Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Handlebrygger med parkometer

10.08 2007 av Willy Nilsen

 

De nye handlebryggene som er planlagt i sentrum, vil få en form for timesavgift. Det vurderes en slik avgift også for de andre handlebryggene. Hva mener du om parkometer ved handlebryggene?

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Skralhans
Dato:Fredag 17. august Kl: 22:43

Opplevde i sommer at vi skulle ta med sommergjester på båttur i skjærgården,men vi måtte til byen å handle først.Her kom vi ikke inn til en eneste brygge uten å ligge som nr. 2 eller 3. Når gikta slit og beina blir stive er det ikke bare enkelt å klatre opp og klatre ned to tre ganger. Etter en times venting ble det tur til Stabbestad for handling. Takke meg til parkometer hvis det er løsningen på sommerkaoset.

Av: Burugla på Heia
Dato:Mandag 13. august Kl: 12:29

Hmmmmm....har de ikke dyrefòr hos Fossen lenger ??? Har hatt gleden av å handle alt som trengs til å holde liv i "buskapen" der i alle år, så det syns jeg høres rart ut. (Tannkrem hos urmaker`n har det dog aldri falt meg inn å sjekke.) Parkometer på handlebrygga er vel ikke noe å skrike for.... De som må ha bil til byen må jo værsågod betale uanz om de skal handle mye eller lite. Hilsen ei som bruker både bil og båt.

Av: Øyboer 2
Dato:Mandag 13. august Kl: 08:17

Til også frustrert.
Det står faktisk et kjempestort skilt med "Felleskjøpet" på bygningen til Fossen og da må man regne med at det er en Fellskjøp butikk som det har vært tidligere.
Hvis ikke bør skiltet fjenes.

Av: også fustrert
Dato:Mandag 13. august Kl: 04:16

Har du hørt på maken, har de ikke dyrefor på en byggevarehandel? Jeg prøvde å kjøpe tannkrem hos urmaker Hansen her om dagen; fantes ikke!

Uhørt!

Av: øymann
Dato:Søndag 12. august Kl: 13:23

Da møtes vi på jomfruland da GOBLE-HØNA!!

Av: Goble-høna
Dato:Søndag 12. august Kl: 13:08

Det er bare for dere breiræva øyboere å holde dere vekk. Reis til jomfruland der sånn berme som dere passer inn.

Av: Handlebryggeinvestor
Dato:Søndag 12. august Kl: 11:17

Forutsetning for støtte til dette bryggeprosjektet som sentrumsforeningen har satt i gang er gratis handlebrygger. Avgift er vel noe havnefogden drømmer om.

Av: øymann
Dato:Søndag 12. august Kl: 10:59

For øyfolket er det butikk i valle å op stabbestad! La oss bruke disse om vi må betale for å fa lov til å handle i kragerø!!

Av: frustrert
Dato:Søndag 12. august Kl: 10:56

Handels lekasje???? Jeg kom tilbyggmakker felleskjøpet å ville ha dyrefor,nei de hadde ikke. Fikk beskjed om å ta en tur til byen!!! Å det vil si spør jeg? SKIEN sa ekspeditøren!!Hele kragerø kann dra til helvete handels messig,SoMMERBY!

Av: Student
Dato:Lørdag 11. august Kl: 09:28

Det finnes mange løsninger på problemet med handelslekkasje på grunn av "parkeringsavgift". Se for eksempel på hvordan det løses på Meny i sentrum, hvor handlende får refundert beløpet i kassa når de har handlet. Da er det i praksis gratis, men sikrer også at de som kun parkerer for å ta en promenade uten å bruke penger bidrar tilbake til parkeringsanleggets utgifter. En betalingsløsnig vil også på sin side sikre at bryggene blir vedlikeholdt og holdes i en god stand. Jeg er mer interessert i å betale penger for å legge til, og være garantert plass og en god brygge å ligge ved, enn å risikere skader på båten ved en brygge som ikke er vedlikeholdt. Betalingsvilje finnes det, så lenge tilbudet er bra nok!

Av: Rik mann
Dato:Fredag 10. august Kl: 23:38

Da får vi dra til Langesund å handle.Ha Haa Haaa

Av: Sommergjest
Dato:Fredag 10. august Kl: 14:42

HALLO????! Vel er bryggekapasiteten sprengt, men dette er ikke en fornuftig løsning på problemet.

-Skal en 10 fot jolle eller pram med motor betale det samme som en fire meter bred RIB? Hvem skal i praksis avgjøre hvor mye plass man opptar og hva man skal betale?

-Hvem skal bøtlegges/faktureres gebyr hvis det ikke betales eller betales tilstrekkelig beløp på parkometeret? Det er jo ikke registreringsplikt for småbåter, og dette oppfordrer jo til IKKE å registrere båten.....

Nei, dette er jevngodt med å sende hytteturistene til Valle eller Stabbestad. Så får butikkene og kafeene i Kragerø bli folketomme. Men innehaverne og arbeidstakerne i turistnæringen blir sikkert ikke arbeidsledige. De får vel jobb som parkeringsvakter langs bryggene..........

Til slutt: Manglende bryggekapasitet har faktisk ikke bare negative konsekvenser. Det bidrar også positivt ved at kundene spres utover hele åpningstiden. Den som har stått i kø på f eks Brygga Mat kl 15.00 i fellesferien står gjerne opp for å foreta neste innkjøp kl 10.00 (da er det nesten folketomt i butikkene) og det er PLENTY båtplasser langs bryggene!

Sommergjest

Av: FORBANNET
Dato:Fredag 10. august Kl: 14:04

Nå må dere kutte ut!!!!!! om jeg skal inn til byen og handle 1 liter melk så må jeg betale bryggeavgift?? greit nok om jeg skulle ligge der over natten men...

Av: Bryggebruker
Dato:Fredag 10. august Kl: 12:07

Det er veldig fint at det nå vil komme flere handlebrygger, da det til tider er umulig å legge til uten å risikere store skader på båtene. Ang. "parkeringsavgift" har det vist seg at dette har vært som å skyte seg selv i foten i konkurransen mellom kjøpesentere/ butikker (bil parkering). Gratisparkering har en så stor effekt på forbrukerne at butikkene i Kragerø risikerer å tape mye salg til Valle og det nye "sentrumet" på Stabbestad. Fordelen vil helt klart være at man kan finansiere en skikkelig promonade langs bryggene i Kragerø som vil gi byen et skikkelig løft.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS