Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Tollefsen støtter kulturhus med 10 mill

17.09 2006 av Willy Nilsen

 

Ivar Tollefsen presenterte sine planer for en utbygging i havnebassenget i formannskapet i går. Han gir 10 millioner kroner til et nytt kulturhus.
Det var like før de folkevalgte klappet!

 


Slik er utbyggingen tenkt ytterst
på Brygga.
Planene ble meget godt mottatt i formannskapet, som ba Tollefsen om å  komme med en forespørsel om reguleringsplan. Det er første skritt på veien til å realisere prosjektet, som løselig er kostnadsberegnet til en halv milliard kroner.  De folkevalgte hadde mange spørsmål til planene, men i den fasen saken nå befinner seg, er det lutter velvilje.
I prosjektet  inngår blant annet kulturhus, administrasjon for kommunen, parkeringsplasser, båtplasser. kafeer og næringslokaler - for å nevne noe.

Tollefsen ønsker å rive bygget på eiendommen, som ble kjøpt for 20 millioner kroner. Planene går ut på å bygge utover i sjøen mot Gunnarsholmen, og det dreier seg om tre etasjer under vann og like mange over havflaten.
Dersom planene om et kulturhus blir realisert, blir det ikke noe av de tilsvarende planene i områdset der Byggmakker Fossen holder til i dag.

Si din mening om planene!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: SIGNALBYGG
Dato:Tirsdag 7. november Kl: 12:34

FLOTT UT MED KRAGERØ KOMMUNE, OG ALLE KOMMUNALE KONTORER UT AV SENTRUM.
DE KAN FLYTTE TIL TANGEN... TENK PÅ ALLE PARKERINGSPLASSER OSV.


INN MED KULTURHUS I KRAGERØ RÅDHUS!!!!! DØDSSPENNENDE: RIV INNVENDIG. IKKE LEILIGHETER DER OGSÅ, FOR DA BLIR DET GHETTO (VICTORIA HAR SOLGT TIMESHARE TIL TURISTER).
LEILIGHETER GIR MØRKE VINDUER GJENNOM VINTEREN.....

Av: Støtter Tollefsen
Dato:Fredag 13. oktober Kl: 13:26

Det er bra at det skjer noe i Kirkebukta, og sånn som saken er fremstilt i dagens lokalavis ser det slett ikke verst ut. Men jeg kan ikke si at jeg liker tanken om et kjempebygg ytterst på kaia der Fossen holder til. Nei, da er det bedre å la lokale investorer som Tollefsen få slippe til.

Av: Kragerø gutt
Dato:Mandag 9. oktober Kl: 18:05

Håper Tollefsen får lov til å realisere sine drømmer. Men her i Kragerø ser det ikke ut som om det er lett å få til noe. Nå får vi endelig en parkeringstunnel. Men det er vel ikke kommunens skyld? Det kan vi vel takke Olsen for. Vi vil gjerne ha (i alle fall en del av oss) turister til
by`n, men hvor skal de parkere hen? Snakket med en utenbys kar her for et par år siden. "Det er kjempefint i Kragerø", sa han, "men det er jo nesten håpløst å få satt fra seg bilen". Jeg har ikke peiling om hva som foregår i by`n her, men jeg ser jo Kirkrbukta nesten hver dag. Synes ikke det er noe vakkert syn. Leser stadig om planer osv, men...........
Jeg skjønner at det ikke er gjort i en fei, men det er da måte på hvor lang tid ting tar. Om det ikke blir utbygging i Kirkebukta, kunne man ikke anlegge f.eks. en park el. Slik som området står nå, ser det jo ikke direkte pent ut. Se på området langs den nye innfartsveien der hvor Kjendal vil bygge. Det ser også ut til å bli vanskelig å få til noe der. Det er vel ikke noe vakkert syn med bare en steinrøys. Nei, jeg synes det må være tungt å prøve å få til noe i Kragerø. I andre byer kommer sentre opp som paddehatter. Og folk drar for å handle. Skjønner at vi må bevare sentrum, men det må vel være bedre for kommunen at folk handler på Kalstad enn i Porsgrunn ol. Til slutt vil jeg si at jeg er hjertens enig med "utflytter". Se heller mulighetene i stedet for begrensningene.
Det er ikke så mye å oppleve i Kragerø, så et kulturhus må vel være midt i blinken. Så når folk er interessert i å investere, så må vi vel prøve å være så positive som mulig? Folk er redde for at bygg skal bli for store osv. Et kulturhus må vel kunne ta imot flere publikumere enn f.eks dagens kino kan? Håper at noe skjer, og at det ikke tar fler 10 år.

Av: Heia Kragerø
Dato:Fredag 29. september Kl: 23:42

Hvorfor bruke 10 mil på noe som 1% av beboerne kommer til å bruke. Typisk Kragerø i et nøtteskall

Av: vh Desiree
Dato:Torsdag 21. september Kl: 13:16

Arkitektur og tilpassning.
Det som er presentert lokalbefolkninga inkl.lokalpolitikerene er en ide. Ideen er ikke bundet opp på noen måter estetisk eller arkitektonisk. Derfor er det fint med innlegg/forslag og synspunkter, men ikke vær redd for at planen er bundet opp slik skissene viser. Det er bare en av flere skisser i mappa til Tollefsen. Slik jeg forsto han på Jomfruland, er han ikke opphengt i den ene eller andre utformingen. Poenget er å skape en samrøre av kultur,adm og butikk.
Det er klart en investor skal tjene noe i andre enden for å forsvare sine investeringer. Uten en slik får vi aldri et kulturhus hit. Poenget er at det ikke avhenger av en vinn vinn- investering for investor Tollefsen, om jeg har forstått han rett. Han har lyst til å bygge ut sin eiendom, er smart nok til å tenke kultur, næring og butikk, og han har råd til å vie kulturdelen arealer. Utforming, manøvrering av parkeringsplasser og avstander i havnebassenget skal under lupen. Til syvende og sist skal et forslag som har tatt hensyn til alle faktorer på bordet.
Det beste med Kragerø er folks engasjement!! Men det er lov å være positiv. Det kan hende at vi er heldige og har truffet en ildsjel med "ræva full av penger" - jeg tror det frem til Tollefsen selv beviser noe annet!!!!
Med ønske om en riktig god Torsdag

Av: Pål
Dato:Tirsdag 19. september Kl: 19:30

Støtt heller Sannidal IL med 10mill, så har distriktet et lag i eliteserien om 4 år

Av: S.King
Dato:Mandag 18. september Kl: 15:21

Hva er det med de av dere som ikke klarer å se bortenfor "GAVE" og "10 millioner"?? Hva med HELHETEN? Utifra tegningene fremstår dette som en gigantkloss av stål, glass og krom. Dette er ikke noe som passer inn i Kragerø, på noen som helst måte. Vi har opptil flere grelle eksempler på 'forsøpling' av Kragerø's ellers så vakre arkitekturlandskap. Jeg sier meg enig i K's refleksjoner, om at politikerne lar seg blende av gaven.(Personlig vil jeg våge å påstå at det er et steg i retning prostituering!?) Og at de ansvarlige: "bør tenke på hvordan dette påvirker byen vår, Kragerø som er kjent som den idylliske byen med små butikker i de trange gatene og smauene rundt om kring. Vi må passe på at vi ikke mister vårt særpreg!" Benytt heller de 10 millionene på å bygge kulturhuset i gammel kjent Krageøstil, "men likevel med innvendige moderne løsninger." , som Bent Stoa er inne på i sitt innlegg. Et flott trebygg med høye vinduer og utskjæringer ville gjøre seg mye bedre enn kolossen i stål, krom og glass og samtidig bevare Kragerøs særpreg. At Tollefsen lokker med at bygninbgen 'forestiller' en båtbaug, er intet annet enn ren smøring slik at Kragerø vil trykke 'gaven' til sin barm, uansett hvor heselig den er. Beklager om jeg virker utakknemlig - jeg synes det er flott at noen ønsker å investere i Kragerø, men en slik gave bør da ivareta Kragerøs interesser også på et helhetlig og langsiktig grunnlag!?

Av: Tilskuer
Dato:Søndag 17. september Kl: 10:41

La oss nå for en gangs skyld la noen utvikle et prosjekt uten at det blir torpedert av synet på detaljer. De som har levd noen år, husker at planene om en sentrumstunnel som øst-vest-forbindelse ble skrinlagt fordi noen trodde fjellet var så dårlig! Se hva Svein Olsen får til nå; en parkeringstunnel! På tide at vi i Kragerø lærer av historien.

Av: Ragnar Eckholdt
Dato:Fredag 15. september Kl: 10:40

Endelig kan noe stort skje i Kragerø. Jeg har fulgt utviklingen i Kragerø fra utsiden i mange år og sett at næringsutviklingen i Kragerø har gått i negativ rettning. Hvis slike prosjekter som Tollefsen her presanterer har det som regel en "spinn off" effekt. Det ene drar det andre med seg. Samtidig blir indre havnebasseng mere attraktivt. Jeg kan ikke se noe negativt med et slikt prosjekt. Dette må da glede min gode venn fra ungdomstiden, havnesjef Borgar Thorsen. Tråkk til.

Av: Tålmodig
Dato:Fredag 15. september Kl: 08:46

Jeg venter tålmodig på neste utspill. Dette er veldig spennende, men vi skal ikke legge oss opp i detaljer nå. Dette er ikke en gang skisser, men ideer satt ned på et papir.

Av: Bent Stoa
Dato:Torsdag 14. september Kl: 19:31

Må slike byggverk bli så prangende i glass og metall? Og enda høyere enn Bryggasenteret? Er det ikke mulig å bygge i "Kragerø-stil", men med moderne innvendige løsninger da? Synes forøvrig at å legge et kulturhus ytterst i Blindtarmen er en fin idè, bare det gjøres nok plass til at det kan passere båter på begge sider og at folk på Øya kan se litt av byen. Kanskje det burde gjøres en brukerundersøkelse i forkant...

Ellers savner jeg litt redaksjonelt stoff om Torvdagen sist lørdag og dekning av søndagens "Ankomst og Avgang" i Blindtarmen. Det var veldig trivelige opplevelser, selv om mange valgte å gjøre andre ting i denne strålende fine helgen. Neste år kunne vi kanskje få til større arrangementer folkens?

Av: utflytter...
Dato:Torsdag 14. september Kl: 16:09

Et kjempe bra forslag! Det er på høy tid noen ser muligheter istede for begrensninger i kragerø. Skal kragerø overleve er vi avhengig av at folk vil bo her,og slik kragerø er i dag er det ikke mange grunner eller muligheter til å flytte til kragerø eller bli boende her. Men med nytenkning som dette kan kragerø bli et spennende sted,med mennesker i gaten sommer som vinter, med et voksende kultur liv samt næringsliv..

Av: Jeg
Dato:Onsdag 13. september Kl: 18:59

Når noe ser ut til å være for godt til å være sant, så er det ofte det... 10 millioner for havnebassenget er IKKE mye penger. Dette er naturligvis ikke en gave, men kun en investering. Håper politikerne tar seg tid og ikke forhaster seg.

Av: Samma det
Dato:Onsdag 13. september Kl: 17:25

Dette er ingen gave, men kjøp av havnebassenget. Er dette i såfall det det høyeste budet?
Jeg er ikke uten videre sikker på at dette er noe bør selges/bygges ut.

Av: Karl-Einar Westhrin Tåtøy
Dato:Onsdag 13. september Kl: 14:03

Til den som bruker "Sjela i Skjæra" Som underskrift. Utbygging i indre havnebaseng, kan sikkert få positive og negative følger for Kragerø, så vidt jeg vet har ikke kulturutvalget på Tåtøy hatt noe møte om denne saken. Vi har tatt i bruk. "Sjela i Skjæra" Om vår kulturuke, noe som vi har uttalt til media at vi vil bruke som navn fast vært år. Vi har ikke patentbeskytta navnet men, vi vil ikke tillegges uttalelser som vi ikke har kommet med. En slik underskrift kan lett tillegges oss. Dette navnet tror jeg de fleste i Kragerø forbinder med Tåtøys Uke. Vennlig Hilsen. Karl-Einar Westhrin Tåtøy...

Av: bilkjører
Dato:Onsdag 13. september Kl: 14:02

Hva med biltrafikken, det er jo idag nesten umulig å kjøre langs bryggamat bygget. Skal tollefsen finansiere en tofelts vei langs bryggene også????

Av: Knut-Bjørn
Dato:Onsdag 13. september Kl: 13:48

Hvis dette bildet yter prosjektet full rettferdighet, synes jeg det passer flott inn i bybildet. Dette er noe av det mest spenstige jeg har sett i Kragerø. Planen bevarer helheten i havnebassenget samtidig som det vil være et nytt blikkfang.Politikerne bør gripe sjansen nå.
Flesk til.

Av: Gasspedal
Dato:Onsdag 13. september Kl: 13:36

Sier Kragerø nei til dette melder jeg flytting!!

Av: Bremsekloss
Dato:Onsdag 13. september Kl: 13:29

Vet jeg er en bremsekloss, men jeg klarer ikke å vurdere saken uten å se på detaljene. Det er noe med tegningen som ikke stemmer. Avstander blant annet. Men jeg er villig til å lytte til planlegger og vurdere prosjektet.

Av: Heia Tollefsen!
Dato:Onsdag 13. september Kl: 12:37

Grimstad har sin Ugland, og andre byer har andre velgjørere. I Kragerø har vi mange rikfolk med hytter, men til nå er det ikke mange som har gjort noe for byen. Her er endelig en kar som vil skape noe, og som vil satse penger på noe for fellesskapet. Heia Tollefsen!

Av: Patriot
Dato:Onsdag 13. september Kl: 12:33

Må bare innrømme at jeg aldri har hatt en slik løsning i tankene. Men det er jo glitrende! Denne plassen blir jo bare brukt til småbåtkjøring hvorav mye av trafikken er uten folkeskikk og vett. Vi kan få det reneste kanalsystemet i byen vår!

Av: Takk som byr!
Dato:Onsdag 13. september Kl: 12:31

Ingen sier nei til en slik gavepakke. Og som jeg leser i avisa i dag, så blir det jo ikke akkurat sånn. Det er hundrevsis av detaljer. Men et kulturhus med mange andre fasciliteter midt i sentrum er veldig forlokkende. Takk, Tollefsen!

Av: K
Dato:Onsdag 13. september Kl: 10:32

Syntes dette er spennende planer, absolutt, men hvor mye blir borte av selve havnebasenget? Det er jo ikke alltid bilder/tegninger viser virkeligheten.. og politikere, ikke bli blindet av "gaven", vær nå helt sikre på hvordan dette vil påvirke kragerø før vi applauderer. Det skurrer litt for meg at en utbygger vil "gi" 10 mill til en by han ønsker å bygge i.. Skal han da videre leie ut denne "gaven" og ytteligere lokaler tilbake til kommunen, eller kan kommunen benytte seg av lokalene vedlagsfritt? Vil kommunen eie en del av dette bygget? Ikke vet jeg, men det er tydelig at denna mannen har forretnings teft! Håper det virkelig er hans forkjærlighet for Kragerø og ønske om det beste for byen som ligger bak, men man investerer ikke en halv milliard uten å ville tjene noe på det.. Tror det er viktig å ha i bakhodet under disse forhandlingene, men kommer det i orden så får vi kanskje et etterlengtet kulturhus. (og et handlesenter i sentrum i samme slengen?)
Er kanskje en smule kritisk her, men vi må se nøye på hvordan dette påvirker byen vår, Kragerø som er kjent som den idylliske byen med små butikker i de trange gatene og smauene rundt om kring. Vi må passe på at vi ikke mister vårt særpreg!

Av: Martin
Dato:Onsdag 13. september Kl: 09:31

Bygg ut hele havne bassenget så kan vi kjøre bil i stedet for båt.

Av: sjela i skjæra
Dato:Onsdag 13. september Kl: 09:10

dette er jo store forandringer i by bildet, og kansje er det det vi trenger nå. men der burde vel havnestyret passe på slik at det blir nok båtplasser til fastboende feks. så her mener jeg vi bør smi mens jenret er varmt.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS