Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Si din mening om allemannssretten!

11.07 2007 av Willy Nilsen

 

Eiendomssjef Heidi Howatson i Kragerø kommune ber alle om å verne om allemannsretten. Si din mening!

 

Ingen sommer uten konflikter mellom grunneiere/hytteeiere og folk på tur i skjærgården.
Hvor stort er egentlig dette problemet?
Hva kan man gjøre for å uinngå konflikter?

Si din mening her på Kragerobett!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: ikkesosialist
Dato:Fredag 17. august Kl: 21:18

Mulig det har sporet av,men peder`\n ser vel hva som opptar folk hann å??

Av: peder\'n
Dato:Søndag 12. august Kl: 13:18

Jon og terje har sporet av. Debatten dreier seg om allemannsretten, ikke om eiendomsskatt. Den tar vi på en annen side, ikke sant? Lurer ellers på hvor i landet "også hytteeier-28.juli" har vokst opp når han stiller spørsmål om hva som er galt med "ulovlige stengsler".

Av: Terje
Dato:Mandag 6. august Kl: 13:31

Hvis markedstaksten er 2 mill og satsen er 0,7 prosent hvert år vil dette gi kr. 14.000 hvert eneste år hvis jeg ikke har regna feil. For dem som har enda dyrere huser blir det jo verre, men også for enkle gamle hus blir det penger å betale. Hvis du er ung og skal betale 14.000 i året de neste 50 år blir det jo såpass som 0,7 millioner til kommunen innen du runder av.

Av: Havna
Dato:Mandag 6. august Kl: 13:10

Terje skrev: 'Kanskje jeg kan spare kr. 14.000'

Hvor i all videste verden har du det beløpet fra? Jeg tipper du er nærmere det riktige hvis du fjerner en null. Dog med forbehold, ettersom jeg ikke vet hva slags hus/palass du er i besittelse av.

Av: Terje
Dato:Mandag 6. august Kl: 11:36

Såvidt jeg har lest er det et av partiene som har programfestet å gå mot eiendomsskatt i Kragerø, det kan være verdt å stemme på ved høstens valg.. Kanskje jeg kan spare kr. 14.000.

Av: Jon
Dato:Søndag 5. august Kl: 21:03

Når det gjelder eiendomsskatt synes jeg det er fint at kragerfolk får smake sine egen medisin. Det er innbyggerene i Kragerø som har valgt disse talentløse politikerene som nå vil pålegge alle eiendomsskatt etter markedsverdi. Tror noen og enhver kragerøborger skal få seg en overraskelse når regninga kommer. Men det er jo et kommunevalg til høsten og da er det jo bare å stemme riktig.

Av: Også hytteier
Dato:Fredag 3. august Kl: 22:33

Ser i Kragerø blad at 8 ansatte i kommunen skal arbeide med taksering av samtlige eiendommer i Kragerø resten av året. Ca. 9000 eiendommer. Taksering skjer til markedspris. Nå kan det bli dyrt å ha bolig nær sjøen. Sjønære helårsboliger vil dermed få takst nesten som fritidseiendommer.

Av: Også hytteeier
Dato:Lørdag 28. juli Kl: 19:08

Isaksen uttrykker mye bra på en god måte. Ordene "sjikanøse stengsler" er dog ikke funnet på av ham, men av en en person med Palestinaskjef og utviklet propagandakompetanse. Kan minne om "sosial dumping" som er en betegnelse for at utenlandske gjestearbeidere i Norge som rimelig nok betales lavere enn nordmenn.Hva er galt med "ulovlige stengsler"?

Av: Isaksen
Dato:Fredag 27. juli Kl: 12:27

Diskusjonen om allemannsretten føler jeg i mange tilfeller bygger på missforståelser.
Allemannsretten er hjemmelet i friluftsloven og er til for å sikrere allmennheten rett til naturen i Norge, her under sjøen og svaberga, i områder som ikke er bebygd, eller kan sies å være innmark, selv om det er i privat eie.

Når det er slik at områder som klart inngår i skjærgårdspark, eller andre områder omfattet av allemannsretten blir forsøkt privatisert med flaggstenger, benker eller oppføring av sjikanøse stengsler, er det med all rett og fullstendig rimelig at allmennheten reagerer på dette.

Når vi leser om folk, med eller uten skjerf. som krenker den private eiendomsretten ved å raste inntil annen manns hyttevegg., har dette naturligvis ikke noe som helst med allemannsretten å gjøre.

La oss verne om allemannsretten, og benytte den slik at alle får adkomst til de arealer som denne retten omfatter! –så er det også viktig å respektere andre folks private eiendomsrett og grunn.

Så litt om skjerf. PLO- skjerf syntes jeg er betydelig med kledelig i Kragerøskjærgården sommerstid, hvor det på samme tidspunkt flommer over av blondt, fett hår med vaskekluter på hode! –uten at jeg ser dette som særlig relevant for debatten omkring allemannsretten.

Av: Peder\'n
Dato:Søndag 15. juli Kl: 20:48

At man kjøper seg en hytte til bruk noen dager om sommeren er vel en luksus som mange ønsker seg og få har mulighet til. Men det er ok. Det som likevel alle hytteeiere vet, er at allemannsretten er lovfestet. Det er med andre ord noe hytteeieren vet når hytta kjøpes/bygges.
Det er derfor underlig å høre all sutringen fra hytteeierne når folk gjør bruk av sin rett til fri ferdsel.Noe annet er at en bruker fornuft når man ferdes i skjærgården eller i andre deler av landet vårt.
Vi behøver lover som ivaretar retten til alle- ikke bare de med fete lommebøker.

Av: Også hytteeier
Dato:Lørdag 14. juli Kl: 17:37

Folk fra Oslo Øst med PLO-skjerf er sjelden vare i Kragerø. Men disse betrakter vel alle hytteeiere med strandlinje som røvere av fellesgodene og som utbyttere som vil bli fjernet så snart revolusjonen kommer skikkelig igang.

Den hytteeier som forsøker å taigjen vil kunne bli uthengt på avisenes førstesider som en samfunnsfiende samtidig med politianmeldelse og innrapportering til Helen Bjørnøy.

Av: Jordnær
Dato:Fredag 13. juli Kl: 10:10

Alvorlig talt, men dette er ikke noe stort problem. DSet er 4000 hytter i Kragerø-skjærgården, og de konflikteme vi har er ikke flere enn det må være. Litt temperatur skal vi ha, og folk må da kunne snakke med hverandre.

Av: Kragerøboer m hytte og båt
Dato:Onsdag 11. juli Kl: 18:42

Det er en litt storm i et vannglass denne diskusjonen. Stort sett går det veldig bra med både hytteeiere, båtfolk og folk på tur. De få gangene er det er problemer er det folk som ikke kan allemansretten eller er frekke. Har opplevd det fra alle kategorier. Ha en god sommer.

Av: lita
Dato:Onsdag 11. juli Kl: 16:09

Dette med allemannsretten er nærmest blitt et politisk mantra for de profesjonelle politikerne i mange småkommuner med strandlinje.
I realiteten er det ikke nevneverdig mangel på lovlige plasser å legge til med båt f.eks. i Kragerøskjærgården, om man er det minste kjent, og litt båtvant. Badeplassene er ikke ofte fylt til bristepunktet.
Men ofte er det jo bedre med en brygge, og en opparbeidet plen, selv om dette er privat, og selv om man ikke har noe rett til å ferdes der.
Det er en stor gruppe som synes å ha en heller pervers glede av å utnytte andres opparbeidete saker. Mange kommuner synes å nøre opp under slike heller lave holdninger, som virker å bekrefte dette med at misunnelsen er sterkere enn kjønnsdriften hos visse typer nordmenn.
De som har eiendom "på land", f.eks. enebolig, ville sikkert ikke like å få en gjeng som beskrevet i et innlegg(med palestinaskjerf), på piknik på sin private plen, ubedt, og barnelek på taket.
Hytteeiere har som regel betalt mye mer for sin plen, så her er det mye falskhet i innstillingen i mange småkommuner, kanskje særlig langs kysten.

Av: Kragerøvenn
Dato:Onsdag 11. juli Kl: 13:55

Det er ikke så rart man reagerer når folk går i land på brygga di, og flytter båten for å få plass til sin egen farkost. Det hører med til historien at båten min fikk skader for et par tusenlapper. Om de ville gjøre opp for seg? Langt i fra! Og når egenandelen er større enn skadens omfang, er det jo bare tull å anmelde forholdet.

Av: Hyttekollega
Dato:Onsdag 11. juli Kl: 13:53

Til hyttemann:
Bra dette kom frem, for denne saken har mer enn en side. Hytte- og/eller grunneiere blir ofte stemplet som surmulende vaktmestere av eiendom. Ofte er det de besøkende som er ufordragelige, og som mangeler folkeskikk totalt!

Av: Hyttemann
Dato:Onsdag 11. juli Kl: 12:59

Allemannsretten???? Selvopplevd episode fra sist sommer. Satt på terrassen på hytta og så utover fjorden. Langs stranden kom et følge på 12-15 personer. 6-7 voksene med lilla PLO skjerf og fotformsko (Oslo Øst)slo seg ned på naboens plen, 1 m fra hytteveggen. Naboen var ikke hjemme.
Ut av ryggsekkene kom 2 stk engangsgriller som ble satt direkte ned på naboens plen, og fyrt opp. Samtidig var det helt OK at barna hadde funnet en stige, og lekte på naboens hyttetak.Skammelig oppførsel sier nå jeg.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS