Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Mer informasjon om kildesortering

28.09 2007 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Fra 1. desember blir det innført enda bedre kildesortering i Kragerø. Mandag er det innkalt til pressekonferanse for å gi innbyggerne nærmere informasjon om ordningen.

 


Avdelingsingeniør Jan Werner Kristensen lover god
informasjon om den nye ordningen for
søppelhåndtering.

De gamle søppelkassene med plastsekker erstattes av tre plastdunker; dunk med brunt lokk for matavfall, grønt for papir og grått lokk for restavfall i tillegg sekk til returplast.

Avdelingsingeniør Jan Werner Kristensen sier at den nye ordningen er forberedt i lengre tid i samarbeid med  Kragerø Renovasjon og Containerservice. Alt er lagt til rette på Nilsbukjerr for å kunne ta imot avfallet, og sørge for gjenvinning.

 

 

Den nye ordningen gir også muligheter til å samarbeide med naboene om håndtering av avfallet.

Ønsker du å samarbeide med naboen må kommunen ha beskjed innen 7. september.
Det blir også nye tømmerutiner der du bor. - Ny kalender med nye tømmerutiner kommer i oktober, sier Kristensen.

 


Kirsti Aatangen med avfaallsdunker som er
tilpasset to husstander.
Nye søppeldunker

Standardstørrelsene på de nye dunkene er 140 liter. Ønsker man å samarbeide med naboene, kan det velges større dunker, alt etter hvor mange som samarbeider.

Hører ikke kommunen noe innen svarfristen får man standardpakken på tre dunker á 140 liter.

Hvor skal dunkene stå?

I løpet av høsten vil alle som er med på denne ordningen få utplassert de nye plastdunkene. Disse er lette å trille og kan plasseres nærmere boligen din om man ønsker. Dermed kan de stå på et usjenert sted mellom hver tømming.

Hvem er med på denne ordningen?
Den nye renovasjonsordningen gjelder for alle husstander i Kragerø. Medlemmer i borettslag bør ta kontakt med formannen for nærmere informasjon. Næringsvirksomheter og fritidseiendommer er ikke med på denne ordningen.

Hva med Hovedbyen, Øya, Smedsbukta og Tallakshavn?
Disse områdene vil etter hvert få en egen ordning med kildesortering. Her vil det bli utplassert skap med flere kammer for innsamling av de fire fraksjonene (mat, papir, restavfall og returplast).
Tømmerutinene vil også bli noe annerledes enn andre steder i kommunen. Nærmere informasjon kommer senere. Her vil man også se hvordan sorteringsskapet vil se ut.

Nye regler for matavfall.

Matavfall i restavfallet er nå ikke lenger tillatt. Alle matrester skal nå legges i "mais"-poser som du får av kommunen. Mais-poser ser ut som vanlig plast, men er miljøvennlig fordi den løser seg opp etter hvert og blir til jord. Disse knytes igjen og skal legges i den brune dunken som tømmes hver uke. Kragerø kommune sørger for å resirkulere alt matavfall til den fineste jord.

Alt papir skal gjenvinnes.
Resirkulering av papir er kjempesmart. Alt papir blir gjenvunnet til nye produkter. Når alle blir flinkere til å kildesortere, vil dette redusere søppelmengden. Det som er lønnsomt for kommunen vår vil også bli lønnsomt for deg!

Hva med plast?
Det blir utdelt plastsekker for returplast. Når sekken er fylt, kan den knytes igjen og legges/settes ved siden av dunken for papir med grønt lokk. Dette blir senere sortert ut på sorteringsanlegget og gjenvunnet.

Hva med drikkekartonger?
Drikkekartonger skylles, brettes sammen og legges i en tom drikkekartong slik man pleier. Disse kan man nå legge rett i dunken for papir med grønt lokk. Dette blir senere sortert ut på sorteringsanlegget og gjenvunnet. Du trenger derfor ikke å legge dem i plastpose som før.

Når blir det tømming?

Matavfall (dunk med brunt lokk) tømmes hver uke.
Restavfall (dunk med grått lokk) tømmes annenhver uke.
Papir, returplast og drikkekartonger (dunk med grønt lokk) tømmes annenhver uke sammen med restavfall.
Alle vil få nærmere informasjon om når det hentes i den enkelte sone. Ny kalender kommer i oktober/november.

 

 

 

 

 

 

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS