Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Bilene bort fra Jomfruland?

23.05 2007 av Willy Nilsen

 

I dagens utgave av Kragerø Onsdag tar Dag Aasvik et oppgjør med den økende biltrafikken på Jomfruland. Saken er gjengitt her på Krageronett.
Si din mening om denne saken!

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Angelica
Dato:Tirsdag 5. juni Kl: 02:14

Hva er det som skjer med folk i dag? BIL på jomfruland? Hvorfor det? Jeg har vært på Jomfruland i alle år, og ikke en eneste gang har jeg følt jeg har trengt bil. Ja, jeg har hatt med meg utallige mange kilo utstyr til tre ukers camping, jeg har måtte låne tralle av snille fastboende, å gå flere turer på tilsammen flere kilometer for å få alle tingene mine på plass - noe jeg føler er noe av sjarmen. Tenk så deilig om Jomfruland var bilfritt! Og det er ypperlige veier å sykle der ute. Jeg kan ikke fordra all biltrafikken som i de senere årene har herjet øya, og mener at noe må gjøres om det så er å øke avgiften der ute til å totalforby det. Ja til grønne skoger, sjøluft og duft av kaprifol.

Av: Stine
Dato:Mandag 4. juni Kl: 18:43

På jomfruland burde folk gå på beina, bare tull å bruke bil der ute. Helt enig med den som mente folk virker handicappet. Jeg vil vel heller si det at folk nå til dags rett og slett,bare er LATE....BORT MED BILEN.

Av: Terje
Dato:Søndag 3. juni Kl: 23:24

Helt enig i at det må ryddes opp på Jomfruland. Dette øker både anseelse og det skaper inntekter for de lokale. Jeg tror dette er gjortt med suksess på andre øyer i Kragerø.

Av: Hyttemann
Dato:Fredag 1. juni Kl: 22:30

Helt enig med Ole - nå må grunneierne se å få rydda opp på Jomfruland slik at det det går an å gå i land uten å få en skrapa gravemaskin i hodet. Og noe så loslitt som det på brygga ved butikken. At noen som driver butikk (serviceyrket) ønsker å fremstå på en slik måte. Jeg må si det forundrer meg.

Av: Ole
Dato:Fredag 1. juni Kl: 17:45

Jeg har vært mye på Jomfruland og vet akkurat hvordan det er der - søppel og skrapjern. Selv om bilen er tema, må jo bilene kunne komme frem og det gjør de jo ikke nå når det flyter av søppel.

Av: Filosofen, født med to bein
Dato:Torsdag 31. mai Kl: 18:31

Tilfeldig at vi har fått to bein? Neppe.
Kom til Jomfruland første gang på begynnelsen av 80-tallet. Syntes det var helt logisk at her kjører man ikke. Supereksklusivt! En øy der man sykler eller går.
Når jeg ser ferjekøen i dag, biler med lass så store som flyttelass, da lurer jeg på om moderne mennesker er blitt handicappet. Er bilen blitt en slags protese?

Av: En som er der mye uten bil
Dato:Torsdag 31. mai Kl: 12:48

Kjære Ole. Skjønner du burde ha satt deg litt mer inn i ting før du uttaler deg. Du er meget utvitene om hva som skjer der ute. Uansett - det var bilen som var tema her.

Av: Ole
Dato:Onsdag 30. mai Kl: 22:40

Perle var vel litt sterkt sagt - på en øy som renner over av skrapjern og søppel hovedsakelig lagt igjen av de fastboende

Av: Glad i Jomfruland
Dato:Tirsdag 29. mai Kl: 23:33

Jomfruland er en perle, men det er alt for mye søppel som ligger slengt rundt om. Spesielt ille er det ved gårdene og rundt ferjeleiet og campingplassen. Men også dagsturistene bør ta seg sammen og for eks. ta med seg søpla hjem etter endt tur. Vel møtt på et ryddig Jomfruland !

Av: Ole
Dato:Tirsdag 29. mai Kl: 23:02

Hallo - det er greit det at det er private grunneiere på Jomfruland, men de kan ikke gjøre som de vil for det. Hadde det vært noe tak i politikerene i Kragerø hadde de for lengst tvangsrydda skrapet på brygga ved butikken. Det har de gjort både i Skien og Bamble. Kan forresten ikke skjønne at en kan drive i serviceyrket når det ser så jævli møkkete og bedritent ut som det gjør i området rundt butikken.

Av: anjava
Dato:Tirsdag 29. mai Kl: 21:17

forslag, det skulle selle begrenset antall årsavgift og adgang til ferge med bil kun med betalt årsmerke?

Av: Jomfrulandsgjest
Dato:Tirsdag 29. mai Kl: 17:04

Øk veiavgiften på Jomfruland til 1000,-. Da er det nok mange som tenker seg om en gang til før de tar med bilen. Og bilen kan de sette i parkeringstunnelen

Av: Gla
Dato:Tirsdag 29. mai Kl: 10:44

Punktum > Er det dukket opp campingplasser andre steder på Jomfruland, enn hos Aasvik? Det visste jeg ikke!

Ja, nabogården, Gundersen, har åpnet campinplass/hyttegrend på jordet ned mot deres brygge. Nå må man jo ha tillatelse til å drive campingplass (regner jeg med), så hele øya blir nok ikke til en campingplass. Men det brude virkelig vært knyttet krav om skjerming og avgrensning til en slik tillatelse.

Ole > Jomfruland kunne egentlig vært et fint sted å være hadde det ikke vært for de fastboende som trur de kan gjøre som de vil..

Problemet er at det kan de. Jomfruland er privat grunn, og mange fastboende har et annet syn på Jomfruland enn en perle som må beskyttes. De tenker mer på praktikaliteter i den daglige dont. Dette gjelder også for området til Aasvik: de kan gjøre som de vil med brygga og området rundt som er deres. Derfor blir det vanskelig for andre å f.eks. tilby transport fra ferja med slike trehjulinger med kasse man ser på f.eks. Koster (hvor jo bilkjøring er helt forbudt). Hadde vært en ok løsning hvis man som det har blitt foreslått også la bedre til rette for å parkere i Kragerø. Jomfruland Vel kunne kanskje ha forhandlet fram en slik løsning hvis den hadde vært mer samlet.

Av: Aristo
Dato:Tirsdag 29. mai Kl: 10:11

Hei!
Først tjener Kragerø Fjordbåtsel. på bilen til Jomfruland. Så tjener man penger til vedlikehold til vei. Så vil alle ha bilen plassert i nærheten av hytta, for ting og tang skal jo med hver gang man skal til øya. Konkret 1: Det må opparbeides en stor parkeringsplass i byen. Der plasseres bilen. 2. Fjorbåtselskapet eller andre tilbyr transport av varer etc. til hyttene ved kjøring med varebiler. 3. Kommunen overtar vedlikehold av veien på Jomfruland. 4. Det legges en plan for opprydding på Jomfruland sammen med Renovatør, kommune, fylke og fandens oldemor, slik at man daglig, og på sikt har et system på hvordan øya kan holdes slik alle ønsker det. Samarbeid, samarbeid og samarbeid. Da løser vi dett! Hadde en fin pinse på Jomfruland. Med et lite glass strategisk plassert overvar jeg symfonisk musikk - som revoverte ører sinn og kropp.

Av: Ole
Dato:Mandag 28. mai Kl: 19:12

Helt enig med siste innlegg - og så synes jeg folka på Jomfruland kan se å få bort søppelet sitt. Det er ikke særlig innbydende å komme med båt til butikken hvor skrapjern og gamle gravmaskiner er det første du møter. Jomfruland kunne egentlig vært et fint sted å være hadde det ikke vært for de fastboende som trur de kan gjøre som de vil..

Av: Kragerømann
Dato:Søndag 27. mai Kl: 18:35

Må jo kunne kjøre bil på Jomfruland. Hva annet skal vi kragerfolk drive med da når vi en og annen gang tar turen ut på øya????

Av: Turglad
Dato:Fredag 25. mai Kl: 22:39

Er helt enig i at biltrafikken må begrenses så mye som mulig. Men det er et miljøproblem til som må tas på alvor. Det gjelder generell forsøpling. Var nylig på Jomfruland, og det "så ikke ut i måneskinn" mange steder. Rydd opp, enten dere er fastboende, hytteeiere eller bare på dagsbesøk!

Av: Punktum
Dato:Fredag 25. mai Kl: 10:00

Til Gla som skrev innlegg Torsdag 24. mai Kl: 15:08:

Er det dukket opp campingplasser andre steder på Jomfruland, enn hos Aasvik? Det visste jeg ikke!

Forøvrig er vel ikke alle fastboende på Jomfruland interessert i å drive butikk, camping og service. Mange av oss ville gitt mye for å bare få være en del av øya, få eksistere der sammen med stedet, atmosfæren, lukten og lydene. Jomfruland er sannsynligvis et av landets mest eksotiske bosteder. Øya MÅ ikke ødelegges!

Av: Adrian
Dato:Fredag 25. mai Kl: 00:44

Kun de få som er avhengig av bil på jomfruland burde fått lov, men det skulle vært rutine kontroll å overtredelser burde blitt slått hardt ned på. Øya er unik å la oss for guds skyld la den forbli slik.

Av: Jesper Rytterholm
Dato:Torsdag 24. mai Kl: 22:03

Ja til hekker og trær på campingplassene! Og så se til å få en skikkelig, godt skjult parkeringsplass i nærheten av ferjeleiet. Kommunen burde selvsagt finansiere utgiftene til veien.

Av: Gla
Dato:Torsdag 24. mai Kl: 15:08

Dessverre er en årsak til den 'slappe håndhevingen' en dyp - men som oftest uutalt - splittelse blant Jomfrulands fastboende. Denne bunner igjen i en slags misunnelse rettet nettopp mot Aasvik-familien, som enkelte synes får nesten all økonomisk glede av turistene, fordi de har butikk, bensinstasjon og campingplass nær bilferje-kaia. En stund var det også en parkeringsplass knyttet til campingplassen, men den er heldigvis lagt ned. For min del må de gjerne få alle de pengene de kan melke turistene for, jeg er mer redd for at hele øya blir til en eneste stor campingplass. Den langsomt ekspanderende campingplassen til Aasvik er stygg nok, uten noen hekker eller andre midler til å skjerme den, slik man ser andre steder, men nå begynner campingplassene å dukke opp andre steder på øya også. Ikke en bra utvikling.

Av: Knut Johnsen
Dato:Torsdag 24. mai Kl: 09:01

Muligens er løsningen å legge ut spikermatter.

Vennlig hilsen

Knut Johnsen. Jomfruland.

Av: Hytteier
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 22:09

La de fastboende gå først og foran med et godt eksempel; fjerne bilene sine fra øya. Så følger turistene etter, ingen ønsker vel biler.

Av: la jomfruland ha sjarmen sin i fred
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 20:13

helt enig,de som trenger det der ute la de ha det,mens turister og andre kan la den stå igjen på ferje kaia i byen

Av: Punktum
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 15:30

Supert at Aasvik tar opp dette! Jomfruland er og bør forbli et skjermet sted for motorisert ferdsel generelt, med unntak av traktor og redskap, samt nødvendig ferdsel. Man drar ikke til Jomfruland med bil! Man drar til Jomfruland for å slippe vekk fra bil og fastlandsfasaliteter. Jomfruland er fred for sjela. Stå på videre, Aasvik. Du har støtte fra svært mange av oss!

Av: Miljø-forkjemper
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 14:36

Det som er gjort ved tårnbrygga med båtplasser er OK, og kafeen samler folk på ett sted. Men biltrafikken til Jomfruland innebærer en så stor slitasje på øya at den bør forbys. Se til Koster-øyene på Sveriges vestkyst. Der har de en grei ordning, der nyttetrafikken prioriteres.

Av: Hansen m. en s
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 14:24

Modig gjort av Aasvik! For mange på Jomfruland mener at de era avhengige av bilen.Når kommunen slipper vedlikehold av veiene fordi velforeningenh sørger for å utføre jobben for penger fra bilistene, har man et problem. De folkevalgte må ta et initiativ.

Av: Hytte-eier
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 14:18

Bra Dag!
Noen få har behov for bil på Jomfruland. Vi andre kan greie oss uten!

Av: Felix
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 13:42

Har ikke Kragerø fått en fin parkerings "tunnel"??? parker der for svarte!! Trenger IKKE bil på Jomfruland:=)

Av: En som er der mye uten bil
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 13:06

Helt enig! Kan skjønne at til tider er det \"kjekt\" med bilen, men hver og en bør tenke grundigere over om de kan la bilen stå i byen. Tror faktisk de fastboende selv kunne brukt sykkelen eller bena litt oftere også.

Av: Bjarte
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 11:21

veldig enig på aasvik!!

Av: Love Jomfruland
Dato:Onsdag 23. mai Kl: 11:20

HELT ENIG!!Hva skal badegjestene med bil på Jomfruland??Er helt sikker på at bøndene der ute er villige til og kjøre folket til hyttene sine med traktorene sine.
Staten burde sette en stopper for det! Er en unik øy,så la oss beholde den!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS