Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Dobling av politikergodtgjørelsen

27.10 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Kragerø komunestyre vedtok i går nye satser for godtgjørelsefor politiske verv, som inebærer mer enn en fordobling av det samlede beløpet.

 

Alle representantene var for en økning av satsene, men RV ville bruke mindre penger enn det som var lagt inn i innstillingen fra formannskapet.
Tønnes Løchstøer (V) foreslo å vente med de nye godtgjørelsen til neste valgperiode. Dette mente også Bjørg Husabø Hansen (SV). Hun foreslo først å utsette saken blant annet for å få med andre sider ved denne saken. Et eksempel er tilrettelegging med hjelp til barnepass.  Men bare fire representanter fre stemte for utsettele.
Dermed er det klart at de folkevalgte får bedre betalt fra 2007. Ordførerens lønn på 565 000 kroner i året skal være en mal for godtgjørelsen.
Formannskapsmedlemmer få 56 500 kroner i året. Varaordføreren vil få det dobbelte, og får dermed en lønnsøkning på 100 prosent.
Lederen i bygningsrådet får 10 prosent av ordførerenes lønn på lik linje med medlemmene i formannskapet.
Også utvalgsmedlemmer og ledere i hovedutvalg vil få øket sin godtgjørelse, og  betalingen pr. møte blir også økt.
De nye satsene medfører totale kostnader på noe over en million kroner, mot drøye 400 000 kroner i dag.

Si din mening om dene saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Malkom X
Dato:Onsdag 15. november Kl: 04:08

Det er jo helt åpenbart at de korupte folkevalgtepolitikerene nå ser sitt snitt til og dekke inn sin egen eidomskatt som de har sørget for at vi andre innbyggere i komunen har fått.Judas og Qvisling er navn som kommer opp i mitt hode når jeg leser dette.Er folk i Kragerø så dumme at de ikke ser en sammenheng

Av: overgitt
Dato:Fredag 3. november Kl: 11:17

nei og nei og nei . mye vil ha mer og f.... vil ha fler.

Av: på tvers av partiene
Dato:Fredag 3. november Kl: 09:53

Ja, hvorfor er det slik at det bare er SV, RV og Venstre som tar til motmæle i Bygningsrådet. Man er vel ikke forpliktet til å ha en ikke estestisk oppfatning som en fellesnevner i de andre partiene.
Det er noe merkelig ved det at de andre medlemmene i høy grad applauderer. Det er mulig å sette ned foten, og på den måten få noe bra til på sikt; en ønsket utvikling. Det er ikke vanskeligere enn det.

Av: T.H.
Dato:Torsdag 2. november Kl: 15:37

Synes at de som utøver hærværk, forsøpling, tyveri etc. i Kragerøskjærgården, bør få samme lønnskompensasjonen som lederen i bygningsrådet. De gjør akkurat den samme jobben.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS