Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Kystkulturen blomstrer på Tangen

04.05 2007 av Willy Nilsen

 

Dagens leder i KragerøAvisa tar for seg mulighetene på tidligere Tangen Verft. - Det er der du finner kystkulturen, slår avisa fast.
Si din mening!

 

Leder 4.5.07:
Hvis noen lurer på hva kystkultur er, bør de ta en tur til industrihallene og uteområdene på Tangen Verft.  En arv er tatt vare på, men det store spørsmålet er om det lar seg gjøre å videreføre det som startet med bygging av seilskuter, fortsatte med stålskrog på Tangen og som nå videreføres med både nybygg og vedlikehold av båter.  Mer enn 30 ansatte er knyttet til virksomheter på det tidligere verftsområdet. Lite sammenlignet med Tangens storhetstid, men utvilsomt en start på noe som kan bli veldig bra.

Reguleringsplanen for Tangen inneholder en rekke muligheter, blant annet industri.  Men for de som driver sin virksomhet på området, er det umulig å vite hva fremtiden vil bringe.  Avtaler om leie inngås bare for korte perioder.

Planprosessen for Tangen-området er så vidt begynt, og det vil ta lang tid før et endelig vedtak er på plass. I mellomtiden har vi en situasjon der virketrangen er til å ta og føle på i de gamle industrilokalene, men der ingen bedrifter tør satse på grunn av mangel på forutsigbarhet.

Dette er en helt uholdbar situasjon. Vi skjønner godt at Kragerø Utvikling ikke kan leie ut arealer  for lang tid så lenge  reguleringsplanen er ferdigbehandlet.  Men vi kan ikke risikere at gode bedrifter forsvinner ut av kommunen fordi man ikke makter å følge opp ønsker om lokaler.

Vi har tidligere på lederplass påpekt at Kragerø kommune må sørge for tilgjengelige industriområder ved sjøen. Flere områder har endret formål fra industri til fritidsboliger.  Heldigvis har politikerne innsett at de har vært alt for slepphendte med å tillate utbygging av industriområder i strandsonen. Men det kan være for sent.

Vi kan nå risikere at flere gode bedrifter, med stort potensiale, flytter ut av kommunen fordi man ikke klarer å tilby hensiktsmesige arealer. 

Etter det vi forstår, er det kontakt mellom bedriftene på Tangen og Kragerø kommune. Vi forutsetter at det fra kommunens side gjøres alt som er mulig for å videreutvikle bedriftene i Kragerø.


Willy Nilsen 

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: asle
Dato:Torsdag 10. mai Kl: 15:03

"Kystkulturen blomstrer" Ja nettopp ! Har noen vært på området mellom hallen og Kalstadkilen ????

Der ser det ut som en dynge og Kragerø fra sjøsiden ser mao. forderdelig ut ! Her må noe gjøres ! Og kanskje pressen burde lage en reportasje istedenfor å sitt ved skrivebordet og skryte uhemmet av dette ! ?

AT

Av: Journalistlauget
Dato:Lørdag 5. mai Kl: 20:52

Historisk bra åpning av Sannidal i 3.div, historisk dårlig åpning av Kragerø i 5.div...full fokus på den nest nederste divisjonen fra KV's side i år.

Av: Tidliger TV -ansatt
Dato:Fredag 4. mai Kl: 20:30

Tidligere TV-ansatt.
Flott leder! Red. Nilsen har sans for de viktige sakene. Politikerne kan starte med å inndra beslutningen om at ubyggerne har rett til å rive gjennværende haller. Den avgørelsen ble tatt på delegasjon av adm. Opphev den! Så bør de i starte forhandlinger om omgjøring av reguleringstillatelsen. De gjennværende hallene er gode, solide og passe røffe for ulike industriformål og solide nok til del inn nye høyder om nødvendig. Skap rom for fortsatt industrivirksomheter nå. Ikke vent, det blir fort for sendt.

Av: Tangen-arb.
Dato:Fredag 4. mai Kl: 11:05

Rett ord i rett tid! Vi må få industri og annen næring på Tangen, ikke boliger. Politikerne kan hvis de vil! Kystkulturen sakal leve videre i Kragerø, også når det gjelder arbeidsplasser!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS