Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Mange meninger om bro til Stabbestad

12.08 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Engasjementet er stort når det gjelder mulighetene til bro til Stabbestad. Se under "Din mening", og bli med i debatten!

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: rudolf
Dato:Søndag 29. april Kl: 09:03

hehehe

Har kragerø komunestyret hatt baller noen gang..heheheheheheheh

kan jeg ikke tro.......... ja ja gjenstår og se........

ideen med bro er bare genial....

dette blir dyrt.....men ikke i forhold til den lanngsiktige gevinsten byen vil få......politikere....våkn opp....vis att dere har noe mellom øra...

la oss få en bro.......

Av: sjonkel
Dato:Søndag 29. april Kl: 08:55

ser man 50 år fremover..ja da trenger virkelig kragerø denne brua. hvorfor ikke sette i gang nå....
kansje det også kan komme en bedre vei til øysang også......med tilsvarende bro til risør .... dette er en god ide...
er det noen baller igjen i risør komunestyret..ja så jobber di med denne iden fremover. jeg lurer...har di baller tro ...gjenstår og se hehehehehe

Av: hei!
Dato:Onsdag 25. april Kl: 19:07

he,he. jeg slenger meg på den geniale ide;)

Av: 98028
Dato:Onsdag 25. april Kl: 11:33

lag en tunnel!eller spreng vekk tåtøy,og bruk steinen til fylling;)

Av: Enig!
Dato:Fredag 20. april Kl: 13:21

Ja, dette er veldig spennende. Tenk hva vi oppnår på den flotteste delen av Norges kyst! Når brua til Valberg er klar, og det er bru til Langøy (og selvsagt bru til Stabbestad) har man en sammenhengende veiforbindelse som ingen kan vise maken til.

Av: johnny
Dato:Torsdag 19. april Kl: 20:30

Hadde det blitt bru over til stabbestad.Så ville kragerø blitt en meget attraktiv by og innvistere penger, selv er jeg meget positiv til tanken. La oss få en debatt .dette er en meget god ide..

Av: KV 2014
Dato:Søndag 19. november Kl: 16:23

Nå 2 år etter at at den nye bruen til Stabbestad har åpnet er endelig den nye barneskolen ferdig og den gamle blir nå barnehage.Etter at de 2 siste resort kompleksene og Sommerlandia ble ferdistilt har innbygertallet på heia økt med utrolige 463 personer og det er rift om alle tomtene som er regulert for bolig inneværende år. Og utviklingen ser bare ut til å akselrere. Når Sanidal Stasjon står ferdig om to år, med reisetid fra Oslo på ca 2 timer, antar man at ikke blir noen forskjel i pris mellom bolig og fritidsbolig

Av: positiv
Dato:Torsdag 21. september Kl: 15:22

jeg tror det hadde vært bra med bro til stabbestad via Tåtøy. Mer tilflytning til både Tåtøy og STabbestad. jeg er også sikker på att handelstanden i Kragerø ville merke stor forskjell. Det er snart ferdig ett spa hotell på Stabbestad. Besøkene der vil sikkert til byen en tur. Da er det langt å kjøre rundt, eller vente på en ferje som ikke kommer. (forde den er på TUR i sjæra)

Av: Kim
Dato:Fredag 11. august Kl: 19:10

Det vil være bedre å få et mye bedre fergetilbud og bedre veier ved å kjøre rundt.
En så lang og stor bru, vil bare være negativ i mine øyne. Da måtte det isåfall vært en undervannstunnel. Men det blir nok i det dyreste laget, og trafikken vil ikke gjøre det lønnsomt.

Av: jhkji
Dato:Fredag 11. august Kl: 18:47

Hvamed å ruste opp veien rundt kjælbrøænn i stede? er det ikke greit å ordne på slike ting føærst fær man setter i verk ting som kanskje likevel vil bli en saga blott ??

Av: K.
Dato:Fredag 11. august Kl: 16:24

Hadde det vært bruforbindelse til stabbestad så hadde i allefall jeg bosatt meg der!! Tenk å kunne spasere over brua en vårdag for å handle litt i byen.. genialt!

Av: kragerøvenn
Dato:Fredag 11. august Kl: 13:07

Sats på ett levende sentrum med nok plasser til biler og båter. Sentrumstunnel fra parkeringshuset på Theilertomta til parkeringstunnelen i bunn av Løkkebakken. Utgang også til torvet. Bilene må vekk fra sentrum.
Nok av båtplasser blir viktigere og er allerede en hastesak.
Jeg vil oppfordre de næringsdrivende i sentrum til å slå lokalene sine sammen enten med overbygg eller direkte komunikasjon. Få en sentereffekt uten å gå på akkord med det "Kragerøske". Spill på det unike Kragerø har : trange gater og butikker med intimitet. Når det gjelder bru.. - jeg synes det er kult med ferje.

Av: Optimist
Dato:Fredag 11. august Kl: 12:30

Hvis vi får en god infrastruktur med veier, bruer etc. langs kysten fra Fossing til Gjernes, sitter vi på en gullgruve i Kragerø. Jeg er sikker på at det er investorer der ute et sted som skjønner dette.

Av: Også hytteeier
Dato:Fredag 11. august Kl: 12:26

Jeg vil tro at et broprosjekt vil koste minimum 3-400 mill. kroner. Tror dere på julenissen?

Av: Hytteeier
Dato:Torsdag 10. august Kl: 23:37

Dette virker som ønsketenkning. Hva koster en ny bro (ca.) og hvem skal betale? Det er vel Staten som må komme på banen. Regner med at vi snakker om mange hundre millioner, beløp som aldri kan nedbetales med bompenger. Glem det.

Av: Penzo.II
Dato:Torsdag 10. august Kl: 16:41

....Og du som lurer på hva ferga skal gjøre da.... Om rutetilbudet styrkes til de andre øyene ferga går til, tror jeg det vil bli gledelig mottatt.
Spørsmålet ifht. ferga og bro til Stabbestad må være; Hvor mange passasjerer mister ferga på en broforbindelse, og hvor mange flere kan den frakte ved å styrke rutetilbudet til øvrige øyer.
(Det har vært like lange fergekøer, like lenge i sommer som andre år).
Skulle likt å vite hvor mange kroner i kassa fergeforbindelsen til Stabbestad gir Fjordbåtselskapet.

Av: Penzo.
Dato:Torsdag 10. august Kl: 16:31

Bro i forbindelse med sentrumstunnel, først til Tåtøy så videre til Stabbestad, uten at trafikken må gjennom sentrumsgater er en genistrek vil jeg mene.
Å kunne bygge å bo i fredelige omgivelser og alikevel sentrumsnært og overkommelig ifht. vinterveier er det nok mange som kan ønske seg. Med opprettholdelse av grendeskolene og økt bosetting til Levang og Tåtøy, gjør vi det vi alltid har sagt vi ønsker - .. å styrke bosettinga i skjærgården. (Bro må ikke være et framtidig argument om kort skyss til annen skole med dertil påskudd om nedleggelse (igjen). La elevantallet bestemme når en skole tar siste åndedrag)
Var forleden dag på Saltø i Sverige. En nydelig øy liggende lengst ut av en rekke øyer, alle forbundet til hverandre med broer. Det kan klart gjøres estetisk og naturvennlig.
Hva med Tåtøybefolkningen...kunne dere tenke dere at broa gikk "innom dere"??

Av: Petrus
Dato:Torsdag 10. august Kl: 15:53

Bro til Stabbestad virker som en meget god ide!
Men hvor høy bør den være, og hvor bør den komme i land?

Av: Vadfoss
Dato:Torsdag 10. august Kl: 13:16

Det viktigste er vel at det blir lov å bygge butikker på kalstad. Med bra parkering som gjør det lett å komme til. Bro til stabbestad kan vel være bra, men det er vel bedre å utbedre veien til stabbestad fra sannidal

Av: Fra Heia
Dato:Torsdag 10. august Kl: 08:16

Ikke vet jeg hva det vil koste, og ikke vet jeg hvem som skal betale (bompenger kanskje???), men jeg støtter fullt ut planene om en bru til Stabbestad. I dag tar det like lang tid for oss å kjøre til Kragerø som til Risør eller Porsgrunn som til sentrum i Kragerø!

Av: Visjonær
Dato:Torsdag 10. august Kl: 08:14

Dette er veien videre, bokstavlig talt; bru fra Valberg til Gromstad og bru fra sentrum til Stabbestad. Det vil gjøre Kragerø mer attraktivt på alle måter. Faktum er jo at det snart er fullt i det vi i dag kaller sentrum.

Av: tåtøying
Dato:Onsdag 9. august Kl: 23:52

Hadde vært supert med bro , det vil være en like naturlig del av det å utvikle kragerø , som det har vært i mange andre byer....
også hadde jeg slippe å nesten fryse øra av meg over fjorden midtvinters!

Av: TÅTØY
Dato:Onsdag 9. august Kl: 21:55

bro er vel og bra det. vi trenger mer nytt for og skaffe bo og arb. plasser. men hvordan dette blir estetisk lurer jeg på. men vi får se når tegninger foreligger. og vi er positive til alt nytt.

Av: Gl
Dato:Onsdag 9. august Kl: 19:01

Bro til Stabbestad støtter vi

Av: Punktum
Dato:Onsdag 9. august Kl: 15:52

Sentrumstunnel kan jeg forstå behovet for. Men å skape et slags senter av byens allerede fantastiske handelsstruktur, skjønner jeg ingenting av. Byen trenger ikke slikt. Den trenger bare å videreutvikles i den retningen den allerede er i. Bro til Stabbestad? Unnskyld, men hva skal poenget med det være? Sommeren 2005 kom MF Kragerø til byen, med super kapasitet. Den kostet, etter hva jeg har forstått kr. 50 000 000,00 i innkjøp. En oppgradering av veien fra Tangen til Kjølebrønd trengs sårt, fremfor et spektakulært brosystem via Tåtøy? Utvikling er bra, men dette blir vel kanskje i drøyeste laget?

Av: Nettsurfer
Dato:Onsdag 9. august Kl: 13:16

Sitter her på nettet, og tenker på bro til Stabbestad. Så dukket plutselig saken opp! Du verden så fremsynt! Dette må alle støtte opp om. Men hva sier de på Tåtøy?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS