Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Valla falt for eget grep

12.03 2007 av Willy Nilsen

 

- Valla falt for eget grep, mener tidligere klubbleder ved Tangen Verft, Ole Moen.
Si din mening om Valla-saken og LOs fremtid her på nettet!

 


Innlegg:

Av Ole Moen

Selvfølgelig er det synd at den første kvinnelige leder i LO skulle få en slik skjebne. Og det er klart at det mediekjøret hun ble utsatt for kunne ha knekket mange personer.

Men nå er det slik at det blåser hardest på toppen av en organisasjon. Den personene som skal fronte LO må tåle en trøkk og det virket det som Valla gjorde. Nå sist i hennes kamp mot Regjeringens forsøk på å endre sykelønnsordningen. Da ble hun av enkelte karakterisert som over-statsministeren. Deretter ble hun utpekt i pressen som den personen med størst makt i Norge.

Da blir det ganske underlig at hun ikke taklet at en medarbeider kritiserer henne for å ha mobbet. Isteden for å ta denne saken internt, selv om Yssen gikk ut offentlig, slo Valla tilbake med samme mynt, men bare enda hardere. Det kunne nesten se ut som hun så på Yssen som hvilken som helest motpart som hun bare kunne valse over.

Der gikk hun fem på, og mediene var ikke sene om å utnytte dette ”showet” maksimalt.

Så prøvet Valle å be om unnskylding – men selv det greide hun ikke helt og fullt. Det ble bare; hvis noe følte seg støtt, osv.

Nei, Vallas LO karriere er nok over og vi har fått LOs nestleder Roar Flåten i ledelsen. Han er i alle fall ingen lettvekter som lett lar seg vippe av pinnen. Det blir spennende å se hvordan han vil vokse med oppgaven.

I dag er det klart at det ikke blir noen ekstraordinær kongress for å velge ny LO leder.

Det skjedde heller ikke da Tor Halvorsen døde. Da overtok nestlederen Leif Haraldseth, og så kom Yngve Hågensen!

 

 

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: stine
Dato:Onsdag 14. mars Kl: 21:30

Det var jammen godt å få fjerna valla, hun har fått som fortjent.....

Av: Pensjonert LO medlem
Dato:Onsdag 14. mars Kl: 10:33

Det som skuffer meg mest i denne saken er at toppledelsen i LO som består av våre beste og tøffeste fagforeningsledere lar seg lokke med på et spill som bare kan føre til et "skadeskutt" LO. Jeg hadde forventet at disse "mektige" ledere hadde hvisket Valla noen ord i øret som kunne avverget situasjonen. Valla har vist seg som en handlekraftig og dyktig LO-leder, som kunne hamle opp med noen hver.

Av: Hytteeier
Dato:Tirsdag 13. mars Kl: 22:30

Nå er både Saddam og Valla borte, på tide å se fremover.

Av: Ogsa LO-medlem
Dato:Tirsdag 13. mars Kl: 09:23

Det er tydelig at det fra enkelte hold er behov for å holde liv i konspirasjonsteorien om AP-regigisering av Valles fall. En leder som begår slike kardinalfeil som å offentliggjøre fra en medarbeidsamtale må ta konsekvensen av sine handlinger. Hadde en leder \"på den andre siden av bordet\" gjort det samme ville Valle vært den første til kreve vedkommendes avgang.
Valles lederstil har tydeligvis vært et problem for mange lenge før hun ble LO-leder. Jeg forsvarer ikke Yssens handlemåte, men hun blir på en måte bare den som bringer problemet til overflaten. Yssen er heller ingen \"novise\" i ledersammenheng, men Valles oppførsel, eller mangel på sådan over lengre tid, ble for mye.

Av: LO-medlem
Dato:Mandag 12. mars Kl: 20:03

Det som har skjedd, er åpenbart regissert fra Arbeiderpartiet, som ikke kunne ha en LO-leder som var så egenrådig og sterk. Yssen ble bare et redskap for Ap. Så enkelt er det.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS