Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Hold kulturhussaken varm!

04.09 2007 av Willy Nilsen

 

- Jeg ber velgerne kreve av sine politikere at de holder kulturhussaken varm.
Det skriver Einar Bang i et innlegg.

 


Innlegg:
Opp som en hjort og ned som en lort?

 

Erfaringen fra valgkampen stemmer godt overens med avisreferatet fra en paneldebatt på Stoppen 25.august: ”Kulturhus er det ingen som vil prioritere i kommende periode”. På en måte er man jo lettet. Intet kulturhus på kort sikt er bedre enn et prosjekt som kunne hemme kulturutviklingen for generasjoner fremover.

Men for mye eller for lite kan være like ille. Jeg minner om at:

det dreier seg om et regionalt prosjekt, fylkeskommunen vil neppe godta at vi blir sittende på gjerdet i all evighet,

de aktuelle områdene er ikke tilgjengelige på ubegrenset tid. Om ingen avgjørelse blir tatt innen utgangen av 2009 faller området på jernbanekaia bort,

Kragerø er en av de siste kommunene i landet uten kulturhus.

Et fungerende kulturhus kan ha følgende å si for kommunens utvikling:

en infrastruktur som inkluderer tilbud om positive fritidsaktiviteter for en selv og ens barn kan være avgjørende for dem som vurderer tilflytning og lokalisering av næringsvirksomhet,

stimulere til sosialt uteliv og reversere tendensen til et utdødd sentrum utenom sesongen,

vårt parodiske selvbilde som kunstnerkommune kan nærme seg en realitet,

bidra til utvidet opplevelseshorisont og tenkeevne, påvirke dannelse og livskvalitet, stimulere til gruppeoverskridende fellesskap, for oss selv og mange kommende generasjoner.

Det yrer av ideer og friske krefter i Kragerø men når det kommer til gjennomføring viser det seg ofte at andre interesser har hegemoniet og bestemmer utviklingen. Gjennom årene har man sett atskillige kreative mennesker søke til byen for etter en tid å dra skuffet herfra. Det kan være god grunn til å bruke fire år på å utvikle et seriøst prosjekt.

Heldigvis har vi et godt utgangspunkt for neste runde; av de 250.000 kr som i sin tid ble tildelt forprosjektering bør godt over halvparten fremdeles være ubrukte.

Jeg ber velgerne kreve av sine politikere at de holder kulturhussaken varm.

 

Einar Bang

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: kulturhusfan
Dato:Fredag 5. oktober Kl: 14:17

Er spent på om Skoglund fremdeles er like FOR regionalt kulturhus NÅ som før valget. Høyre har,gjennom Skoglund, beskrevet hva et kulturhus ER. Når setter dere i gang? Får H med Frp og V på kulturhuset Skoglund så fint beskriver? Og hvor skal det ligge? Ved Fossen eller oppi Fermannsbakken eller andre steder? For Tangen er vel ikke noe alternativ? Venter spent på svar!

Av: k unt
Dato:Torsdag 20. september Kl: 23:02

nok en gang manifesterer disse uskolerte konservative tullebukkene seg som noe helt annet enn politisk UTOEVENDE, reidar S koglund presiserer her at hoere har programfestet at vi trenger kulturhus.- tenk om det hjalp aa programfeste hva vi trenger. Program er loesningsorienter programering, eller diagramatisering av komplekse moenstre.
godt valg til deg aa

Av: Også hytteeier
Dato:Lørdag 8. september Kl: 16:51

Kultur er viktig for Kragerø! Men bygg ikke dyre kulturhus og administrasjonsbygg på byens beste tomter langs sjølinjen. I hvert fall ikke administrasjonsbygg. Flytt administrasjonen til utkanten av byen og lei lokaler, det er det rimeligste for skattebetalerne. Kanskje innbyggerne kan slippe ytterligere skatteøkninger.

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Onsdag 5. september Kl: 17:44

Kragerø SV kommer til å jobbe med kulturhussaken i neste periode. Dersom økonomien tilsier det vil vi få igang planene så fort som mulig. Samlokalisering av kulturtilbud er veldig viktig for et levende kulturliv og har stort potensiale i en by som Kragerø! Stå på videre!

Av: Reidar Skoglund
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 21:02

Kultur er noe av det viktigste en kommune bør satse på! Og vi mangler en kommunal arena for utøvende kunstnere i Kragerø! Forprosjekt-komiteen med Otto Beite i spissen, har brukt mye av sin fritid til befaring av kulturhus i andre byer, og lagt frem en imponerende rapport som de fleste kulturgrupperinger stiller seg bak. Og hva opplever vi fra politikerne våre: Helomvending som i de fleste andre store saker i kommunen vår! Fra et stort flertallsvedtak om forprosjektering, er det nå et stor Nei-flertall for å skrinlegge hele prosjektet! \"Vi har ikke råd,og vi må ha administrasjonsbygg og investorer med\" sier Arbeiderpartiet! \" Kultur kan utøves på klubbhus og skoler\" sier Fremskrittspartiet! Javel har de prøvd? Politikerne aner ikke hvor mye arbeid som ligger bak en forestilling til f.eks. barneteateret! De aner ikke hvor store ressurser som skal til! Det er liksom bare å stå på scenen en times tid, og så er vi \"ferdig med den saken\"! Å spille teater på klubbhus og skoler, er som å seile kogg på land. Det går ikke! En slik tankegang er en fullstendig respektløs holdning ovenfor alle de utøvende kunstnere vi har og vil få i kommunen vår.
Vi trenger en ny arena for utøvende kunst i Kragerø! Du som velger har mulighet til å påvirke dette!
Høyre har programfestet at vi trenger et regionalt kulturhus, uten innblanding av administrasjon eller andre statlige etater. Som lokalpolitiker vil jeg jobbe for at kultur skal bli et satsningsområde i kommunen vår, og skal gjøre mitt for at kulturhusdebatten skal fortsette å leve også etter valget!
Godt valg!
Med hilsen
Reidar Skoglund
3 kandidat Høyre.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS