Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Si din mening om sommer-Kragerø!

08.07 2006 av Willy Nilsen

 

En utfordring fra en av våre mange lesere blir sporenstreks fulgt opp av redaktøren. Si sin mening om sommer-Kragerø!

 

Enten du er "barnefødt" i Kragerø, som det heter, eller du er innflytter, dagsturist eller på langtidsferie:  Du har sikkert en mening om sommer-Kragerø! Enten det dreier seg om jordbærpriser, køer i butikkene, parkeringsproblemer, det sprudlende folkelivet, restaurantene  eller bademulighetene er det bare å kaste seg over PC-en og skrive et innlegg under "Din mening".

Willy Nilsen, redaktør 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: BÅTFAMILIE
Dato:Fredag 27. juli Kl: 09:19

Topp sommerby.
Kragerø på sørlandet og Måløy på nordvestlandet er våres favorittdestinasjoner som båtturister.
Vi føler oss like velkommen i disse småbyene, så stå på.
Vi var uheldige med været under vår uke i Kragerø i sommer, mens under uka vår i Måløy var det Kanonvær.
Fornøyd båtturist

Av: stine
Dato:Fredag 19. januar Kl: 23:38

Sommer i kragerø... ja byen er jo koselig,men det hadde jo vært greit om
en hadde kunnet få parkert der en gang eller to.Det er jo helt håpløst til tider.

Av: kaare_med_laaret
Dato:Torsdag 5. oktober Kl: 22:52

Se på turisme som et gode, ikke et onde. Man må dra veksel på hva en er utstyrt med. Kragerø lider av et gammelt "vi skal vise dere turister hvem som sjefen her", i stedet for å utvise en ydmyk og profesjonell holdning til sommerfolket. En studietur til Sverige anbefales!
mvh Kaare

Av: leffi
Dato:Lørdag 30. september Kl: 15:16

konge

Av: Støttespiller
Dato:Torsdag 20. juli Kl: 11:39

Støtter alt det Boglad skriver. Helårs-Kragerø er helt avhengig av turisme, og alle må bidra til å legge forholdene best mulig til rette.

Av: boglad
Dato:Torsdag 20. juli Kl: 11:35

Vi er glad for at Kragerø har fasiliteter som trekker turister hit. Vi er avhengige av turismen for å opprettholde helårs-Kragerø. Imidlertid gjenstår det arbeid for å optimalisere for både fastboende og turister, på sjø og land. Jeg hørte et forslag om å leie inn lekter og feste flytebrygger til som ei sommerbrygge i byen....raskt og greit og midlertidig. Båtskatt på 500.- pr båt pr år ville kunne dekke noe av utgiftene. Vi har fått lengre åpningstider i butikkene, det hjelper. I et samarbeid restaurantene imellom kunne man trekke veksler på hverandres kapasitet og avhjelpe underkapasitet; felles målsetting: best mulig tilbud og størst mulig netto.
Båttrafikken er et større lerret å bleke. Her må det lovendringer til, slik at uten båtførerprøve, ingen båt over 11 fot og 9,9 hester. En minimumskunnskap om hva hekksjø er og gjør, samt kunnskap om vikepliktsregler, staker og merker bør være på plass før man kan dra avgårde i 35 knop. Ellers er det bare å nyte sjøen og skjæra, byen og folka så mye vi kan i det vi kaller "sommerhalvåret". Fortsatt god sommer!

Av: Smiiil!
Dato:Torsdag 20. juli Kl: 09:12

Til alle grinebitere: Vi har sommer i Kragerø et par måneder hvis vi er heldige. Kos dere! Sitt på verandaen og prat! Grinebiterne kan sitte inne bak lukka vinduer. Men til alle bikkjer: Få på munnkurv!

Av: Og ikke bare det!
Dato:Torsdag 20. juli Kl: 08:13

Synes også det er en uting at folk sitter ute på verandaen og prater til langt på natt. OK, det er jo sommer, men selv lavmælt snakk bærer langt om natta. Folk kan vel trekke inn når klokka nærmer seg to om natta!

Av: kragerøborger
Dato:Torsdag 20. juli Kl: 00:03

Har et spørsmål vedr. hundehold i Kragerø : Hvordan kan folk med hund ha så lite respekt for andre at de kan la hundene stå å "gneldre" til langt på natt , og grytidlig om morgenen ??
Prøv å respekter at folk vil hvile og sove lenge i ferien , og i denne varmen må jo vinduet stå på gløtt ??

Av: Hallo!
Dato:Søndag 16. juli Kl: 15:54

Enig med rob. Man kommer langt med positiv innstilling. Tegnspråk og et smil er veldig bra!

Av: rob
Dato:Fredag 14. juli Kl: 14:10

Tull at ALLE som skal stå bak en disk i Kragerø må kunne både tysk og engelsk, må være bra om det finnes EN i butikken som kan trå til om det skulle være nødvendig vel ? Greit å være serviceinnstillt , men det er utrolig hvor langt man kan komme om man legger godvilja til og med litt godt humør !!

Av: Kursdeltager
Dato:Fredag 14. juli Kl: 08:05

Ja, språkkurs er bra. Alle som står bak disken i Kragerø bør beherske tysk og engelsk. Men aller viktigst er at de kan folkeskikk!

Av: Terje
Dato:Torsdag 13. juli Kl: 20:02

Leker meg nok ikke ssærlig med noe "fartsvidunder." Selv om 5 knop passer best inne i byen og helt oppunder land har jeg selvfølgelig sansen for snekker, både din og andres, med 5 knops fart, eller kanskje 8? Alle må ta hensyn til hverandre og fyll og båt og sjøen hører ikke sammen. Svaret ligger vel mer i holdninger, eller i mangel på holdninger, enn i firkantede fartsgrenser.

Av: Butikk-kunde
Dato:Torsdag 13. juli Kl: 08:25

Det er ille når de som står i butikker prater med venner i telefonen eller over disken mens andre venter på hjelp. Slutt med det!

Av: Eks-spanjol
Dato:Torsdag 13. juli Kl: 08:24

Skal ikke forlange at de som står i butikker skal beherske spansk, men tysk og engelsk bør de kunne! Hvorfor ikke et språkkurs for butikkansatte?

Av: 64
Dato:Onsdag 12. juli Kl: 23:45

Det var nettopp faremomentet jeg siktet til da jeg foreslo 5 knop i de mest trafikkerte områder , du må ta en tur på fjorden Terje å se på all den uforsvarlige kjøringa som foregår , så kan du vel leke deg med fartsvidunderet ditt der det ikke er så mye trafikk ?? visst er det farlig å kombinere båtturen med for mye alkohol, men det er jaggu farlig å kjøre på tomt hue og !! , og hvem sa noe om snekke ??

Av: iakttager
Dato:Onsdag 12. juli Kl: 22:31

Problemet er bare at utrolig mange ikke viser hensyn,de kjører som de har stjålet båten,å gir blaffen i andre.Den slags oppførsel resulterer i allverdens restriksjoner, til iritasjon for de fleste.

Av: Terje
Dato:Onsdag 12. juli Kl: 18:48

Ser et par innlegg fra folk som kjører snekke og som synes at alle andre også de med hutiggående båter skal kjøre i 5 knop på sjøen. I så fall kan vi vel ta med 30 kilometersgrense på E18 samtidig, det passer jo bra for alle med moped og sykkel. På sjøen bør vi faktisk kunne ha fri fart, men ikke oppunder land og ikke slik at det setter andre i fare. Vis hensyn så går alt bra og hold alkohol unna båtførere!

Av: 64
Dato:Tirsdag 11. juli Kl: 21:03

Helt klart at trivselen hadde økt betydelig om farten på sjøen ble satt ned til 5 knop i skjærgårdens mest traffikkerte områder i fellesferien , tror desverre at noen må skades alvorlig før noe blir gjordt ! ( kan havnefogden gjøre noe ? )

Sommer`n i Kragerø er herlig , men vi må ta oss TID til å nyte den....!

Av: bølgen
Dato:Tirsdag 11. juli Kl: 15:25

ER enig med Karl Einar, mange turister reiser bare forbi Kragerø, det går jo ikke å finne plass til båten sin,ikke har vi noe godt serviceanlegg å vise til heller, tenker på bade,dusje,vaske muligheter, tøming av tanker etc , farten er jo og alt for stor, må det gå mange nok liv før vi skjønner det, ellers er det jo greit i Kragerø.

Av: Karl-Einar. Tåtøy
Dato:Tirsdag 11. juli Kl: 09:06

Sommeren er som alltid deileg i Kragerø men, å komme seg inn til en brygge i sentrum å få handla i sommersesongen er like vanskelig som å finne den berømte "Nåla i høystakken". Dette bør kommunen gjøre noe med
vi kan ikke bare ta i mot fler og fler turister uten å gjøre sentrum mer tillgjengelig. Vi har sett oss nøtt til å skaffe egen bryggeplass både for å komme på job og å få handla. Som Tåtøyboere er det også nesten forbundet med livsfare å kjøre jolle hjemmafra og til byen i sommersesongen. Det bør absolutt innføres fartsbegrensning på 5 knop i hele skjæregården om sommeren for alt annet enn nyttetrafikk. Vi har nesten blitt rendt i senk flere ganger på vei til byen. Dette selv om vi overholder vikeplikta aldri så mye...

Av: er det ikke rart???
Dato:Mandag 10. juli Kl: 23:02

ang promillekjøringen på vannet :)
Hvorfor finnes det ikke et likt tilbud som på fastlandet, hvor man faktisk kan komme seg hjem for under 100 lappen? Enig i at det burde kontroleres på sjøen også,men da burde andre tilbud være mer tilrettelagt!! Sier seg selv at man ikke har råd til taxi på 400-500 kr hver gang man skal ta seg en pils!!!!!!!!! hoff altså...det oppfordres jo til promille kjøring her jo..

Av: Punctum
Dato:Mandag 10. juli Kl: 21:24

Til de sultne: På samme måte som en vei blir full av biler i rushen,og dermed skaper kø, oppstår det gjerne slikt i restauranter, kafeer og andre spisesteder. Kø oppstår fordi det er for mange bilder på veien på en gang. Det samme skjer på spisestedene. Kommer alle på en gang, blir det helt klart ikke plass til alle. Men jeg anbefaler å prøve alle spisestedene og ikke bare de i blindtarmen. Og gjerne til litt andre tider enn de inngrodde middagstidene. Som fastboende i Kragerø, har jeg lite å utsette på servicenivået og jeg får alltid bord når jeg ønsker å spise ute. Fortsatt god sommer i "Perlen blant kystbyene". :o)

Av: En som er lei kragerø politi
Dato:Mandag 10. juli Kl: 21:05

Min mening om kragerø er at Politiet her burde tenke litt annen retning,når det gjelder folk på vannet her,har hørt av flere som var involvert i denne saken,ble holdt nesten som gisler på kystvakta sin båt i over 2 timer,han ene spute om et glass vann,det var ikke mulig å få,jeg syns politiet her i kragerø tenker heller mer penger i det her,de burde vel heller begynne å jobbe med å få fjerna den narkotiaen her i kragerø,en å stoppe folk på vannet som virkelig bare er ute for å kose seg med en sommer pils.men det er jo fint her om sommeren,hadde det ikke vært for de strenge Politi folka her,snart må en vel heller leie in sjåfører til båt,men det er jo ulovlig det å,jaja god sommer

Av: En med samme opplevelse
Dato:Mandag 10. juli Kl: 18:52

Jeg er helt enig med sulten.Et forsøk å forklare,det må komme av at det ikke er noen proffe kelnere som serverer og organiserer og at eier driver ikke har kunnskap nok til å få sommer vikarene til og forstå at det er gjestene som de skal leve av.Disse vikarer kommer stort sett fra "gata" skolen uten noen praktisk erfaring fra kelner yrke.Ukjent med og tenke praktisk og effektift.

Av: Sulten!
Dato:Mandag 10. juli Kl: 13:38

Kragerø er en fantastisk by om sommeren. Det eneste som irriterer hvert eneste år er servicen eller mangel på sådan i resturantbransjen. jeg har selv arbeidet innenfor bransjen i en årrekke og er meget forundret over den dårlige organiseringen på flere av spisestedene.
Fullt er det jo uansett men det er jo ille at det fører til mer irritasjon enn kos når man ønsker å spise ute.
Kan noen forklare fenomenet?

Av: Ann Kristin M. Ekker
Dato:Mandag 10. juli Kl: 07:30

Utflytter
Kragerø er toppen om sommeren, men har blitt alt for dyr og handle i som ferieturist. Kanskje fastboende også synes det. Men vi kommer stort sett 1-2 uker ned hit på ferie hver sommer, ikke minst for å gå ut på byen. Mange fine spisesteder og hyggelige folk. Nå utflytta Kragerø jente bosatt i Trøndelag.

Av: Båtfrelst
Dato:Mandag 10. juli Kl: 07:07

Skulle handle en helt vanblig slange til motoren, men endte med å få en til å kjøre meg til Biltema i Skien. Kan noen gi et tips om et sted i Kragerø der de har godt utvalg av båtutstyr!

Av: Burger-elsker
Dato:Mandag 10. juli Kl: 07:05

Etter en tur gjennom byen slår det meg at Kragerø mangler et skikkelig gatekjøkken! Det er jo ganske utrolig at man må på restaurant for å få kjøpt hamburger med pmmes frites!

Av: Hytteeier
Dato:Søndag 9. juli Kl: 17:39

Flott by, bra mennesker. Alle er jo også i sitt beste lune om sommeren. Av inntektene våre brukes størstedelen av "fritidsdelen" i Kragerø. Hytteskatt er også greit nok, men den bør begrenses f.eks. til maksimalt 5.000 pr. hytte per år. Det gjelder ikke oss, men noen er nå redde for at de ikke klarer å beholde hytta. Det er ikke alle som er rike selv om de eier en verdifull hytte ved sjøen, de fleste har faktisk vanlige inntekter. Kragerø ønsker vel ikke bare rike mennesker som hytteeiere?

Av: båtpendler
Dato:Lørdag 8. juli Kl: 23:55

Jeg har hatt gleden av å feriere i Kragerø siden guttedagene i begynnelsen av 1960-tallet. Kragerø betyr derfor svært mye for meg og familien. Som "vanlig" lønnsmottager baserer vi oss på å bringe vår enkle båt med oss på tilhenger til og fra Kragerø, i stedet for å betale i svært dyre dommer for opplag i kommunen.
I denne sammenheng overrasker det meg stort at turistkommunen Kragerø ikke har tatt ansvar for å etablere en kommunal båtslipp for inn- og utsetting av båten på en enkel måte. Dette kan gjerne skje mot en fornuftig avgift, men kommunen bør absolutt legge til rette for et slik servicetilbud.
Hilsen trofast feriegjest i Kragerø.

Av: northside
Dato:Lørdag 8. juli Kl: 22:12

Tja, det begynner vel å bli litt mye trafikk,kanskje slik at det ikke er morsomt å komme på sjøen. Som nabo til et trangt sund sitter jeg å ser på trafikk som går mye over 5 knop,tydelig at leseferdigheten er dårlig runt om i Norge,sunnet er godt merket!Her hadde kanskje Kragerø politiet fått noen extra kroner i kassa om de hadde gidde å sjekka!!!!

Av: Punktum
Dato:Lørdag 8. juli Kl: 21:09

Jøss, er det ingen som har en mening om Sommer-Kragerø? Det er det rareste jeg har sett. Kanskje det kommer av at Kragerø er en milliard prosent perfekt som sommerby i dette landet? Forøvrig synes jeg Kragerø er en topp helårsby.

Hilsen innflytter med dype røtter.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS