Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Arbeiderpartiet vil ha byggestopp langs kysten

06.08 2007 av Willy Nilsen

 

Kragerø Arbeiderparti vil ha en pause i utbyggingen langs kysten. - Vi ønsker byggestopp når det gjelder fritidsboliger, sier Jone Blikra (bildet).
Si din mening om denne saken!

 


Mange drømmer om et sted ved havet, men
det skal ikke bli så lett i fremtiden. For de
fleste blir det med drømmen...
Det var på en pressekonferanse i dag i regi av Kragerø Arbeiderparti at Blikra varslet en langt strengere praksis når det gjelder utbygging av fritidsboliger i skjærgården.  Planer som allerede er vedtatt,  inneholder byggetillatelser for ca. 800 fritidsboliger. 

Arbeiderpartiet har ikke til hensikt å stoppe noen av disse planene, men ønsker en gjennomgang med tanke på miljøet.  Men nye planer kan potensielle utbyggere se langt etter dersom Arbeiderpartiet sitter med makten etter høstens valg.

- Vi trenger en pause, blant annet for å gjennomføre en konsekvensanalyse når det gjelder utbyggingen langs kysten, sier Blikra, som er kummulert på tredjeplass på partiets liste til kommunevalget og som er leder i bygningsrådet.

Blikra sier at Langøy-planen sannsynligvis er den siste store utbyggingsplanen som slipper gjennom det kommunale systemet. Det kommer av  klare politiske signaler og vedtak, som blant annet dreier seg om å skaffe fastlandsforbindelse til Langøy.

Blikra utdyper partiets synspunkt slik: - De siste årene har vi hatt en gjentetting av arealer langs kysten.  Det gjelder blant annet tidligere industriområder der det er gitt tillatelse til fritidsboliger. 
- Vi trenger kystnære næringsarealer,  og vil ikke se på at flere områder tettes igjen av hyttebebyggelse.

Blikra sier videre at den nåværende arealplanen ble utarbeidet da Høyre hadde ordføreren i Kragerø. - Gjentettingen er ikke et resultat av Arbederpartiets politikk, men en  videreføring av vedtak fattet av det forrige regimet.

-  Skjærgården er en diamant man har kuttet i gjennom lengre tid. Nå skal vi pusse på diamanten, spesielt med tanke på fastboende, sier Blikra.

Når det gjelder konsekvensutredningen som Arbeiderpartiet går inn for, skal man blant annet se på hva utbyggingen av fritidsboliger fører til når det gjelder kostnader til ulike kommunale tilbud, som hjemmehjelp og infrastruktur.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: s ulydig,
Dato:Torsdag 20. september Kl: 00:14

byggestopp langs endetarmen, var egentlig: ja vi dreit oss ut, vi ber om forlatelse. PROBLEMERKJENNELSE hadde kunnet redde venstre siden, isteden faar vi kapitalismens loepegutter til aa avgjoere skjebnen til vaares felles frie rom som jo er VELDIG viktig for en eventuell fremtidig komune. Naa faar vi flere parkeringsplasser, mindre mennesker i det offentlig rom, ringvirkningen blir stoerre enn man kan droemme om: et bilfritt sentrum kan vi se langt etter, det kommer til aa bli erstattet av flere narkomane og kriminelle.

Av: Egentlig høyrevelger
Dato:Tirsdag 4. september Kl: 23:47

Problemet er at Høyre med Hegland på toppen har mistet all troverdighet. Kari Fosso var en meget god ordfører, men Hegland har avslørt både i denne debatten, og innad i partiet sitt etter nominasjonen, at han mangler de nødvendige egenskapene som trengs som ordfører. Hva er lavest mulig eiendomsskatt og hvordan skal Hegland skaffe pengene som trengs? Hvor skal han kutte? Mange har stillt disse spørsmålene, men svarene fra Hegland holder dessverre ikke vann.

Av: Otto
Dato:Lørdag 1. september Kl: 04:05

Til egentlig høyre velger (eller noe som du aldri har vært): Hvis du egenlig er høyrevelger og nå er i tvil, forde \"den røde siden\" har brøtet nesten samtlige løfter i foregående periode og ønsker å \"rette opp feilene\" med en økt eiendomsskatt, så skjønner jeg godt at du er tvil! NOT!

Av: Kanskje høyrevelger
Dato:Torsdag 30. august Kl: 12:51

Jeg forventer at det er forskjell på et parti som forplikter seg til å skaffe Kragerø andre inntekter enn eiendomsskatt, og et parti som vil "trekke opp stigen" og skifte vanlige hytteeiere ut med mangemillionærer. Men hva er forskjellen?

Av: Egentlig Høyrevelger
Dato:Onsdag 29. august Kl: 19:55

Du svarer ikke på spørsmålet mitt Hegland! Du bruker penger du ikke kan gjøre rede for hvor kommer fra. Du bidrar til å svekke Høyres troverdighet med denne retorikken.

Av: Student
Dato:Onsdag 29. august Kl: 17:36

Men høyre stemmer også for eindomsskatt for alle boliger og hytter i Kragerø nå? Bare med parantesen bak om at dere ønsker å fjerne den igjen senere?

Så EGENTLIG, sier dere det samme, dere i AP og dere i H? Begge vil ha mer næring, begge vil på sikt unngå å skatte i hjel innbygerene i Kragerø?

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Onsdag 29. august Kl: 17:12

Hei! Jeg tror de fleste her i landet mener at Høyre har stor troverdighet når det gjelder skattespørsmål. Hovedgrunnen til at Ap, SV og Rv hisser seg opp over Høyre i dette spørsmålet er jo nettopp at Høyre står for lavere skatter enn dem, og vi har vist det i praksis tidligere. Aps praksis har alltid vært å heve skattene! Når det gjelder Helleskolen er dette et prosjekt som Høyre har arbeider lenge med for å få realisert. En ny felles skole på Helle vil være mer rasjonel å drifte en gamle Årø og Skarbo skole. Høyre tror heller ikke at all fornuft bare er samlet i ett parti,i f.eks.Ap, vi mener at det er flere måter å drifte en kommune på, og vi vil gradvis senke eiendomsskatten, aller helst vil vi fjerne den helt.

Av: Terje
Dato:Onsdag 29. august Kl: 16:24

Jeg blir ikke mer trygg av hva jeg leser her. 30.000 i året er mye for en vanlig familie med eiendom nær sjøen, dersom dette skulle bli resultatet. Vanskelig å forstå at ingen partier kan gå ut med reglene for denne skatten nå før valget. Når valget evt. er vunnet er jo velgerne satt på sidelinjen i 4 nye år og man kan opptre som amn vil. Noen vil vel også ha ønske om å straffe "rikingene" med eiendom på øyene eller med strandlinje på fastlandet. Velgerne bør ha krav på å vite hva de har å velge mellom. Det må settes et øvre tak på hva som kan kreves i eiendomsskatt. Som jeg har skrevet før er det mange med "millioneiendom" som kun er vanlige mennesker med en vanlig inntekt og livsførsel.

Av: Egentlig høyrevelger
Dato:Onsdag 29. august Kl: 16:12

Hvorfor kan ikke du - Preben Hegland - svare på hvorfor du skal ha større troverdighet i dette spørsmålet enn Blikra & co. når du faktisk bruker pengene som er budsjettert fra eiendomsskatten? Konsekvensen av ditt standpunkt burde jo være f.eks. at du sa nei til Helleskolen. Men det tør du ikke!

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Onsdag 29. august Kl: 15:58

Hei! Ap og Blikra forsøker seg igjen med "gjennomsnittstakst". Dette blir hodet i frysa og beina i peisen. Ap presenterte en skattemodell på Bedehuset som viste at kragerøfolk med eindom i skjærgården raskt kom opp i 30 000 i skatt, pr. år. Da Mette Ofstad hørte dette ble hun svært usikker og mente at dette måtte være feil! Det var det selvsagt ikke! Bruker man samme skattesats(som loven krever)på en liten eiendom i byen og en dyr eiendom i skjærgården sier det seg selv at det vil bli ekstreme utslag! Men både Ap og SV har lokket med kommunale støtteordninger! Høyre vil ikke ha det slik at innbyggerne våre må ha kommunal støtte for å få bo i kommunen vår. Stem Høyre ved dette valget!

Av: Terje
Dato:Onsdag 29. august Kl: 14:29

1800 for en gjennomsnitts bolig og 3000 for en gjennomsnitts hytte. De som er så heldig å ligge nær sjøen har vel ikke noe "i gjennomsnitt" selv om hus eller hytte er kun av ordinær standard, da blir vel kanskje skatten det dobbelte, eller kanskje det firedobbelte? Støtteordninger er greit nok for dem som har dårlig økonomi (sosialtrygd) men det må vel ikke bli slik at det gis avslag på eiendommskatten til noen men ikke til alle.

Av: Jone Blikra
Dato:Onsdag 29. august Kl: 11:23

Hei!
Det er forståelig at det er noe forvirring om eiendomsskatten. Dette blir jo ikke bedre når Hegland prøver å skremme, og SV "bommer" i utspill i media. AP har hele tiden sagt at økningen av inntektene skal komme ved at alle eiendommene i Kragerø skal med - ikke bare halvparten som nå. På Kragerø kommune sin hjemmeside er det også redgjort for hvordan takseringen skal foregå. For å sitere: "Eiendomsskattegrunnlaget må ikke sammenblandes med en verditakst. Vi utfører ikke en verditakst, men en enkel "taksering" i henhold til lovverket rundt eiendomsskatt." En tommelfinger-regel kan være å ta utgangspunkt i eiendommens lånetakst.
Rådmannen har selv antydet ett gjennomsnitt på 1.500-1.800,- for en gjennomsnitts bolig, og ca. 3.000,- for en gjennomsnitts hytte - noe AP har støttet. Les hjemmsiden til Kragerø kommune(kragero.kommune.no). Når det gjelder de som er i en vanskelig økonimisk situasjon, så er det allerede idag støtteordninger.

Av: Justis
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 17:33

Og til irritert: Selvfølgelig er det ingen menneskerett å ha både hus og hytte. Problemstillingen gjelder kanskje for svært få. De med mest penger klarer denne skatten. Men de som såvidt klarer seg økonomisk, blir skadelidende. De er ikke istand til å løse kommunens økonomiske problemer. Så mitt spørsmål er: Mener du at bare de rikeste av de rike skal ha hytte i Kragerø?

Av: Justis
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 17:17

En annen ting er (u)rettferdigheten i takseringen.
Jeg har hørt at det brukes forskjellige takstmenn til hytter og boliger. Hyttene blir bare sett utefra som om de var tomme skall. Hvordan boliger takseres, vet jeg ikke ennå. Men dette kan da ikke være en normal takstmetode? Hvis jeg skulle kjøpe eiendom, ville jeg vite alle detaljer ved eiendommen.

Av: Odd
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 15:52

Er enig med Terje! En verditakst, er hva markedet er villige til å betale. Hva norges rikeste er villige til å betale for et sommersted (hus, hytte), er noe som kragerøfolk ikke er i nærheten av kunne matche. Boligmarkedet har jo 10 doblet seg siden tidlig 90 tallet.

Av: observatør
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 11:59

Ja terje,er enig der.Det er små enkle hytter noen plasser å prisene er skrudd kunstig høyt.Nå skal eierene skattes ihjel!!

Av: Terje
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 11:38

Mener ikke på noen måte at alle med et godt hus som en menneskerett skal ha anledning til å eie en hytte i millionklassen. Men det er slik at endel mennesker har hatt hus/hytte fra den tiden da vanlige hytter ikke ble ansett å være i millionklassen. Disse folka har kanskje ikke det spor bedre råd enn før og lever kanskje enkelt som de alltid har gjort. Men nå skal de betale skatt fordi det skal vedtas at de er blitt millionærer.

Av: Irritert
Dato:Tirsdag 28. august Kl: 08:55

Terje, hvorfor mener du at alle som har en god, stor, dyr bolig absolutt må få kunne ha råd til å eie en hytte i millionklassen i tillegg? Du har jo rett i at ofte har disse familiene mye lån og ikke rom for så mye annet. Men hvorfor MÅ de ha en hytte da?? Er det en menneskerett??

Av: Også hytteeier
Dato:Mandag 27. august Kl: 22:56

Dagens hytteiere ønsker selvfølgelig ikke at det bygges flere hytter i nærheten av sjøen. Men Kragerø har nok godt av en videre forsiktig utbygging. 100-metersbeltet må opprettholdes strengt for hytter og boliger. Det går en grense mellom å fremstå som idyll og som overbefolket skjærgård.

Av: villa utsikten
Dato:Mandag 27. august Kl: 22:06

Riktig, skromla.Det kommer mye an på hva politikerne vil bruke disse kronene til. Både AP og SV har flagget at de vil beholde og øke fast bosetting i skjærgården. Så vet vi at det blir omtrent umulig å få bygget seg et hus (helårsbolig) før off. vann/avløp er på plass. Jeg tror 2009 er optimistisk. Det betyr i realiteten byggestopp også for hus bygget for helårsbeboelse.Skal bli interessant å følge utviklingen!

Av: Egentlig høyrevelger
Dato:Mandag 27. august Kl: 15:57

Nå må ihvertfall Preben Hegland slutte med sin særegne form for konkuranse om troverdighet i dette spørsmålet. Han bruker jo de pengene eiendomsskatten genererer til skoler og andre gode tiltak. Hadde det vært noe tak i han (og Kragerø Høyre), hadde de tatt konsekvensen av det, og stemt for en utsettelse av Helleskolen - som Ellef Ellegård gjorde.
Men det torde ikke Hegland rett før valget. Troverdighet?

Av: Terje
Dato:Mandag 27. august Kl: 15:28

Skatten på eiendom er vel et problem for de fleste, faktisk for alle med hus og/eller hytte. Den treffer jo mest dem som har størst verdi i eiendom, men dette trenger ikke være dem som har best råd til å betale skatt.

Hele poenget er jo absolutt ikke at den som tjener mest skal betale mest. Pensjonister med strandtomt ,men beskjeden betalingsmulighet vil kanskje merke det mest. Hører stadig at "de som har råd til å sitte med hus eller hytte til stor verdi også har råd til å betale hva som helst." Det kan faktisk være helt motsatt::: f. eks kan det være slik at en barnefamilie har tatt opp stor gjeld for å kjøpe en god bolig (slik at boligen langt på vei "eies" av banken. De blir dermed skattet for eierskapet til noe som reelt sett eies av andre. Det kan være like treffende å si at : "De som har så dyrt hus har neppe råd til å bli ytterligere belastet med skatt." Men det hører vi nok sjelden.

Av: Irritert
Dato:Mandag 27. august Kl: 15:25

Virker på meg som om noen tror det er en menneskerett å ha egen hytte! Hvis jeg arver et bolighus så må jeg jo betale det det koster å ha det, eller så må jeg selge det. Hvorfor skal det være annerledes med hytte som man arver? Ja, kanskje noen ytterst få må selge, men da har de sikkert hatt mange gode år på hytta si, uten å betale for seg. Nå er det kanskje på tide å betal det det koster?

Av: Til pm
Dato:Mandag 27. august Kl: 12:19

Hva med Kragerø-folk som arver eller eier hytte i en annen kommune som også innfører eiendomsskatt på hytter? Dette er da ikke bare et problem for utenbys innbyggere med hytter i Kragerø!

Av: skromla
Dato:Mandag 27. august Kl: 08:53

Hoiheite argumenter her! I forhold til byggestopp i skjærgården er realiteten at det ikke vil bygges stort (bolighus) i skjærgården før vann og kloakk er lagt på plass...så i 2009, folkens.
Hva eiendomsskatt angår, er det for meg åpenbart at det folk er engstelige for her er om våre innbetalte skattekroner FORVALTES riktig....

Alle som heier mest på privatisering i offentlig sektor - velferd oa - ta en kikk på Onkel Sam...der foregår det nå en massiv bevegelse som har til hensikt å fravriste legemiddel-, forsikringsselskaps- og helseforetakslobbyistene den makt de har skaffet seg over lovgivende myndigheter. Enkelt sagt ønsker fler og fler amerikanere et offentlig velferdssystem finansiert over skatteseddelen. Pussig.

Av: pm
Dato:Fredag 24. august Kl: 21:38

Har ikke lest artikkelen, men jeg vet at eiendomsskatt kan være bra for bl.a investering i f.eks næringsliv/aksjer. Samtidig vet vi at nordmenn er ekstremt knyttet til hytta og at det også er viktig for folks velferd, helse, rekreasjon. Det må vel også være samfunnmessig økonomisk bra at folk trives i livet sitt. Ja, jeg vet at ikke alle har hytte, men mange har. Det kan vel ikke være bra at kragerøfolk med (arvet?) hytte må selge den, kanskje fordi inntekten er liten. Så denne saken har mange sider.

Av: Student
Dato:Fredag 24. august Kl: 20:28

Det er nok slik at eindomsskatten skal diskuteres i den andre diskusjonstråden her på kragerønett, men det er nå her det er skikkelig flyt på diskusjonen uansett. Problemet "mannen med de mange navn har" er et han sannsynligvis ikke kan vise til noen som helst statistikk som viser at høy eindomsskatt har noen signifikant påvirkning på befolkningsveksten. En påstand han hardnakket viser til som fakta. Jeg er nok enig i at det kan ha en finger med i spillet, men det er et virkelig stort KAN. Det jeg derimot mener, og som jeg tror vi alle er enige om, er at det er viktig å få til en økning av gode og godt belønnede arbedsplasser for høyt utdannede mennesker i Kragerø, for å øke befolkningen. Her ligger nemlig Kragerø i bakevja, og sliter med sin gjennomsnittsintekt på 250 000, mens de fleste byer i Norge ligger over 300 000 i samme statistikk hentet fra SSB. Vi trenger innovasjon folkens! Ikke gammeltenking! Når vi så snakker om eindomsskatten i feil forum, kan jeg nevne at det ikke er alle økonomer som mener dette er en urettferdig måte å beskatte på, Kjetil Storesletten fra Universitetet i Oslo nevner i dag i en artikkel i VG at eindomskatten faktisk er en av de beste måtene å beskatte på, og at vi som velgere burde omfavne denne muligheten!

For dere interreserte finner dere artikkelen her:
http://www.dagbladet.no/nyheter/2007/08/24/509934.html

Av: Peder\'n
Dato:Fredag 24. august Kl: 20:04

Til"Til en misunnelig mann"
Takk for repetisjon av barnelærdom! Tror jeg slutter her. Må bare konstatere at ideologisk er vi uenige.
Enig med "Til siste innlegg" av 24.08 kl 13.46. Temaet er stopp eller ikke i utbyggingen av skjærgården. Mener fortsatt det er lurt med en tenkepause. Er tilhenger av vel gjennomdiskuterte planer, ikke ad hoc løsninger. Håper på mange gode innspill.

Av: Til siste innlegg
Dato:Fredag 24. august Kl: 18:31

God forsøk Peder`n!

Av: Til siste innlegg
Dato:Fredag 24. august Kl: 13:46

Det er vel ikke dette som er temaet her. Dette nettstedet gjelder stopp eller ikke i utbyggingen i skjærgården.
Greit å vite i hvilket møte man er........?

Av: Til en misunnelig mann
Dato:Fredag 24. august Kl: 13:09

\\\"Takke meg til å betale noen skattekroner til fellesskapet\\\"???? En skatt er en % sats av hva man produserer av inntekt (noe jeg mistenker deg for ikke å gjøre så mye av) som ingen her har klaget på og som er nødvendig for samfunnet.

Nå skal jeg forklare casen på en svært enkel måte for at til og med du skal forstå at det finnes bedre måter å mette kommunekassa på en med økte eiendoms AVGIFTER som det faktisk er snakk om:


Dette er kun et eksempel \\\"Peder`n:
Snitt lønnen i kommunen er 250 000 med 35% skatt = 87.500,- snitt bidrag
Med en snitt lønn på 300 000 med 30% skatt = 90.000,- snitt bidrag

Allerde med et eksempel satt på spissen, ser man at økte ressurser blant inbyggerne, selv med nedsatt skatt, gir et ekstra skattebidrag på 30.000.000 (sett utfra 12.000 skattebetalere, som er å ta hardt i, men dette er kun et eksempel så du skal skjønne poenget Peder`n)


Så hvis du klarer å ikke være så fryktelig misunnelig på de som tjener mer enn deg Peder`n og kanskje innse at det er disse som bidrar med flest skattekroner til felleskapet, vil du kanskje ikke være for å \\\"bøtelegge\\\" alle med en AVGIFT fordi du syns naboen i det fine huset fortjener det. De rike vil alltid klare å betale, og resten av oss vil få et kutt i privatøkonomien, som noen også vil merke godt. Er dette bra for fellesskapet da? Vil du være med å bryte ned privatpersoners frihet og livsglede? Vil du fellesskapets beste, må du akseptere at noen tjener mer enn deg selv om det går utover dine jantelovaktige prinsipper, og smålige holdning.

Jo høyere eiendomskatt det blir, jo mindre befolkningsvekst og økonomisk vekst vil det bli i kommunen.

Er man for eiendomskatt, tenker man ikke på utviklingen og fremtiden til Kragerø. Kun på å løse problem som har oppstått akkurat NÅ og ignorere alle problemer dette medfører senere.

Pass på hva du selv skaper og bidrar med i stedet for å misunne andre, du har ingen annen grunn til å mene det du gjør!

Av: Terje
Dato:Fredag 24. august Kl: 09:03

For noen dreier det meste seg om å kunne hente så mye ytelsersom mulig ut fra fellesskapet. Hvis alle er på en romslig uføretrygd og i tillegg oppebærer sosiale goder er målet for disse nådd.

Av: Innfødt
Dato:Fredag 24. august Kl: 08:15

For å få stoppet alt i Kragerø, er det bare å stemme ett av partiene Venstre, SV eller RV. Ingen av disse er FOR noe som helst innen næringspolitikk/arbeidsplasser. Skjærgården er faktisk en av de største bidragsyterne i form av arbeidsplasser, handel - og skatt(!) - i Kragerø.

Av: Kåre J. Haraldsen
Dato:Fredag 24. august Kl: 03:07

Godt jobba av AP og SV, som argumenterer for at de skal hjelpe de vanskeligstilte i kommunen, med å gi dem et enda tynnere forbruksbudsjett! Hvem skal nå velge venstresiden? Blir det kun jantelovens venner og kommunistene igjen?

Av: Peder\'n
Dato:Torsdag 23. august Kl: 22:48

Til"Nå må du våkne opp".
Moro å se argumenter fra en sann høyremann. Tror likevel du sover i timen- eller har vært bortreist noen år: Husker du hvordan det gikk under den forrige høyredominerte regjeringa? Erna greide jo nesten å kvele alle Norges kommuner med sin h. politikk.Takke meg til å betale noen skattekroner til fellesskapet. Det er nok av mennesker som gjerne vil unndra seg støtte til fellesskapet. Jeg sier ikke mer!!!

Av: Bare furt
Dato:Torsdag 23. august Kl: 22:32

Neivel, kanskje ikke så intellektuell,da.
I forhold til det rådmannen sa om lover og regler for eiendomsskatten, så er jo SV´s liste over forslag til hvordan skatten kan fordeles helt i tåka. Det er nå som det alltid har vært, de med lite cash betaler dyrest, hvis de har et godt tak over hodet. Kanskje det ikke er så dumt å leie ut, selge ut, flytte ut, bli rik.

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Torsdag 23. august Kl: 22:00

Hvordan kan man være for fattig til å stemme sosialistisk? Det må være det samme som å være for rik til å stemme borgerlig!
Og SV et parti for intelektuelt furtene? Hah! Jeg jobber i et lavstatusyrke, er absolutt ikke intelektuell eller furten og mener SV er det beste for meg og de i min situasjon! Og SV har offentlig beklaga varaordførerens utspill! Kragerø SV ER partiet for de som har minst!

Av: Intellektuell furt
Dato:Torsdag 23. august Kl: 19:12

Helt enig observatør. Jeg er for fattig til å stemme sosialistisk, det har jeg innsett nå. Tror ikke helt på Høyres bekymring for de fattigste, men er enig i at kommunekassa må i pluss ved økt aktivitet og vekst i privat sektor.
Derimot er Høyres kulturpolitikk, eller mangel på sådan, ikke bra. Det kan bli et tap for byen, også økonomisk. Men det kommer de kanskje til å skjønne om ikke så lenge.

Av: observatør
Dato:Torsdag 23. august Kl: 15:10

Det er utrolig at det er ap å sv (de intelektuellt furtenes parti) som er de partiene de som har minst må holde seg langt borte fra!Se bare hva svs ordfører kandidat presterte å si!!

Av: Nå må du våkne opp!!
Dato:Torsdag 23. august Kl: 12:09

Det er ikke snakk om hvilke parti som er det ENESTE partiet som kan få til noe, men partiet som historisksett har vært flinkest til å tilrettelagt for privat sektor og vekst i Norge er Høyre. Partiene på venstre siden gir bedrifter så høye skatter og avgifter at det blir svært vanskelig, nesten umulig å starte eller drive noe lønnsomt. Med denne politikken er det mye mindre nyskapning og vekst enn det kunne vært. Hvis ikke selv du \"Peder`n\" klar å se sammenhengen mellom høyres skattepolitikk og næringspolitikk og fortsatt mener at det er venstresiden som er for å tilrettelegge for privat sektor etter at de har klart å legge ned bedrifter over hele landet pga avgiftene som gjør driften ulønnsomt, ja da tror jeg det er på tide for deg med en skikkelig tenkepause. AP har jo holdt kommunen som en av de fattigste i alle år, så la nå for all del noen andre få styre skuta! Det lukter ganske godt med jantelov av de innleggene dine \"peder`n\". Men det nytter ikke å basere et kommunebudsjett på skatter og avgifter uten at det gjøres noe for å styrke innbyggerenes økonomi som kan gi kommunen de skattekronene som er nødvendig. (ja da Peder`n, det gjøres kanskje noe, men langt fra nok).

Av: Peder\'n
Dato:Torsdag 23. august Kl: 11:04

Å, var det privatisering du mente? Det var ikke det du sa."..da det er dette partiet som kan tilrettelegge for vekst i privat sektor", er ordene du bruker. Du er fremdeles helt på jordet hvis du mener at Høyre er det eneste partiet som kan tilrettelegge for vekst i privat sektor. Det er bare å lese historieboka om oppbyggingen av det norske samfunnet etter krigen, så ser du det. Høyre har alltid forsøkt å sette den enkeltes lommebok først, mens venstresiden har satt fellesskapet først-enkelt fortalt!

Av: Ja riktig!
Dato:Torsdag 23. august Kl: 02:35

Jo da "Peder`n".

Men noen er for økning og noen er for reduksjon. Hvis ikke du tror Høyre er mer for privatisering enn AP, er det nok deg som må gå i lekseboka.. Du kan godt ha 10 tanker i hodet samtidig for min del, men det hjelper ikke så lenge det ikke fokuseres på det som er riktig i forhold til å løse problemet.

Av: Peder\'n
Dato:Onsdag 22. august Kl: 20:00

Kjære "Var også naiv som student"!
Har du gjort hjemmeleksa di? Eller vet du ikke at Kragerø kommune har hatt eiendomsskatt for de med bolig i "Bynære strøk" i mange år, på samme måte som de fleste andre byer og tettbygde strøk her i landet. Forskjellen er bare at det nå kan ilegges eiendomsskatt for alle boliger i hele kommunen. Klart at det må vekst til, skapes nye arbeidsplasser, men det må da være mulig å ha 2 tanker i hodet samtidig.
Og at det er Høyre som kan tilrettelegge for vekst i privat sektor, er jo bare tull!!!!!!!!!Men de kan å flyte på fellesgoder!

Av: Var også naiv som student
Dato:Onsdag 22. august Kl: 13:45

Hvis du er enig i at vekst i næringslivet, økt inntekt blant beboerne og friske skattekroner er den beste løsningen for økonomien i kommunen, er du vel helt sikkert enig i at det er høyre som bør styre skuta i fremtiden, da det er dette partiet som kan tilrettelegge for vekst i privat sektor. Jeg vil minne deg på at øknomien blant folk pr i dag også er VESENTLIG lavere i Kragerø enn i de større byen, og boligprisene er derfor deretter. Når du sier at bokostnadene i de større byene månedlig overstiger hva folk er redde for å få i året i boligskatt her hjemme i Kragerø, har du misforstått hele poenget. Eier man bloligen man bor i, vil ikke bokostnadene være større om man bor i Bærum eller i Kragerø. Forskjellen er at i Kragerø må man betale en avgift av en selveiereiendom som man har opparbeidet seg med egne midler fordi kommunen ikke har klart å tilrettelegge og skape arbeidsplasser og vekst i økonomien.

Det er få kommuner som har en så stor prosentandel med pensjonister som Kragerø. Dette er mennesker som har bodd her siden det var fiske og sjøfart som var levebrødet. Eiendommene som mange av disse bor i ble kjøpt for småpenger på den tiden og vil i dag kunne få takst opp mot 15-20 000` da mange av dem ligger i skjærgården med strandlinje og brygge. At du velger å ignorere dette er jo i seg selv helt utrolig! Det er klart folk har råd til å bo i Kragerø, det er jo uansett bare å leie ut huset i perioder eller kutte i privatøkonomiens budsjett. ELLER så kan, og vil, mange velge å flytte til andre kommuner hvor man slipper denne AVGIFTEN og jobbmarkedet er bedre tilrettelagt.

Jo høyere eiendomskatt det blir, jo mindre befolkningsvekst og økonomisk vekst vil det bli i kommunen.

Er man for eiendomskatt, tenker man ikke på utviklingen og fremtiden til Kragerø. Kun på å løse problem som har oppstått akkurat NÅ og ignorere alle problemer dette medfører senere.

Stem på partiet som ønsker å redusere eiendomsskatten og tilrettelegge for å få kommunekassa i + med vekst i privat sektor!

Av: \"Skatten min\"
Dato:Onsdag 22. august Kl: 11:39

Eiendomsskatt for alle er det eneste riktige, men jeg skjønner ikke at taksten skal baseres på markedsverdi - det eneste fornuftige her er å bygge på en teknisk verdi. Den lille hytta med en fantastisk utsikt vil da få en beskjeden takst og "minstepensjonisten" klarer nok den. Luksuriøse solslott får klart en noe høyere skatt uavhengig av beliggenheten, men har du råd til å bygge solslott har du nok råd til noen skattekroner til fellesskapet også. Ja til eiendomsskatt basert på teknisk verdi.

Av: Student
Dato:Onsdag 22. august Kl: 02:26

Hei store bokstaver, godt motsvar! Jeg er fullstendig enig i at gode betingelser for privat sektor er essensielt for at en kommune skal gå bra. Jeg er også enig i at Kragerø mangler både et tilbud i form av studier, og arbeidsplasser for høyt utdannede unge mennesker. Kragerø er en død by for personer i alderen 20-30 år hvis vi ser bort i fra de som ble igjen etter yrkesfag. Dette må rettes opp i for å kunne bringe handelsnæring, uteliv, entreprenørskap og innovasjon opp på et bra nivå. Men dette er på langsiktig basis, det hjelper ikke på kommunebudsjettet til neste år. (så kan man si at man skulle tenkt på dette for lenge siden, men det vet sannsynligvis du like godt som meg, at vi ikke kan skru tiden tilbake og gjøre om på noen valg) Vi har en situasjon i Kragerø i dag som faktisk trenger den ekstra inntekten eiendomsskatten bringer kommunekassa. Det jeg tror mange misforstår, er at de tror gud og hvermann kommer til å betale dobbelt så mye i skatt som før. Dette kan jeg ikke se. Ja, noen kommer til å få en økning, mens andre kommer kanskje til å få en reduksjon. Mens det totalt blir flere som deler på \"spleiselaget\", som ”storeJens” så fint kaller det.
Uansett er bokostnadene i Kragerø, VESENTLIG mindre enn de er i alle større byer! (som i og for seg ikke har problemer med tilflytning av den grunn), dette er bokostnader som er månedlig overstiger hva folk er redde for å få i året i boligskatt her hjemme i Kragerø. At folk ikke kommer til å ha råd til å bo i Kragerø pga eiendomskatten holder derfor ikke på greip. (Ja jeg har hørt argumentet med minstepensjonist med hus/hytte ved vannet) Vent på takst!

Uansett synes jeg Kragerø skal nyte godt av at vi har mange som er villige til å betale noen millioner for en hytte i Kragerø. Om det hadde vært mulig, ville jeg vært forkjemper for en egen hytteskatt, men slik det ser ut nå, er det bedre å inkludere alle i eiendomsskatten, enn å gjøre forskjell på Kragerøfolk som bor nær sentrum, og de som bor litt nær sentrum.

På lang sikt kan vi kanskje klare oss uten denne \"ekstraskatten\", på kort sikt synes jeg det er en god løsning.

Av: Skap arbeidsplasser først
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 13:21

Hva har Kragerø Venstre å si til det STORE bokstaver skriver da? Det partiet har jo ikke ett ord om hva folk skal arbeide med og leve av i Kragerø annet en bevaring, bevaring, kultur,kultur og aller helst være offentlig ansatt -og aller helst være lærere.
Næringsvirksomhet knyttet til bygging eller industri er noe styggedom såsant det ikke er knyttet opp mot restaurering.
Venstre har jo ikke næringspolitikk overhodet. Det kan man jo selv lese i deres programerklæring til årets kommunevalg.
Med Venstre som maktfaktor kan vi ihvertfall være sikre på at ingenting skjer - både i skjærgården og med tilrettelegging i sentrum.

Av: STORE bokstaver
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 12:39

Til student: Hva hjelper det å bygge nye skoler hvis foreldrene til barna som skal gå der ikke har råd til å bo i kommunen? Klart kommunen trenger penger for å bygge nye veier, skoler etc, men ikke tro at eiendomsskatten forsvinner etter at alt er på plass hvis den først blir innført. Løsningen er som i mange andre kommuner å få fart på økonomien i privat sektor som vil kunne gi Kragerø kommune sunne skattepenger uten å måtte påføre allerde vanskeligstilte hustander en avgift som kan gå utover deres livskvalitet. Hva med å tilrettelegge for en høyskole for å unngå å skyve alle over 18 ut av byen? Man trenger jo unge mennesker i kommunen hvis det skal bli en utvikling. Det vil kunne gi Kragerø friskt blod hvis studentene velger å bosette seg etter endt studie og gi næringslivet et nytt giv og kommunen nye skattekroner. Det er befolkningsøkning og privatpersoner som skaper vekst og friske skattekroner til kommunen. Jeg mener det er feil å gjøre det mindre attraktivt for unge og andre å bosette seg i Kragerø med en høy avgift som man kan slippe mange andre steder. Det er mange måter å gjøre dette på, men en ting er sikkert: man må dyrke før man kan høste. Det er selvfølgelig bra med nye skoler, økt omsorg og enda bedre sykehus, men hvis man tar en snarvei og krever avgift av alle husstander, kan dette føre til at bla mange eldre ikke har råd til å bo i sine egne hjem. Dette vil føre til at de trenger omsorg på eldresenter og kommunen får behov for større og større budsjett til å dekke offentlig sektors utgifter. Dette er kun eksempeler, men jeg håper du skjønner at det er feil vei å gå. Kommunens budsjett gjenspeiles av hvordan økonomien til privatpersonene i kommunen er. Derfor: tilrettelegg for vekst og ikke ta fra folk nødvendige midler, det vil bare slå tilbake.

Av: skromla
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 11:25

Snedige avklaringer, Terje! Hva om verditakst - eller likningstakst ble brukt som grunnlag for eiendomsskatten? Da hadde muligens minstepensjonisten i huset ved vannet kunne greie avgiften? Uavhengig av hvilken takst en legger til grunn for beregninga kan det være greit å ha et bunnfradrag (for alle) slik at skattbar verdi minker (likt) om verdien er 5 millioner eller 800 tusen...

Av: Terje
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 11:06

Dersom SVs opplegg med behovsprøvet eiendomsbeskatning etter eierens inntekt skal etterleves vil f.eks. 2 identiske nabohus med samme takst bli beskattet forskjellig ut fra hvem som eier huset.

Andre utslag:
-Skatten vil bli justert opp ved et evt. salg av eiendommen.
-Skatten vil bli lav dersom eiendommen eies av en rikmanns frue.
-Nullskatteytere i skjærgården sklir kanskje klar også av eiendomsskatt.

Konklusjon: Eiendomskatt må være knyttet til eiendom, altså ikke til person (eier). Personskatten skal ivareta de inntekts- og formuesforhold som gjelder hver enkelt skattyter.

Av: Terje
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 09:42

Ser at SV går inn for å frita folk med lav inntekt for eiendomsskatt. Dette blir jo bare verre og verre.

Samtidig skal SV ha et bunnfradrag slik at de som skal betale lite dermed slipper enda billigere unna. Hva er hensikten?

Altså går SV inn for å lempe enda flere byrder på de som allerede betaler mest skatt. Poenget med eiendomsskatten er vel at den skal være en skatt på eiendommen, ikke på personen som eier den. Eller er dette faktisk en ytterligere beskatning av inntekt?

Av: Student
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 03:03

Det er helt ok å være i mot eidomsskatt på generellt grunnlag, men nå har det seg slik at uansett hvilket parti du stemmer på, vil du ha eindomsskatt også neste periode. Jeg synes det er litt drøyt å skrive et helt protestinnlegg med store bokstaver, uten å kunne presentere ET ENESTE FORBANNA alternativ til hvordan en skal få et trangt kommunebudsjett til å gå opp. Er det ikke rimelig usosialt å stoppe skoleutbyggingen også?

Av: Alle ser vel at det AP driver med er feil!
Dato:Tirsdag 21. august Kl: 00:24

DET SOM ER VIKTIG ER Å FÅ OPP HVER ENKELT HUSSTANDS ØKONOMI OG VELFERD, IKKE STRAFFE DEM MED HØYE SKATTER! SKAL DE SOM BOR I KRAGERØ MÅTTE LEIE UT HUSET ELLER DROPPE DEN ÅRLIGE UKEN TIL VARMERE STRØK FOR Å BETALE EIENDOMSSKATTEN? SKAL DETTE HJELPE PÅ FOLKS VELLSTAND OG LIVSKVALITET? HVEM VIL FLYTTE TIL KRAGERØ NÅR DET KOMMER TIL Å KOSTE SKJORTA Å BO HER? SKJØNNER IKKE ARBEIDERPARTIET AT DE SKYTER SEG SELV I FOTEN? JEG VIL GÅ SÅ LANGT SOM Å SI AT AP IKKE ER I NÆRHETEN AV Å VITE HVA DE DRIVER MED OG AT DET VIL VÆRE SVÆRT FÅ OPPEGÅENDE MENNESKER SOM PUTTER NOE RØDT I VALGKASSA VED DETTE VALGET I KRAGERØ. DET ER SLUTT PÅ Å LEVE PÅ BØLGEN AV DEN ØKTE VELFERDEN I NORGE, NÅR DET NÅ ER UROLIG VERDENSØKONOMI OG HØYE RENTEØKNINGER! IKKE LA AP ØDELEGGE DEN KOMMENDE PERIODEN, NÅR DE KOMMER TIL Å SKVISE KRAGERØFOLK UT OG GJØRE KRAGERØ TIL REN TURISTBY!

Av: bondemann
Dato:Fredag 17. august Kl: 21:00

Arbeiderpartiet har mer eller mindre sitte med makten siden krigen,men det er føre valg de kommer med byggestopp.Dette kunne de ha stoppet for lenge siden!De er så flinke til å ta ifra folk pengene at de velger seg selv ut!!

Av: Terje
Dato:Fredag 17. august Kl: 09:18

Det er jo ikke rart at mange folk blir urolige for sin økonomi. Dette gjelder både dem som betaler eiendomskatt idag og dem som nå skal komme inn under ordningen. Dette treffer jo mest dem som er "rike" p.g.a. taksten på eiendom, men som uansett har beskjedne inntekter (pensjonister, barnefamilier, arbeidsledige, enslige.) Dette kan jo gjelde både hyttteeiere og Kragerøfolk. Hvor stor andel av hyttene eies forresten av Kragerøfolk, det kan være ganske mange av dem.

Av: Peder Ellingvåg
Dato:Torsdag 16. august Kl: 20:48

Moro å følge utviklingen av denne debatten! Utgangspunktet var byggestopp for fritidsboliger i skjærgården- med unntak av de 800 som allerede har fått godkjent byggetillatelse. Det er på tide-synes jeg- å få til en langsiktig plan for hvordan Kragerø kommune skal se ut i framtiden. Hittil har skjærgården vært Kragerøs stebarn, og strandlinjene er snart oppspist av rike mennesker utenfra, som K.P.Hegland så treffende uttrykker det.Og, så lenge NOEN av innbyggerne i kommunen allerede betaler eiendomsskatt, er det vel ikke riktig at andre skal slippe unna. Det kan heller ikke være riktig, som Hegland forsøker å skremme med, at de av oss som allerede betaler, skal betale SÅ mye mer til fellesskapet etter valget, at regnskapet på den måten skal gå opp. For det blir vel konsekvensen- eller?

Av: frustrert
Dato:Torsdag 16. august Kl: 20:42

Er jo helt utrolig at AP å SV skal være de partiene som de svakeste i sammfunnet må holde seg langt unna.De ser jo ikke grenser for hvordan de kann få tatt i fra folk pengene de sårt trenger til annet enn deres påfunn å særskatter! Noen kann kjøpe hytter til 10-15 millioner,mens andre vil få problemer med høy eiendomskatt!STEM DEM UT!!

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Torsdag 16. august Kl: 15:52

Hei! Endelig kommer det noen priser på eiendomsskatten fra de som i dag styrer Kragerø. SVs ordførerkandidat Arnfinn Jensen kommer med gode eksempler, ut ifra disse tallene vil et hus som i dag betaler kr. 2800, med SVs nye skatt betale kr.8400. Et hus på Tåtøy til 5 millioner vil måtte betale kr. 15 400. Er den samme Tåtøybeboer så heldig å ha hytte til 7,5 millioner, må vedkommende betale kr. 26 250 for hytta, tilsammen kr. 41 650. Selv med SV og APs forsalg om å leie ut huset, vil de allerfleste får store problemer med å beholde sitt hus eller hytte. Høyre vil ikke være med på denne galskapen! Det vil raskt ende med at de mest attraktive tomtene i Kragerø blir eid av rike mennesker utenfra. Høyre sier nei til en slik utvikling.

Av: øyboer 3
Dato:Onsdag 15. august Kl: 10:27

Helt riktig Terje. Det berømte AP-trikset. Først valg,så taksering,så promillesats, men tror vi folk lar seg lure?

Av: Terje
Dato:Onsdag 15. august Kl: 09:24

Det er jo ikke særlig realistisk at alle skal betale likt slik Egon tar opp. Men uansett vil det jo være duket for protester og kanskje rettsaker når resultatet av takseringen foreligger.

Når Vegard Ehnebom skriver om hvordan men skal hjelpe noen med at betale blir det vanskelig å skjønne hva som skjer. Er det snakk om å først innføre en tilleggsskatt for folk og deretter hjelpe til med å betale den?

Denne skatten er jo kun basert på hva slags eiendom folk har. Inntekts- og formueforhold blir beskattet på annen måte. De som evt. får problemer er de som er "velstående" i form av eierskap, men samtidig har lav inntekt, slik som pensjonister, barnefamilier, enslige.

Dersom noen ikke betaler må eiendomsskatt selvsagt inkasseres på vanlig måte, helt frem til tvangssalg av eiendommen. SV er vel for at folk skal betale skatten sin.

Det er kanskje godt for noen partier at rekkefølgen er slik: 1. Valg 2. Taksering.

Av: Egon
Dato:Onsdag 15. august Kl: 07:57

hvorfor kan ikke alle betale likt?kommunen burde være fornøyd med 3-4000kr. pr hus/hyttestand. la oss slippe alle tall og tull

Av: Student
Dato:Onsdag 15. august Kl: 05:35

Eindomsskatt eller ikke; kan noen finne en mer rettferdig måte å skaffe de 6 millionene?

Av: Vegard Ehnebom
Dato:Tirsdag 14. august Kl: 22:39

Først av alt; Det er ALT for tidlig å si noe om hvor mye man skal betale i eiendomsskatt. Vi må vente på ferdig taksering, så kan vi begynne å sloss om promillesatser osv. Dette passer kanskje dårlig for Høyre og Frp som, TIL TROSS FOR AT DE STEMTE FOR UTVIDA EIENDOMSSKATT, hogger løs på Ap og SV som om det var vi som trumfa gjennom saken aleine. Det er ikke tilfelle. SV er også interessert i at eiendomsskatten ikke skal bli for stor for folk flest, og hvordan vi skal hjelpe dem som har problemer med å betale, må vi samarbeide om etter valget.

Jeg må også presisere at SV er imot eiendomsskatt, som ble innført i Kragerø på en tid da vi var økonomisk skakkjørte og Bondevikregjeringa var knipne med pengeoverføring til kommunene. Så snart kommunen har en stabil og positiv økonomi vil vi gjerne være med på å fjerne eiendomsskatten.

Av: Jon
Dato:Tirsdag 14. august Kl: 20:52

Jeg har sagt det før, men sier det gjerne igjen - nå begynner det endelig å gå opp for kragerfolk konsekvensene av å velge så fullstendig talentløse politikere som flertallet i dagens kommunestyre. Den totalt usakelige argumentasjonen om at nå skal de rike hytteeierene være med å bidra til Kragerøs slunkne kommunekasse. Dette vil til syvende og sist gå ut over vanlige kragerøborgere som sitter med boliger som har steget formidabelt i verdi de siste årene - og er du så uheldig at du har en hytte i skjærgården i tillegg - ja da er du virkelig ute å kjøre.

Av: observatør
Dato:Tirsdag 14. august Kl: 20:52

Dette skal ap å sv få svi for ved valget,å glem ikke ap sin skolepolitikk!!

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Tirsdag 14. august Kl: 17:37

Hei!

I dag slutter SVs ordførerkandidat Arnfinn Jensen(i KV)seg til AP som henstiller vanlige kragerøfolk til å leie ut husene sine for å betale den kommende eiendomsskatten. Dette gjør de vel vitende om at det ikke bare blir "noen 100-lapper" som Aps Blikra hevder. Høyre går sterkt i mot at våre innbyggere må basere seg på utleie for å kunne ha råd til å bo i Kragerø hele året!

Av: Terje
Dato:Tirsdag 14. august Kl: 14:18

Da er altså svaret fra AP at skatten fra de nye skatteobjektene skal utgjøre 6 mill. Skattesatsen blir å uttrykke som en promille regnet av taksten. Hvis vi tar som utgangspunkt/forutsetning at de ca. 3.600 eiendommer som skal takseres har en gjennomsnitts markedsverdi på 2 mill får vi flg. tall:

3.600 eiendommer á kr. 2 mill = kr. 7.200.000.000 (7,2 mrd.)
Etter reduksjon av 70% får vi:
3.600 eiendommer á kr. 0,6 mill.= kr. 2.160.000.000 (2,16 mrd.)
Skattesats vil være 2.160.000 dividert på 600.000 = 0,28%

Dersom en skattesats skal ligge på ca 0,3 % må altså takseringen gi som resultat at eiendommene har en verdi på ca. 2 mill. i snitt. Dette gir i så fall en årlig skatt på ca. kr. 1.800 per hver eiendom i snitt. Er eiendommen taksert til 1 mill blir sjatten kr. 900, er eiendommen taksert til 10 mill blir skatten kr. 9.000.

Dersom det står fast at 1.) skatten skal utgjør 6 mill per år og 2) aktuell sats skal regnes av 30% av markedsverdi blir kanskje ikke dette så ille og eiendommen som ble solgt på Øya betaler vel allerede eiendomsskatt.

Av: Jone Blikra
Dato:Mandag 13. august Kl: 21:56

Hei!
Det ville være useriøst og menigsløst å fastsette hvor stor prosentsats som eiendomskatten skal regnes ut fra (idag regnes den fra ca. 30 prosent av takst) og hvor stor promillen skal være FØR man vet taksten. Selv ikke Høyre og FRP har sagt et dugg om fradrag og promille - de har sagt \"lavest mulig\". Hva er \"lavest mulig\"??? Ut fra hva da? Er det Høyre som etter valget skal definere hva som er \"lavest mulig\"? Det er jo summen i bånn som er viktig for folk - det er det beløpet som skal betales som er viktig - derfor må vi vite grunnlaget først. Vi har sagt hvordan vi tenker i forhold til å komme frem til hva den enkelte skal betale. Skulle vi fastsette en promillesats FØR takseringen er ferdig, vil vi risikere å komme ut med 0,- i eiendomsskatt - og ville måtte inndrag 19 milioner fra driftsbudsjettet neste år - det ville bety stans i byggingen av ny skole på Helle og i sentrum, stans i innføringen av gratis PC elever i grunnskolen, dyrere SFO og barnehager og en rasering av eldreomsorgen. En altfor høy promillesats kunne vise seg å føre til en eiendomsskatt i tråd med skrekk-bildene fra Høyre og FRP - noe som INGEN ønsker.
Jeg for egen del har alltid - både i politikk og i idrettslag - jobbet for at mine barn og mine sambygninger skal ha et best mulig tilbud og sikkerhet for oppvekst og alderdom - da må alle være med og bidra etter evne. Det er kun fellesløsninger og gode velferdsordninger til ALLE - gammel som ung - som gjør vårt samfunn bedre og tryggere. Det er til slutt dette et valg dreier seg om - man velger de man tror vil gjøre dette best.
Når man i en valgkamp klarer å bruke all sin energi på - for de fleste av oss - noen 100-lapper fra eller til i eiendomsskatt, sier det litt om prioriteringene. Jeg velger å bruke tid på å finne løsninger for de mange barna i Kragerø som lever under fattigdomsgrensen - vi har faktisk for mange av de. Vi har også alfor mange som sliter - både med rus og psykiske problemer. De har altfor dårlige tilbud. Å finne løsninger for, og ha i tankene de som ikke har en stemme i valgkampen er viktig for oss. Dette kombinert med å fortsette å legge forholdene til rette for videre næringsutvikling og fortsette den gode trenden i forhold til fortsatt økning av innbyggerantallet i Kragerø. Godt valg.

Av: Terje
Dato:Mandag 13. august Kl: 15:55

"AP har hele tiden sagt at de som idag har eiendomsskatt vil i utgangspunktet ikke få annen økning en en justering i forhold til generell prisstigning - de som ikke har idag vil ligge på samme nivå som de øvrige."

Dette som Blikra skriver i sitt innlegg kan virke som om at AP ikke er ute etter å øke eiendomsskattene for folk, de ønsker bare å utvide grunnlaget slik at alle skal skatte. Dagens satser er fra kr. 900 til kr. 2.500 per eiendom, skriver han. Kan han garantere at ingen (heller ikke enken med strandeiendom) får eiendomsskatt i de kommende 4 år som er høyere enn dette beløp + indeksregulering?

Av: innfødt
Dato:Mandag 13. august Kl: 15:49

Dette som K.P.Hegland her skriver, viser faktisk at avstanden i verdi på en fritidsbolig og en bolig med boplikt blir mindre og mindre. Hvorfor skal da fritidsboligene slippe unna?
Det virker som om Høyre og FRP går fullstendig i vranglås nå det fremmes fellsskapsløsninger hvor ALLE må bidra.Om å gjøre å sleipe seg unna. Men- for å få dette MER rettferdig, må skattesystemet legges om, og fordeles på en annen måte kommunene imellom.

Av: øyboer 3
Dato:Mandag 13. august Kl: 15:47

Nå må forsvarerne av eiendomskatt gå ut og gi velgerne promillesatsen som vil bli brukt etter innføringen av eiendomskatt for alle, og hvordan beregningsgrunnlaget blir ut fra satt takst. Velgerne har krav på å vite dette før valget.

Av: Øyboer 2
Dato:Mandag 13. august Kl: 15:37


Jone Blikra sier.
"AP ønsker å fortsette den politikken som har vært ført de siste 4 årene."
Mener han da f. eks. gå til valg for å beholde øyskolene i denne valgperioden og så ombestemme seg en stund etter at de har vunnet valget.

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Mandag 13. august Kl: 14:57

Ap forsøker seg igjen! Ap og Blikra forsøker å innbilde folk at skatten ikke skal bli høyere enn i dag for mange kragerøbeboere, dette er selvføgelig galt. Ale forstår at et hus i Havna eller på Øya har en helt annen takst i dag enn ved forrige takst(1999).Minner om huset på Øya som nylig ble solgt for 5 millioner. I følge Ap leder mener hun at den nye taksten kan bli rundt kr.6500 for dette huset. Mener Blikra at eierne av dette huset i dag betaler mer en dette?!

Av: Jone Blikra
Dato:Mandag 13. august Kl: 14:21

Hei!
Dette må visst gjentas flere ganger.
AP har gått inn for å utvide eiendomsskatten til å gjelde alle eiendommer i kommunen - nå er det 4.700 eiendommer som har eiendomsskatt. Nåværende grenser er urettferdige - bl.a. er det noen på Skåtøy som idag har eiendomsskatt, mens andre ikke. Vi mener at så lenge INGEN har foreslått å avskaffe eiendomsskatten, så bør alle være med - inklusive hyttene. Det er IKKE foreslått fra noen å øke eiendomsskatten for de som idag har, økningen av inntektene vil komme som et resultat av at alle blir med - dvs. de 3.400 eiendommene som idag ikke har. AP har hele tiden sagt at de som idag har eiendomsskatt vil i utgangspunktet ikke få annen økning en en justering i forhold til generell prisstigning - de som ikke har idag vil ligge på samme nivå som de øvrige. Tallet 14.000,- er det ikke noe AP har nevnt - dette er et forsøk fra Høyre og Frp. på å skremme. Det ville stride mot alt det AP står for å innføre et nivå som bidrar til at vanlige folk må flytte fra gård og grunn!!
En eiendomsskatt vil aldri bli rettferdig, men det er enda mer urettferdig at noen skal være med, mens andre slipper. Vår logikk ligger i at når alle bidrar til fellesskapet blir det flere å fordele dette på, samtidig som kommunen og fellesskapet får de intektene som er nødvendige for å opprettholde de godene vi har idag. Høyre og Frp driver her med dobbelt-kommuniksasjon. De går til valg på å kutte i eiendomsskatten, uten å vise til hvor de da vil kutte i velferdsgoder. AP går til valg på å videreføre dagens nivå + å utvide til å også la skatten gjelde for alle - da kan vi fortsette den positive trenden i Kragerø kommune. Tror virkelig Høyre og Frp at vi kunne har investert 10 mill i nye ferjeleier i skjærgården samtidig med å kutte 13 mill i kommunens inntekter fra eiendomsskatten????
De eneste AP har vedtatt i kommunestyret er at vi forvender en økning av eiendomsskatten på 6 mill i og med at 3.400 som idag ikke er med, skal bidra. Vi har idag drøye 13 mill i inntekt på de 4.700 eiendommene som idag betaler (de betaler mellom ca. 900 - 2.500 pr. år). Det i seg selv viser at vi IKKE har lagt inn en stor forventet inntekt.
AP ønsker å fortsette den politikken som har vært ført de siste 4 årene. De som synes at de vi har fått til, og den utviklingen som har skjedd i kommunen har vært så dårlig at det er grunn til å legge om kursen, må selvfølgelig sørge for at Hegland eller Ellegård overtar for å legge om kursen.

Av: Terje
Dato:Mandag 13. august Kl: 09:13

Jeg skjønner nå at faktisk alle partiene ønsker en slags eiendomsskatt etter valget, forskjellen ligger i prosentsatsen og i om den vil øke eller avta i de kommende år. Hvis de vinner valget vil vel da Arbeiderpartiet starte opp med tilnærmet full sats og Fremskrittpartiet med lavest mulig sats? Hva vil Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet koste en vanlig innbygger som eier et hus verdsatt til 2 millioner (et relatvt vanlig hus.)? DEt hadde vært greit å få beløpet fastsatt før man velger, det er 4 år til neste mulighet. Det forrige jeg hørte var at arbeiderpartiet ville koste oss 14.000 per år.

Av: peder\'n
Dato:Søndag 12. august Kl: 22:25

Gjentar: Det er snakk om å ta en pause for å evaluere, deretter forstår jeg at det skal lages en langsiktig plan for hvordan skjærgården skal bygges ut- og da med sikte på fast bosetting. Dette er noe mange av oss bofaste i skjæra ønsker oss. Det er på tide å øke tilgangen på kommunale tjenester, bedre infrastrukturen og minske "bompengeordningen" på ferga. Dette tror jeg ikke vi greier uten større kommunale inntekter. Og- det er vel riktig at alle- også hytteeierne i skjæra- deltar for å opprettholde infrastruktur og kommunikasjon. Hvis ikke vil jo "paradiset" bli borte.

Av: båer
Dato:Søndag 12. august Kl: 21:25

Som øyboer er jeg vannt til å ha lite komunale tjenester!Da skal vi faen ikkekke ha eiendomskatt for å få mindre!!

Av: leiavtull
Dato:Søndag 12. august Kl: 21:20

heia KPH du er inne på noe der! La oss ikke lure av aps falske valg løfter, det har vell folk sett før!!!

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Søndag 12. august Kl: 21:02

Til innfødt. Høyre går til valg på at vi ikke skal kutte i folks velferd. Spørsmålet ditt hadde vært viktig hvis vi hadde gått til valg på å fjerne all eiendomsskatt fra dag en, det gjør vi ikke. Vi skal i første omgang sette den så lavt som mulig, og i neste omgang gradvis trappe den ned. men først må vi vinne valget, først da har vi full kunnskap om kommunens økonomi og muligheter.Det som derimot velgerne burde være opptatt av er hvor høy Aps eiendomskatt skal bli, den vil velgerne nemlig møte fra dag EN hvis Ap skulle vinne valget. Men, av forståelige årsaker velger Ap ikke å fortelle det til velgerne før etter valget, tilfeldig, neppe!

Av: leiavtull
Dato:Søndag 12. august Kl: 20:43

jo da pedern,er vell enig,menn hvem er det sv hjelper??????? de som har mye penger.Hele tiden må de som har minst blø!! Se bare hva kristin står for!!!

Av: peder\\\'n
Dato:Søndag 12. august Kl: 13:55

Her var det jamen masse avsporinger! Det er snakk om en pause for å evaluere utbyggingen av FRITIDSBOLIGER i skjærgården. Det må etter min vurdering være svært fornuftig. Flott at AP nå kan samarbeide med SV- som lenge har hatt dette på agendaen.Trist at H og FRP ikke ser at det trengs midler til å forbedre fellesskapet. Betale mindre skatt er blitt et mantra. Men klage over dårlige kommunale tjenester- det kan de!

Av: observatør
Dato:Søndag 12. august Kl: 13:39

Frp kommer til å vinne valget i kragerø om de får reven Ellegår vekk som orførerkandidat!!

Av: frustrert
Dato:Søndag 12. august Kl: 13:28

Det minst forutsigbare pattiet er vel arbeiderpartiet,se å få dem vekk en gang for alle!! Møkka parti!!

Av: Innfødt
Dato:Fredag 10. august Kl: 13:42

Er det noen av partiene i Kragerø som har vært forutsigbare i næringspolitikken i Kragerø, er det nettopp AP.
Fremskrittspartiet har ingenting å slå seg på brystet for i Kragerø. Ingen har visst hva leder Ellef Ellegaard har ment - han har vel knapt nok visst selv hva han skulle si før han sto på talerstolen. Helt umulig å forholde seg til!
Preben Hegland: Kan ikke du fortelle oss bvelgere hva som må kuttes dersom Høyre får gjennomslag for sitt syn på eiendomsskatten?

Av: Siviløkonomen
Dato:Fredag 10. august Kl: 13:12

Og denne positive utviklingen møtes med byggestopp og økte skatter!? HELE Norge har hatt en utrolig opptur som følge av lav rente, økt kjøpekraft og stor vekst i privat sektor. Nå venter en lavkonjunktursperiode med mange utfordringer for nyetablerte og kommende bedrifter. Det er derfor svært viktig å imøtekomme og tilrettelegge for vekst, også utenom turistsesongen for at disse bedriftene skal kunne bli konstante og få en positiv utvikling. Man må ikke ta seieren på forskudd, men opparbeide et fundament av bedrifter med god likviditet, og ikke \"straffe\" nyetablerte med økte skatter. Det er greit at Kragerø kan få noen gode tall på statestikkene som følge av den store omsetningen om sommeren, men du vet vel like godt som meg at ikke det \"koker\" i næringslivet i Kragerø på vinterstid. Skal man stoppe utviklingen i turistnæringen med byggestopp, må man kompansere!

Av: Jone Blikra
Dato:Fredag 10. august Kl: 12:26

Historisk utvikling vedrørende arbeidsplasser og aktivitet i Kragerø kommune. Flere nyetableringer og telemarks laveste arbeidsledighet. For første gang på flere tiår går innbyggerantallet opp. Fra å ligge blandt de dårligste i landet, er Kragerø nå på 32. plass blandt landets kommuner når det gjelder gründer-virksomhet. Dette utviklingen har skjedd i privat sektor. Kragerø kommune har en av de "slankeste" administrasjonene i telemark, og ble i år kåret en en av landets mest effektive kommuner. Disse forholdene kan kontrolleres via oppslag i Kragerøavisa og KV de siste månedene - der de er beskrevet. Det går fremmover i Kragerø - heldigvis - positiviteten er tilbake, og den skal ingen få lov til å ødelegge!!!

Av: Terje
Dato:Fredag 10. august Kl: 12:01

Enig med Siviløkonomen i det meste. Partiet som fortjener stemmer er det som tilrettelegger for å komme igang med noe. Det er gått nok tid siden Tangen ble nedlagt til at dette skal være grodd. Nå må vi komme videre, virksomhet skaper skatteinntekter som veldig fort kan bli høyere enn de 6 mill. som er budsjettert i eiendomsskatt. Det er vel viktig at skattetilhengerne får høre at det er "folf flest" som sterkest rammes av denne skatten, det er ikke bare Rimi-Hagen.

Men det er jo noen partier ved høstens valg som ikke ønsker eiendomsskatt.

Av: Siviløkonomen
Dato:Fredag 10. august Kl: 11:20

Slik ser jeg denne saken: La oss kutte all verdiskapning, øke skattene og belønne offentlig sektor! Hvorfor ikke være med å skape noe til felleskapet ved å hjelpe til og tilrettelegge for nye bedrifter i Kragerø? Eller må det være sånn at hvis ikke du jobber på sykehus, bibliotek, skole eller tømmer søppel, så må du gå på sosialen!? Det beste er vel hvis alle jobbe innenfor offentilg sektor og betaler tilsvarende beløp i skatt som man mottar i lønn fra kommunen!? Det hadde blitt god stemning tenker jeg! Det er faktisk sånn at hvis inntekten i privat sektor øker, vil også kommunens likviditet styrkes. Ikke rart Kragerø er en fattig kommune, når det er det AP vil det skal være.. Godt å se at folk er lei av denne passive og jantelovaktige lederstilen!

Av: carl i
Dato:Fredag 10. august Kl: 10:53

STEM FRP KRAGERØ FOLK!

Av: xKragerø
Dato:Torsdag 9. august Kl: 21:49

Mye kan tilskrives stor tilflyttning til Bærum kommune og de senere årene vesentlig mer enn snittet for riket. For Kragerø er det stikk motsatt med unntak av trenden nå endelig er snudd. Det er pr i dag 30 kommunale barnehager i Bærum og 105 private og i tillegg referer du til hovedopptaket for tildeling av plasser i august så innen en måned er nok tallene lavere. Så bor det også 10 ganger mer mennesker i Bærum.

Men denne debatten sporet av..

Fortsett utbyggingen i skjærgården men begrens i de værste pressområdene. En massiv utbygging på Makadam (Litangen) vil være en stor pådriver for oppgradering av veistrekningen Tangen - Stabbestad! Når hele SPA-hotellet står ferdig og de resterende 80 hyttene på Golfparken er bygget vil dette ha samme virkning.

Av: Jone Blikra
Dato:Torsdag 9. august Kl: 21:19

Til xKragerø.
Håper at de som flytter til Høyrestyrte Bærum ikke har barn. Nå i august har Bærum kommune avslått barnehageplass til 731 barn, mens 293 barn har fått avslag om å bytte barnehage. Kragerø kommune har de siste to år hatt FULL barnehagedekning. Dette dreier seg om prioriteringer.

Av: xKragerø
Dato:Torsdag 9. august Kl: 18:53

Gjør som meg og flytt til Bærum ;-) Med kontinuerlig Høyre-styre siden etter krigen (bortsett fra en periode midt på 50-tallet) har vi her ingen eiendomsskatt!

Men eiendomsskatt på hytta blir det.. stem godt og blått

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Torsdag 9. august Kl: 17:18

"Det er ganske pussig hvor meget folk kan tåle av skatter når de først bare venner seg til det" Erik Brofoss, finansminister i Arbeiderpartiet fra 1947.

Av: Jone Blikra
Dato:Torsdag 9. august Kl: 16:41

Jaja...
AP har ikke forpiktet seg til noe annet en å dekke inn de 6 mill som ligger inne i 2008-busjettet. Vi vet jo pr. dags dato ikke noe om hva som vil bli grunnlaget for beregningen. Hegland kunne kanskje heller fortelle hva Høyre har tenkt å gjør ved bortfall av inntekter, i steden for å fortelle alle hva AP kommer til å mene i en sak som ennå ikke er kommet til behandling.
Tror at Hegland og jeg skal fortsette denne debatten i andre fora- blir nok anledning til det - det viktigste er at andre får slippe til med sine meninger. Det hele dreier seg om hvem velgerne mener er best til å styre kommunen de 4 neste årene. "Alt henger sammen med alt" sa Gro Harlem Bruntland i sin tid. AP kan veies og måles opp mot det som har skjedd de siste 4 årene. Mener man at summen av det som er gjennomført de siste 4 årene tilsier ny kurs med mer Høyre og Frp politikk, så er det en ærlig sak - Vi i AP mener vi har mye bra å vise til, og ønsker å fortsette denne utviklingen.

PS. Denne spalten er opprinnelig knyttet til spørsmålet om "tenkepausen" i hytteutbyggingen i skjærgården - hadde vært fint å fått noen tilbakemeldinger om dette.

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Torsdag 9. august Kl: 16:08

Hva gjør Ap med de som ikke har råd til å betale?
Ap og Blikra vil ikke si hva en minstepensjonist som er så heldig/uheldig å ha en leilighet/bolig ved sjøen skal gjøre når de får en regning på mellom 6000 og 10 000 i året. Ap kan ikke lure folk med fortelle at de skal betale en gjennomsnittspris på kr. 1800. Ap har selv kommet med tallene; kr. 6500 for en leilighet/bolig til 5 mill.Bryr Ap seg om disse pensjonistene, eller er blikket festet på alle inntektene som de vil stø om seg med etterpå, fort gjort å glemme at man først har tømt lommebøkene til personer som kanskje har en lav pensjon eller lever på ulike offentlige støtteordninger. Høyre vil ikke være med på dette. Vi vil heller ikke at folk skal være nødt til å leie ut boligen sin for å få råd til å bo i Kragerø, vi vil at alle skal ha råd til å bo i Kragerø også i fremtiden.

Av: Skåtøy-boer
Dato:Torsdag 9. august Kl: 11:49

Mange leier ut hytta si for å skaffe penger til å dekke ulike behov. Hvorfor skal det være annerledes med å dekke kostnadene til eiendomssskatt. En uke gir fort vekk 10-20 000 kroner! Dette er noe alle skaal være sammen om, og jeg tror problemene blir små.

Av: Utsikten
Dato:Torsdag 9. august Kl: 11:36

Du gir en grei redegjørelse for eiendomsskatten, Blikra. Personlig tror jeg de fleste vil få lavere eiendomsskatt, siden mange flere skal dele på de 19.5 millionene som skal hentees inn neste år. Problemet oppstrår når en vanlig lønnsmottager som eier en bolig ved sjøen og en hytte i skjærgården skal få ny regning...
Ap kommer ikke utenom at dette er et problem, selv om det ikke gjelder så mange.

Av: Jone Blikra
Dato:Torsdag 9. august Kl: 11:16

Hei igjen!
Ja nå er vi igang...
Til til Terje... en liten misforståelse vedrørende beregning. Kommunestyret skal først bestemme seg fo hvor mange prosent av taksten som skal ligge til grunn for beregningen - idag er det 30% av taksten som er beregningsgrunnlaget. Har du da en eiendom på 2 mill - trekker fra 70%, vil du ende på 600.000 i grunnlag - SÅ SKAL MAN LEGGE TIL GRUNN EN PROMILLESATS ( den kan plasseres melllom 2 og 7 promille.) Legger man den på 3 promille, vil man få en eiendomsskatt på 1.800,- pr. år for en eiendom som har takst på 2 mill. MEN dette er det opp til kommunestyret å avgjøre. AP har ikke tatt stilling til hvor man legger disse satsene - det har forøvrig ingen andre partier heller, MEN vi har sagt at vi må dekke inn de 6 mill som ligger i budsjettet.
Legg merke til at Høyre fortsatt ikke vil fortelle hva de vil kutte - hvilke investeringer og goder de vil redusere om de skulle få flertall.
Det enkleste av alt er å være imot - uten å komme med konsekvensene og alternativene.
AP forteller ikke bare hva vi vil gjøre, hva vi står for, men tar også ansvaret for å fotelle alle hva dette innebærer.
Skolene SKAL byges ut, vi SKAL ha flere lærere, barn og unge SKAL fortsatt ha et tilbud, kulturlivet SKAL fortsette å blomstre - det koster.... men ikke mer en at om alle blir med, blir ikke belastningen større enn idag.
Husk at man i samme periode har redusert SFO-prisene, har klart å skaffe barnahageplass til ALLE som trenger det, samt er i gang med et historisk løft for å pusse opp alle våre skoler.
Med AP vet man hverfall hva man får - det har vi vist de siste 4 årene. Investeringene og antall arbeidsplasser i kommunen har øket dramatisk - innyggerantallet går for første gang oppover - positiviteten er tilbake. Høyre og Frp. sitter fortsatt med kortene til brystet, og skjuler seg bak at de regner med at deres politikk vedrørende eiendommsskatt ikke får flertall. MERKELIG..... la oss tenke oss at H/Frp får flertall (det må vel være det de jobber mot!!). Hva vil de da gjøre?????? HVOR VIL DERE KUTTE - for det har dere nå lovet velgerne.

Av: Kåre Preben Hegland
Dato:Torsdag 9. august Kl: 09:30

Hei!

Ap forsøker å tåkelegge det faktum at pesoner med god utsikt og kanskje bryggplass til båten må betale mellom 6000 og 10 000 på år i eiendomskatt hvis Ap vinner valget, som en start. Alle som følger med på boligprisene i kragerø ser at eiendommer langs sjøen raskt kommer opp i fem millioner, og da har lederen i Ap Mette Ofstad sagt at kr. 6500 i eiendomskatt er helt greit. Det er det ikke for Høyre! Vi vet at svært mange av eiendommen langs strandlinja i Kragerø er bebodd av pensjonister, og er du enslig minstepensjonist vil du ike ha mulighet til å betale kanskje kr. 10 000 i året i eiemdomskatt, i tillegg til alle de andre kommunale utgiftene.Aps Ole Moen sier i et innlegg i KV at Ap vet at eiendomskatten vil ramme enkelte hardt, men at det er helt greit! For Høyre er det ikke økt velferd å sende pensjonister på sosialkontoret, for Høyre er det velferd å kunne ha råd til å beholde sin egen leilighet/bolig. Når det gjelder skattespørsmål har både Ap og Høyre stor troverdighet, Ap øker og Høyre setter ned! Godt valg.

Av: Terje
Dato:Torsdag 9. august Kl: 09:25

Fra hva han skriver antas det at Jone Blikra representerer et parti som er tilhenger av innføring av eiendomsskatt. Blikra mener at skatten som nå betales er fra kr. 900 - 2.500 per år, mens de som nå ikke betaler (de fastboende som bor utenfor sentrum samt Kragerøfolk og alle andre som eier hytter) skal betale i snitt kr. 150 per måned fra kommende år.

Samtidig skal taksering skje ut fra markedspris og med en skattesats som kan utgjøre inntil hele 0,7% av verdien hvert år, satsen vil kanskje legges lavere første året.

Det er faktisk mange eiendommer i Kragerø som har en verdi på kr. 2 mill. Skatt etter 0,7% blir da for vanlige mennesker kr. 14.000 hvert eneste år for all framtid.

kr. 14.000 per år vil i løpet av 35 år utgjøre en halv million kroner for hver enkelt som eier en slik eiendom og det er klart dette er mye penger for vanlige mennesker og enda mer samlet for kommunen.

I Blikras eksempel med kr. 1.800 per år i skatt vil gjennomsnittsverdien måtte ligge på kr. 257.000 per eiendom (0,7%). Er det en sannsynlig verdi? Nylig ble en parkeringsplass uten bygning på Øya med mulighet for brygge til sammenligning solgt for ca kr. 800.000. Av boligeiendommer som nå er til salgs i Kragerø (Finn.no)har ingen en pris i nærheten av kr. 257.000. Snittpris legger kanskje i størrelsesorden 2 mill.

Men såvidt jeg skjønner er det ikke alle partier som går inn for et slikt system.

Av: innfødt
Dato:Torsdag 9. august Kl: 09:16

Til resignert innflytter.
Dersom du flytter til Kragerø for å bo i et museum, bør du finne deg et annet sted å bo.
Her ønsker mange av oss som er født her at vi utvikler byen vår videre - mange flere enn du aner. Dette gjelder også tilbud om nye, moderne leiligheter sentrumsnært og i sjøkanten.
At alle skal betale til fellesskapet burde være en selvfølge - også sin andel av eiendomsskatten.
Den massive kritikken du snakker om, er nok ikke representativ for "innfødte" flest.
AP har tross alt vært tøffe nok til å motstå denne organiserte motstanden ved å stemme for utbyggingsplaner som blir gjennomført, og som nå gir resultater i form av aktivitet, arbeidsplasser - og skattekroner!
Hva vil "resignert innflytter" foreslå som alternativ?
Bli offentlige ansatte alle mann?

Av: Jone Blikra
Dato:Onsdag 8. august Kl: 20:37

Hei!
Det er tydelig at Frp og Høyre sin skremselspropaganda har skremt noen når det gjelder eiendomsskatten. Litt fakta:
# Alle partiene i Kommunestyret (dvs inklusive Frp og Høyre) har lagt til grunn i budsjettet for 2008 at eiendomskatten skal øke med 6 mill - dette fordi den blir utvidet til å gjelde alle - inklusive de som har hytter.
# Det er idag ca. 4.700 eiendommer som betaler eiendomsskatt - det er ca. 3.400 som ikke betaler (de fleste av disse er hytteeiendommer).
# Idag betaler folk fra ca. kr. 900,- til ca. kr. 2.500,- pr. år.
Skal vi få dekket inn det beløpet som er forutsatt i budsjettet, betyr det at de nye eiendommene i gjennomsnitt vil måtte betale kr. 1.800,- i året i eiendomsskatt ( dvs kr. 150,- pr. måned).

For det første er det viktig for oss at om vi skal ha eiendomsskatt, så bør alle være med - idag er grensene helt urimelige og urettferdige.

For det andre vil utvidelsen føre til at vi kan opprettholde vedtakene om bygging av skoler i byen og på Helle, vi kan fortsette med å opprettholde full barnehagedekning, vi kan fortsette med å ruste opp skolene både utvendig og i forhold til flere lærere og bedre læremateriell, vi kan fortsette med å redusere SFO-prisene, vi kan øke tiludet til eldre osv.

Høyre og Frp sine skremselstall har aldri vært aktuelle for noen partier i Kragerø!!!!
Det som er disse partiene sitt store problem er at de ikke vil fortelle oss hvor de vil kutte.
De vil jo nå plutselig ikke være med på denne økningen på 6 mill i inntekter........

Skulle Høyre og Frp få flertall ved valget - å da stanse utvidelsen av antall eiendommer som skal være med å bidra til fellesskapet - MÅ de kutte driftsbudsjettet med 6 mill. Dette har de ennå ikke vært villig til å svare på - hva vil de da gjøre mindre av???

Jeg tror ikke at innbyggerne i Kragerø er dumme... Skulle vi i AP gjøre som det Frp og Høyre skremmer med, ville det vært en gavepakke til disse partiene. Skulle vi gå inn for å skattelegger fastboende i Kragerø med 20. - 40.000 i eiendommskatt, ville det vært det samme som å si takk og farvel til alle håp om posisjoner i Kragerø kommune de neste 20 årene - SÅ dumme er vi ikke.

Det hele dreier seg om at alle bør bidra til fellesskapet, slik at vi kan opprettholde og forbedre tjenestene til våre innbyggere.

Av: Terje
Dato:Onsdag 8. august Kl: 09:21

Det trengs nok en ny giv for Kragerø dersom det nå finnes arbeidsledighet og vanlige mennesker lever av sosialkontoret. Svaret er kanskje ikke å laste nye skatter ned på innbyggerne. Det har aldri vært bedre tider i Norge, arbeidsledigheten er jo null.

Det skrives at det er et håp "at takseringen går i Kragerøfolks fordel" forstår jeg det slik at folk ikke skal betale selv, men få hytteeiere til å betale. Er dette i så fall å anse som en seier? Husk at det er mange Kragerøfolk som også er hytteeiere.

Dt legges nok opp til at takseringsresultatet fremlegges først etter valget, enkelte vil nok her få seg en overraskelse.

Men det finnes partier i Kragerø som er imot eiendomsskatten. Ekstraskatten vil kanskje starte på nest høyeste trinn, men etter at kommunen har gjort seg avhengig av pengene vil den kunne ta kanskje 10% av hva enkelte i Kragerø har i nettolønn (14.000 hvert år for et hus verdt 2 mill.)

Av: Realisten
Dato:Tirsdag 7. august Kl: 17:25

Til "Skåtøy-boer": Mener du virkelig at Kragerø taper penger på å ha turister her fordi de trenger legevakt og at de sliter veiene? Det pumpes inn penger i Kragerø fra turistene i Juli. Dette legger grunnlaget for de aller fleste butikk- og restaurant eieres levebrød resten av året. Det samme kan vel sies om skattekronene som kommunen igjen mottar. Et sted må en fattig kommunes midler komme fra (i tillegge til støtte og lån), så hvis det skal bli slutt på utbygging og verdiskaping langs kysten, må det tilrettelegges for nye arbeidsplasser og bli slutt på NEI mentaliteten i kommunen. Det blir ikke penger i kommunekassa av at man går på sosialkontoret eller bytter på å selge boller til hverandre!

Av: Resignert innflytter
Dato:Tirsdag 7. august Kl: 12:27

Det er så utrolig latterlig at det er AP som selvgode står og sier dette. AP har forlengst dokumentert at de går hånd i hånd med utbyggerene mer enn å tenke estetikk. Men nå da liksom som et valgkampfremstøt skal man ha en pause for å tenke. Tenke kan man, og bør man gjøre underveis. Det er ikke AP vant til derfor skal de nå stoppe et øyeblikk før valget. AP har allerede tatt fatale avgjørelser på Kragerøs vegne.Det er bare å lytte til den massive kritikken fra mennesker som kommer på besøk, ferieturistene som er sjokkert.
Kritikken høres også fra journalister om at Kragerø ligner mer på Spanias ødelagte solkyst. Og enda har de ikke sett Kragerøs nye havnefront, Skrubbens massive utbygging, og broen med tilhørende kolosser av lagerhaller ved kyststripa i Kilen (Gromstad utvidelse).

Av: Nicholas
Dato:Tirsdag 7. august Kl: 11:29

Terje: "Det kan jo ikke stemme at de aller fleste Kragerøborgere kommer til å betale mindre til neste år samtidig som skatten skal gjøre Kragerø til en velstående kommune! "

Med tanke på antall hytter i Kragerøskjærgården med verdi på mange millioner kroner, kan vi lett regne med at mange Kragerøfolk ikke merker stor forskjell i forhold til nåværende eiendomsskatt. Det sies at Kragerøs innbyggertall om sommeren firedobles. Da bør det gå an å tenke seg at det bør være nesten like mange turister med hytte i Kragerø som innbyggere med bolig i Kragerø. Da verdien på disse hyttene kan hende er større enn Kragerøfolks boliger, bør vi gå ut fra at hyttefolket drar det største lasset med den nye eiendomsskatten. Men dette er bare synsing. Resultatet får vi når alle eiendommene er taksert. Og jeg håper dette går i Kragerøfolks fordel.

"Men det finnes partier som er mot eiendomsskatten, skatten kan bli valgt bort i september."

Mange partier er mot eiendomsskatten, både på høyre og venstre side i det lokalpolitiske landskapet. En ting er å ha eiendomsskatt i en fattig kommune, noe helt annet i en rik kommune. Forhåpentlig blir Kragerø Kommunes økonomi sterkere de neste åra og vi kan avskaffe eiendomsskatten helt!

Av: Terje
Dato:Tirsdag 7. august Kl: 09:56

Nicolas: "Har du fast eiendom i Kragerø slipper du nok uansett ikke eiendomsskatt, som er en viktig inntekt for Kragerø Kommune, og kan i framtida være det som gjør oss til en velstående kommune. Tenk på framtidas kommunale byggeprosjekter og slutt å klage om en skatt som de aller fleste Kragerøborgere kommer til å betale mindre av til neste år."

Det kan jo ikke stemme at de aller fleste Kragerøborgere kommer til å betale mindre til neste år samtidig som skatten skal gjøre Kragerø til en velstående kommune!

Saken er at det nå skal kreves inn skatt for alle boliger i kommunen, ikke bare de som ligger i selve byen. Men det finnes partier som er mot eiendomsskatten, skatten kan bli valgt bort i september.

Av: tåtøy
Dato:Tirsdag 7. august Kl: 08:13

ap folket prøver og rikke seg innpå øy folket! husk det er valg:)
og folket må ikke glemme skole saken i fjord!!!

Av: Student
Dato:Tirsdag 7. august Kl: 03:14

Flott beskrevet xKragerø! Jeg ser flere beskriver usikkerhet hvor mye utbyggingsboomen koster for Kragerø. Er det noen av dere som har regnet på hvor mye Kragerø tjener på den? Er det en type velutviklet og proffesjonell industri vi har igjen i Kragerø, må vel det kunne sies å være byggindustrien? Byggestopp i skjærgården vil si det samme som å si opp mangfoldige arbeidsplasser, arbeidsplasser som faktisk bidrar til tilflytning til vår lille by.

Av: Nicholas
Dato:Mandag 6. august Kl: 17:48

Har hørt dette fra Arbeiderpartiet noen ganger før. Sannsynligvis et like useriøst utspill som de andre gangene.
Til Kragerøborger: Har du fast eiendom i Kragerø slipper du nok uansett ikke eiendomsskatt, som er en viktig inntekt for Kragerø Kommune, og kan i framtida være det som gjør oss til en velstående kommune. Tenk på framtidas kommunale byggeprosjekter og slutt å klage om en skatt som de aller fleste Kragerøborgere kommer til å betale mindre av til neste år

Av: Terje
Dato:Mandag 6. august Kl: 16:14


Blir jo overrasket over å se hvor mye bygging som skjer helt med til sjøen.

Eiendomsskatt er nok det viktigste tema i valgkampen, dette betyr mye for folk flest, mange i Kragerø har jo også hytter.

Av: Kragerøborger
Dato:Mandag 6. august Kl: 15:48

Hjertens enig med xKragerø. Har selv hatt den tvilsome fornøyelsen av å ha "såret" på Bærø som del av min sjøutsikt i årevis. Nei takke meg til noen blokker,grøntarealer,og sandstrand. Sosialistene vil "byggepause"
Det er ikke pauser vi trenger,men aktivitet og arbeidsplasser.
Stem blått til høsten, så kansje vi sågar slipper eiendomskatt.

Av: xKragerø
Dato:Mandag 6. august Kl: 13:34

En bedre utnyttelse av Gulodden kunne knapt vært gjennomført med blokkene! Når grøntarealer er opparbeidet blir stedet en oase i forhold til det stygge såret i landskapet som var før. Kan si meg enig i at utbygging i skjærgården må begrenses, MEN at man ikke legger helt lokk på investeringer i skjærgården. Man burde se på bruken av indre skjærgård (fra tåtøy og innover mot Kammerfoss). Prosjektet på Litangen og det gamle industriområdet ved utløpet av Kammerfosselven bør utnyttes i tiden fremover!

Av: Pråm-eier
Dato:Mandag 6. august Kl: 13:28

Tror nok vi trenger en pause. Jeg er ikke trygg på sjøen i juli måned, og det er på tide at vi vet mer om konsekvensene av utbyggingen og den økte trafikken.

Av: Utsikten
Dato:Mandag 6. august Kl: 13:23

Dette burde vært gjennomført tidigere, så hadde vi kanskje sluppet blokkene på Gulodden! Vi hadde også kunnet bevare sjønære industritomter i stedet for å tillate fritidsboliger. Når gassen kommer til Grenland og den nye jernbanen er bygget, blir det behov både for sjøtransport og tomter ved kysten igjen. Sann mine ord!

Av: Skåtøy-boer
Dato:Mandag 6. august Kl: 13:21

Enig med du i det, Jone! Dere har min fulle støtte. Utbyggingen har gått helt av skaftet, og ingen vet hva dette egentlig koster. Hyttefolk har jo også krav på legevakt og andre sosiale tjenester, og dessuten blir kostnader til infrastrukturen mye høyere.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS