Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Mye usikkerhet om eiendomsskatt

22.08 2007 av Willy Nilsen

 

Møtet på Bedehuset i går kveld ga en del svar om eiendomsskatten, men fortsatt er det mye usikkerhet knyttet til takst og skattenivå.
Saken blir oppdatert. Si din mening om eiendomsskatten!

 

Det var Fremskrittspartiet som inviterete til åpent møte, og  strorsalen i Bedehuset var fullsatt da Anders Sandaas ønsket velkommen på vegne av Kragerø Frp.
Mye tyder på at eiendomsskatten blir en av de viktigste sakene i den lokale valgkampen i Kragerø.
Vedtaket om å innføre eiendomsskatt i hele kommunen ble fattet av kommunestyret i seprtember i fjor med stort flertall (28-6).
Det ble bevilget 6.1 millioner kroner for å omtaksere samtlige boliger og fritidseiendommer i kommunen, som et grunnlag for skatten.
Men de folkevalgte har ikke tatt stilling til hvordan den nye skatten skal regnes ut, med reduksjon av takst, eventuelt  bunnfradrag og promillesats.
Det er budsjettert med en eiendomsskatt på 19 millioner kroner i 2008, ca. 6 millioner kroner mer enn det man får inn i 2007.
De åtte partiene som stiller til valg i Kragerø var representert ved sine fremste politikere, og det kom en rekke spørsmål fra salen. Noe kunne politikerne svare på, men en del sider ved eiendomsskatten er ikke avklart før takstgrunnlaget er ferdig.

Vi kommer tilbake med referat fra møtet senere i dag, og anmoder leserne om å si sin mening her på nettet.

Se "Din mening" for forsiden!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: frustrert
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 07:36

Var en lettelse å få vekk ap å sv!Helt som forventet! GRATULER!!

Av: xKragerø
Dato:Tirsdag 11. september Kl: 00:20

Morna Erling;-)

Av: Hva er probemet?
Dato:Mandag 10. september Kl: 20:30

Skjønner ikke hvorfor alle skal ta så av på grunn av eindomsskatten som kommer.
Er vel bare rettferdig at alle skal betale litt for å holde Kragerø igang, med alle holmer og skjær med fastboende, skoler m.m.
Senterpartiet hadde et fint innlegg i avisa når saken om eiendoms skatt kom opp i starten med at man måtte tenke litt på hvor folk bodde og hvilke utgifter disse allerde hadde, med feks ferge til jobb, privat brøyting m.m. Håper at senterpartiet får noe å si i det nye styret.

Men poenget mitt var at de er 6.8mill som skal inn, fordelt på 3400 eiendommer, 6.8mill\3400 = 2000, snittbeløpet å betale blir da 2000,-
Eier du en eiendom som er over middels må du betale litt over, og eier du en litt under middels slipper du unna med litt mindre.
Ved å finne snittet av verdien på alle 3400 eiendommene, og sette denne til å være verdt 2000,- så vil det komme inn akkuratt 6.8mill
Værken mer eller mindre.

Hilsen en som betaler med glede, og regner med at disse pengene blir brukt til fornuftige ting som skole, helse m.m.

Av: Terje
Dato:Mandag 10. september Kl: 16:34

Til Per og Student.
Daa snakker vi om et spleiselag (ikke spleisefest) for 3400 eiendommer som skal innbetale 6,8 mill. Hvis vi skal beregne dette må vel totalbeløpet være ein del av regnestykket, ellers tror jeg det kan bli vanskeleg å komme fram til riktig beløp. Det ville vel være riktig å bruke:

Bregening: 6.800.000/sum alle takster med fradrag av f.eks 50%, multiplisert med taksten på huset ditt.

Hvis hvert av husene da er verdt 1 mill. i snitt etter fradragene(bunnfradrag er jo heilt urimelig for det gir en skjev fordeling av skatten)får vi en totalverdi på 3.400.000.000. Skatt per million vil da bli kr. 2.000. Dette vil da være et gjennomsnittshus og en gjennomsnittsskatt. Dersom snitt går over 2000 per eiendom vil det komme inn for mye pengr.

Av: Per
Dato:Mandag 10. september Kl: 13:41

Til Terje:
For et hus med takst kr. 2 mill skal det kommunestyret også bestemme hvor stor del av denne taksten som skal være skattegrunnlag - feks. 50 %. I tillegg kan det fastsettes et bunnfradrag på feks kr. 300.000. Hvis kommunestyret så velger 4 promille vil e-skatten bli regnet ut slik:

kr. 2.000.000 x 50% minus kr. 300.000 x 4 promille = kr. 2.800.

Disse variablene må vedtas i kommunestyret før du kan regne ut hva skatten blir på ditt hus. Uten dette på plass blir diskusjonen størrelser av rent akademisk interesse.

Av: Student
Dato:Mandag 10. september Kl: 12:25

Man trenger ikke være Einstein for å skjønne at det er umulig å regne ut skattepromille og prosent av takst uten å vite mer enn at den utvidede skatten skal gi 6.8millioner ekstra til kommunekassa og at det er 3400 eiendommer disse pengene skal hentes fra.


Av: Terje
Dato:Mandag 10. september Kl: 09:14

Student skrev: Jeg vil gjerne repetere hva venstresiden har sagt om eiendomsskatten: "Man må regne med å betale omtrent det samme som en gjør nå!"

Dette er forvirrende. Altså "regne med" og "omtrent det samma". Hvorfor ikke redegjøre for prosenten som skal betales av huset til 2 milioner. 0,7% blir 14.000 i året. 0,3% blir 6.000 i året. Dette er jo mye mer enn idag. Hvorfor skal alt være "omtrent"?

Av: Student
Dato:Mandag 10. september Kl: 09:06

Nei, det gjør de nok ikke Øyboer, utleie av bolig intill 6 måneder av året er skattefritt. Men ved å leie ut boligen din mens du befinner deg på hytta på Skåtøy, vil du bidra til at det er flere mennesker i Kragerø som kan bruke penger i våre butikker og besøke våre kulturarrangementer.

Av: Øyboer2
Dato:Mandag 10. september Kl: 08:10

Ja, og alle oppgir vel til beskattning de pengene de får inn på utleien.
Her blir det vel også litt ekstra i kommunekassa.
Kristin må jo få dratt inn kjøpekraft.

Av: Student
Dato:Mandag 10. september Kl: 08:05

Men xKragerø, det er ingen andre en FRP og noen høyrefanatikere som har truet med at eiendomsskatten skulle bli så høy at noen ikke har råd til å bo der. Det bor da allerede minstepensjonister i Kragerø sentrum med eget hus ved sjøen. De klarer å betale den, så hvorfor skal ikke din bestemor klare å betale eiendomsskatten? Jeg er også i mot at eiendomsskatten skal bli så høy at de med lav inntekt skal måtte leie ut for å kunne bo der. Men dersom du har både hus OG hytte i Kragerø, er kommunen og du selv mer tjent med å leie ut den eiendommen du ikke benytter deg av. En blå velger burde da ha såpass kapitalistisk tankegang at de benytter seg av de verdiene de besitter til å øke sin egen formue, om det er åpning for det! Jeg vil gjerne repetere hva venstresiden har sagt om eiendomsskatten: "Man må regne med å betale omtrent det samme som en gjør nå!"

Personer som deg xKragerø får denne debatten til å se ut som om vi ikke har eiendomsskatt i Kragerø allerede, at det ikke er bestemt at samtlige eiendommer i Kragerø skal betale eiendomsskatt, at dersom en stemmer Høyre dette valget vil vi ikke få eiendomsskatt i det hele tatt. Noe som er feil! Eiendomsskatten er vedtatt! med 28 mot 6 stemmer! Forskjellen mellom partiene er at Høyre vil fjerne den igjen når de har funnet ut hvor de kan fjerne tjenester fra oss, mens Arbeiderpartiet vil bruke pengene for å utvikle Kragerø!

Av: xKragerø
Dato:Mandag 10. september Kl: 06:55

Det viser nøyaktig hvor mye jeg bryr meg om byen jeg kommer fra for ikke alle ønsker å måtte leie ut huset for å finansiere en høy eiendomsskatt!
Hvis min bestemor, som er minstepensjonist, må leie ut huset om sommeren for at hun skal ha råd til å bli boende i sitt nåværende hus resten av året er det noe som er forferdelig galt! Men "student" mener kanskje det er riktig, slik at personer fra andre steder i landet kan ta del i det privilegium det er å feriere i Perlen om sommeren?

Det er ikke noe galt i utleie for de som ønsker det, men det skal være basert på frivillighet.

Av: Student
Dato:Mandag 10. september Kl: 03:23

xKragerø ser kanskje ikke den positive effekten av utleie av huset for Kragerø som samfunn? Ved å leie ut, bidrar man ikke bare til at egne verdier skaper til forbruksmidler i sin egen private kasse, man bidrar også til at et hus I Kragerø ikke står tomt. Et hus eller en hytte uten mennesker bidrar svært lite til lokal handels og turistnæring!

At du klarer å vinkle Laland's utleie til til noe negativt xKragerø, viser hvor mye du faktisk bryr deg om byen du kommer fra.

Høye, har faktisk ganske mange gode forslag i sitt partiprogram for Kragerø, det er faktisk slående likt Arbeiderpartiet sitt. Problemet Høyre sliter med, er at de fortsatt nekter å svare på hvor de skal kutte i tjenestetilbudet for å fjerne eiendomsskatten! Dersom vi om 4 år kunne sammenlignet høyre og arbeiderpartiets politiske regnskap hvor begge hadde sitte i ordførerstolen, er jeg 99% sikker på at Arbeiderpartiet kunne skilte med å ha gjennomført flere av de viktigste kjernesakene sine enn Høyre. Nettop fordi Arbeiderpartiets løsning fører til mer inntekter til Kragerø!

Godt valg!

Av: xKragerø
Dato:Mandag 10. september Kl: 01:26

Er lett for dagens ordfører Erling Laland å betale eiendomsskatt for han har leid ut huset hver eneste sommmer sålenge jeg kan huske! Så har du lyst til å bidra til fellesskapet med noen ekstra tusenlapper og i tillegg kan leie ut er det bare å stemme på APkattene!

Stem!
Stem fordi det er viktig!
Stem blått og riktig:-)

Av: Hytteeier
Dato:Søndag 9. september Kl: 21:48

Få, kanskje ingen, land i verden har et skattesystem som mer favoriserer de svake i samfunnet enn Norge. Men det bør vel være en grense også her.

Å heve trygd eller å være på sosialen er en velsignet tilværelse i Norge i forhold til nesten i alle verdens land, og slik skal det også være. Noen mener vel at det skal gis tilnærmet samme lønn fra sosialen som for full arbeidsinnsats. Når dette skjer blir det trangt i døren for å komme ut av arbeidslivet.

Av: Student
Dato:Søndag 9. september Kl: 17:37

Frustrert har nok rett i at jeg er sosialist. Jeg synes absolutt alle som bor i Norge skal ha like muligheter, jeg synes det er viktig at kommunene skal kunne bidra til at skolen er tilfredstillende slik at en person som bor i Kragerø, skal ha lik mulighet til å kunne få seg en skikkelig utdannelse som de som bor i mer sentrale strøk, jeg synes det er riktig at de som har mye penger burde hjelpe de som har lite penger, jeg synes det er riktig at det investeres i produktiv virksomhet istedenfor i døde eiendommer! Jeg har ingen problemer med å bli kalt sosialist!

Er det plutselig blitt negativt å tenke på felleskapet istedenfor bare seg selv og sin egen velferd nå?

Av: frustrert
Dato:Søndag 9. september Kl: 15:54

Student er nokk en fremmadstormende sosialisst som skal suge fellesskapet til margen!!Tror vi stemmer den siden ut jeg! GODT VALG.

Av: Student
Dato:Søndag 9. september Kl: 14:20

Jeg får bare inrømme nederlag på punktet om ekstra tilskudd til kommunen fra staten, da det viste seg vanskeligere enn først antatt å finne kilden til det argumentet. Får lete litt videre i artikkel og argumentasjonsjungelen her... Men jeg håper du som mener du er smartere enn de fleste fortsatt husker når du stemmer ved valget, at eiendomsskatten allerede er vedtatt, du vil få eiendomskatt på hytta di uansett hvilket parti du stemmer ved dette valget!

Også hytteeier får vente til han eller hennes drøm om å få lov til å stemme ved Kragerøs valg blir oppfyllt.


Av: Smart du
Dato:Søndag 9. september Kl: 11:49

Så du mener kommunen får mer støtte fra staten med høyere eiendomsskatt? Du har virkelig en helt utrolig fantasi!

Uansett står det i loven at: "eindomsskatt kun kan pålegges boliger med bynær beliggenhet". Hvis det du skriver skulle ha stemt hadde det jo holdt fint med eiendomsskatten man har i dag for å søke om økt støtte. Eller tror du staten forventer at vi skal endre på loven og kreve eiendomsskatt av alle hytter og hus ellers også for å benytte alle eksisterende muligheter for inntekter? Kommunen kan jo sette inntektsskatten til 100% også, da har man jo benyttet alle eksisterende muligheter for inntekter.

Av: Også hytteeier
Dato:Søndag 9. september Kl: 09:23

Tilskudd utover det ordinære fra fra Staten betyr at kommunen på en måte er "på sossialen". Samme gjelder å ta inn ekstraskatter fra innbyggere og gjeester. Dette burde ikke være nødvendig for Kragerø.

Av: student
Dato:Søndag 9. september Kl: 02:54

Partiene har allerede stemt for generell eindomsskatt! "Vedtaket om å innføre eiendomsskatt i hele kommunen ble fattet av kommunestyret i seprtember i fjor med stort flertall (28-6)."(les artikkelen over her), så jeg tror nok eindomskatt ja/nei diskusjonen blir på ideologisk grunnlag desverre.

Hvis du mener jeg som student, bare har rett til å diskutere skolebøker og ting jeg har brukt penger på de siste årene, er det mange som burde holde seg unna mange grener av politikken. Du har kanskje ikke tenkt på at jeg er en vakker dag vil flytte tilbake til Kragerø? Og kanskje til og med kjøpe bolig?

Det er faktisk slik at kommunen kan søke om mer tilskudd fra staten, men da må allerede eksisterende muligheter for inntekter være benyttet (innebærer eindomsskatt) har Laland nevnt.

Av: Også hytteeier
Dato:Lørdag 8. september Kl: 23:39

Resultatet av takseringen blir kjent etter valget. Da er det for sent å gjøre noe med saken for dem som bor sjønært på øyene, eller på fastlandet og/eller har hytte. Man er prisgitt det som bestemmes, å klage er trolig fånyttes.

For innbyggerne i Kragerø som bor nær sjøen hadde det jo også vært gunstig å fjerne boplikten. Hytteeierne er selvfølgelig tilhengere av boplikt, den holder jo verdien av hyttene oppe. Går noen partier inn for å fjerne boplikten?

Av: Diskuter prisene på skolebøker heller!
Dato:Lørdag 8. september Kl: 23:05

Ang. students 2. punkt: Man bør stemme på det partiet som er for større overføring til kommunene for å få lavere eiendomsskatt? Du ønsker jo å øke eiendomskatten!? Tror du ikke en økt eiendomsskatt vil gi signaler om at Kragerø kommune klarer seg bedre på egenhånd slik at vi får enda mindre støtte?

Grunnen til at du er for eiendomsskatt er mest sannsynlig at du ikke har noen eiendom, og dette vil være en vinn-vinn situasjon for deg. Det samme gjelder vel for andre som kanskje leier eller eier bolig med svært lav verdi. Du tenker vel at det er greit å "spleise" når ditt bidrag er ingenting eller en lite prosent av hva andre må ut med?

Jo mer kommunen får skvist ut av innbyggerene og hytteeierene, jo bedre "vil kommunen klare seg selv" på papiret og jo mindre støtte vil kommunen motta fra sentralt hold. Frem og tilbake er like langt!

Nok får være nok!

Av: Student
Dato:Lørdag 8. september Kl: 17:17

Du, som alle andre skjønner like godt som meg at det er skremselspropaganda fra de som ikke vil ha eindomsskatt i det hele tatt! Slik tallene foreligger i dag, kan man regne med 100% markedsverdi og 7 promille, da disse ikke er fastsatt. Det som derimot er sagt, er at folk må regne med å måtte betale omtrent det samme som de gjør i dag, men at nå er det flere som betaler denne summen. Du må huske kjære hytteier at det er ingen politikere som ønsker å skatte i hjel noen, da en alt for høy skatt vil ha ringvirkninger både på tilflytting og hyttetilstrømningen. Du må også huske at politikerene også er innbygere i Kragerø, og rammes selv av skatten! For alt jeg vet, er det sansynlig at flere av dem besitter hytter i skjærgården også...

Angående spm 2, burde du stemme på det partiet som er for større overføringer til kommunene om 2 år. En bedre kommuneøkonomi betyr lavere eindomsskatt!

Av: Også hytteeier
Dato:Lørdag 8. september Kl: 15:30

1. Kan student garantere at skatten ikke blir høyere enn kr. 3000 for en hytte som har en markedsverdi på kr. 5 mill? Det er i debatten nevnt tall helt opp til kr. 30.000 for en slik hytte, et beløp som vil tvinge enkelte til å selge hytta. Samtidig vil selvfølgelig markedsprisen bli redusert dersom det hefter en årlig betaling på kr. 30.000 for eierskapet.

2. Kr. 3.000 (eller eiendomsskattebeløpet)er ikke isolert så veldig mye penger. Men dette kommer jo i tillegg til inntektsskatt på 35%, moms med opp til 25% av det som er igjen etter inntektsskatt samt bilskatt, flyskatt, sjokoladeskatt og det blir snart CO2-skatt. Det er mange gode formål men sitronen som presses er jo ikke utømmelig.

Av: Student
Dato:Lørdag 8. september Kl: 10:25

At ikke alle som eier hytte i Kragerø er rike er vel ganske selvsagt, men at de ikke har råd til å betale tre fire tusenlapper i året for å eie en hytte til 5 millioner er for meg uforståelig! Det koster penger å ha to hjem, det vil det alltid gjøre! Å ha hytte i Kragerøskjærgården er et PRIVILEGIUM, ikke en rettighet! Vær nå heller litt smart og bruk de verdiene du sitter på til egen fordel! Har en faktisk så lite inntekt at ca 3000kr i året blir en trussel for videre eierskap av hytta, har du allerede så lite penger at du omtrent ikke har råd til å kjøre til den! En hytte uten mennesker er negativt for både deg selv, og for Kragerø by!

Av: Også hytteeier
Dato:Lørdag 8. september Kl: 08:01

Innsenderen med hytte "Kragerø for rikinger" sin historie er ikke enestående, den er tvert imot representativ for mange av oss hytteeiere. At alle er rike er en myte, vi andre føler oss kanskje litt rike når sola skinner, vi trives i Kragerø og det er ferie. "Hytta til "Kragerø for Rikinger" er kanskej verdt 5 mill, kanskje mer, hvis den blir solgt. Men det er jo ikke aktuelt å selge den. Uansett ligger han an han å bli et offer på eiendomsskattens alter.

Av: Kragerø for rikinger - 2
Dato:Lørdag 8. september Kl: 03:51

For dem som ikke har skjønt det - så kommer altså jeg - relativt fattig hytteeier til å stemme Høyre, men så har da også vi i Oslo , byrådsleder Erling Lae og skolebyråd Torger Ødegaard,. som begge har gjort en fantastisk jobb i Oslo kommune. Fantastiske folk!!

Av: Kragerø for rikinger
Dato:Lørdag 8. september Kl: 03:38

Dette er en pinglete debatt! Ingen er for eiendomsskatt - det noen er for, er å dekke et udekket behov for midler til driften av Kragerø kommune. Som relativt fattig hytteeier, det eneste stedet jeg er steinrik er i takstmenns papirer, ser jeg litt dystert på fremtiden.. Her følger litt historikk: Faren min strevde for å kjøpe seg et sted i skjærgården og forsaket mye for å få det til. Han vokste opp i Risør og ønsket å ivareta sin nærhet til sjøem etter at han flyttet til bygda/innlandet. Han var heldig på 70-tallet og fikk kjøpt et vrak av en hytte med fantastisk tomt. Siden er stedet blitt oppgradert, dvs.han og vi har opp igjennom årene skiftet ut alle (de råtne) veggene, malt og ivaretatt brygga som far bygget en gang for snart 40 år siiden. Vi har i år, stort sett med egeninnsats bygget på et gjesterom og et kontor (som gjør at jeg kan være her større deler av sommeren -. legge igjen enda mere penger mao). Jeg er, som noen kanskje har skjønt, kke veldig opptatt av eiendommens kroneverdi, men av eiendommens vetdii for vår familie og ikke minst for barna. Sånn situasjone nå kan bli, med eiendomsskatt og den generelt høye arveavgiften i Norge er jeg redd vi blir tvunget til å selge. Da får man, til noens glede, tilferdsstlt det selvoppfyllende profetiet om at de bare er \"rike folk som har hytte i Kraqerø\".

Har de eiendomsskatt i Bamble? - Og hvor mye vil noen betale for hytta mi? Ca 200 m strandlinge kanksje 250, har ike målt. Hytte ca 116, 5 + utedo m/ verdens flotteste utsikt, båthus, lun bryggen og rett til å bygge uthus/erstatningshus på 15 kvm + rett til erstatningsbrygge for badebrygge m/stupetårn.

Mvh
Nesten gitt opp

Av: frustrert
Dato:Fredag 7. september Kl: 21:56

Er du for eindomskatt stemmer du ap eller sv.Er du mot stemmer du frp eller høyere. GODT VALG.

Av: MAX
Dato:Onsdag 5. september Kl: 17:18

Kan vi vente noe annet av den gjengen som sitter der og styrer nå. En gjeng med PR kåte og maktsyke folkevalgte som får ekstase av og lese om seg selv i avisen.Justrer sin lønn opp i takt med økt skatt for og dekke opp sin egen skatt får sikkert og nok penger til en "SYDENTUR" også.
Dette er en "lovlig" form for simpelt ran av folk.

Av: Til Skomla
Dato:Onsdag 5. september Kl: 02:06

Artikkelen du kommer med tar for seg eiendomsskatt i bynærestrøk kontra utkantstrøk uten eiendomsskatt. Det som menes i korthet er at det er fordeler med å ha de som arbeider i byen (som også har råd til å betale eiendomsskatt), boende i byen og resten i utkantstrøkene (feks for å slippe rush trafikk, forrurensning, kollektive utgifter etc.) Dette er OVERHODET ikke relevant for Kragerø da det er utkanten (bolig med strandlinje) som blir hardt rammet av denne skatten slik at vi får motsatt effekt (i loven står det forresten også at eiendomsskatt kun kan tillegges boliger med bynær beliggenhet noe som ikke er tilfelle i Kragerø). Denne artikkelen viser til at boliger med høy eiendomsskatt ofte må selges av "fattige" og er attraktive for rike. Så hvis du vil ha alle vanlige mennesker ut av skjærgården og fylle opp med masse rike oslofolk som kan betale masse deilige skattekroner, får det være deg om det!

Av: Øyboer2
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 22:33

Mener "Skromla" at en pensjonist som bor i sitt barndomshjem skal selge dette for å betale skatt.
Da vedkommende var liten var det kanskje eiendommene oppe i åsen som var de dyre eiendommene og det huset vedkommende arvet var et av de "billige" i byen. Når trenden har snudd og alle skal flytte til sentrum blir verdien som eiendommen vedkommende bor i få så høy skatt at vedkommende må selge.

Av: skromla
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 18:15

http://e24.no/kommentar/e24-kommentar/article1975145.ece#AF er verdt å lese...

Av: Fagorganisert
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 12:35

Joda, Venstre vil støtte alle som vil skape sin egen arbeidsplass ved å snylte på de eksisterende, litt større bedriftene som har ordnede miljøforhold i forhold til sine ansatte. Disse bedriftene er jo en fare for den enkeltes valgfrihet og personlig utvikling.......?
Men eiendomsskatten og arbeidsplasser Kragerø Venstre? Får vi noe svar?

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 11:23

Det er også fristende å spør Høyre en gang til:
Dere har påstått at dersom dere får makta så vil eiendomsskatten bli lav. Ifølge det dere sier kan en tenke seg at dere kommer til å ta inn ca 6-8 mill i eiendomsskatt til neste år. Hvor vil dere finne de resterende 11-13 mill kronene som kommunen trenger? Vil dere ta opp lån? Vil dere kutte i andre budsjettposter og i tilfelle hvilke?

Dersom jeg ikke får svar her er det heldigvis ordførerdebatt på Stop'en i morra! Nå får Hegland til og med tid til å forberede et svar!

Av: Også forundret - over Venstre
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 09:55

Godt spørsmål, "Forundret"!
Etter å ha lest Venstres program i Kragerø, er det bare å konstatere at Venstre ikke har noen mening om arbeidsplasser utenom skole, kultur og omsorg, og heller ingen forslag ut over dette hvor kragerøfolk - og Kragerø kommune skal få sine INNTEKTER fra. Umulig å se at dette henger sammen. Det letteste er vel ikke å mene noe om dette, og la de andre partiene ta denne belastningen.

Av: Forundret
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 09:10

Hva mener Venstre om eiendomsskatt da? Lurt for en gangs skyld å holde kjeft Solfrid?

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Mandag 3. september Kl: 21:49

Riktig at markedstakst kontra skattetakst er politikerstyrt og jeg vet at det er mange lokalpolitikere som stemte for markedstakst som angrer og ikke helt visste hva de stemte for. Men det er kun de med store eiendomsverdier (15 mill +) som får en skatt av betydning. Ap's Mette Ofstad har uttalt at de som takserer ikke takserer etter hvor mye du kan få for eiendommen din, men heller hva som er det minste du kan få. For meg høres det veldig betryggende ut og vi i SV er positive til å gå i forhandlinger med vår modell som utgangspunkt.

Sv's ordførerkandidat er feilsitert i Varden. SV vil ikke ha 5 knops fart i hele skjærgården. Vi vil se på fellesmodellen de har i kystkommunene i Aust-Agder og prøve å få til en liknende modell for Telemark. Hva bedre enn samme regler langs hele kysten? Da blir det også lettere for båtfolket og innrette seg etter de reglene som finnes.

Av: frustrert
Dato:Mandag 3. september Kl: 21:39

Ifølge svs ordfører kandidat skall jo hele skjærgården straffes!! 5 knops fart å råhøye eiendosavgifter!! Stem dem bort!

Av: Huseier på øyane
Dato:Mandag 3. september Kl: 21:21

Når det skal regnes ut eiendomsskatt skal hus og hytteeiere ha en sats og landbrukseiendommer en lavere skatt. Hvordan beregnes landbruks-eiendommer som ikke lenger er i bruk. Når eierne ikke lenger driver med dyr eller grassproduksjon men har gått over til å selge tomter. Bør ikke landbrukseiendommen da skattes på lik linje med hus og hytte?

Av: Får vi svar?
Dato:Mandag 3. september Kl: 19:16

Ideen om å bruke markedstakst og ikke skattetakst utfra teknisk verdi er jo politikerstyrt. Hadde alle parti gått inn for at skattetaksten skal være en teknisk takst så hadde ikke angsten vært så stor.

Jeg undres bare på hvor langt inn på valgdagen vi kommer før høyre vil svare på hva det er for noen goder de vil kutte i for å få til så mye mer av alt annet og det til og med uten den skatten de har vedtatt. (De har vel strengt tatt ikke sagt noe om hvor høy de vil den skal være heller)

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Mandag 3. september Kl: 18:10

Det er ikke ønskelig for oss i SV å straffe alle med sjønære eiendommer. Markedet er sånn i dag at alle eiendommer som grenser til sjøen er mye verdt. Det er ikke politikerne som styrer markedet!
Vi minner alle på retten til å klage på takseringa og at det er mulig å søke om fritak. Vi i SV vil jobbe for å bruke §28 i eiendomsskatteloven for alt den er verdt.

Av: Også hytteeier
Dato:Søndag 2. september Kl: 21:04

Det kan bli vanskelig hvis tilhengerne av eiendomsskatt vinner valget og deretter skal straffe alle med sjønær eiendom sterkt. Valget preges i mange kommuner av at innbyggerne er uenige om eiendomsskatten, i Oslo har idag Rune Gerhardsen garantert at det ikke blir eiendomsskatt hvis han vinner valget. Denne garantien kommer p.g.a. sterkt press fra Norges huseierforbund v/Peter Batta. Kanskje noen burde invitere Batta til Kragerø? Det er velgerne som avgjør valget.

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Søndag 2. september Kl: 18:23

Og jeg spør Høyre igjen: Dere har påstått at dersom dere får makta så vil eiendomsskatten bli lav. Ifølge det dere sier kan en tenke seg at dere kommer til å ta inn ca 6-8 mill i eiendomsskatt til neste år. Hvor vil dere finne de resterende 11-13 mill kronene som kommunen trenger? Vil dere ta opp lån? Vil dere kutte i andre budsjettposter og i tilfelle hvilke?

Hvorfor er dette så vanskelig å svare på?

Av: MAX
Dato:Søndag 2. september Kl: 14:23

Får si det igjen formanskapet øket sin lønn kraftig etter at skatten ble innført,deler av denne lønnen blir til og dekke egen skatt.
Nå som skatten sikkert øker igjen øker lønnen til formanskapet sikkert mer.QVISLINGER er det nok av tydligvis!!!!!!!!!

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Søndag 2. september Kl: 12:03

Hei! Kragerø Høyre går til valg på lavest mulig eiendomsskatt, vi vil i vår skatteberegning ta utgangspunkt i at vi ikke skal bruke mer enn 30% av markedsverdien som fremkommer ved omtakseringen.Vi vil at alle innbyggere, og så de mange med lav inntekt, også i femtiden skal ha råd til å bo i leiligheten/boligen sin. Høyre går til valg på å unngå at innbyggerne må leie ut, som Ap Sv har foreslått. Stem Høyre denne gangen, godt valg.

Av: Også hytteeier
Dato:Søndag 2. september Kl: 08:29

"Skjønner ikke" skriver faktisk i sitt innlegg at de som ikke er tilhengere av eiendomsskatt spiser de "deiligste delikatesser på andres bekostning". Det er vel å snu problemet helt hodet.

De færreste eiere av sjønære eiendommer i Kragerø vil kjenne seg igjen i denne negative kaakteristikk. Hverken de lokale eller de tilreisende eiere.

Her er det jo snakk om å melke folk gjennom en ny skatt i tillegg til det som allerede betales etter de vanligse norske skatteregler.

Av: Jah-rule
Dato:Søndag 2. september Kl: 08:13

en problem identifiering, altså å finne frem til og erkjenne et problem er
altid det første, lengste skrittet mot en ny tid, og eneste utvei dersom man vil forsøke å motstå en kynisk kapitalisme som som ikke akkurat bevarer et hvert steds identitet. For kragerø er vel i en slags skillevei hva angår sin egen identitet? debatten blir bare så lite frukbar når den er kokt ned til denne eiendoms avgiften.

Av: Skjønner ikke
Dato:Søndag 2. september Kl: 00:57

Nei alle dere som er så redd for å dele. Gjør som rådyra, kjør horna sammen og skaff dere revir der dere er sjefen, men husk: Det varer ikke lenger enn til du møter en større bukk. Imens kan du kose deg og spise de dyreste delikatesser på andres bekostning et slikt liv frister nok, men det er vel greit å tenke på de litt mindre bukkene også - eller?

Av: frustrert
Dato:Lørdag 1. september Kl: 23:21

Ja det har blitt en sovepute, de er ikke innstillt på annet enn sommer trafikk.Husk att det bor folk her hele året!!!!!

Av: Også hytteier
Dato:Lørdag 1. september Kl: 19:35

Men selv halvparten av 20 mill er jo 10 mill. Den eksakte størrelsen på beløpet er vel ikke poenget her, men derimot at mye kan gjøres med de muligheter som Kragerø har, altså å "plante appelsintrær." Anlegget på Stabbestad er kanskje et slikt appelsintre. Det er neppe vanskelig å se poenget fra K.J. Haraldsen, men det er kanskje vanskeligere å gjennomføre noe. Er alle inntektene byen har fra hyttene blitt en sovepute?

Av: skromla
Dato:Lørdag 1. september Kl: 15:34

Kjære Kåre J. Haraldsen!
Gode poenger, og la for all del kommunen plante appelsintrær! Men de 20 mill du trylla fram er ikke helt realistiske er de vel? Du betaler ikke 35% skatt til kommunen, vet du.

Av: Kåre J. Haraldsen
Dato:Lørdag 1. september Kl: 12:20

Til Vegard Ehnebom

Jeg fant dette svært enkle eksempelet under en annen tråd på denne siden som jeg tror svarer til spørsmålet ditt om "HVORDAN I ALL VERDEN SKAL MAN FÅ DETTE TIL UTEN ØKTE SKATTER OG AVGIFTER".

(Dette er kun et eksempel)
Snitt lønnen i kommunen er 250 000 med 35% skatt = 87.500,- snitt bidrag
Med en snitt lønn på 300 000 med 30% skatt = 90.000,- snitt bidrag

Dette hadde gitt et økt skattebidrag på 20.000.000,- med 8.000 skattebetalere.

Innbyggerene i Kragerø har en ca snittlønn på 250.000 mot et snitt på ca 310.000 i Norge. Her må det tenkes nytt, det må jobbes med tilflytting, næringspolitikk og tilbud for unge mennesker som kan "ta tak" i oppgavene.

Det er lett å skvise saft ut av appelsinen fremfor å plante et appelsintre.

Av: Også hytteeier
Dato:Fredag 31. august Kl: 23:24

Rart at ingen partier kan fortelle hvor høy sats for eiendommskatt de går inn for. Så lenge ingen binder seg til noe fats kan jo hva som helst skje. F. eks kan SV gå ut med at ingen skal betale mer enn kr. 3000 i skatt for en eiendom. Kan det være så vanskelig? Nå tror noen at de kan få 10.00 eller mer i året i ekstraskatt til Kragerø kommune, men det er vel forhåpentligvis ikke tilfelle. Eller?

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Fredag 31. august Kl: 21:41

Her er det uansett som "skromla" sa; hvordan i all verden skal man få til alle disse fellesløsningene (skole, omsorg, kollektivtrafikk osv.) og samtidig kutte i skatter og avgifter?

Og et spørsmål til Høyre: Dere har påstått at dersom dere får makta så vil eiendomsskatten bli lav. Ifølge det dere sier kan en tenke seg at dere kommer til å ta inn ca 6-8 mill i eiendomsskatt til neste år. Hvor vil dere finne de resterende 11-13 mill kronene som kommunen trenger? Vil dere ta opp lån? Vil dere kutte i andre budsjettposter og i tilfelle hvilke?
Siden dere har angrepet venstresiden så hardt om eiendomsskatten er det bare rett og rimelig at velgerne får vite hvor kommunen skal måtte hente penger fra i framtida!

Av: bondemann
Dato:Fredag 31. august Kl: 21:37

Det er absolutt på tide å bytte ut udugelige dåsemikkeler av noen politikere vi har hatt de siste fire åra!La noen nye få sjangsen nå! La oss se om DE kann holde valgløftene sine, å finne nye muligheter til inntekt til kommunens beste.Her er mange muligheter isteden for å skatte folk ihjel!

Av: Hytteeier
Dato:Fredag 31. august Kl: 19:57

Synes Siviløkonom har et bokstavelig talt treffende uttrykk med å si at \"Kragerø har et hav av muligheter.\" Muligheter skal man utnytte, kommunens ledelse plikter vel å legge til rette for dette til innbyggernes og hytteeiernes beste.

Av: Næringsdrivende
Dato:Fredag 31. august Kl: 16:24

Enig med Siviløkonom! Kragerø som sted har enormt mye å gå på når det gjelder utvikling og næringsliv. Det er litt puslete når politikernes retorikk er: Hva skal vi gjøre da?
For å sette det spøkefullt på spissen; skattlegg pessimisme, janteholdning, likegyldighet, kunnskapsforakt og misunnelse først.
Det kunne gitt noen kroner, det!

Av: Siviløkonomen
Dato:Fredag 31. august Kl: 15:03

For en med bolig til 500.000,- er kanskje frykten for skatten urimlig og forvaltningen av andres penger det viktigste. Kragerø har et hav av mulighter til å tilføre kommunekassa midler uten å måtte kreve skatt av noe privatpersoner over lang tid har opparbeidet seg. Syns du venstresiden har gjort en god jobb i forhold til næringslivet i Kragerø og hvis du er fornøyd med bli ledet av noen som ikke kommer opp med bedre løsninger enn å kreve penger av DEG til å løse oppgaver som en kommune med normal snittlønn løser fint med vanlige skattekroner, ja da syns jeg du bør stemme rødt. Ønsker du en kommune med økonomisk vekst, både for private og for kommunen, stemmer du noe annet.

Av: Terje
Dato:Fredag 31. august Kl: 14:43

Alle ønsker jo at det offentlige skal ivareta fellesoppgaver. Det er likevel alltid et spørsmål om hvor mye hvær enkelt skal innebetale, spesielt når vi snakker om innebetalinger i tillegg til det generelle høye norske skattenivå. (Først betaler et vanlig menneske 35% av alt man tjener i skatt, deretter betales det 25% moms av det man har igjen.)

Skal alle ha tilleggsskatt f.eks for å finansiere bygg for offentlig administrasjon og kulturhus beliggende ved Danskekaia?

Men eiendommskatten som kommer er heldigvis slik at alle med samme type eiendom skal innbetale like beløp. Som kjent avspeiler eiendommens høye takst ikke alltid eierens betalingsevne. Eiere er som regel folk med vanlig eller beskjeden inntekt selv om de bor nær sjøen eller på øyene. Dermed rammer skatten venstresidens potensielle velgerne hardt og kommunens grådighet vil bli litt mindre.

Av: skromla
Dato:Fredag 31. august Kl: 08:29

Som ivrig avisleser og med ører på størrelse med Dumbo har jeg fulgt med i debatten de siste 8 årene - ikke om eiendomsskatten, for den er \"ny\" relativt sett, men debatten om hvilke velferdsgoder vi anser oss å ha rett på - og kommunen dermed plikter å levere. Både høyre- og venstresiden er knalltydelige på at de ønsker flere og bedre sykehjemsplasser, flere \"hender\" i omsorgstjenesten, bilfritt sentrum, styrking av skolen (innhold og timeantall fra høyresiden, læringsmidler og lærertetthet fra venstresiden), bedre kollektivtrafikk, båtplasser, full barnehagedekning (oi, den har vi visst fått) raskere administrativ behandling (svar på brev en sender...), bedre infrastruktur og støtte til næringsutvikling og arbeidsplasser.
Så vidt jeg har greid å bringe på det rene, ønsker de ulike fraksjonene å løse disse utfordringene på ulik måte. Venstresiden gjennom å tildele alle en avgiftsbyrde som er stor - beregnet ut i fra en prosent eller promillesats på eiendom og inntekt/formue. Moms og arbeidgiveravgifter mm kommer staten til gode.
Høyresiden flagger lavere skatter på inntekt og formue, lavere avgifter, ingen skatt på eiendom (dokumentavgift til staten ønskes også vekk), men ønsker saamtidig kortere sykehjemskøer, bedre innhold i skolene, bedre kollektivtilbud og så videre.
Dersom den felles lommeboka skal slankes (som den nødvendigvis må ved lavere inntekt til kommunen), må vel også utgiftene slankes. Har registrert ulike løsningsforslag her, men få i millionklassen. Å fjerne noen byråkrater er ikke nødvendigvis bare dumt, men så mange kroner er det ikke å spare på det.

Vi vet at vi har en offentlig sektor som trenger et løft - og det koster penger. Jeg er tilhenger av at kommunen skal ha felles økonomi til at ansatte i hjemmehjelptjenesten, i omsorgsboligene, på sykehjemmene, i skolene, i barneverntjenesten, i sosialtjenesten skal få arbeidsvilkår sm gjør at vi beholder de gode i jobbene sine - og at de kan ha rammer til å gi brukerne den hjelp vi dypest sett mener de har rett på. Dette tror jeg vi greier best dersom vi fyller felleslommeboka, og ikke lar det være opp til hver enkelts forsikringsordninger, pensjonsordninger eller formue hvorvidt en kan kjøpe seg et godt nok velferdstilbud når en trenger det.
La oss spleise! Samfunnets styrke måles ut fra hvor godt det tar vare på sine svakeste. Våre politikere har samstemmig sagt at avgiftene skal ligge omtrent der de ligger i dag - med unntak av høyresiden, som har vært med på å vedta skatten, men som nå ikke vil ha inntekten.

Frykten for \"skatten\" er urimelig - det er forvaltning vi bør diskutere.

Av: Student
Dato:Fredag 31. august Kl: 05:23

Det er vel like absurd å kreve betaling for bruk av politi, som bruk av skole, helsetjenester, offentlige toaletter, offentlig vedlikehold osv... Alle offentlige tjenester må få midler fra et sted?

Poenget er ikke at hytteeierene koster Kragerø mye penger, poenget er at eindom i Kragerø gjennom lov kan tilføre kommunekassa sårt trengte driftsmidler! At du ikke får igjen alt du betaler til kommunekassa 1-1, er rett og slett fordi du ikke tilbringer 100% av tiden din i Kragerø. Men hytta di står der selv om du ikke er her...

Eindomsskatt kan også styrke næringen, ved at det investeres mer i verdiskapende virksomhet istedenfor i stillestående eindom. Verdiskapende virksomhet er noe vi trenger!

Av: Også hytteeier
Dato:Torsdag 30. august Kl: 19:01

Til Villa Utsikten: Jeg skulle like å se en beregning som viser hva hytteeierne koster kommunen i form av sykehus, politi m.v. som altså Utsikten mener kommunen skal ha betaling for. Trolig bidrar hytteeierne allerede med størrelsesorden 1/3 av all verdiskapning i Kragerø. Hva hadde skatteinntekter vært uten salget av varer og tjenester til hytteeiere. Litt absurd å kreve betling for bruk av politi vel.

Av: Også hytteeier
Dato:Torsdag 30. august Kl: 18:55

Til Hytteløs: Registrerer at "Hytteløs" betaler all den skatt hun skal inkl. eiendomsskatt. Men "Hytteløs" betaler vel neppe eiendomsskatt av hytte. Mitt poeng er at det er lett for hytteløse å ønske skatt for de som har hytte.

Beklager jeg hvis jeg har tillagt "Hytteløs" meninger som hun ikke har.

Av: Hyteløs
Dato:Torsdag 30. august Kl: 11:53

Hytteløs betaler all den skatt han skal i Kragerø i dag
-OGSÅ EIENDOMSSKATT.
Dette var tøv fra "også hytteier", men en kjent teknikk i en debatt: Tillegg andre meninger som ikke finnes - og bruk det mot dem.

Av: Terje
Dato:Torsdag 30. august Kl: 09:29

Nicholas mener at absolutt alt går galt hvis ikke det stemmes sosialistisk, gatene vil bl.a. bli oversvømd av søppel. Innlegget hans hadde nok glidd rett inn i en av partiavisene i DDR. Leserne får vel sjøl dømme om dette innlegg inspirerer til å stemme som Nickolas oppfordrer til.

Kragerøfolk er for øvrig heldigvis i en god situasjon som har unngått bompenger for de nye veiinvesteringene, prøv å snakk snakk med folk i Tønsberg der valgvinden også blåser i retning av motstandere av å belaste vanlige folk med nye byrder.

Av: ikke frustrert
Dato:Torsdag 30. august Kl: 08:45

Nicholas er tydeligvis en hjertevarm sosialist som ser tornen i andres øyne,menn ikke bjelken i sitt eget!

Av: Nicholas
Dato:Torsdag 30. august Kl: 00:24

Til smådyslektisk 'frustrert':
Utkantene får mye av eiendomsskattepengene ved utbygginga av Helleskolen! Det er også tydeligvis en del ting du tar for gitt. Uten skatt ville du måtte betale for skole og tannlege til ungane dine og bibliotek til deg selv. Bomstasjonene ville myldra for å få inn nok penger til tilfredsstillende veier. Gatene ville være oversvømt av søppel. Men på den lyse sida; pengene ville vært dine til å gjøre som du ville med og drite i alle andre!

Ja til fellesskapet. Stem sosialistisk!

Av: villa utsikten
Dato:Torsdag 30. august Kl: 00:19

Til "også hytteeier"
Du har rett! Man skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv". Når du benytter infrastruktur, sykehus, polititjenester eller andre offentlige tjenester som vi andre i kommunen betaler for- og betaler eiendomsskatt for, så synes jeg- og flere med meg, at det er oss uretten rammer når du som eier av fritidshus ikke vil være med å betale det dette koster.

Av: Også hytteeier
Dato:Onsdag 29. august Kl: 23:07

Hytteløs mener at det er greit å stemme for at alle med hytter skal betale skatt (men ikke han selv for han er kanskje hytteløs). Han mener kanskje det er greit at alle med barn skal betale barneskatt (men ikke han for han er kanskje barnløs). Han mener sikkert det er greit at alle skal betale båtskatt (men ikke han selv for han er kanskje båtløs. Det rimer ikke å si at alle skal betale "sitt bidrag til fellesskapet" så lange han ikke selv skal betale. Man skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.

Av: Hytteløs
Dato:Onsdag 29. august Kl: 19:52

Dette er vel enkelt. Et stort flertall av kragerøfolk har IKKE egen hytte i Kragerøskjærgården. Derfor bør dette flertallet bruke sin stemme til å medvirke til at alle gir sitt bidrag til fellesskapet - ved IKKE å stemme Høyre!

Av: Frustrert innflytter (1998)
Dato:Onsdag 29. august Kl: 13:14

Kragerø er historisk kjent som "Perlen blandt kystbyene". Dersom AP, SV og RV forsatt skal styre Krgaerø, er det fare for at vi får betegnelsen "Kragerø den største skatte- og avgiftsbyen blandt kystbyene". Avgi derfor din stemme til Høyre.

Av: frustrert
Dato:Onsdag 29. august Kl: 11:52

Det er forde venstrsiden styrer komunen det,de har ingen grenser får hvordan de kan få tatt penger i fra folk!Se bare utalelsene til svs orførerkandidat.Utkantene får ingenting igjenn av eiendomskatten!!Stem dem ut!!

Av: Peder Ellingvåg
Dato:Onsdag 29. august Kl: 10:17

Jeg er en av de som allerede betaler eiendomsskatt i Kragerø. Klart jeg hadde sett at jeg slapp, men vet også at innbyggerne behøver gode offentlige tjenester. Under forrige regjering ble kommunene sulteforet til et nivå hvor det meste begynte å rakne. Under den sittende regjering er det blitt tilbakeført midler, men det er fremdeles mye som mangler på at ødeleggelsene er reparert. Tror dette er noe av årsaken til at kommuner som Kragerø må ty til upopulære skatter.

Av: Også hytteeier
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 23:53

Det bør vel kunne settes en øvre grense på hvor mye som skal betales i eiendomsskatt, kanskje max 3000 per år. Vi er nok millionærer alle sammen når takstfolkene har gjort sitt, når folk ser hva de skal betale og hvor stor grådigheten er stor hos politikerne vil vi skjønne hva dette dreier seg om. Skatteinntektene skal brukes til Kragerøs beste, det kan vel alle være enige om. Men uten stemmerett kan ikke hytteeiere utenbys fra påvirke hva pengene skal brukes til, derfor vil disse etter hvert få stemmerett ved lokalvalg.

Av: Olaf Mathiassen. Hytteeier i Hull og Kragerø fan !
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 21:20

Så på debatten mellom Per Eivind Johansen, Høyres fylkesrep. i Vestfold og ordfører Laland i kragerø ( AP )i kveld. Debatten gikk på eiendomsskatten og avgiftene i Kragerø. Per Eivind mente at eiendomsskatten er usosial og at den rammer urettferdig. Særlig for dem som ikke bor i Kragerø og som følge derav ikke har innflytelse på hva skatten brukes til. Et godt og riktig synspunkt etter min mening. Laland mente at skatten er nødvendig for å fullføre de store prosjektene Kragerø når holder på med \"til beste for byens innbyggerne\" ? Kragerø har lave kommunale avgifter påstod Laland og eiendomsskatten fordelt på den enkelte vil bli minimal ifølge ham ? I Vestfold er det ikke eiendomsskatt sier Per Eivind takket være Høyre ! Det er derfor det er høye avtgifter i Vestfold sier Laland, slik vil vi ikke ha det!
Faktum er at ordfører Laland lyver , det er ikke høye avgifter i Vestfold. Avgiftene i Kragerø er betydelig større enn i Vestfold ! Så kommer eiendomsskatten i tillegg ! At det finnes ordninger som man kan søke på for å betale lavere avgift er lite kjent blandt Kragerøfolk. Ordningen omfatter de som har dårlig betalingsevne , minstepensjonister osv ? Kragerø er i ferd med å prise seg ut av konkuransen om turistene , hyttefolk og andre som gir byen lettjente penger ! Men fortvil ikke dere som bor i Kragerø, Tønsberg har bomringen noe man ikke liker på disse kanter, Men selv ikke med den er avgiftene på Kragerø sitt nivå !
Kystbyen Kragerø er snart \"avgiftsbyen\" der kun de pengesterke kan holde stand ! Er det slik dere vil ha det ? Jeg bare spør ?

Av: MAX
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 14:55

Hvis vi går litt tilbake i tid øket de folkevalgte sin lønn såpass mye at eiendomsskatten til de folkevalgte blir dekket opp mer en gang.Sikkert ikke så vansklig og gå får høy og urimlig skatt når de bare justerer opp sin egen lønn med pengene de stjeler fra sine velgere
drit og dra hvor lettlurte folk i Kragerø og på øyene er.

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Fredag 24. august Kl: 18:08

Til 'venter på svar'
Kragerø SV har ikke noe om eiendomsskatten i vårt partiprogram. Det mange av oss i SV derimot er enig om er at dette er en veldig usosial skatt som vi på sikt vil fjerne, neppe de neste fire åra (selv om vi ønsker en gradvis reduksjon) men forhåpentlig i perioden 2011-2015. Er det mulig før vil i hvertfall jeg gå inn for det.
Dersom det fortsatt er et rødgrønt flertall etter valget09, kan vi forvente stadig økte overføringer fra stat til kommune, og vi håper at dette oppveier for redusert eiendomsskatt.

Kragerø SV vil satse på Fikkjebakke som det store næringsområdet med størst potensiale i kommunen og vil skaffe fler områder i tilknytning til dette.
Vi vil også utvikle Kragerø sentrum som handelssentrum, bruke næringsfondet til støtte til etablering og generelt gi bedrifter gode rammevilkår og utviklingsmuligheter

Av: Venter på svar
Dato:Fredag 24. august Kl: 14:22

De fleste partiene sier de ønsker å avvikle eiendomsskatten over tid. (Unntatt AP som jo har jobbet hardt i 10 år for å få den innført for alle.)
Hvilken tid er det snakk om? Hvilke KONKRETE planer har partiene for neste periode? Hvilke inntekter skal erstatte skatten, evt. hvilke innsparinger vil komme?
Kombinasjonen stort antall pensjonister og uføre, lave lønnsinntekter, skolebygging, byggestopp i skjæra, høyere boligpriser som kan dempe innflytting osv. tilsier en økning i skatter og avgifter for alle.

Mange av partiene har en meget diffus næringspolitikk, og jeg ønsker å vite hvor den store satsningen skal komme.

Av: Terje
Dato:Fredag 24. august Kl: 14:18

Det er jo bare noen få kommuner i Norge som har eiendosmskatt på hytter. Det er nok flere kommuner som har skatt på eiendommer i bymessige strøk. Han som har hytte i Kragerø og bolig i Drammen har valgt feil kommuner dersom han ikke ønsker eiendomsskatt. I Kragerø er det et problem at ingen kan si hvor stor skatten blir, det svinger mellom "noen hundrelapper" og opp til 14.000 i året for en bolig som takseres til 2 millioner. Det verste i diskusjonen er at noen politikere bringer opp at skatten for eiendommen skal være avhengig av HVEM som bor der, altså slik at huset ikke skal beskattes dersom eier har lav inntekt (f.eks minstepensjonist eller Rimi-H.) I så fall vil det ikke være grenser for hvor ille det kan bli for de som ikke går på trygd eller de rike som ikke har inntekt over selvangivelsen.

Av: Hytteier fra Kragerø
Dato:Fredag 24. august Kl: 13:50

Kan Preben Hegland for klare oss Kragerøfolk det som Drammenseren under tar opp.
Har selv hytte i en annen kommune, og hvorfor skal det argumenteres så voldsomt fra Høyre for at han på Øya ikke skal betale eiendomsskatt for hytta si, når jeg må gjøre det på min bare fordi den ligger i en annen kommune?
Jeg er jo like sårbar med min vanige inntekt som pensjonisten på Øya er!

Av: Drammenser
Dato:Fredag 24. august Kl: 12:56

Det spiller vel ingen rolle hvilken kommune folk bor i.
En hytteeier fra Drammen må jo betale eiendomsskatt både for boligen sin i Drammen og for hytta i Kragerø. Hvorfor skal en hytteier som bor fast i Kragerø betale mindre bare fordi han har hytta si i samme kommune som han bor?
Kragerøfolk som har hytter i andre kommuner rissikerer jo akkurat det samme som hytteieren fra Drammen.
Her må noen politikere forklare meg logikken.

Av: Ole
Dato:Fredag 24. august Kl: 11:52

Ole.
E-skatten er urttferdig. Det stettes etter einedom ikke etter inntekt. Men hadde det vært etter inntekt så hadde nok rikingene ala Rimi Hagen fått null skatt. Uretteferdigheten hadde da vært total! Er det det du vil Hegland? Hysteriet tas vis ingen ende derfor er jeg ening med red.Nilsen at AP bør legge fram eks. på hva e-saktten kan bli!

Av: Jubelbrus
Dato:Torsdag 23. august Kl: 18:40

Ja dette kan bli riktig flott for Kragerø. Snart får et stort antall innbyggere vite at huset deres er blitt riktig mye verdt i det siste. Boligmarkedet blir tøffere, men det er bare å jobbe mer, få alt til lønne seg. Dugnadsarbeid er ikke aktuelt, man gjør vel ikke noe gratis for andre? Høye boligpriser og høye hyttepriser genererer tilflytting av rike og driftige folk. Man kan klare utrolig høye utgifter hvis man tenker og handler økonomisk lønnsomt hele døgnet. Det har vi sett fra andre steder i verden. Snart går også Kragerø så det suser!
Stem sosialistisk og det går rett til høyre.

Av: Harald
Dato:Torsdag 23. august Kl: 17:42

Til ded som sliter nokk.
Jeg inser at jeg er utrolig dum når jeg ønsker meg en sykehjemsplass dersom jeg skulle få bruk for det og trode du vile bidra når du breier deg i ditt flotte nye hus. Jeg innrømer gjern at jeg er misuneleg, men har jeg ikke grun til det.

Av: Jo
Dato:Torsdag 23. august Kl: 16:07

Terje, har man lånt til et hus til 5 mill og ikke kan gjøre rom for en ekstra utgift på opp til 1-2000 kr. i mnd, ja da har man prioritert feil. Jeg er helt sikker på at de som kjøper så dyrt hus har et generelt høyt pengeforbruk og kan bruke mindre penger på noe annet istedenfor.

Av: Terje
Dato:Torsdag 23. august Kl: 15:51

Det er nok ikke alltid sånn at de som har hus til 5 mill har god råd til å betale skatt. Problemet er jo kanskje nettopp at de er helt blakke etter å ha lånt alt de kan for å kjøpe huset. Ovenpå denne tøffe situasjon og med stadig økende rentesatser kommer altså eiendomsskatten, skatten som tar hensyn til hva eiendommen er verdt, ikke hva eier faktisk eier etter fradrag av gjeld. Og slik må det jo være

Av: Sliter nok
Dato:Torsdag 23. august Kl: 14:52

Det du skriver her, Harald, er både frekt og utrolig dumt!
Skal andre sette seg i gjeld for å betale skatt? Hva slags omtanke for andre er det? Er det du som skal få mer når andre får mindre? Men mer av hva?

Pass på hva du selv skaper og bidrar med i stedet for å misunne andre!
Det er ikke nødvendigvis eierne som har bestemt verdien på sin eiendom.

Av: Harald
Dato:Torsdag 23. august Kl: 13:50

At noen skual få promlem med å betale eiendoms skatt dersom de har hus til 5 mil. og hytte til 10 mil. tror jeg ikke på. Banken truer nesten meg til å låne mer penger, så det er bare å ta dei fra arvingene. Det jo bare et fordelingsspørsmål skal noen få mindre er det noen som får mer og omvent.

Av: Stemmefisker
Dato:Torsdag 23. august Kl: 10:52

Den der med stemmerett var fiks. Tenk bare å kjøpe seg en hytte rundt forbi i kommunene, så kjøper en seg stemmerett ved lokalvalget for en skarve eiendomsskatt! (Hytta må vel ikke være stor og prangende)Trodde ikke ideen var mulig en gang.

Av: Nicholas
Dato:Torsdag 23. august Kl: 00:21

Det var aldeles ikke ment som at jeg ikke er glad for at hyttefolket legger igjen penger i næringslivet. Handelsbransjen og næringslivet i Kragerø har varer og tjenester som hyttefolk vil betale for, og det er bra fordi det sikrer Kragerø et liv også i vinterhalvåret! Men kommunen har også tjenester og disse betales det ikke for av hytteeierne. Og om ikke lenge ser det ut til at dere slipper å betale igjen, for de fleste partiene i Kragerø er imot eiendomsskatt. Altså en fryktelig dårlig idè å gi hytteeiere stemmerett i kommunen de har hytte i!

Av: Også hytteeier
Dato:Torsdag 23. august Kl: 00:13

Kragerø kommune har sikkert en statistikk over hva som holder næringslivet i gang. Hvor stor andel av næringslivetsom utgjøres av bygging,vedlikehold og drift av hyttene, samt hyttefolks kjøp av varer og øvrige tjenester i Kragerø finnes det kanskje tall for? Jeg vil tippe det ligger på en tredjedel av all virksomhet. Hvor mye hyttefolk trekker på legevakt og bibliotek er vel småtteri til sammenligning. Så Krager lever faktisk av hyttene og nå skal disse melkes yttreligere. Det må jo være greit nok, men på sikt er det nok vanskelig å skattlegge fritidsinnbyggere uten å gi disse stemmerett.

Av: Nicholas
Dato:Onsdag 22. august Kl: 22:56

Hvorfor i all verden skal hytteeiere ha stemmerett i kommunen de har hytte? Størstedelen av utenbys hytteeiere i Kragerø er ikke engang på hytta når det er valg tidlig i september! Dessuten har hytteeierne alltid nytt godt av velferdstilbudene i Kragerø, betalt av Kragerøfolks skattepenger. Kanskje vi heller skal gå motsatt vei og si at vi ikke vil ha skattepengene deres og også nekte dere kommunale tjenester? Det hadde nok hørtes litt annerledes ut dersom en hytteeier hadde kommet på legevakta og fått beskjed om at "Sorry, du skatter ikke til kommunen så deg kan vi ikke hjelpe"! For noe tull!!!!!

Av: Også hytteeier
Dato:Onsdag 22. august Kl: 21:20

Det er rimelig at også hytteeierne bidrar med skatt. Men til gjengjeld må hytteierne få stemmerett ved lokalvalg. Stemmerett vil tvinge seg fram på sikt, de som skattlegges må jo også få være med å bestemme.

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Onsdag 22. august Kl: 18:05

Hei! Jeg tror de fleste innbyggere i Kragerø er kjent med både Aps og Høyres troverdighet i skattesaker, Ap øker og Høyre senker. For å finne ut hva som er lavest mulig eiendomsskatt må vi ha full tilgang på alle sider av budsjettet, det har ikke Høyre i dag. Det er derimot mer betenkelig at Ap som har styrt denne kommunen i 4 år heller ikke synes å ha peiling på hva eiendomsskatten, som de har innført, skal koste! Det er vel åpenlyst for alle at her er det Ap og ikke Høyre som bør forklare seg.

Av: Terje
Dato:Onsdag 22. august Kl: 15:14

Hytteiere bør vel kanskje betale like mye som fastboende selv om disse hytteiendommene ikke koster så mye for kommunen (f.eks brøyting om vinteren.) Ellers er jeg enig i at Stein Erik Hagen og minstepensjonisten skal betale like mye eiendomsskatt dersom de har samme verdifulle eiendom (men det er vel sjelden tilfelle.) Eiendomsskatten må ha sitt utgangspunkt i EIENDOMMEN, ikke i eier av eiendommen. Eier er jo beskattet ulikt gjennom innteks-og formueskatt, eiendomsskatt er noe ganske annet.

Av: Per Kr. Nilsen
Dato:Onsdag 22. august Kl: 15:04

Til Hegland.
Hva er lavest mulig e-skatt for Høyre?
Høyre har ennå til gode i denne periodens budsjettdebatter å foreslå lavere skatter (inntekter til kommunen) eller tilsvarende reduserte utgifter. Høyre har sluttet seg "til alle gode forslag" om økte kommunale utgifter, både til drift og investeringer. Å foreslå lavere inntekter nå står ikke til troende med mindre vi får rede på hvor kuttene skal tas.

Av: smart?
Dato:Onsdag 22. august Kl: 14:30

Hvorfor ikke har et tak på bolig+hytteskatt betalt til kragerø kommune?
Så vil de som har bolig her i kommunen slippe å betale så mye ekstra.

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Onsdag 22. august Kl: 13:16

Hei! Eindomsskatteloven gir ingen mulighet til å skille mellom fastboende og hyttefolk. Høyre sier klart i fra at lik skattesats for alle vil føre til ekstem ulikhet! Minstepensjonisten skal betale samme skattesats som Stein Erik Hagen, dette blir selvsagt rått parti. Høyre vil at alle innbyggere skal ha råd til å bo i kommunen også i fremtiden, derfor går vi til valg på lavest mulig einedomsskatt, og vi vil arbeide for å senke den hvis vi vinner valget. Å fjerne denne usosiale skatten helt er vårt mål!

Av: krageroborger
Dato:Onsdag 22. august Kl: 11:22

Eiendomskatt og boplikt
Er det ikke mulig a fordele skattene mellom fastboende og hyttefolk slik at det blir mer lukrativt a eie bolig enn hytte. Kunne ikke forholdene bli lagt slik til rette at ordet boplikt kunne endres til ordet borett. Det burde vert slik at man sokte om omgjoring fra fritidsbolig til bolig og ikke omvendt. Det synes urettferdig at landliggerne kan kjope seg hytte og stikke av med skattefri milliongevinst etter 5 ar

Av: Utsikten
Dato:Onsdag 22. august Kl: 10:22

Det er lett å ønske ting annerledes, men lov om eiendomsskatt er helt klar: Det er omsetningsverdien som skal ligge til grunn, og det er ikke anledning til å sette noen øvre grense eller lage en lik beskatning. Men samtidig er det slik, at taksten skal gjenspeile en normal situasjon, ikke en konstruert pris som bygger på børs-sirkuset og at det akkurat nå er mye penger blant folk.

Av: Terje
Dato:Onsdag 22. august Kl: 09:24

Det er vel få som ønsker eiendomsskatt i utgangspunktet. Når noen prøver å gjøre skatten avhengig av hvem som er eier av eiendommen blir det vanskelig å skjønne det hele. (SV mener at det skal betales lite ller ingenting i einendomsskatt dersom eier har lav inntekt.) Det må være et krav at alle med samme eiendom skal betale lik eiendomsskatt. Beskatning av forskjeller i inntekt ivaretas jo gjennom personbeskatingen.

Av: Utsikten
Dato:Onsdag 22. august Kl: 08:37

Nå er det på tide at folk gjennomskuer Frp og Høyre som går løs på en skatt som de ikke har løftet en finger for å fjerne i løpet av fire år!
Arbeiderpartiet får ufortjent mye pepper for en ordning det er politisk enighet om når alt kommert til alt. Noen må betale noe mer, andre noe mindre. Sånn er det med den saken.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS