Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Utslipp fra Petro Oil i fokus i kommunestyret

17.12 2006 av Willy Nilsen

 

Kjell Ove Heistad (A) var i en interpellasjon i kommunestyret ikke nådig i sin kritikk mot ansatte i Kragerø kommune som ga tillatelse til ulovlig utslipp fra Petro Oil.

 

Han viste til forelegget fra statsadvokaten på 250 000 kroner som følge av den omfattende saken mot den tidligere eieren av Petro Oil, som blant annet var tiltalt for å slippe ut giftstoffer direkte i Kilsfjorden.  Dette skal ha skjedd gjennom flere år, og Heistad viste til at kommunalt ansatte ikke bare kjente til det som skjedde, men også ga tillatelse til utslippet.
Han viste til at stoffene det dreide seg om i stor grad var kreftfremkallende, og at folk i Kil i lengre tid hadde mistanke til bedriftren, noe som ble avvist både av bedriftren og av kommunen.
Etter Heistads oppfatning måtte dette få konsekvenser for de som har sett mellom fingrene på det som foregikk. - Med åpne øyne ble det gitt anledning til å slippe ut stoffer som medførte helserisiko. Dette går på kommunens troverdighet løs, sa Heistad.

Ordfører Erling Laland sa i sitt svar til interpellanten at  det dreier seg om alovorlige anklager, men at det på det nåværende tidspunkt ikke er  grunnlag for å kritisere ansatte. - De påståtte overtredelsene som er grunnlaget for forelegget fremkommer bare i dokumentene for Petro Oil-saken, og er ikke dokumentert på annen måte. Det er også grunnen til at forelegget foreløpig er trukket tilbake. Husk at vi også er arbeidsgivere, sa Laland til kommunestyret.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Ingen kommentarer skrevet ennå

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS