Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Rådmannen krever søknad fra sjømannsforeningen

07.08 2006 av Willy Nilsen

 

Oppdatering i saken: Rådmann Ole Magnus Stensrud krever at Sjømannsforeningen søker på tiltaket om oppsettet av galleonsfiguren i ettertid.
Det innebærer også nabovarsel i saken.

 

Slik lyder brevet rådmannen har sendt til Sjømannsforeningen:


VEDR. OPPSETTING AV GALLEONSFIGUR MED TILHØRENDE KONSTRUKSJON PÅ BYGNING I STINES BAKKE 8

 

Vi viser til til den offentlige oppmerksomhet som ovennevnte konstruksjon har vakt.

 

Slik konstruksjonen totalt har blitt med det omfanget den har, er dette et tiltak som etter vår oppfatning kommer inn under plan og bygningsklovens bestemmelser om oppføring av konstruksjon på byging.

 

Det skulle dermed vært søkt på tiltaket før det ble oppført.

 

Kragerø kommune vil be om at det blir søkt på tiltaket i ettertid og hvor det redegjøres for beveggrunnene for tiltaket. Det må også sendes nabovarsel til alle naboer og gjenboere.


Rådmannen vil legge saken frem til politisk behandling i bygningsrådet.

 

For å sikre den videre fremdrift må vi ha inn ovennevnte innen 20.08.2006.

 

 

Med hilsen

 

 

Ole Magnus Stensrud
rådmann

Dette har hendt tidligere i saken:


En flere meter lang skipsstavn med en gallionsfigur er satt opp på hjørnet av Sjømannsforeningen. Reaksjonene har ikke uteblitt. – Smakløst juggel, skriver Bjørn Christiansen i et brev til Kragerø kommune.

 

Brevet har tittelen ”Det dreier seg om det estetiske”, og innledes med at man etter Christiansens oppfatning stort sett har vært flinke til å ta slike hensyn i Kragerø.

 

Brevet fortsetter: ”ofte så utrolig pirkete,  men dog…..

men  nå må da bestemmende/godkjennende myndigheter i kommunen ha fått seg et seriøst og alvorlig tilfelle av solstikk i det fine sommervarmen vi er velsignet med.

 

Jeg håper iallefall ikke at det at noen kommunale nøkkelpersoner også sitter som medlemmer i sjømannsforeningen skal ha hatt noe utslagsgivende betydning for den kommunale saksbehandlingen,-

 

og jeg ville tro at naboene enstemmig  har fremkommet med sterke protester som svar på det nabovarsel som man selvfølgelig (?)  har påsett er sendt ut i forkant……………

 

Det går da bare ikke an å tillate det groteske og smakløse ”juggelet”  av en skips-stavn, med en enda mer smakløs grov-saget ”gallionsfigur”, som nå er kommet opp og ”pryder”  (les:  ødelegger)  den klassiske gamle og vakkert vedlikeholdte bygningen som huser Kragerø Sjømannsforening, beliggende sentralt i Kragerøs bybilde, -

En bygning som vel egentlig burde vært fredet (?).

 

Og det strider i alle fall ekstremt med erfaringer fra tildligere praksis.

 

Ta ansvar,  og  sørg for at dette blir fjernet så snart som mulig !,  dette ser for dumt ut.”

 

Kragerø Avisa har fått flere andre henvendelser om skipsstavnen, og vi henviser til vår nettside www.krageronett.no der det inviteres til debatt om denne saken.

 

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Undrende Ungdom.
Dato:Søndag 20. august Kl: 01:46

Det er bare en feil med baug-spydet og den galionsfiguren, galions figuren er alt for liten!!
Man må ikke glemme at Kragerø er en gammel seilskute by, noe vi burde være stolte av, Kragerø har en seilskute i våpenskjoldet sitt, noe som bemerker Kragerø`s opphav, og tidligere avhengighet. Og når noen (sjømannsforeningen) prøver å forskjønne bybildet, og bringe inn litt historie, både for egen del, og for Kragerø sin del, blir de møtt med motbør og sinne. Av alle rariteter og merklige ting som har blitt godkjent i Kragerø i den siste tiden er det bare en ting som gjelder, søkeren må komme utenbys fra, ha mange millioner med seg, og og ha et fansy etternavn. Hvis denne galionsfiguren, med tilhørende bauspyd blir krevd fjernet, bør det jaggu renses opp i mye annent rundt om i skjæra her også. At man ikke har byttet ut den skulpturen(som hvistnok skulle ligne en skips baug) i rundkjøringa i byen, med en "skulptur" av en 300 kvadrats hytte med svømmebaseng, for å vise hva Kragerø egentlig er, er meg uforstålig.

Av: Sjømann
Dato:Fredag 4. august Kl: 08:51

Vi sjøfolk er ikke så formelle av oss, så ha oss unnskyldt for at vi ikke søkte om å sette opp baugsprydet med galleonsfiguren. Nå har rådmannen krevd søknad, og det må man jo forholde seg til.

Av: Enig med Aslak
Dato:Torsdag 3. august Kl: 09:02

Ser at Aslak Thorsen har et innlegg i dagens KV. Les det! Her blir saken satt i perspektiv. Vi er på ville veier i Kragerø hvis vi godkjenner baugsprydet.

Av: leif johnny.
Dato:Søndag 30. juli Kl: 08:01

Syntes det er et artig innslag,passer til Kragerø som var en seilskute by i gammledager.Men hva med vedlike holdet de er ikke noen ungsauer medlemmene i sjømannsforeningen.Begynner den og forfalle blir det ikke pent.Det tar sikkert noen år før det blir et problem,men da er medlemmene blitt tilsvarende gamlere.
Nye unge sjømenn er det vel lite av som blir medlem.

Av: matros
Dato:Lørdag 29. juli Kl: 22:43

bra tiltak,stå på gammle og nye sjømenn,

Av: Leifbob kårejonny
Dato:Lørdag 29. juli Kl: 20:22

for å sitere vømmøl spelemannslag : Det e itt no som kom ta sæ sjøl - og det må bob kåre forstå , ønsker du et tilbud må Du selv ta initiativ til det og ikke sitte å vente på at andre ska tilby no av interesse for deg vennen ... sjømannsforeninga har selv stått for planlegging og utførelse i dette tilfelle så vidt jeg vet , og all honør til dem for det . Et flott monument !!

Av: Bob Kårejonny
Dato:Lørdag 29. juli Kl: 13:51

Kjære Båbb-KÅrE. Du tenker vel på Risør tenker jeg? Der er det mange gamle seilbåter og shantyviser. Det er ikke mange gamle seilbåter og shantyviser her derimot...

Av: Båbb-KÅrE
Dato:Lørdag 29. juli Kl: 12:05

Uinteressant. Når i alle dager skal kragerø kunne tilby noe som er av interesse for oss under 70 år?? Alt skal handle om gamle seilbåter og shantyviser her!

Av: 46ies
Dato:Fredag 28. juli Kl: 22:38

Samme hva som hadde blitt hengt opp så hadde det blitt kritikk.Bare la det henge,dette tåler vi da????Går smauget ofte,sjikanerer meg ikke i det heletatt.Er kanskje for gammel????

Av: Symbolikk-hikk
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 16:33

Når gamle gutters egne baugspryder
har mykna og tatt sine siste stikk
da reiser de et potent monument
som ligner på en prikk.

Man skal ikke skryte på seg mer enn man har
selv om man fusker litt i faget.
Kommunepiratens replikk er klar:
-Den ble kanskje i største laget.

Stram alle barduner! Redd fruen ned
fra sin stilling som Fanden på veggen.
Dårskapen har sprengkraft når den renner avsted.
Pass på å kaste dreggen!

Av: Forbipasserende
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 14:35

Samma for meg. Men pent er det ikke!

Av: \"med fartstid\"
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 09:43

Syntes baugspyd med galionsfigur er et flott monument over sjøfartsbyen vår , desuten er det gjordt et flott håndverkmessig arbeid på denne "skulptur "

Av: Matros
Dato:Onsdag 26. juli Kl: 20:57

Fjern juggelet!

Av: Sjömann
Dato:Onsdag 26. juli Kl: 20:50

Hadde det bare värt en original figur! Dette er jo feik! Og den püasser ikke til bygningen!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS