Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Fartsbegrensning i skjærgården

04.09 2007 av Willy Nilsen

 

Etter en artikkel i Varden mener Arnfinn Jensen (SV) at det eer behov for en avklaring om fartsbegrensning i skjærgården.

 

Innlegg:
SV og fartsbegrensninger

i skjærgården

I Kragerø kommunestyres møte sist torsdag stilte undertegnede på vegne av SV et spørsmål til ordføreren om Kragerø kommune kunne bidra til at vi får et felles regelverk på sørlandskysten med hensyn til fartsbegrensninger på sjøen. Kommunene i Aust-Agder har arbeidet fram et slik forslag.

 

Det ble vist til at mange og store fritidsbåter i stor hastighet er blitt en del av hverdagen i sommer-Kragerø og at mange opplever det å ferdes på sjøen for utrygt og utrivelig. Fra min side ble det ikke sagt noe konkret om fartsgrense. Likevel ”refererer” Varden i avisa for lørdag i en stor og prangende overskrift på  side 8: ”SV: Fem knops fartsgrense”. En får det inntrykk at SV går inn for 5 knops fartsgrense i hele skjærgården. Med det som utgangspunkt intervjues daglig leder i Kragerø Fjordbåtselskap – som naturligvis finner dette helt umulig for selskapets virksomhet.

 

Det er til å undre seg over at Varden ikke er mer etterrettelig i et spørsmål som opptar så mange i kystkommunen. 

 

For ordens skyld:  Mitt spørsmål om regelverk i skjærgården utløste flere innlegg i kommunestyret, blant annet ble det vist til at folk som har sitt yrke i skjærgården må ha anledning til å komme rimelig fort fram. I en sluttreplikk sa jeg meg enig i det, samtidig som jeg understreket det som andre hadde sagt om å vise hensyn til andre når en ferdes på sjøen.

 

Ordføreren svarte positivt på at kommunen ønsker å ta spørsmålet seriøst, og vi håper derfor på at saken blir diskutert grundig framover – og at også Varden da vil gi et referat som stemmer med virkeligheten.

 

 

Arnfinn Jensen

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: skromla
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 16:34

Så vel hvem som skrev for Varden? Jens Morgan, du må våkne!!

Av: Koggeier
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 12:45

Jeg skjønte godt ghva Arnfinn mente. Varden skrev bare surr.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS