdsmessig høy iforhold til standarden på hytta. jeg er veldig usikker på hvilken kriterier som er lagt til grunn ved taktsfastsettelsen,er det antatt salgsverdi eller er det også standarden på eiendommen.vi har vel egentlig ikke så mye imot å betale eiendomskatt,men da må den ikke bli særlig høyere enn idag

Av: Blågrønn
Dato:Torsdag 13. september Kl: 15:58

Helt enig med Terje. En helt annen ting er at det er uforståelig at det fortsatt finnes 318 gammelkommunister som stemmer på RV i var lille by.
Hold de 2 representantene isolert fra besluttende organer.

Av: Terje
Dato:Torsdag 13. september Kl: 14:58

Litt rart å lese innlegget om RV. Det er vel ikke mange som ønsker at synspunkter fra et revolusjnært parti skal prege Kragerø. Men det finnes jo bra folk blant dem som bekjenner seg til "partiet." Partiets teori er jo også forsøkt i praksis. De som er nysgjerrige på hvordan det gikk i praksis kan jo ta en studiereise til Kambodsja eller Sovjetunionen.

Av: Dromedar
Dato:Torsdag 13. september Kl: 14:55

Til deg som skriver om å svelge kjempestore kameler: Du har fullstendig rett!!!

Av: Biørnebyen
Dato:Torsdag 13. september Kl: 14:54

Litt matematikk kombinert med politisk teft tilsier at Erling Laland fortsetter som ordfører med Solfrid Rui Sklettebakken som varaordfører. Venstre må ikke ødelegge alt ved hardnakket å holde på kravet om å få ordføreren.

Av: På pukkelen
Dato:Torsdag 13. september Kl: 14:48

Det må jo ha rabla helt for Venstre og Slettebakken når man lanserer henne som Kragerø's ordfører med kun 4 - fire - mandater i ryggen. Det er tross alt velgere bak 31 andre mandater som IKKE vil ha Slettebakken som ordfører.
De andre store partiene - AP eller H/FRP kan da vel ikke svelge en så KJEMPESTOR kamel?

Av: Nicholas
Dato:Torsdag 13. september Kl: 13:09

Jeg er uenig med "SV-er". Slettebakken ville passa aller best som leder i bygningsrådet.
Og hvorfor er Slettebakken så innstilt på å bli ordfører? Partiet fikk litt over 11% av stemmene. Kan ikke huske det var snakk om at Arnfinn Jensen skulle bli ordfører i 2003 da SV fikk nesten 14% og ett mandat mer enn Venstre fikk nå. Det er i bygningsrådet Slettebakken har markert seg og det er der ho vil gjøre en god jobb!

Av: RV-til å stole på?
Dato:Torsdag 13. september Kl: 13:08

Hei hei
Hei på dere alle sammen. Jeg ser litt på hvordan det har gått i andre kommuner - for RV f.eks. I Risør er RV et stort parti, størst. SV stiller ikke liste. Så fikk de ordfører - ved direkte valg. Ikke verst. I Notodden er RV større en AP i personlige stemmer, og Drugli (SOL - samarbeid mellom SV og Arbeiderpartifolk) kan bli ordfører. I Skien kom RV inn. I Porsgerunn. I Bamle (fellesliste med SV) med to (RVere). Kragerø beholdt sine 2. RV var av noen øsnsket ut i det totale mørke. Nå må SV sette seg ned å se på om man kan få en samarbeidsliste SV/RV og Arbeiderpartivelgere (frem til neste valg) og ikke legge som politisk mål å få varaordfører. Det forhandler man om etter at valget er over. Det er lures rent taktisk. Det vil bestandig være overganger fra et parti til et annet. Fra RV gikk det to over til SV, uten at noen store politiske skillelinjer ble uttalt i den forbindelse. Jo da kanskje en, Ehnebom den eldre ville gå for Tollefsens kulturhus, og kjempe for det i SV. Dette prosjektet ble langt dødt av SV og alle andre partier. Gratulasjoner til Venstre! Går Venstre til høyre går det riktig galt. Hva har RV gjort. Jo de ha stått på det programmet de har hatt innenfor denne kommunestyreperioden. Og jeg går ut i fra at de står på det programmet de har for neste. Ha en flott dag alle dere som ikke skal sitte å forhandle om posisjoner om makt i neste kommunestyreperiode.

Av: SV-er
Dato:Torsdag 13. september Kl: 07:18

Det beste for Kragerø vil være at Erling Laland fortsetter som ordfører, gjerne med Solfrid Rui Slettebakken som varaordfører, og med støtte også fra SV, TV, Krf og Senterpartiet. En koalisjon mellom Frp og Venstre vil bare føre til bråk. Det kan nok funke på fylket, men ikke i Kragerø. Det er ikke uten grunn at Sponheim advarer mot Frp.

Av: Velger
Dato:Onsdag 12. september Kl: 20:14

Helt enig, Anonym og Terje. Dette er en utmerket plass for folk å komme med meningene sine, uten å måtte fortelle hvem de er. Jeg synes alle innleggene som har kommet så langt i denne diskusjonen har vært saklige - og da ser jeg ikke noe poeng til å stille spørsmålstegn til anonymiteten.

Av: Hallooo
Dato:Onsdag 12. september Kl: 15:34

Les programmene til Venstre og Frp både lokalt i Kragerø, på fylket og nasjonalt. Det har jeg gjort. De er jo arge motstandere på alle områder av politikken! At de har funnet hverandre i fylkeskommunen er et under. Men la oss slippe en slik konstellasjon i Kragerø!

Av: Anonym
Dato:Onsdag 12. september Kl: 15:31

Det er meningene som er poenget på nettet, ikke hvem man er.

Av: Terje
Dato:Onsdag 12. september Kl: 15:01

Til Harald D. Eriksen:
Ja, det er en vits å ha meininger på et diskusjonsforum uten å ønske å identifisere seg. Men det er selvsagt minst like greit å skrive innlegg under fullt namn og adresse.

Av: Harald D. Eriksen
Dato:Onsdag 12. september Kl: 14:13

Er det noen vits i å ha meninger når man ikke ønsker å identifisere seg? Det er mange med, hva de tror, er gode løsninger. Hvorfor ikke stå fram og forsøke å sette de ut i praksis og gi politikerne alternativer til fornuftige løsninger. Det kan være viktig når man står overfor vanskelige avgjørelser. Når man ser på det mangelfulle frammøte ved valget, kan man undres om å mange det er som er interesserte i noe annet enn anonym prat.

Av: Justisia rebelllum
Dato:Onsdag 12. september Kl: 12:59

Politikk er maktkamp og søken etter styring og autoritet, meningsbrytningen under viser at det er mange tanker om hvordan makten skal/bør kunne søkes. Dette fokus er utrolig viktig i et demokrati, all ros til Kragerø avisa for denne smeltedigel. Vi ser i tillegg at en enkelt politiker svarer på innleggene, det er meget prisverdig! Hvor er de andre?

Av: Student i Kragerø
Dato:Onsdag 12. september Kl: 11:52

Jeg håper og tror at Slettebakken vil gjøre det rette valget. Det er å inngå samarbeid med Ap/SV/RV.

Av: Meeeget bekymret
Dato:Onsdag 12. september Kl: 11:20

Det må da være fullstendig sprøtt i hele systemet om Solfrid Slettebakken med kun 4 mansdater bak seg, og med sin utrolig negative holdning til andres meninger, skal bli Kragerø's neste ordfører. Se bare på Venstres program, som har som målsetting at 20% av elever som går ut av vidergående skole skal danne sin egen bedrift. Jeg spør: Hva gjør en 18-åring i stand til å gjøre dette direkte etter skolegang? Visjonært, men realistisk?

Av: Gunny Brørby
Dato:Onsdag 12. september Kl: 10:58

Det er utrolig trist at folk enda ikke har fått meg seg at eiendomsskatten ikke kommer til bli det store innhogget i lommeboka.. Høyresiden er ikke interessert i å få overføringer fra Staten når budsjettet ikke holder til skole , omsorg etc. Der er de kategoriske.Venstresiden ønsker i mange situasj. større overføringer fra staten men får ikke støtte av Høyresiden. Vi blir da kalt uansvarlige. Eiendomsskatten er et nødvendig onde men INGEN skal flytte fra gård og grunn. Dette er slått fast SÅÅ mange ganger. Hva er dette for hysteri..?Har vi ikke noen forståelse for fellesgoder og at alle må bidra litt over en periode..Er eiendomsskatten det endeste folk har gått til valg på?? Hva med miljø, Kragerøs framtid som miljøby , kunst og kultur, . Er svenskehandel og Eiendomsskatt det eneste som opptar folk idag??
I såfall Har politikken spilt fallitt. Når folk ikke gir seg til kjenne, blir det vanskelig å vite hva slags interesser som rår.Er det lokale eller ytenbys interesser som råder.
Det er er en egoistisk ånd over helt landet. Det som har vært med på å skape velferden vår er nå folk i ferd med å rive ned i den tro at denne velferden er et gudegitt fenomen uavhengig av vår solidatitet , empati. forståelse osv.Dessverre er det ikke slik.

Av: Terje
Dato:Onsdag 12. september Kl: 10:23

Ein gjennomgang vil kunne vise at kostnader i Kragerø kan senkas med kanskje 10%. Antall offentlige årsverk kan helt sikkert reduseres gjennom ikke å erstatte naturlig avgang av ansatte. Det er tida å gjøre det nå som arbeidsledigheten er nær null, nye kostar kan ta tak i dette og få økonomien på plass. Eiendomsskatt er usosialt og den har en negativ virkning på boligprisene.

Av: H-velger
Dato:Onsdag 12. september Kl: 09:56

Til Hegland:
Vil gjerne vite mer om nedtrappingen av eiendomsskatten, og hva det skal gå ut over av kommunale tjenester. Det er mye penger å spare i en kommune hvis man bruker samme metoder som i privat næringsliv. Det betyr blant annet å redusere antall årsverk.

Av: Er det mulig!!??
Dato:Onsdag 12. september Kl: 09:41

Før valget var Hegland den som hadde flest innlegg i lokalavisene, og også her inne. Og hva handlet innleggene om? Jo, eiendomsskatten selvsagt. Og hvor flott og fint det skulle bli når Høyre tok over makten. For da skulle eiendomsskatten fjernes da! Var ikke snakk om noe \"på sikt\" da. Nei, stem Høyre og eiendomsskatten er historie!! Så sier han altså i KV dagen etter valget at \"Det er lite realistisk og fjerne eiendomsskatten helt\" Hvorfor i all verden var det så vanskelig å si FØR valget også da? I stede nå, så blir det altså forskjellsbehandling i kommunen. De få som til nå har betalt eiendomsskatt må fortsette å betale, og ikke nok med det, de må antageligvis betale mer! Det var dette AP mnete i forhold til at \"alle skal med\". Likhet for alle.. Kunne kanskje vært greit at Preben Hegland sa noen ord om dette nå her inni krageronett. Men til det er han vel for forsiktig iht det endelige resultate av hvem som får ordfører posten.. Og om miljøpartiet Venstre går inn å støtter høyre og Frp, fjoooo, da kan man begynne å skjelve i buksene hva miljø gjelder ja.. Tenk ikke bare posisjon her Venstre, tenk miljø også!

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Onsdag 12. september Kl: 09:18

Hei! Høyre har gått til valg på at vi vil ha lavest mulig eiendomsskatt og at vi vil arbeide for å senke den på sikt! Dette er et løfte vi selvsagt vil holde. Ser at det verserer et rykte om å ta inn 25 millioner i skatt. Dette tallet stammer fra APs Per Kristian Nilsen i kommunestyret, dagen etter at Ap, ASV Krf. og SP hadde garantert 19,5 millioner. Da sa han at Ap måtte være ærlig mot velgerne å si at vi egentlig trengte mer penger enn garantien på 19,5 millioner.Poenget mitt med 25 milliioner var å vise at denne garantien varte i under 24 timer. Høyre står selvsagt på sitt løfte før valget! Vi starter på 19,5 millioner, og så skal vi arbeide oss nedover!

Av: Nettleser
Dato:Onsdag 12. september Kl: 08:51

Vil bare si at dette er veldig spennende. Det er utrolig mye kunnskap i alle disse innleggene!

Av: H-velger
Dato:Onsdag 12. september Kl: 08:50

Skulle ønske at Kåre Preben Hegland vil forklare nærmere hva han egentlig mener med størrelsen på eiendomsskatten og andre inntekter til kommunen. Skriv et innlegg til lokalavisene snarest, da Hegland - så får vi dine ord og ikke noe som kommer via et tilfeldig intervju.

Av: bekymret
Dato:Onsdag 12. september Kl: 07:54

Hva mener Venstre om eiendomsskatten da?
Det partiet har gått helt klar av dette spørsmålet i valgkampen, men må vel også ha betydning for hvem V vil støtte i ordførervalget. Nå må V si ja til noen i Kragerøpolitikken utenom SV og RV. Alt kan ikke dreie seg om motstand mot noe dersom Solfrid Slettebakken skal bli rdfører. Da må hun være mye mer samlende enn det hun hittil har vist.

Av: Student
Dato:Onsdag 12. september Kl: 03:47

Det er litt vittig å lese xKragerø forsvarer bruk av eiendomsskatt nå, når han/hun var en av de jeg diskuterte heftigst med i forkant av valget. Er det plutselig OK at din bestemor må leie ut huset sitt nå da xKragerø? Det kan virke som om det viktigste ikke var å nå frem med sin politikk i dette valget, alt som betyr noe for H og xKragerø er at det er blått som styrer!

Uansett, jeg er egentlig rimelig fornøyd jeg. H velger å satse på mange gode områder og beholde en god måte å kreve inn penger på. Hvem som styrer er meg likeverdig, så lenge de fører riktig politikk!
Hva jeg ikke er fornøyd med, er hvordan H faktisk har sanket stemmer ved å villede sine velgere til å tro at eiendomsskatten vil forsvinne på kort sikt dersom en stemmer høyre. Noe vi fikk motbevist dagen derpå. Ap på sin side har vært åpne hele veien, og bidratt med informasjon om hvordan de faktisk ville ha det. Ærlighet varer tydeligvis ikke lengst i politikken.

Jeg vil gratulere Høyre og Venstre med valget, nå ser det i det minste ut som om vi blir en Ja-kommune!

Av: xKragerø
Dato:Onsdag 12. september Kl: 00:23

Lettlurt og tar sorgende veldig på forskudd..
Før man uttaler seg så nedlatende bør man vente på hva som blir de faktiske forhold, når takseringen er ferdig og budsjettet klart

Av: lurt velger
Dato:Onsdag 12. september Kl: 00:20

og ja, jeg er en av de mange som dessverre er lettlurte! Trodde lektor Hegland var rakrygget som Fosso! Full skivebom! Angrer! Alt han sa og skrev er jo bare et teater - en fantasi! Utrolig! Stå på xKragerø og fortsett med sanger og bortforklaringer! MER eiendomsskatt enn SV!? Og boplikten er vel snart heller ikke bare en "oppmykning"? God bedring!!

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:57

du får endre navnet ditt til "lettlurt velger" i så henseende..

Av: lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:54

xKragerø får spille sanger så som mulig! Nytter ikke å juge seg fra realitetene! Bom-bom!Men - vi får de folkevalgte vi fortjener! H var et ufortjent valg fordi de jugde!Han sa noe igår - idag er det annerledes. Dere må da stå for det, også overfor de dere lurte, blant annet meg!

Av: lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:45

Er helt sikker på at Løchstøer iallfall er til å stole på, noe Hegland ikke er! Så vilt som han ter seg er ikke mulig! Mitt håp en dag etter mitt H-valg er at de mister alle muligheter til makt! Så mye løgn, valgflesk og elendighet er helt til å grine av! Nei, la Ap ha styring sammen med V, Krf, SV og Sp. Og la V få styring over bygningsråd og varaordfører, det blir bra for næringsliv og miljø! La Ap ha ordfører men roe seg i utbyggingssaker. Det er krutt!! + masse godiser til Krf, Sp og SV!!

Av: Valgets kvaler
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:44

Orker ikke lese alle disse innleggene--stoppet da diskusjonen begynte å handle om tapere og vinnere. Ingen tvil - den som sitter trengt opp i et hjørne, men har alle korta er slettebakken. Velger hun å godta et samarbeid mellom høyre og frp så har hun mistet all troverdighet. Når venstre har flagget miljø så høyt som de har i denne valgkampen , ja, så har velgerne trodd på det. Går de inn i et samarbeid med frp vil det være som å skyte seg sjøl i beinet når det gjelder troverdighet. Venstre kan bare gå til venstre.

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:38

Du får spille sangen "Lei av å bli lurt" med Postgirobygget, mens jeg derimot velger en annen sang fra samme gruppe: "Hva var det jeg sa"

:-)

Av: lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:31

Jo, Kari Fosso var flott i hotellgreiene, men var hun alene? H hadde da ikke all makt den gang! Hun var avhengig av andre, også Ap-folk for å få det til!Og ja, xKragerø - det kan du være sikker på at neste gang må H si det samme til valget som dagen etter!Dette er å lure folk med skremsler den ene dagen, særlig gamle minstepensjonister som ble misbrukt som eksempler, til neste dag å bli versting i innkreving av eiendomsskatt. Prøv ikke å lure flere med å skremme med at andre vil bli verre enn det falske h-valgflesket! Noe så simpelt! Heia V; bare hold ere unna H og Frp!

Av: Nicholas
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:20

Hvilke partier Slettebakken velger å samarbeide med skal nok Tønnes Løchstøer ha et ord med i laget i! Og som vi vet har Tønnes Løchstøer vært leder for den borgerlige koalisjonen på fylkestinget de siste fire år. Er nok redd for at 25 mill i eiendomsskatt er mer reelt enn Ap/SV/Sp/KrF's 19,5 mill modell.

Og ja; dette er en av de største velgersvindlene i Kragerøs historie.

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:17

Om 4 år vil du skjønne at ditt valg var riktig. Det var forresten Høyre og Kari Fosso som godkjente SPA-hotellet som er den store drivkraften i utviklingen i Kragerø. Laland har nå sittet i en periode hvor Norge går så det griner, så uansett om hvem som hadde hatt makten hadde status i dag vært tilnærmet lik.

Og hvis du angrer allerede nå dagen etter valget før noe i det hele tatt er bestemt, bør du kanskje sette deg litt bedre inn i hvilket parti du bør stemme

Av: lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:11

xKragerø tar feil!! Ap vet at utgiftene skal dekkes, og har selvsagt sine planer for å si at det som må til er 19,5 mill.kr i eiendomsskatt i hele perioden. At H så svikter alt de har skremt mange med, er bare helt på trynet!Det vet vi som var i tvil, for hvem var det som fikk kommuneøkonomien i orden?! Samtidig masse kul utvikling, flere folk, nye tilbud! Angrer på stemmen til H! Er Frp like gærne? Håper sentrum har vett til å holde disse H og Frp-ere fra makten! Er noe trygt med Ap som alltid leverer, men denne gangen er jeg rundlurt av H, de som skulle fjerne eiendoimsskatt!! Neste gang er det Ap eller V (hvis Rui Slettebakken nå velger riktig partier å jobbe med!)

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:08

*Kragerø kommune fikk rett før valget tildelt 3,5 millioner mer i overføringer.
*Den generelle skatteinngangen til Kragerø øker inneværende år
*Med 88 nye innbyggere og nye på vei vil dette øke overføringene til kommunen, samt at dette gir enda høyrere skatteinngang.

Så du kan selv tenke deg hvor mye av de ca. 6 millionene (mer enn annonsert før valget) man trenger å ta inn gjennom eiendomskatt!

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 23:02

De økte utgiftene til nye skolebygg var klare lenge før selve valget så ta ikke den! Det var BRED politisk enighet at disse prosjektene skulle gjennomføres selv om det var klart at kostnadene ville bli vesentlig større!

Hadde Laland fått fornytet tillitt måtte han på lik linje hatt inndekning for disse økte utgiftene og hvor skulle han plutselig fått disse pengene fra??? han måtte gjort det samme eller kuttet utgifter andre steder.

Bruk hodet

Av: også lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:59

Det er en ting, xKragerø! Hvorfor i all verden presenterer mr. Hegland dette ETTER VALGET? Det blir for dumt at han skal klage på ustabilitet når han tydeligvis er oppskriften på det selv.

Jeg stemmer aldri Høyre igjen.

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:58

6 millioner mer på 3750 eiendommer!
Det blir litt over 1500 mer i ÅRET per bygg.

Hvis det er en enorm utgift for folk flest skjønner ikke jeg stort!!!

Er bare å ta ÉN bytur mindre i året. Er ikke nye skoler i byen og på Helle verdt det?

Av: lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:53

Når xKragerø er fornøyd med edruelige skatter som over natta øker med mange mill.kr fra Hegland, skjønner jeg ingenting! Dette er det feiteste valgløftet som er brutt i Kragerøs historie! Hvordan kommer du deg ut av dette? Er Frp enig med deg, når Ap, Krf, SV og Sp satte maks på 19,5 mill.kr mot dine 25 mill.kr? Hva vet du idag som du ikke visste igår? Du sa jo at det var mange andre måter å lage budsjett på enn Ap, og det skulle vi få glede av! Men nå, Hegland, har du lurt meg og mange andre! Jeg tror mer på at Gundersen, Rui Slettebakken og Bråthen sammen med Ap og SV holder seg til løftene! Du og Frp lurte folket, svertet konkurrentene, vant valget - og står igjen som narr! Aldri mer H!Æsj!!

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:47

Hegland sier han trenger 25 millioner, men at økt skatteingang og økte overføringer fra staten m.m. vil dekke det meste. Dette er penger man trenger de første 2-3 årene slik at man kan få til den enorme satsingen på nye skolebyggi i kragerø!

Jeg betaler gladelig litt ekstra i et par år for å få til dette og jeg vet Høyre ikke vingler i synet på eiendomsskatt. (I Bærum er det UAKTUELT med eiendomsskatt etter 60 år med Høyrestyre).

Når skolebyggene står ferdig og regningen for omtakseringen av alle eiendommene er gjennomført er det klart for å redusere eiendomsskatten på sikt.

Av: Nicholas
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:41

Hehe! "Edruelig nivå!" 25 mill er til og med mer enn hva SV ville ta inn. Nå er det ikke lenger snakk om å droppe sydentur og å leie ut hytta! Nå må vi selge gård og grunn alle sammen!!!

Av: Bekymret
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:38

Venstre fikk da BARE 4 mandater. Det må jo være fullstendig mangel på dømmekraft fra Slettebakken når hun i fullt alvor lanserer seg som orfører.Er hun fullstendig blendet av å fått litt medhold?
Den ene etter den andre av "vinnerne" viser seg nå å være totalt utenfor virkelighetens verden. Dette ser ikke bra ut for Kragerøsamfunnet.

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:38

til jens petrus:

AP/SV/RV - 2077 stemmer
H/FrP - 2085 stemmer

demokrat kan nok regne bedre enn deg. I tillegg mister venstresiden 5 mandater til den borgerlige fløyen.

Og til personen som mener V holder til på venstresiden tar feil. V er et sentrumsparti og tradisjonelt et BORGERLIG parti.

Av: Også hytteeier
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:35

Det er bra for Kragerø at eiendomsskatten nå blir på et edruelig nivå. Det kan vi tåle et år eller to før skatten avvikles.

Av: Helt utrolig!
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:31

Her har Hegland gått ut for å få eiendomsskatten vekk - og har på den måten hanket mange stemmer på det. Ikke et døgn etter stemmeopptelling så snur han! Er det mulig? Det er jo helt utrolig!

Nei, dere, en sånn ordfører går det ikke ann å ha. Enig med uttalelsen under meg. Dette går ikke ann.

Slettebakken, nå har du muligheten til å gjøre noe klokt for Kragerøs fremtid!

Av: lurt velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 22:27

Her har Hegland i hele valgkampen skremt velgerne om nivå på eiendomsskatten, og H og Frp vant mange stemmer på det.12 timer etter \"seieren\" sier Hegland H trenger 25 mill.kr i eiendomsskatt! Det er vanvittig mye mer enn Ap&co har villet ta inn! Jeg er rundlurt av Hegland!Han sa jeg skulle gradvis bli kvitt dette! Han er verst! Jeg forlanger omvalg!Nå må V, Krf og Sp samle seg om Ap for å holde disse upålitelige H og Frp-ere fra makt og myndighet! Ty til vette, Slettebakken!

Av: Jens Petrus
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 21:42

Til Demokrat. Hvordan kan du si at H og FrP vinner valget når Ap, SV og RV fikk flere stemmer enn dem?

Av: øyboer3
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 21:33

ellegård er ut.. jan petter abrahamsen er vel den som skal fronte frp i kragerø? det må vel du snart innse ellef?

Av: Jens Petrus
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 21:28

Sammardbeid er en del av demokratiet, Agnot. Venstre er ett liberalt parti som kan sammardbeide med både sosialistiske og konservative partier for å få gjennom maksimalt av sin politikk. Øyboer2 - Sponheim har ledet Venstre som minste parti i 2 regjeringer siden 1997. Tror nok han er klar over hva som ligger i det å gi og ta.

Men, FrP og Venstre er motpoler i mange saker som er vesentlig for Venstre. Skal man sammardbeide søker men stort sett til dem som står nær en selv - og FrP gjør sjelden det.

Av: Øyboer2
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 20:37

Det er utrolig å se hvordan AP folk nå frir til vingle Venstre.
Å styre en kommune sammen betyr å inngå kompromisser. Se bare på hvor mange kameler SV har svelget i rikspolitikken. Man de har fått gjennom noen av sine fanesaker og det er sånn man må forhandle seg fram når man ikke er stor og har flertall.
At Sponheim ikke forstår at det er snakk om å gi og ta når man er så liten er utrolig.
FRP har måtte gi etter i enkelte saker for å vinne andre. Dette burde Sponheim`s folk også forstå.
Hvis dette ikke går inn kan Venstre befinne seg under sperregrensen ved neste Stortingsvalg.

Av: Agnot
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 19:41

Det politiske styre er rart. når fider slår seg sammen bare for å vinne.

Noe annet som er rart er at Det som folk FLEST vil ha får de ikke fordi mindre partier slår seg sammen. er dette dmokrati?? hmm lurer ass.

Av: akkurat
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 19:27

Venstrevelger har rett. Venstre hører til på venstresiden, og Høyre/Frp er politiske motstandere. Det som foregår i Telemark fylkeskommune er en-kontruksjon som ikke er politisk, men personlig betinget.

Av: En gang venstrevelger - alltid venstre!
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 18:37

Nå er det viktig å minne Venstre på sin politiske historie som motpart til de konservative kreftene i samfunnet. Lytt til partileder Lars Sponheim som "nekter" og samarbeide med FrP. Hvordan kan Venstre tro at det vil være mulig med innflytelse i sine kjernesaker med FrP og impulspolitikeren fra Gumøy som toneangivende og med diamentralt motsatte hensikter og politisk agenda ? Skap en fremtidsrettet allianse med det parti som har fått fart på Kragerø igjen, nemlig AP. Husk også i hvor stor grad Høyre og FrP raserte de kommunale tjenestene i den forrige valgperioden! Kanskje det også er bedre med litt eiendomsskatt for alle og enhver, enn at de konservative vil fjerne boplikten og mangedoble kostnadene for unge som vil etablere seg.

Av: frp stemmer
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 16:55

FRP ER BEST. SÅNN ER DET BARE.......

Av: Hmmm
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 15:32

Er man valgvinner om man får flere stemmer enn ved forrige valg? Da er det jo en fordel å komme nedenifra.mmmm?
Trodde den faktiske størrelsen spilte en rolle også etter valget. Fremdeles er AP det største partiet -som de fleste har stemt på- og som flest mennesker i Kragerø faktisk ville ha til å styre - samtidig som RV og SV nå er like små ---- som KRF......
Underlig hvordan vi tenker....forskjellig...

Av: demokrat
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 15:04

Til venstre velger.
Mener du virkelig at H og FRP sine innvalgte politikere er dårligere politikere en de røde??? Da hvorfor VINNER de valget??

Av: Venstre-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 15:00

Taper og vinner har da ikke noen betydning når ingen av "blokkene" har flertall. Det er i slike situasjoener at de beste politikerne kommer på arenaen.

Av: demokrat
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 14:49

Til Venstre-velger.
Nok et innlegg som tar utgangspunkt i at Solfrid skal gå inn i samarbeid med alle TAPERNE av valget. For n`te gang. Det var H,V og FRP som var valgvinnere.

Av: Rødhud
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 14:45

Til Pelle: Enig i at SV har utspilt som rolle i posisjon, men RV gjorde det jo ganske bra. Problemet for RV er at vi ikke har noen å samarbeide med!
Se til Risør. Der ble RVs kandidat ordfører!!!

Av: Venstre-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 14:43

Solfrid Rui Slettebakken har gått så hardt ut i valgkampen at hun er nødt til å markere seg som ordførerkandidat til the bitter end!
Hun bør utnytte uenigheten mellom Sp og Frp og gå inn i samarbeid med Laland.
Venstre 4, Arbeiderpartiet 10, KrF 2, SV 2 og KrF 2 gir solid flertall.
Tenk på det, du Slettebakken!!

Av: Pelle
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 14:32

Hvorfor mase med dette om RV og SV i posisjoner. De har jo 0 visjoner,
er imot all form for utvikling og nye arbeidplasser. Nei de må holdes utenfor alle besluttende fora.

Av: også en a-velge
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 14:31

Det vil bli trist å se Hegland som Ordfører og en fra Frp som varordfører med lille Vensters Solfrid(som plutselig ble stor i Kragerø) på slep! Men folket har talt så det er bare å hoppe i det.Eller?

Av: Fortsatt sosialist
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 14:15

Skrubbodden, eiendomsskatten, skolesaken og utallige tåpelige utspill fra enkeltpolitikere.
Det er fasiten for Arbeiderpartiet i valgkampen. Derfor gikk det galt. At SV fikk svi, har nok mer med nasjonale greier å gjøre.

Av: a-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 13:34

Til Rød, men ikke så rød.
RV var det første partiet som brøt ut av avtalen. Det skjedde ved første budsjettbehandling, like etter valget og lenge før skolesaken(e) kom opp. I avtalen var det et punkt om økonomi i balanse som tydeligvis falt RV tungt for brystet. Skolediskusjonen dreide seg mye om økonomi og synkende barnetall med dertil reduserte statstilskudd - ikke sant ?
Jeg tror jeg har rimelig god kjenskap til hvilke realiteter disse diskusjonene dreide seg om.

Av: også b-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 12:53

De som foreslår en rødgrønn "regjering" i Kragerø kan umulig ha sett valgresultatet. Det er jo TAPERNE.

Av: A-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 12:47

Dette er trist! Arbeiderpartiet har de siste fire årene fått gjennomslag for utrolig mye, og utviklingen har aldri vært så bra som i siste periode. For en måte å takke et parti som har stått på! Helt utrolig...

Jeg støtter forslaget under, men hvor realistisk er det? Ap + Høyre? Hvis Laland fortsetter som ordfører og Heggland som varaordfører ville vært en stabil og god løsning, men vil Høyre og Heggland det?

Uansett hvordan utfallet blir, så håper jeg ikke Arbeiderpartiet blir kastet ut fra posisjonen. De har gjort vannvittig mye, men de har samtidig fått ufortjent mye kritikk

Av: Rød men ikke så rød
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 12:25

a-velger
RV/SV gikk ut og inn av avtalen etter somdet passet seg i denne perioden for senere å påberope seg den samme avtalen sier a-velger. Du verden hvilken kjennskap til realiteter. Direkte løgn er det også. AP brøyt på skolesaken. Den skulle ligge fast i perioden. Etter mye om og men ble det slik som RV ville. I mellomtiden hadde AP vært helt ute på viddene. Nå er jeg så heldig at jeg sitter både på avtalen ( jeg er RVer) og har samtlige avisinnlegg i skolesaken. Så fort AP/SV/RV var med å få Laland som ordfører, brøyt AP avtalen. Det burde også a-velger sette seg inn i og ikke begå tulleargumentasjon og opptre historisk ukorrekt.

Av: Jan Erik
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 12:05

Det virker som at uansett hvordan man stemmer i Kragerø, så havner det en en fra skoleverket på toppen. Det hadde vært fint dersom et av partiene hadde funnet en kandidat mer erfaring fra næringslivet. All honør til lærerne, men vi trenger noen med litt mer pondus, spesielt næringspolitisk!

Av: a-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 11:42

Å gjøre sine hoser grønne hos V bør AP holde seg for gode til. Politisk sett er det lokalt lite eller intet som forener disse to partiene. Å konstruere samarbeidsavtaler om politikk har Ap svært dårlig erfaring med i siste periode. RV/SV gikk ut og inn av avtalen etter som det passet seg i denne perioden for senere å påberope seg den samme avtalen.
AP samarbeid med andre bør nå begrense seg til valg av posisjoner ved konstitueringen av det nye kommunestyret.

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 11:41

Bredt samarbeid på borgerlig side er den beste løsningen. Høyres Hegland og Venstres Slettebakken finner nok tonen. De er jo begge lærere. H, V og Frp gir 18 mandater og flertall, og med Krf og Sp med på laget 21 mot sosialistenes 14.
Velgernes dom er jo krystallklar! Skulle Laland fortsette å klamre seg til makten, vil han nok få svi for det om 4 år

Av: a-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 11:34

Til H-velger.
På "tampen" av valgkampen møttes jo AP og H i e-skattesaken i og med at AP bant seg ikke å øke inntektene utover de 19,5 mill som var vedtatt i økonomiplanen. E-skatten burde således ikke være noe hinder for et samarbeid AP og H.

Av: Venstre-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 11:17

Spranget er nokså stort mellom FRP og Venstre! Venstre vinner på å samarbeide med AP, SV og RV.

Av: Tillitsmann
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 11:02

Venster for et stort problem nå når de kanskje må samarbeide med Frp. Sponheim har jo klart sagt fra at Venstere ikke vil samarbeide med Frp.
Da vil et samarbeide mellom V, AP, Krf og SV være fint og sikre venstre varaorføreren. Denne gruppa har mye til felles ikke minst når det gjelder miljøpolitikk! Tenk over det Solfrid!

Av: H-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:53

Vi har hatt fire gode år i Kragerø, der Ap har hentet støtte fra flere partier - avhengig av sak. Det beste for kommunen er at Erling Laland fortsetter som ordfører med Kåre Preben Hegland som varaordfører. De har rent flertall til sammen (18), og bortsett fra eiendomsskatten står de nær hverandre i de fleste sakene. Det vil gi et stabilt styre.

Av: sentrumsnær
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:50

Den ovenfornevnte "storkoalisjonen" høres ut som beste løsning. Å hoppe fram og tilbake mellom ytterpunkter for hver periode blir bare for vinglete i lengden.

Av: også b-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:40

politisk for lite,men fellesnevneren er at partiene får stemmer...

Av: a-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:36

Hva er det som forener V med H og FrP i Kragerø ?

Av: også b-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:34

Håper valgets tre vinnere H - V -og FRP finner sammen, til en handlingskraftig og stabil styringsenhet.
Deilig å se SV halvert på landsbasis.

Av: Heia
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:29

I de store og viktige næringssakene har AP, SP, H, FRP og KRF stort sett stemt sammen.
"Motstandsrørsla" med V, SV og RV er omtrent like store som før, men har byttet litt plass. Man kan ikke felle noen dom over årsaker i forhold til utbyggingssakene ut ifra dette. SV tilbake Venstre fram sammen med FRP og H.
Kranglingen mellom RV og SV har hjulpet godt til for å få et borgerlig flertall. Takk Drevland!

Av: b-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:25

Til a-velger:
Dette er den absolutt beste løsningen. Ap, H, KrF og Sp står nærmere hverandre enn mange aner!

Av: a-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 10:05

Få til en "storkoalisjon" mellom AP H KrF og SP. Denne bør kunne gi forutsigbarhet for næringslivet, rimelig balanse i utbygging av hele kragerøsamfunnet og en fornuftig økonomisk politikk. AP må bite nederlaget i seg, men gå videre med praktisk politikk for Kragerø !!

Av: velger 07
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:44

ok, enig, ikke trekk deg Arnfinn, så er det minus 2 til neste valg..

Av: Også velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:39

Ikke trekk deg Arnfinn! Du har gjort mye bra for Kragerø, men fikk svi for Ap `s tabber akkurat som Kristin i regjeringen.

Av: Fornøyd høyrevelger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:37

Kragerøs befolkning har gjennom sin stemmegivning klart tilkjennegitt at de ønsker en annen politisk ledelse av kommunen. Høyre er valgets vinner i Kragerø, tett fulgt av Venstre. Det vil være å holde velgerne for narr om ikke dette faktum gjenspeiles i den fremtidige politiske ledelse. Høyre er vinneren og må få ordføreren, gratulerer! Gratulasjoner også til V og FRP.

Av: Badegjest
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:36

At Ellegård vil bygge igjen skjærgården er det ingen tvil om. Det blir spennende å se hvem som vil ha Frp med på laget.

Av: Trist
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:35

Dette er bare trist. Ap fikk skylda for Skrubbodden selv om de andre partiene også var med på å gi utbyggerne klarsignal. Og i skolesaken har Ap tatt seg pent inn igjen. Aldri før har vi hatt en så positiv utvikling i Kragerø som de siste fire åra. Og så skal vi bare kaste det over bord!!! De som sviktet Ap har et stort ansvar!!!

Av: velger 07
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:34

takk, takk, og takk... Laland, du er en god mann for Kragerø, men skolesaken i skjærgården tok deg.. Dere kan ikke leke med folks bosted og framtid. Arnfinn Jensen, du er ingen politiker, du ødela alt for ditt parti, trekk deg, slipp til yngre krefter. Preben, Jan Petter, og Solfrid, nå har dere sjansen, hvis dere er edruelige i hytteutbyggingen..Lykke til de neste 4 åra.

Av: Også interessert
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:32

Til interessert:
Skjønner du ingenting! At SV nå er knust, er et anslag mot miljøsaken. For nå hviler alt på Venstres skuldre. Og de samarbeider som kjent med de blå i fylket. Gjør de det asamme i Kragerø, kan vi glemme miljø og klima de nesdte fire åra!!!

Av: Urolig 2
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:30

Nå frykter jeg at siste ledige vik i skjærgården blir bygd igjen! Kommuneplanen skal behandles av det nye kommunestyret, og nå har Venstre en kjempejobb med å holde Hegland og Ellegård i ørene!!!

Av: Høyre-velger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:27

Det vil være en katastrofe for Kragerø hvis ikke Kåre Preben Hegland nå blir ordfører. Han er valgets vinner.

Av: Urolig
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 09:24

Dette blir vrient. Venstre kan ikke samarbeide med Frp i Kragerø hvis de vil beholde troverdigheten i miljøpolitikken. Hvem skal de da "goblonke tell"? Må gå i tenkeboksen, og kommer sterkere tilbake når fintellingen er over.

Av: Miøjøvelger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 08:58

Stemte Venstre på grunn av klar miljlørprofil, og det faktum at Solfrid Rui Slettebakken gikk rakrygget inn i valgkampen som ordførerkandidat. Det må hun ikke gi slipp på!!!

Av: Fotballfrelst
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 08:56

Til Storberget: Håper ikke Bråthen i KrF blir dommer, for da blir det ikke mye moro i Kragerø de neste åra! Valget har gitt et resultat som kan tolkes på mange måter. Hegland smiler nok bredt i dag, men når han skal ha med Ellegård og Frp i diskusjon med Venstre må han nok tørke av fliret. For Frp vil jo egentlig bygge igjen hele skjærgården! Går du inn for det, da, Solfrid?

Av: Også sentrum
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 08:49

Solfrid(Rui Slettebakken) har bukta og begge endene (Kirkebukta og Smedsbukta!!!) Var ikke det godt sagt?
Hold korta tett til ditt bryst, og spill dem ut når tida er inne. Velgerne vil ha miljø og klima på dagsorden!!!

Av: Knut Storberget
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 08:43

Det er forferdelig trist at lokalpolitikken ikke har blitt fornyet mer enn den har. Hadde det vært fotball det handlet om ville ihvertfall Arnfinn Jensen måtte finne seg en annen klubb.
Det at fortiden innhenter løftebryterne burde ikke overaske dem. Fra sidelinja virker det nesten litt merkelig at ikke alle episodene med bl.a. frimurere og delegat-saker har rammet AP hardere enn de har. Det virker nesten som om SV har fått skylda.
Hvis man spør folket på¨tribunen vil nok mange svare at de stemte AP enten fordi de ikke vil bytte ut en lærer med en annen eller fordi de frykter hooligans (Frp).
Når det gjelder midtbanen så er det nok mange som lurer på hvorfor Venstre har gjort det så bra? Svaret ligger nok i at det er de andre som har gjort det dårlig.
Ole er en bauta på midtbanen men han blir sørgelig alene.
Ingen kamp uten dommer og her kommer Krf inn i bildet. Hvis de fortsetter som tidligere, har vi 4 år med sutring i vente fra de som tror de styrer kampen men ender opp med å bære vannbøttene.

Av: Interessert
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 08:23

En tragisk politisk situasjon som har satt vinglepartiet Venstre i en nøkkelrolle både i forhold til ordførervalg og i forhold til politisk kurs de neste 4 årene. Solfrid og Venstre vet man jo aldri hvor man har... Jeg tror imidlertid velgerne vil få seg en real "blåmandag" dersom resultatet av forhandlingene fremover vil gi Erling et fornyet mandat som ordfører. For han var velgernes dom nådeløs. Ellers var det mest gledelige ved valget at SV ble fullstendig knust...

Av: Sentrumsvelger
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 07:56

Arbeiderpartiet fikk som fortjent etter alt tullet med skolene. De måtte også ta ansvaret for eiendomsskatten og surret på Skrubbodden. Hvem Venstre skal samarbeide med? Det må jo bli til venstre for Slettebakken har profilert seg veldig sterkt angående miljøet. Da er ikke Frp aktuelt!!!!!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS