Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Gjør alt for å beholde Tingretten

17.10 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Avgjørelsen er tatt, og flytteprosessen igang, men ordfører Erling Laland (bildet) vil likevel ikke gi opp kampen om Tingretten.

 

 


Laland sier til KV i dag at han i det minste håper å få utsatt flyttingen, men det primære kravet er at Tingretten beholdes i Kragerø.

Dette er skrevet tidligere:
Lokalpolitikerne gir seg ikke uten sverdslag. Med ordfører Erling Laland i spissen for en nyoppnevnt aksjonsgruppe skal det gjøres et siste forsøk på å få regjeringen til å snu, slik at Tingretten i Kragerø opprettholdes. Blant tiltakene som er foreslått er et fakkeltog utenfor regjeringsbygget.Hvis dette fremstøtet mislykkes, vil rettsapparatet forsvinne fra Kragerø om kort tid.

Det var ordfører Erling Laland som tok saken opp i formannskapet tirsdag. Han fikk tilslutning til å gjennomføre en aksjon for å beholde Tingretten i Kragerø. - Slikt har ført frem tidligere, sa ordføreren og mente at vedtaket om å legge ned Tingretten er et alvorlig anslag mot lokalsamfunnet. - De statlige tjenestene i Kragerø forvitrer, og dette vil vi gjøre noe med så lenge det er en sjanse til å frem, sa Laland.

En aksjonsgruppe bestående av representanter for regjeringspartiene skal sammen med advokat Sigurd Klomsæt ta tak i denne saken på saklig grunnlag og argumentere for opprettholdelse. Aksjonsgruppa består av ordfører Erling Laland og representanter fra Ap, SV og Senterpartiet.

Aksjonsgruppa skal blant annet henvende seg til de politiske partiene, forlange møter med ansvarlige statsråder, utfordre og engasjere lokale brukere av Tingretten som advokater, eiendomsmeglere, næringsdrivende, politi, påtalemyndighet og enkeltpersoner til å bidra med utspill. Man vil også oppfordre Drangedal kommune til å slutte seg til aksjonen og arrangere fakkeltog og en politisk demonstrasjon foran regjeringsbygget.

Hele formannskapet sluttet seg til initiativet, og aksjonsgruppa må i gang umiddelbart hvis man skal ha noen som helst mulighet til å nå frem.

Det er vel unødvendig å legge til at aksjonsgruppa er avhengig av umiddelbar reaksjon fra alle aktører for å ha noen mulighet for å nå frem!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Ole Andre Enggrav
Dato:Torsdag 23. november Kl: 10:51

Ting, ting, ting, tingretten. Rett, rett, rett, rettretten!?
Alle gode argumenter er nå gitt styrende myndigheter. Laland og Co i skytteltrafikk. Flott! Det har i mange år, vært politisk enighet om å beholde tingretten i Kragerø. Vi skal som kommune tilrettelegge for kommunens innbyggere og besøkende/hyttefolk. Kragerø søker å få flere til å flytte til kommunen. Vi ønsker å syrke næringslivet med å få flere til å etablere seg i kommunen, samt å utvidelser for de som allerede er etablert. Stikk i strid med dette, så klarer altså ikke myndighetene å forstå de gode argumenter. Fakkeltok, det toget er nok gått. Men kanskje det er håp om at det går et lys opp for Justisministeren. Han er jo fast inventar på alle nyhetssendinger daglig. Kan noen få han til å uttale seg om Tingretten i Kragerø? Eller er han en lyseslukker? Ting tar tid . . .

Av: Hva skjera, bagera?
Dato:Torsdag 26. oktober Kl: 10:26

Ordføreren gikk hardt ut for å beholde Tingereten. Men hva skjer egentlig. Skulle det ikke være fakkeltog utenfor regjeringsbygget, da?

Av: Kom igjen!!!
Dato:Fredag 20. oktober Kl: 16:03

Det vil bli forferdelig tungvint for oss hvis tingretten legges ned;
Nå kan vi bare stikke innom sorenskriverkontoret og finne detaljer i forhold til tinglyste papirer; alt fra grenser og juridiske rettigheter.
Jeg tror ikke folk vet hva vi mister.

Av: Tviler 2
Dato:Tirsdag 3. oktober Kl: 18:33

Enig med tviler, og enig i at Ap, SV og Sp kunne ordnet dette for lengst. De sitter jo med makta!

Av: Tviler
Dato:Tirsdag 3. oktober Kl: 09:13

Jeg tror det ikke før jeg får se da; at ordføreren & co. stiller opp i fakkeltog utenfor regjeringsbygget for å redde Tingretten! Gjør de det, skal Ap få min stemme ved alle fremtidige kommunevalg. Men jeg tviler, jeg tviler. Den som lever får se.

Av: roger
Dato:Lørdag 30. september Kl: 15:18

hva med å bruke de erfaring som fks er ute hos folket i skjæregården, få tips å hente der

Av: vi vil
Dato:Lørdag 30. september Kl: 09:25

hva med å bruke den erfaring som fks er ute hos folket i skjærgården, mange tips å hente der,

Av: Heia Kragerø
Dato:Fredag 29. september Kl: 23:40

Politikerne kan stoppe dette hvis de vil, men de er for feige.

Av: Glenn
Dato:Torsdag 28. september Kl: 15:17

stå på! dette er viktig både for lokalbefolkning og sommergjester. forsøk å få hektet på høyprofilerte sommergjester som også har hatt glede av kontoret. galskap å legge ned kragerø tingrett.
hilsen takknemmelig sommergjest

Av: O.A. Enggrav
Dato:Torsdag 28. september Kl: 14:19

Tingretten
Det er bare de rød-grønne som kan redde Tingretten i Kragerø. Det er bare de rød-grønne som kan legge den ned. Skulle den bli lagt ned, så bygges på nytt statlige tjenester ned i Kragerø, samtidig som kommunen reklamerer for at mer folk skal bosette seg her. Men når jeg ser på engasjementet så er det i tolvte time at aksjonskomiteen står klare med sine fakler. Men for all del stå på. De er de rød-grønne som har makta til å la oss beholde statlig service her i byen.

Av: Oppgitt
Dato:Onsdag 27. september Kl: 20:26

Synes det er ganske utrolig hvordan politikerne bruker denne saken kun til egen vinning i form av positiv PR. Jeg vet at politikerne for en god stund siden hadde en god mulighet til å stoppe denne avgjørelsen, med god hjelp fra Sorenksriveren. Men den gang var det lite engasjement fra de folkevalgte, og deres forhåpentligvis velmenende aksjon for å redde Tingretten nå har jeg vanskelig for å se noe håp i desverre.
Nå skal det sies at denne kritikken ikke bare er ment til det nåværende kommunestyret, men også de som satt tidligere da denne saken var oppe under Kari Fosso.
Så til dere politikere, jeg har nå sett meg lei av at dere har hatt muligheten til å finne gode løsninger i en rekke saker, men enten uten tilstrekkelig engasjement eller sterke meninger innad i partiene som trekker i gal retning, har greit å rote til for dere selv slik at dere må sette i gang med redningsaksjoner i siste liten uten særlig håp om suksess.

Men for all del, lykke til!

Av: Henry Isnes
Dato:Onsdag 27. september Kl: 18:52

Kjære Erling.

Dette er en sak som er meget viktig og profilere - har vært en sentral sak for Kragerø Arbeiderparti gjennom flere år.
Den sto på agendaen i min tid som partileder.
Det har vært forsøkt - med møter sentralt men jeg har den klokketro på at en ikke skal ta et nei for et fyldigstgjørende svar - det har vist seg at det og ikke gi seg tilslutt har båret frukter-gitt positive resultat. Jeg blir med på en slik markering - bare kom med dato.
Lykke til Erling, du er nok den som kan klare et positivt svar-uten forsøk/handlekraft skjer ingen ting.

Hilsen Henry.

Av: rjt
Dato:Onsdag 27. september Kl: 15:07

Stå på!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS