Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Fullt navn eller anonyme innlegg på nettet?

01.08 2006 av Willy Nilsen

 

Vi får stadig henvendelser om debattsidene på nettet. Mange er svært fornøyd med at man har et forum der det er mulig å si sin mening anonymt. Andre oppfordrer til å bruke fullt navn.
Si din mening!

 

Det siste halve året har Krageronett bragt videre mange hundre innlegg på nettet. På våre nettsider kan alle sin sin mening, uten å måtte undertegne med navn.
Vi vurderer fortløpende andre ordninger, som gjør det mer forpliktende for brukerne å sende inn sine oppfatninger av ulike saker. Men det går faktisk ikke an å være hundre prosent sikker på at underskriften stemmer overens med virkeligheten.
Selv om man krever innlegg med utgangspunkt i en e-post-adresse, er det fullt mulig å stå frem anonymt.
Nettet er uansett et allemannseie og en glimrende mulighet til meningsutveksling. Hva mener våre lesere? Skal vi fortsette som nå, med innlegg "rett fra leveren" - eller skal vi innføre en annen prosedyre som fører til at innleggene knyttes til en e-postadresse?
Si din mening om denne saken! Vi tar en avgjørelse etter sommeren.

Willy Nilsen, redaktør

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Olaf Mathiassen. Hytteeier i Hull og Kragerø fan !
Dato:Mandag 2. oktober Kl: 20:44

Å ha meninger er bare sundt og realt. Har man meninger bør man kunne stå for det man sier , samtidig må man også kunne tåle at andre mener noe annet eller har annen innfallsvinkel på samme sak. Jeg har lært at det er bedre å stå for en sak med full identitet fremfor å gjemme seg bak anonyme navn , det er feigt ! Krenker man andre eller fremfører synspunkt som kan virke diskriminerende bør man holde slikt for seg selv , man bør ha respekt for de som tør å mene i det offentlige rom !
Man bør også kunne rose de som kanskje ikke har samme mening som en selv , forutsatt at man vet hvem de er , altså gir seg tilkjenne med fullt navn .

Av: Deomokrat
Dato:Onsdag 2. august Kl: 08:29

Nettet er på mange måter en videreføring av tidligere praksis for ytringsfrihet i et demokrati. At det av og til kommer innlegg med et upassende innhold, er det umulig å verne seg mot. Det er demokratiets pris, og totalt sett er "Din mening" veldig bra for lokalsamfunet slik det fungerer i dag.

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Tirsdag 1. august Kl: 11:26

Jeg syns at det er en sellfølge å underskrive med fult navn...
Det vi mener noe om, å tør si eller skrive bør vi kunne stå for.
Ellers kan det fort bli å hjemme seg bak noe. Det tror jeg ingen vil.

Hilsen Karl-Einar.

Av: BONDE
Dato:Fredag 28. juli Kl: 22:29

La sidene bestå.Vil en være anonym,så greit.Tror det er lettere å lette hjertet uten å oppgi navn.Innlegga må selfølgelig henge på greip!!

Av: xRed
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 17:19

Etter at div. andre nettaviser la om til registrering for å få poste på sine forum, sank aktiviteten drastisk - nesten til null.

Nå er det stort sett ekstremister av ulike slag som krangler seg i mellom på disse stedene - dog under fullt navn - selv om det også kan være falskt.

La det være som det er i dag, i det minste inntil det blir et problem, eksempelvis med personsjikane og annet. Dessuten finnes det vel en moderator?

Av: Lite tull
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 16:02

Det er jo veldig lite tull blant innleggene. Bare fortsett med anonyme innlegg fra leveren! Det skaper temperatur.

Av: Enig med Rune!
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 14:34

Rune har rett. Terskelen for injurier er uansett en annen pä nettet enn i en avis.Og det er ikke mulig ä sikre seg mot at folk bruker et annet navn enn deres eget. Det er noe av prisen man mä "betale" for ä ha et slikt forum. Ikke glem skolesaken, der hele öydistiktet fikk si sin mening. Det var vel flere hundre innlegg? Et slikt forum er gull verdt i et lokalsamfunn, og skal ikke begrenses när det gjelder tilgjengelighet.

Av: Rune Aanensen
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 14:25

I et så trangt og innestengt lite samfunn som Kragerø er anonymitet essensielt for god meningsutveksling. Å begrense muligheten til å bidra til dem som er trygge nok til å kunne stå frem med fult navn vil være skadelig for et forum som dette. Skriveren ber ikke om tillit til å representere leseren, men benytter seg av en mulighet til å påvirke og kommentere sine omgivelser.

Usaklige og sjikanerende innlegg, med eller uten navn, vil aldri bli tatt seriøst av leseren og bør fjernes av redaktøren.

Av: Christian Laland
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 13:33

I utganspunktet er jeg for at man skal kunne skrive kommentarer uten å måtte publisere navnet sitt. Det er på en måte litt av essensen ved å bruke nettet. Det skal være tilgjengelig for alle. Jeg kan dog forstå at mange synes at navn skal publiseres. For, som det står i artikkelen, det kommer en del "rett fra leveren"-innlegg, som både kan sjikanere og håne andre. Det er liksom helt trygt og egentlig "slenge dritt" når ingen vet hvem som skriver det - det er jeg imot!

Men skulle man valgt og kun publisere kommentarer som har korrekt navn påført vil det bli en vanskelig prosedyre. For det første, skal man bruke e-post som validering for navnet, er vi tilbake til det samme gamle. Hvem som helst kan opprette en gratis mailkonto, og bruke "Ola Nordmann" som navnet sitt. Velger man siste alternativ, altså kun publisere kommentarer med navn, vil det rett og slett på en kronglete og vanskelig jobb!

Av: G.H
Dato:Torsdag 27. juli Kl: 00:29

Du vet at det er mange som syntes det er ok å si sin mening uten å stå frem med fullt navn hr redaktør..? hvordan ville denne nettsiden vært uten denne "på tråden "muligheten ?

Av: Nettsurfer
Dato:Onsdag 26. juli Kl: 20:55

Dette er jo bare tull.Ingen kan vite hvem som skriver uansett hvilket system man velger.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS