Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Kragerø-lærerne fikk støtte fra arbeidsgiveren!

31.03 2006 av Willy Nilsen

 

I Kragerø har lærerne fått en alliert fra arbeidsgiversiden når det gjelder synet på arbeidstidsordningens plass i tariffoppgjøret. Ordfører Erling Laland fikk da også applaus for sitt innlegg på en massemønstring av lærere ved Rådhuset.

 

Som ordfører representerer Laland arbeidsgiversiden (KS) i konflikten.
Men


Solveig Rambøl har en alliert i
Erling Laland når det gjelder synet
på arbeidstidsordningen.
Laland er ikke enig med KS. Han har engasjert seg i konflikten ved å sende et brev til Kommunenes Sentralforbund der han ber om KS  konsentrerer seg om å få gjennomført Kunnskapsløftet - og ikke går inn på arbeidstidsordningen i denne omgangen.
Han ser på Kunnskapsløftet, som er en ny og stor reform for norsk skole, som så viktig at man ikke må risikere at en konflikt om arbeidstid ødelegger prosessen.

Ved halv ett-tiden i går var det en markering utenfor Kragerø Rådhus med demonstrasjon og appell.  Det var stor oppslutning om streiken, og det er ventet harde forhandlinger med KS.

Solveig Rambør innledet med en redegjørelse av hva saken dreier seg om. Heidi Lovgren Lindhagen leste en appell, og det var tydelig stort engasjement blant lærerne om å kjempe for en skole som tar hensyn til undervisningen og arbeidsmiljøet.

Lærernes arbeidstid er nå delt inn i tre med et visst antall undervisningstimer, tid til møter og tid til forarbeid og etterarbeid.  KS vil at lærerne skal ha en fast arbeidsuke på minst 37.5 timer, der man skal få innpasset alle oppgavene.

Lærerne mener at dette vil ramme undervisningen, og ikke minst arbeidsmiljøet fordi de færreste skoler har fysisk tilrettelagte arbeidsplasser.


Vi kommer tilbake med mer informasjon om konflikten.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Terje
Dato:Mandag 24. april Kl: 13:34

Det er viktig å ha gode fagforeningsledere. Samme som med fotballlag er det klubben med den beste ledelse og strategi som blir best (spillere finnes over alt).

Av: vestavind
Dato:Torsdag 13. april Kl: 15:50

Og akkurat hvem kaller du den politiske værhanen?

Av: østavind
Dato:Lørdag 1. april Kl: 07:35

Ser den politiske værhanen snur seg med vinden igjen.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS