Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Vil utrede sosial hyttebygging i Kragerø

17.09 2006 av Willy Nilsen

 

Ordfører Erling Laland ønsker å utrede mulighetene for det han kaller sosial hyttebygging. Hensikten er å legge til rette for at også folk med vanlig inntekt kan få seg fritidsbolig i Kragerø.

 


Fra gårsdagens møte. Vi ser
ordfører Erling Laland, kultursjef Harald
Bothner og leder for FRIFO Øystein Dahle.

Ordføreren tok dette opp på et møte i går der representanter fra kommunen møtte organisasjonen FRIFO, som representerer de 13 største friluftslivsorganisasjoenene i Norge.

Det var styreleder i FRIFO Øystein Dale som tok opp det dilemmaet at det bare er rikfolk som kan kjøpe seg en plass i solen i Kragerø. Han spurte om kommunen hadde noen tanker om denne slagsiden, der pengene avgjør om man skal få bygge hytte eller ikke.

Laland sa at han kan tenke seg en ordning der man i forbindelse med utbyggingsavtaler for større prosjekter stiller krav til at noen av enhetene blir satt av til medlemmer av boligbyggelag. - Kragerø bolig og byggelag har sagt seg interessert i å bli med på et prosjekt, der man utreder slike muligheter, sa Laland, som håper at man kan få til en landsomfattende ordning. - Er man medlem av et boligbyggelag, så kan man også få muligheter til en fritidsbolig i Kragerø. Det er tanken.

Slik markedet virker nå, er prisnivået for fritidsboliger i Kragerø på et nivå som gjør det helt umulig for folk med normal inntekt å være med i en budrunde.

Snart 5000 hytter i Kragerø!

FRIFO er en organisasjon med en medlemsmasse på en halv million mennesker, som har som blant annet har som formål å verne om allmennhetens interesser i strandsonen. På gårsdagens møte ble det redegjort for kommunal planlegging, og bygningssjef Arnt Rugseth sa at man for tiden har ca. 900 fritidsboliger som er godkjente, men ikke realisert. Når disse er bygget, vil antall fritidsboliger i Kragerø nærme seg 5000. I tillegg kommer hytter i planer som ennå ikke er godkjent.

Fritidsboligene legger beslag på store ressurser i kommunal forvaltning og setter et preg på all planlegging.

Ordfører Laland viste til en uttalelse som investor Ivar Tollefsen kom med i tirsdagens formannskapsmøte, og som på mange måter setter fingeren på hva det dreier seg om.

- Tollefsen sa at det var Hvasser og Tjøme som var mest populære hytteområder for ti år siden. Nå er det Kragerø som troner på toppen av ønskelisten når folk skal skaffe seg fritidsbolig ved sjøen, sa Laland, som understreket at dette stiller store krav til kommunal saksbehandling og planlegging.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: xx
Dato:Torsdag 21. september Kl: 09:26

Hvorfor skal det på død og liv bygges flere hytter,er det ikke nok som det er?.Tilrettelegg heller det lille som er igjen av skjærgården for besøk,så vi kan nyte den uten å bli fantejaget.

Av: Hytteeier
Dato:Tirsdag 19. september Kl: 22:39

Håper dette blir noe av, jeg har nemlig topp ansiennitet i boligbyggelag. Da selger jeg hytta jeg har nå til en meget god pris og flytter deretter inn der det er lagt til rette for vanlige folk. For jeg er jo ganske vanlig. Selvfølgelig vil jeg og alle andre strømme til det sted der 1 krone selges for 50 øre. Det er nesten for godt til å være sant.

Av: Nyskjerrig
Dato:Lørdag 16. september Kl: 16:20

På tide at noen tenker på familie med vanlig inntekt.Kragerø burde ta mer hensyn til fastboende enn turistene bestandig.Vi fastboende legger igjen ganske mye penger vi og!

Av: Velger
Dato:Lørdag 16. september Kl: 15:31

Har Erling startet valgkampen?

Av: Utvandrer
Dato:Fredag 15. september Kl: 10:13

Hvordan kan dette gjennomføres? Skal kommunen "sponse" billige tomter for de som tilfeldigvis har et lavt nr.i et bolig og byggelag?

Av: Ghetto
Dato:Fredag 15. september Kl: 09:06

Skal det lages ghettoer for vanlige folk innimellom alle palassene? Jeg bare spør.

Av: Lurer
Dato:Fredag 15. september Kl: 09:04

Dette er et positivt utspill. Men jeg skjønner ikke helt hvordan det skal legges opp. Er ikke kvadratmeterprisen den samme uansett, da? Eller er det slik at utbyggerne tar en utrolig overpris fra rikfolket?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS