Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Kirkebukta i endring

17.08 2006 av Willy Nilsen

 

Ordføreren er misfornøyd med utviklingen i Kirkebukta, og vil ha en redegjørelse om fremdriften. Det meste av ansvaret for at ting tar tid hviler på kommunen, skriver vi på lederplass. Si din mening om Kirkebukta!

 

Leder:Ordfører Erling Laland er ikke alene om å mene at planarbeidet for Kirkebukta har tatt lang tid. Derfor er det også helt greit at formannskapet blir forelagt fakta om fremdriften. Men man skal være klar over at ansvaret for prosessen først og fremst må tillegges Kragerø kommune, ettersom forslaget til reguleringsplan for lengst er klart fra Kragerø Utvikling.
Fylkesmannen har innsigelser på en rekke områder, og først når alt er på plass og godkjent, kan man komme videre med denne store og viktige saken. Kragerø Utvikling kan ikke lastes for at kommunens saksbehandlere ikke er ferdige med jobben.
Det som er mest interessant i ordførerens uttalelser til Kragerø Avisa i dag (intervjuet blir også lagt ut på nettet) er at ønsker og behov er i endring. Fire år etter at planarbeidet ble satt igang, har det kommet inn nye momenter som kan få betydning for det endelige vedtaket.
Det gjelder blant annet utvidet areal for Kragerø Fjordbåtselskap, næringsutvikling i området og markedstilpasning for leilighetene. Vi følger ordføreren når han ber om at det legges opp til leiligheter som passer for barnefamilier, også når det gjelder pris.
Utbyggingsavtalen, som skal behandles parallelt med reguleringsplanen blir helt avgjørende for utviklingen i Kirkebukta.

Willy Nilsen, redaktør 
 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: ett skritt hit, og ett skritt dit
Dato:Torsdag 28. september Kl: 10:14

Kommunen og Kragerø Utvikling er plutselig enige. Hva er de er enige om tro? Hva har radikalt endret seg siden Laland ytret sin misfornøydhet? Hva har kommet inn som gode nye elementer siden sist? Har utbygger utvist mer forsiktighet i forhold til egeninteresse? I forhold til øvrig bybilde? I forhold til interessegrupper i området? I forhold til byens innbyggere for hva de har behov for i Kirkebukta? I forhold til Wiig, eller Fossen? I forhold til brygger for øybefolkningen? I forhold til privatisering av området? Hva var det egentlig Laland protesterte mot? Og hvilken konsekvens fikk det? Det er ikke lett å forstå politikk hvis man bare synser snart med den ene, så med den andre... Det er noe med å stå for det man tror på, hvis man tror på noe..
Vi må gå i riktig retning. Hva er best for byen Kragerø i det lange løp.... Hvordan sikrer vi bestående næringsliv, og samtidig stimulerer noe som kan leve inni bukta, som ikke bare er boliger. Løft blikket opp, og se ned....

Av: Bra!
Dato:Onsdag 13. september Kl: 08:40

Ser at kommunen og Kragerø Utvikling er enige om den videre prosessen. Det er bra. Tror det kan bli veldig fint i Kirkebukta.

Av: Følgermed
Dato:Torsdag 24. august Kl: 13:27

Min mening er at et nytt kulturhus/senter bør ligge der Byggmakker nå holder til. Forstår heller ikke denne gigantiske byggingen av boliger i området,men det er kansje der pengene er å tjene for utbygger.

Av: Ole Andre Enggrav
Dato:Onsdag 23. august Kl: 09:48

Kulturhus.
Jeg synes et nytt kulturhus bør bygges der Kragerø Biograf nå ligger og i samarbeid med Folkets Hus kan dette bli bra. Når også Wiig bensinstasjon flyter til Kirkebukta er det nok med areal. Tatt i betraktning av at vi har Biørnsborgparken, Kirkehaugen, Kirkene i nærheten kan dette ble et kultursenter.

Av: Optimist
Dato:Lørdag 19. august Kl: 19:20

Jeg tror dette blir veldig bra. Hvis politikerne er sitt ansvar bevisst og stiller krav til utbyggerne som gavner Kragerø, vil vi få et flott område og en utvidelse av sentrum.

Av: Edru øyboer
Dato:Torsdag 17. august Kl: 12:47

Det dreier seg ikke om promille, men rett og slett om transportmuligheter hjem om kvelden. Derfor er det akkurat det samme for oss øyfolk hvor kulturhuset ligger. Dessuten har vi vår egen kultur her ute. Hus har vi også... Altså: Kulturhus!

Av: Sokrates
Dato:Torsdag 17. august Kl: 07:34

Det er jo ganske typisk at det henger på Kragerø kommune, og ikke på utbygger.

Av: ???????????
Dato:Torsdag 17. august Kl: 00:02

?????????

Av: Til Tåtøy
Dato:Onsdag 16. august Kl: 19:00

Huff ja, promille er fæle greier! Kontroller er det også...

Av: Tåtøy
Dato:Onsdag 16. august Kl: 13:02

For oss i øydistriktet kan det være akkurat det samme hvor kulturhuset kommer. Det er uansett problemer med å komme seg hjem etter en tur til byen på kveldstid.

Av: Kragerøkråka
Dato:Onsdag 16. august Kl: 10:33

Hva med kulturhuset? Hvorfor er ikke det nevnt i denne saken? Skal Fossen jages for å gi plass til kulturhuset på byens hedersplass?

Av: Ung mor
Dato:Onsdag 16. august Kl: 09:28

Jada, det blir sikkert fint i Kirkebukta, men det er ingenting for oss i etableringsfasen hvis ikke prisene blir på boligbyggelagsnivå.

Av: Ansgar
Dato:Onsdag 16. august Kl: 09:21

Så ordføreren går egentlig ut mot sine egne! Da burde han tatt kontakt med de ansatte det gjelder før han går ut i avisene.

Av: Andølingen
Dato:Onsdag 16. august Kl: 09:20

Fint at saken kommer opp igjen før reguleringsplanen er endelig godkjent og før avtalen mellom kommunen og utbyggerne er klar. Folk i Kragerø må bevisstgjøres. Det er jo ingen som bryr seg. Dette er den viktigste saken noensinne!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS