Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Formannskapet sa nei til hotell på Tangen-området!

21.11 2006 av Willy Nilsen

 

Formannskapet ønsker ikke nytt hotell på Tangen-området, men vil heller ha et nytt byhotell knyttet til det som skjer i Kirkebukta. Dette kan bli dramatisk for planprosessen for Tangen-området.

 

Et nytt hotell har vært en viktig bærebjelke for planprogramet og utviklingen av Tangen-området. Nå har formannskapet mot en stemme satt en foreløpig stopper for disse planene. Det var Mette Ofstad (A) som fremmet forslag om hva som skal tillates på området, og her er ikke noe hotell med. Flertallet frykter at et hotell på området får preg av ferieleiligheter via et sale and leaseback-prosjekt.  Og begrepet feriebolig er ikke aktuelt på Tangen-området i følge vedtaket.

Hva dette vil føre til for den videre prosessen er det for tidlig å si noe om, men det skal ikke så mye fantasti til for å slå fast at det ikke er igjen så mange inntektsbringende formål for utbyggeren etter vedtaket i formannskapet.

Her er vedtaket:

Det tillates ikke etablering av fritidsboliger eller lignende boliger innenfor planområdet.

Når reguleringsplanen skal utarbeides må hvert enkelt byggeområde klart definere formålet, størrelse på areal, tillatt maks byggehøydekote og kode for områdebetegnelse.

I planprogrammet kan følgende formål tillates:

a) Boliger – i det eksisterende boligområdet b) Havneformål c) Industri d) Arealkrevende forretnings- og servicevirksomhet knyttet til håndverk, havn og
industri. e) Arealkrevende offentlig virksomhet ut over havneformål

Formannskapet vil gi uttrykk for at det kan være aktuelt med betydelig utfylling mot nord og nordvest i og utenfor havneområdet og ber om at dette tas med i utredningen med sikte på ytterligere parkeringsplasser og båtplasser.

Formannskapet anmoder eierne om at nedbyggingen av industrihallen innstilles så lenge det pågår en planprogramprosess, konsekvensutredning og reguleringsplanarbeid, slik at eksisterende virksomheter kan fortsette.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: usikker
Dato:Torsdag 25. januar Kl: 09:47

Ja, hva ble det egentlig til? Har utbyggerne til syvende og sist fått aksept for hotell? Hva planlegger de egentlig nå for dette området?
Det virker som om de sitter på gjerdet foreløpig.
Det er iallfall vanskelig å forestille seg at Tangen vil bli industri?
Eller hva?

Av: gunnar
Dato:Fredag 1. desember Kl: 06:53

Jepp, helt enig med Kragerøgutt...en bypark hadde vært midt i blinken. Kan bygge mye morsomme saker i en park også, og dessuten mangler Kragerø en ordentlig park hvor man kan rusle rundt og slappe av på en sommerdag. Er begrensa hvor mange ganger det er morsomt å gå rundt sentrum i løpet av en travel sommerdag, og dessuten er benkkapasiteten ikke allverden. Nå går vinteren litt i glemmeboka her, men altså; KIf er og blir en sommerby.

Av: Oppgitt
Dato:Søndag 26. november Kl: 22:18

Hvordan kan dere si nei hvis noen vil investere i et hotell på Tangen????
Et hotell med både akvarium, badeland, aktivitetssenter osv hadde vært supert å ha på Tangen, i nærheten av både kulturhus, og kommunens etater. Alt samlet et sted, og nok av parkeringsplasser. Området fra Tangen til byen bør preges av store åpne grøntområder, med en del opplevelser iform av kunst, kultur og historie. Lekeområde for barn er en selvfølge, noe som er en stor mangel i Kragerø!
Vi må ta vare på de hyggelige luftige områdene, og ikke tette alt igjen og ødelegge hele sjarmen i den flotte byen vår. Kontakten med sjøen er det viktigste, og jeg håper på en luftig, åpen og flott stranpromenade langs hele brygga. Et hyggelig tur- og opplevelsesområde for både unge og gamle trenger vi og hadde gjort Kragerø rikere! Noen leiligheter langs fjellet skader ikke, men bygg de store og barnevennlige!
Kom igang, tenk fremover og lag en god langsiktig plan. Kragerø må ta vare på det som bringer penger i kassa, og det er faktisk de små gamle trehusene, trange gatene osv som gjør byen unik sammen med skjærgården. For hvert år som går stiger verdien på trehusene som dere river ned. Ta vare på byen og ikke ødelegg den! Jeg er for utvikling, og mener det hele bør overlates til noen andre, som kan ivareta Kragerø og klarer å lage en fornuftig og langsiktig plan med byen vår. En åpen konkurranse hvor Kragerø sine borgere stemmer frem vinneren!

Av: Kragerøgutt
Dato:Søndag 26. november Kl: 02:26

Personlig tror jeg at hele området fra Tangen til Admiralen kommer til å bli liggende som den roteplassen den er i mange mange år framover. Det er mye planer, men ingen handling. Jeg synes det bare burde vært laget en slags bypark på området. Enkelt og greit!

Av: Øyvind Kvaal, Kjerringholmen
Dato:Tirsdag 21. november Kl: 19:58

Jeg er redd Kragerøs politikere gjør det samme som de gjør på mitt eget hjemsted Holmestrand, blir så opptatt av å hindre at noe skjer at bykjernen etter hvert dør ut. Det skjer i form av negative vedtak, nei til positiv utvikling og beskatning av dem som gjør byen i stand til å leve resten av året - sommergjester og hytteiere. Det er faktisk ikke særlig morsomt å komme til Kragerø om sommeren lenger. Det dreier seg bare om pengeopptrekkeri og sure folk hvor du enn snur deg. Det betyr at vi etter hjvert begynner å handle i Bamble i stedet for å reise inn til Kragerø.

Av: Innfløtter, 31 år siden
Dato:Lørdag 18. november Kl: 17:50

Helt enig med SMOs konklusjon: La Tangen Verft fortsatt være en industriområde. Hadde det blitt bestem med engang, hadde det kanskje vært mer virksomhet der en det som er der i dag. Og la de som er der få fortsette og utvikle seg videre. Da kommer det helt sikker flere som vil bruke hallen etter hvert. Vedtaket i formannskapet 14 nov. er positivt og går i riktig retning. AP: legg til rette for arbeidsplasser på Tangen!

Av: SMO
Dato:Lørdag 18. november Kl: 07:46

Hva skal Tangen område bruktes til?
Ble skipsvertet lagt ned slik at eierne kunne tjene penger på tomta?. Jeg har hele tiden trodd at eierne av Tangen har jobbet med å skaffe ny virksomhet til Tangen. Hvis målet er å tjene mest mulig på området er det klart man vil ha ferieboliger.

Man kan jo først planlegge hotell (alle vil vel ha et nytt hotell til byen med helårs faste arbeidsplasser). Men så er kanskje ikke et tradisjonelt hotell lønnsomt å bygge da blir det ”sale and leaseback-prosjekt”. Men så er det kanskje ikke lønnsomt å ha noe virksomhet utover sommersesongen. Hva ender vi opp med til slutt, ferieleiligheter?

Kragerø trenger sjønære industriområder, la Tangen området fortsatt være et industriområdet.

Av: Nokkkkk!
Dato:Fredag 17. november Kl: 11:35

Jeg har fått mer enn nok av politikere som går ut i hundre, men som havner på et nullpunkt. Nå skulle vi jo høste praktiske løsninger av alle visjonene, og så setter Ofstad & Co foten ned! Nå må flere si ifra!

Av: Tidl. industriarb.
Dato:Fredag 17. november Kl: 11:33

Dette er utrolig dumt gjort av formannskapet! Hvis noen vil bygge et hotell på Tangen-området, må de selvsagt få lov til det. Det er nok av plass til andre ting uansett.

Av: Turist
Dato:Fredag 17. november Kl: 11:22

Kan det være mulig? Nå får jamen Arbeiderpartiet svare for seg! Skal de stoppe muligheten for et hotell på Tangen fordi de ønsker et hotell nærmere byen i stedet, uten at de vet om det blir noe av en gang! Hva er dette for slags overformynderi? Skjønner ikke at utbyggerne gidder å holde på, hverken på Tangen eller i bukta. HÅPLØST!!!!!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS