Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Starter underskriftskampanje

10.07 2007 av Willy Nilsen

 

Lørdag formiddag arrangerer Kragerø Pensjonistforening en underskriftskampanje mot nedleggelse av velferdssenteret på Kirketomta. Arrangementet vil foregå på Torvet og her vil det også bli fremført appeller.

 


Lørdag formiddag arrangerer Kragerø
Pensjonistforening en underskriftskampanje
mot nedleggelse av velferdssenteret på
Kirketomta. Fra venstre:
Erna Ekeli Kristiansen (leder) og
Ragnhild Øyen (sekretær).

- Vi frykter at velferdssenteret blir lagt ned innen to år og at senteret blir flyttet til Bråten, sier leder i Kragerø Pensjonistforening Erna Ekeli Kristiansen.

 

På et møte i Kragerø Pensjonistforening ble det nylig vedtatt enstemmig med 49 stemmer, at foreningen er i mot å flytte velferdssenteret fra Kirketomta til Bråten. Derfor arrangerer foreningen en underskriftskampanje mot en eventuell flytting. Mange pensjonister mener det er feil å lokalisere velferdssenteret på Bråten og ønsker at senteret fortsatt skal være sentralt plassert på Kirketomta i Kragerø.


Kragerø Pensjonistforening har også skrevet brev til politikerne i Kragerø.

- Vi minner politikerne om at det er valg i høst og informerer politikerne om hva vi mener om saken, sier Erna Ekeli Kristiansen.


I forbindelse med arrangementet vil Sigmund Steinbukk som representerer Norsk Pensjonistforbund avdeling Telemark, holde et foredrag om den nye pensjonsreformen og varaordfører Arnfinn Jensen vil holde en appell om frivillighetsarbeid. Det vil også bli loddsalg der inntektene går til den lokale pensjonistforeningen. I tillegg til arrangementet lørdag, vil Kragerø Pensjonistforening ha stand på torvet både mandag, tirsdag og onsdag neste uke.

 

Av Grunde Arnesen

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Log--isk
Dato:Torsdag 19. juli Kl: 19:04

Ingen grunn til stigende forundring. Når man blir gammel hender det vel at man begynner å surre litt.?

Av: Per Kr. Nilsen
Dato:Torsdag 19. juli Kl: 13:48

Til Kragerø Pensjonistforenings ledere.

Jeg har med stigende forundring registrert Pensjonistforeningens og særlig Ragnhild Øyens engasjement for Velferden på Kirketomta og redsel for et nytt tilbud i Røde Kors huset på Bråten. At pensjonistene kjemper for å beholde et tilbud de er glad i har jeg stor forståelse for. Det var også derfor jeg var engasjert i saken da den var til behandling i kommunestyret 24. mai.

I rådmannens saksframstilling gikk det fram at det var ønskelig å flytte pensjonistenes aktiviteter til Bråten. Jeg hadde opplysninger om at Pensjonistforeningen ikke ønsket å flytte og fremmet derfor og fikk flertall (18-17) for et forslag om at Velferden skulle kunne fortsette i sine nåværende lokaler. Har ikke pensjonistforeningens ledere registrert dette ? Kommunestyret har ikke vedtatt å avvikle eller redusere støtten til Velferden. Den prøveperioden det siktes gjelder for de nye aktivitetene i Røde Kors huset, og det er disse som skal vurderes etter 2 års drift.

Jeg kan ikke se problemet med at eldre i Kragerø kommune – det er faktisk 2650 personer over 60 år i kommunen vår - får et nytt tilbud i samarbeid med Røde Kors på Bråten. Dette er et tilbud som kommer i tillegg til aktivitetene på Velferden. Hvis behovet ikke skulle vise seg å være til stede vil framtida gi svar på det.


Per Kristian Nilsen
Kommunestyrerepresentant AP

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS