Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Enda en høyblokk på Gulodden!

29.04 2006 av Willy Nilsen

 

Til nå har diskusjonen dreiet seg om bare en høyblokk på Gulodden. Men det dreier seg faktisk om to høyblokker, noe de færreste har fått med seg.

 


Her er tegningene for de to høyblokkene på
Gulodden.
Ferieleiligheter i blokkbebyggelse er noe nytt i skjærgården, og det var mye debatt om høyblokka i det gamle bruddet på Gulodden. De som har gått hus forbi, er at bygningsrådet allerede har godkjent enda en blokk i et byggetrinn nr. to!
Tegningen viser hvordan denne blokka blir liggende,  sett fra Bærøfjorden.
Blokk nr. to, sltså den som ikke er omtalt før nå, skal inneholde 31 leiligheter. Det ble redegjort for planen i bygningsrådet onsdag. Salget av disse leilighetene starter så snart alle formaliteter er på plass, sannsynligvis før sommeren.

Si din mening om denne saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Kragerø
Dato:Onsdag 25. april Kl: 23:00

DE KORUPTES ØY!!!!!Makan til spenn under bordet skal mann leite lenge etter..

Av: Hei sveis
Dato:Onsdag 23. august Kl: 10:28

Blokk
Kragerøhumoren er noe for seg selv. Tveita 2 er nå navnet på blokka på Gulodden. Det er nå en gang så at når man fyller opp blokker med folk med tilnærmesvis øknonomiske ressurser - kan det bli mye bråk. Skulle mene at den tid er forbi at man samler slike i blokker. Men når det først er gjort så kommer vel sosialkontoret til å etablere et kontor der. Kanskje økokrim følger etter . . . .

Av: hytteeier
Dato:Søndag 4. juni Kl: 05:48

Håper Kragerø kommune tenker infrastruktur, tenker på ferjefrekvens og køer både på i byen og på bærø.
Søppelkontainere og renovasjon.......
Med så mange nye ferieturister les mennesker og biler så må Kragerø kommune se at det vil bli problemer med ferjer og parkeringsplasser og gjøre noe med det.

Av: Hehehistorie
Dato:Mandag 29. mai Kl: 08:57

Forslag til nytt navn på gulodden; Kanarigulodden!

Av: feriegjesten
Dato:Fredag 19. mai Kl: 18:40

artig det der at de sprenger mer for å skjule steinbruddet som det heter
ellers er det jo helt klart en estetisk innertier å bygge kragerøs største bygg rett i innseilinga
utpå bærø som en laspalmasblokk
må også si at det jo her faktisk ikke handler om en blokk
men derimot et leilighetsbygg
og det er et hav av forskjell
eller i hvert fall en bærøfjord
for alle meningmotstandere kan jeg med en gang bekrefte at jeg er for selvskudd for alle andre feriegjester enn meg selv
lenge leve sommeren

Av: Hytteeier
Dato:Søndag 7. mai Kl: 00:50

Til redaktøren. Hvorfor er det ikke opprettet en link til å si sin mening under oppslaget om hytteskatt? Som kjent betaler en rekke hytteeiere allerede stor eiendomsskatt, dessverre er denne skatten ofte høyere for hytteeiere enn for fastboende. Selv om mange i Kragerø tror noe annet er ikke alle hytteeiere som har masse penger å betale med etter at de har kjøpt seg hytte i dyre dommer.

Av: OK
Dato:Lørdag 6. mai Kl: 22:14

Synes dette er helt ok. Det er en god utnyttelse av det gamle steinbruddet.
Men ikke prøv noe sånt utover i skjærgården!

Av: Kysttrollet
Dato:Lørdag 6. mai Kl: 21:03

Ja, det er helt forjævelig i Kragerø om sommeren. Man kan jo komme i skade for å treffe folk. Fra andre steder!!!

Av: pomor
Dato:Fredag 5. mai Kl: 22:20

Ja Kragerø har nok hytter nå!Det begynner å bli forjævelig å komme på fjorden, å ikke for å snakke om å komme til Kragerø for handel sommerstid.Hvem tjener på dette????

Av: Hytteeier
Dato:Fredag 5. mai Kl: 20:58

Kragerø har nå nok hytter. Det er fullt nok av folk på sjø og land.

Av: Jada
Dato:Fredag 5. mai Kl: 10:51

Ut fra tegningene synes jeg dette ser flott ut jeg,men som nedenstående er inne på, passer ikke dette i Portør eller på Oterøy. Slik det har sett ut på Bærø etter driften ved bruddet tok slutt, har jo vært helt for jæv.....
Stå på utbyggere....og bygningsråd.

Av: Bærum - xkragerø
Dato:Tirsdag 2. mai Kl: 15:13

Er stor motstander av dette konseptet rundt om i skjærgården, men akkurat her funker det da det skjuler alt av det gamle bruddet. Men et slikt konsept må ikke under noen omstendigheter aksepteres andre steder!

Kragerø er turisme og sommer og det må utnyttes til det fulle;-)
Derfor vil jeg si dette prosjektet utnytter stedet maksimalt

Av: arbeidsplasser?
Dato:Tirsdag 2. mai Kl: 09:04

Hvor er arbeidsplassene når alle varer importeres på trailere, en del andre tjenester importeres fra større firmaer i Grenland, og i Vestfold.
Det er knapt en person med skatteinntekt til Kragerø som er involvert i prosjektet på Bærø...

Av: Peder\'n
Dato:Søndag 30. april Kl: 21:48

Alt tyder på at det nå går litt for fort i svingene.Jeg savner en langsiktig tenkning fra våre folkevalgte, både når det gjelder utbygging i skjærgården og mht Kragerø bys ansikt mot sjøen. Det er lett å bite på et "fett" agn, men det er kanskje lurere å planlegge på lengre sikt. Investorene vil likevel slåss for "indrefiletene" som ligger der.

Av: ???
Dato:Søndag 30. april Kl: 21:05

vil bare si..er for utbygging av tomter i hele komunen. men når planer blir lagt frem går det vel an og komme med hele planen på en gang. og ikke ta en bit her og en bit der..

Av: Optimistisk innbygger
Dato:Søndag 30. april Kl: 14:37

Det virker nå som om Kragerø kommune endelig har våknet, og skjønt at fornyelse og satsing på turistnæringen som igjen skaper arbeidsplasser
er avgjørende for en stabil vekst i årene fremover.
Da nytter det ikke å bare si at "sånn har det alltid vært, så sånn skal det fortsatt være"
Prosjekter som Gulodden er med på å skape nye arbeidsplasser i service og byggebransjen i Kragerø kommune.
Jeg er overbevist om at Gulodden inklusiv lelighetskomplekset blir et fint områder til glede for både fastboende og turister.

Av: Innflytter
Dato:Søndag 30. april Kl: 11:38

Tror ikke dette blir så verst, jeg. Og rett over fjorden har vi Valberg, og et annet steinbrudd. Der kan de sprenge bort fjellranden, og anlegge Kragerøs flotteste turistanlegg. Men utover i skjærgården må vi være mye mer forsiktige!

Av: resignert
Dato:Lørdag 29. april Kl: 22:42

Man kan lure på hva som skjer, når endel krefter får gjøre som de vil jfr "betrakter" som syntes dette er såre bra.
Våre neste generasjoner må komme til å mene at vi ikke bare var stormannsgale; men faktisk stein teite og dumme!!!
For ikke å snakke om mangel på interesse for historikk, for ikke å snakke om estetikk, og smak...
Dette er resultatet av altfor mange frp holdninger som bare syntes at la det skje det som skjer: et hvert tiltak, er et bra tiltak, og det må man jo syntes er bra. I steden for å se at dette faktisk er vår arv som vi lar utvikle seg til: en smakløs Costa del sol (reis ned og se hvor jævli det er: folk gidder nesten ikke reise dit lenger...)
Nei, la oss først og fremst begynne å jobbe med dumheten, for den er vår største fiende: få utdanna disse teite folka sånn at de forstår litt mer i forhold til vår egen historie før de ødelegger den!!!!

Av: Bekymret
Dato:Lørdag 29. april Kl: 22:12

Det er ganske utrolig hvor langt kommunens politikere og administrasjon er villig til å gå for å skaffe seg makt og penger. Hva med oss som bor her og de mange som har steder i skjærgården allerede. Dette må jo være den største tabben langs hele norskekysten.

Av: Betrakter
Dato:Lørdag 29. april Kl: 10:44

Nå må dere slutte med all den negative holdningen til det som skjer i bruddet på Gulodden,vent og se når det er ferdig.Bruddet var aldrig noe utfartsted for båt- folket.Det må da være bedre at ommrådet blir brukt til noe vettug.Fjell sidene i bruddet er blitt renska for løs spreng stein ,og når bygga kommer opp vil det bli meget fint i forhold til hvordan det så ut i steinbruddet, som det aldrig har vært gjort noe tiltak for og forskjønne området.Drabantby blir det aldrig men kanskje en ferieby? TIL DERE SOM BYGGER DER UTE STÅ PÅ,GLEDER MEG DET BLIR FLOTT.

Av: Kragerø-kråka
Dato:Lørdag 29. april Kl: 10:07

Ha! Sånn går det når de ikke følger med hverken i bygningsrådet eller i avisredaksjonene. Nå må vi få stoppet dette tullet. Denne drabantbyen (uttrykket er rappet fra et tidligere innlegg) har ingenting å gjøre i vår skjærgård. Det er faktisk forskjell på Kanariøyene og Kragerø!!!!

Av: Ansgar
Dato:Lørdag 29. april Kl: 09:35

Ja, skulle du sett. Plutselig dukker det opp enda en høyblokk på Gulodden. Går ut fra at alt er i sin skjøneste orden når det gjelder vedtak, men noen må ha sovet i timen. Dette blir jo regne drabantbyen! Håper avisene bringer et bilde som gir et skikkelig inntrykk av hva dette dreier seg om. Sånt skal vi ikke ha i skjærgården!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS