Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Laland tok ansvaret for saken på Skrubbodden!

17.12 2006 av Willy Nilsen

 

Ordfører Erling Laland (bildet) påtar seg ansvaret for den omstridte byggesaken på Skrubbodden, og frikjenner langt på vei administrasjonen! Hensynet til arbeidsplasser var avgjørende.
Si din mening om denne saken!

 

Det var Helge Theting (V) som stilte spørsmål i kommunestyret i går om hvordan byen vår skal se ut, med henvisning til leilighetsbygget. Han mente at byggeprosjektet klart viste at det først og fremst dreier seg om profitt, og ikke om estetikk og byens beste.


Ordføreren tok ansvaret

Ordfører Erling Laland kom da med opplysninger som ikke var kjent fra tidligere.  Han sa at han i sommer hadde et møte med de nye eierne av området, som blant annet uttalte at den opprinnelige planen (som arkitekt Torp hadde utarbeidet) ikke var lønnsom nok.  De signaliserte at de ville komme med andre forslag. Så oppsto en helt spesiell situasjon i forbindelse med Napers flytting til Sannidal og investeringen i ny presse.  - Bedriften var i en likviditetskrise, og betaling for området kunne ikke finne sted så lenge det ikke var regningssvarende for utbyggerne må bygge ut.
Det ble da signalisert at man ville satse på et leilighetsbygg for å hente inn kapital, slik at Naper kunne få oppgjør.  Det var kontakt mellom bygningssjefen, administrasjonen og de politiske lederne for KrF, Høyre, Ap og SV.


Tenkte på arbeidsplassene

- Det var enighet om å gi politisk klarsignal dersom naboene ikke hadde innvendinger. Vi så på det tidspunktet ingen tegninger eller skisser, sa Laland. - Jeg la vekt på det næringspolitiske. Min vurdering var at faren for at Naper ikke skulle komme på plass i næringsparken var overhengende. Da ville vi mistet 60 arbeidsplasser. - Jeg kunne ha vist et annet skjønn, men tenkte aller mest på arbeidsplassene.
- Om bygget er stygt eller pent kan diskuteres, og jeg skjønner godt at bygningsrådet føler seg overkjørt. Men jeg legger meg flat, og vil frita administrasjoenen og leder av bygningsrådet for allr kritikk.
Det ble ingen debatt om saken etter denne redegjørelsen. Saken kommer opp i bygningsrådet i januar som følge av en klage fra Fortidsminneforeningen.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Forbønnsobjekt
Dato:Tirsdag 6. februar Kl: 14:33

Prosjektet til Niels Torp var jo basert på en kjempestor utfylling (20m dypt!) som ingen av naboene ville ha, og som er et fremmedelement i området.
Geirr Midgaard var vel styreformann(?) i Naper da ark.Torp ble engasjert for å tegne et glansbilde av et prosjekt som kun hadde en hensikt:
Skaffe kapital til Naper.
Hvorfor forsvarer ikke Midgaard & co. kystkulturen i dette området som de gjorde i Kirkebukta? Blir det for gjennomsiktig i forhold til rollene? I forhold til kjøperne av prosjektet?
Det er nesten rørende å se Drevland, Kløvig, byvennene og historielaget forsvare det urealiserbare prosjektet til Torp samtidig som en kortsiktig eiendomsspekulant allerede har stukket avgårde millionene. Hvor var støtten til naboene som protesterte da prosjektet til Midgaard/Torp/Naper ble presentert?

Av: Joachim Thorsen
Dato:Tirsdag 19. desember Kl: 10:24

Ikke regningssvarende å bygge ut?? Er det ikke noe som skurrer?
Vanligvis fungerer det omtrent slik: En utbygger vurderer en tomt i forhold til pris og utbyggingspotensiale og kostnader for utbygging. Om det ikke er lønnsomt betyr det at tomten er priset for høyt.
I Kragerø gjelder ikke slike spilleregler. Utbygger, som har kjøpt tomten vel vitende om godkjente planer, kan jo bare presse politikerne til å endre planene under en eller annen idiotisk trussel.
Denne tomta er den mest attraktive i hele kommunen. Det er ikke troverdig at den ikke ville bli bygget ut.

Av: Kalle
Dato:Mandag 18. desember Kl: 22:31

Skal man beholde gammel arkitektur fra 1 periode for alltid? Skal hvitmalte trehus være det eneste som blir godtatt i flere hundre år fremover? Eller skal man innse at dagens arkitektur om hundre år vil bli like nostalgisk som hvitmalte trehus.

Av: undrende
Dato:Mandag 18. desember Kl: 13:23

til "bjørnebyen"
Mener du virkelig at det skal sendes nabovarsel til Bjørnebyen etc. når der skal bygges på Furuholmen, for det må jo skulle virke begge veier?

Av: Lovmann
Dato:Søndag 17. desember Kl: 10:37

Laland bør lese kommuneloven. Der vil ha se at han ikke har anledning til å frata ansatte for ansvar. De er jo nettopp satt til å gjøre en jobb som enten bygger på lovlige politiske vedtak eller er tuftet på reglement om delegasjon.
Det foreligger ikke noe politisk vedtak om leilighetsbygget, og det dreier seg om en betydelig endring av plan, ikke om en liten korreksjon. Det vet selvsagt også saksbehandlerne. Derfor var det feil å ta saken på delegasjon, og det hjelper ikke at Laland fritar andre for ansvar. Det er jo bare tull!!!

Av: bjørnebyen
Dato:Lørdag 16. desember Kl: 18:03

så KV i dag at folk fra furuholmen ikke fikk nabovarsel, for de var ikke direkte berørt. men er det noen som også blir berørt må det jo være der. alt vi ser i fra bysiden ser jo de det motsatte. og det vil jo bli en dramatisk endring.

Av: Ansvarlig?
Dato:Lørdag 16. desember Kl: 07:36

Ordføreren gjorde en god jobb da han fikk investorene til å gjøre opp for seg overfor Naper. Han ga også klar beskjed om at de måtte holde seg innenfor gjeldende reguleringsplan. Men dette fratar da ikke administrasjonen for ansvar! Dette er tøv! Administrasjonen i teknisk etat skal behandle alle saker individuelt, og hva gjorde investorene? Jo, de gikk ut over gjeldende reguleringsplan, og skulle først fått klar beskjked om dette. Kom det så ingen endring, skulle avslaget vært et faktum. At noe så enkelt kan bli så inmari komplisert!!!!!

Av: Ap-velger
Dato:Lørdag 16. desember Kl: 00:39

Vet ikke om man trenger å være etterpåklok, for mange må ha skjønt saken allerede i 2003. For de som ikke husker ca tre år tilbake, gå inn på ARTIKKELSØK i denne avisa og søk på Naper. Kanskje flåsete å si at dette er morsom lesning, men interessant er det, etter min mening. Det var faktisk interessant lesning da også, og det luktet hestehandel lang vei.
Avtaler mellom kommunen og Naper er en ting (Kragerøavisa 20.05.05). Noe annet er det å feilvurdere folkeopinionen, velgerne, innbyggerne. Kanskje like greit å legge seg veldig, veldig flat.
Dette var forutsigbart og det kommer til å skje igjen.

Av: Støtter Laland
Dato:Fredag 15. desember Kl: 17:53

Det er lett å være etterpåklok, men da det sto på som verst tok ordføreren en riktig beslutning. At de nye eierne senere har lagt frem tegninger som ikke kan aksepteres får stå for deres regning. De kunne bare spurt 3-4 tilfeldige mennesker i Kragerø, så hadde de fått svar.

Av: industriarb.
Dato:Fredag 15. desember Kl: 11:12


Dette var ryddig av ordføreren. Man skal ta ansvar nå man har det. Vektlegging av arbeidsplassene på Naper var riktig. Men det er likevel noe rart med Naper - det er alttid dramatisk når naper-saker kommer opp. Hvorfor er det det. Hans Ragnar Naper må være den nærmeset til å svare?

Av: Punktum
Dato:Fredag 15. desember Kl: 10:06

Kanskje Laland kunne fungere som megler mellom partene, der kreditor, Naper og utbygger kunne dra nytte av Lalands vurderingsevner. Uannsett kan jeg ikke se at det vil bli for dyrt å bygge ut slik som planlagt. De som vil ha en bolig og feriested på et slikt sted, betaler gjerne den prisen som blir fremlagt. Undertegnede håper at alle parter får sin del av dette og at Skrubbodden blir et område som Kragerøfolk kan være stolt av å vise frem.

Av: Levangsheia
Dato:Fredag 15. desember Kl: 09:17

Ble det virkelig ingen debatt i kommunestyret om denne saken? Underlig. Kan noen som var på møtet bekrefte dette.

Av: Nabo
Dato:Fredag 15. desember Kl: 09:16

Laland tenkte på arbeidsplassene. Det er bra. Men han gjorde en kjempetabbe når han tok rollen som både saksbehandler og bygningssjef!
Denne uttalelsen fritar da ikke ansatte i kommunen fra å gjøre jobben sin!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS