Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Si din mening om Kirkebukta!

25.03 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Bygningsrådet har behandlet reguleringsplanen for Kragerø Havnefront, og har blant gått inn for reduserte høyder og flere parkeringsplasser. Saken skal nå ut på høring.
Si din mening om planen!

 

Det er et gryende engasjement i lokalsamfunet, og her på nettet kan du  akkurat nå lese 70 innlegg om denne saken.  Vedtaket i bygningsrådet finner du i sin helhet her på nettet.


Gå inn på "Din mening" og les hva folk mener om Kragerø Havnefront. Bli med i debatten!  På den måten kan du være med og påvirke utviklingen. Alle innleggene blir oversendt Kragerø Utvikling og Kragerø kommune.


Vi står foran den største utbyggingen i Kragerø siden jernbanen kom til byen for snart 80 år siden. 270 boenheter, 855 parkeringsplasser og 324 båtplasser er bare noe av innholdet i "nye Kirkebukta".Og i tillegg kommer reguleringsplanen for Tangen Verft.  Der skal alle bygg unntatt kontorebygningen rives, og alle installasjoner skal bort.  Det er en rekke ideer til ny virksomhet.

Kirkebukta har ligget brakk i flere tiår.  Etter planen skal sentrum utvides med 50 prosent i løpet av 10-15 år.  Derfor er oppfordringen klar til befolkningen: NÅ MÅ VI VÅKNE!
For selv om man ikke har detaljer å diskutere ennå, ligger rammene der i de to reguleringsplanene som skal behandles.  Rammene består blant annet av antall enheter samt høyder og størrelser på bygg.  Og for hvert vedtak strammes grepet, og gjør det vanskeligere å komme med endringer.

Lokalt engasjement er helt avgjørende. Tiden er inne til å si sin mening.  Fakta i saken er som følger: Kommunestyret har gitt Kragerø Utvikling i oppdrag å lage en reguleringsplan for Kragerø Havnefront (Kirkebukta). Samtidig jobbes det med en egen reguleringsplan for Stilnestangen.


Willy Nilsen, redaktør

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Skr
Dato:Torsdag 11. mai Kl: 08:27

Hi hi! Har noen sett modellen? Den står altså på servicesenteret, og det er en bitteliten legoby. Gir oss en kraftig utfordring på å legge inn forestillingsgearet. Løp og se! Mandan' er siste frist! Etter den dagen kan vi mene hva juling vi vil - da er det penga som rår. Og jeg håper sentrumsforeninga har fått med seg at sentrum blir flytta?

Av: Optimisten
Dato:Lørdag 6. mai Kl: 22:19

Jeg tror det blir riktig flott i Kirkebukta og på kaia, men hold bebyggelsen nede og få all perkering under bakkenivå. Strandpromenaden må selvsagt være slik at det er naturlig å bruke den.

Av: frustrert
Dato:Fredag 5. mai Kl: 22:40

En kan nok ha visjoner og ideer,men desverre tror jeg at alt som teller i dag er kunn profitt,profitt og atter profitt.

Av: Peder\'n
Dato:Onsdag 3. mai Kl: 09:20

Jeg vil be folk være oppmerksomme på høringsfristen som er 15. mai. Vær også klar over at utbyggerne lovte en modell-tredimensjonal- som skulle stilles ut på biblioteket så vi kunne se hvordan sjølinjen ville bli. Dette er imidlertid ikke gjort. Det eneste som er kjent, er kart som viser arealutnyttelsen, samt takhøyder for de påtenkte bygg. Etter min mening er dette et løftebrudd fra utbyggers side, og må resultere i et krav om utsettelse til modellen er klar.
Etter det kartet viser, blir det tatt lite hensyn til de som kommer sjøveien. Kan ikke skjønne annet enn at det vil bli private brygger utenfor det meste av nybyggene. Et "Aker brygge" mini. Er det en slik sjøfront vi vil ha?
Til Kragerø kommune vil jeg si: Dette er en så viktig sak for byens fremtid at det lønner seg å ha is i magen. Det er mange utbyggere/investorer som ønsker å kjøpe "indrefileten".

Av: rafael
Dato:Søndag 23. april Kl: 21:01

Jovisst Utenbys, folk må være like velkommen om det er bilen som bringer de til byen, men jeg vil ikke gå inn for at parkeringsplassen skal ligge i strandkanten - min visjon var rundt strandlinja i denne omgang. Min bil vil jeg helst slippe å parkere like ved sjøen.

Av: Utenbys
Dato:Fredag 21. april Kl: 14:32

Dine visjoner er vell og bra Rafael, men hva gjør du av bilene.
Eller er ikke bilturister ønsket i ditt fremtidige Kragerø ?

Av: KV i dag og Wiig
Dato:Torsdag 20. april Kl: 20:39

Hva slags holdning kjører utbyggerene egentlig mot eksisterende næringsliv når man "bærer folk ut på byen" på den måten. Det er jo ganske injurierende å si at Wiig har lurt utbyggerene trill rundt.
Dette kaller jeg skittentøysvask, og burde kvalifisere til kontraktbrudd pga amatørmessig oppførsel.
Man kan ikke forholde seg alvorlig til utbygger som så sier: "men vi kan bygge bensinstasjonen selv, og skrive driftsavtale med hvem som helst. For eksempel Wiig".
Dette illustrerer nettopp det utbyggerne vil: de vil ha bort Wiig, og det i en fei. For så vil de ordne opp i sakene selv, tjene sine penger, når de i neste omgang selger dyrt til Wiig.
Men i et lokalsamfunn er det dessuten veldig dårlig gjort å holde på sånn. Det er et råttent egg spør du meg.

Av: Ola
Dato:Torsdag 20. april Kl: 15:26

Til "Innbygger":
Når man har muligheten til å skape en ny bydel, hvorfor skal man lage den styggest mulig bare fordi noen har problemer??? Tror du de syke og trengende blir dårligere av å sitte ved sjøkanten og nyte naturen? Eller vil du ha et kjøpesenter med spille automater der, slik at de syke og trengende har noe å bruke opp trygda si på?

Av: Innbygger
Dato:Torsdag 20. april Kl: 12:20

Til Rafael.
Jeg opplever din visjon, eller drømmebilde av Kragerø, som direkte skremmende, nærmest som en parodi på "det gode liv". Er virkelig lykken i livet å rusle rundt på bryggekanten og "kjøpe noe og oppleve harmonisk ro"? I et slikt glansbilde ville det ikke være behov for å skape noe som helst. Idyllen er komplett.
For noen er lykken i livet å ha en jobb eller holde ut smerter eller mestre rusproblemer. Noen finner faktisk meningen med livet nettopp der som det ikke hersker perfekte tilstander og harmonisk ro, og det er i virkelighetens verden.

Av: Henry Isnes
Dato:Torsdag 20. april Kl: 10:49

Utviklingen i Kragerø.
Etter og ha tatt meg tid til og lese gjennom alt som er sendt inn til Kragerøavisas nettsider så må jeg få gi uttrykk for en stor glede at det er så mange som er opptatt av Kragerø`s ansikt utad på lang sikt.
Jeg "tror" dette engasjementet fra Kragerø`s innbyggere vil kunne få innvirkning på hvordan vi ønsker og vil att byen vår skal pressentere seg som en kystby med "sjel".
Som lokalpolitiker vil jeg si at det er med stor innteresse jeg leser det som kommer inn på krageronett`s sider.
Her dukker det mange flotte tanker, ideer og visjoner, men mest av alt engasjement, og takk for det.
Både når det gjelder denne saken, men også andre saker er av stor innteresse.

Hilsen en "øybeboer".

Av: Ola
Dato:Onsdag 19. april Kl: 22:02

Enig med Rafael om fritt areal ved sjøkanten. Kommunen slår hardt ned på private som hindrer fri ferdsel ned mot sjøen på steder som blir besøkt av noen få. Men selv godkjenner de bygg og alt mulig rart helt ned til sjøkanten der folk virkelig bor og virkelig trenger friområder.

Av: Rafael
Dato:Onsdag 19. april Kl: 10:39

Fikk en visjon - en drøm. Sjøkanten fra Fergeleiet til Tangen er blitt ryddet opp , her er blitt beplantet og en vakker steinsatt mur møter sjøen. Benker er satt ut og folk kan promenere eller bare sette seg ned og nyte livet. Bak denne parken ligger vakre små hus som rommer håndverksverksteder, en og annen liten serveringsplass og små rare butikker. Lenger bort ved Tangen har kunstnerne fått sin plass og her ligger et vakkert kulturhus inspirert av skjell - dette henger helt sammen med kunstnernes område. Utenfor ligger brygger hele veien. Pent utformede brygger med plass til alle som skal på besøk til byen, eller som skal benytte seg av tilbudene i kulturhuset. Spaserturen bort til sentrum gir anledning til å kikke på hva håndverkerne driver med, kanskje kjøpe noe og oppleve harmonisk ro. I de gamle husene bak har ingen mistet utsikt og der sitter folk og koser seg over at nå er stranda blitt vakker og har fått liv som harmonerer med en kystby som ønsker velkommen fra havet! Her er ingen prangende neonskilt, bare estetisk vakkert utformede skilt i keramikk og tre. Det siste området på Tangen er reservert annen næringsvirksomhet, men her stilles det krav til utforming på næringsbygg.
Ja, ja det blir vel ikke så mye penger til utbyggerne ved en slik plan, men du verden så mye det blir til innbyggerne.

Av: Skr
Dato:Mandag 10. april Kl: 13:32

Kragerø kommune skulle nå tatt knallhardt grep. Først; lei inn noen av de der firmaerne som kan det med branding og merkevarebygging, og få hjelp til å definere Kragerø som merkenavn. Det er allerede et navn forbundet med sol, sommer, renhet, natur, småbysjarm... Er det andre ting som skal bygges inn i navnet? Og hvordan vil i tilfelle merkevaren harmonere med planer for utbygging? Er det spesielle hensyn som må ivaretaes for at ikke "Kragerømerket" skal miste sin attraktivitet? Vi skjønner godt at utbyggere vil ha tempo i planene, og er hissige på å komme igang - arbeidskrafta blir ikke billigere med åra - men kommunens politikere og samarbeidspartnere er bundet av sitt oppdrag fra velgerne - ta vare på byen vår, og behandle den ordentlig. Jeg er sikker på at en vher politiker med tanker for eget ettermæle gjerne vil kunne si til sine oldebarn at "Vi tok vare på Kragerøs særegenhet når vi utviklet byen vår i det første århundret..." Så tilbake til toppen - vi må ha hjelp til å definere hva som er Kragerøs særegenhet, og bygge og utbygge derfra.

Av: demokrati
Dato:Søndag 9. april Kl: 13:28

Har folk gitt opp? Vil vi at byen skal tettes igjen med leiligheter hele veien i front. Parken, og andølingen vil ikke kunne se ut mot sjøen. Når du kommer inn til byen på veien vil også leiligheter, og bygg stenge foran sikten ut mot sjøen.
Når du kommer med en båt inn mot byen, vil også det hyggelige rare, i bakkant bli ute av syne. Vi må ikke være så redd for forandring blir det sagt. Men det er det er mange slags forandringer: utvikling er ikke bare noe som kommer på en fjøl: vi må selv være med å forme hvordan vi vil at Kragerø skal bli. Hvis ikke er demokratiet dødt.

Av: Undrende...
Dato:Tirsdag 28. mars Kl: 20:07

Selv ikke Helge Rykkja kom med særlige innvendinger mot planen i Kirkebukta. Den mest ytterliggående var så vidt jeg kan se FrPs Ellef Ellegård, som forlangte lavere bygninger. Nå står ikke verden til påske, tenker jeg. Og det er ikke lenge til, heller...

Av: Utenbys
Dato:Mandag 27. mars Kl: 08:29

Full forståelse for delte meninger, men mens det "diskuteres" kan det vel ryddes opp i Kirkebukta slik at tilreisende med bil kan finne en parkeringsplass i sommerhalvåret. Slik det har vært de senere årene føler ikke bilturistene seg velkommen til byen.

Hilsen hytteboer på fastland.

Av: Punctum
Dato:Søndag 26. mars Kl: 18:04

Visst er det knakanes flott at det blir mange arbeidsplasser på Stabbestad! I det hele tatt synes jeg det flott at det er blitt golfbane og flere attraktive muligheter også. Men det hadde jo vært ekstra hyggelig om arkitekturen står til resten av Kragerø. "Perlen blandt kystbyene". Og til deg som lurer på om litt spanske bueganger og slikt hadde tatt seg ut, så tror jeg du er enig i at den byggestilen som går igjen i Kragerø, godt kunne gjennomføres på Tørka også, eller Store Skagen, som blir det klingende navnet. Hvorfor ikke Store Skagerak?

Av: Store Skagen, liksom
Dato:Søndag 26. mars Kl: 16:26

Hææ? Buer? Kanskje litt spanske bueganger? Eller kinesiske tak med vipp ytterst? Igloer? Gammer? Eller sånne buete glasstak som de bygde på kjøpesentrene på 80-tallet?
Jeg synes forøvrig at det er ganske usselt og unødvendig å stjele navnet Skagen, som om ikke Kragerø har noen egen identitet og må ta andres.
Håper de ikke får lov!

Av: til punktum
Dato:Søndag 26. mars Kl: 13:45

Ja vend nesa sørover og se hva som skjer.
Men der er iallfall beliggenheten konkret ute i skauen, og det kommer til å gi mange arbeidsplasser.
Verre er det at du om noen år kan vende samme nesa mot kaia og hele veien inn mot Kirkebukta,
og da ser du en massiv gjentetting av rette vinkler i øst og vest, med massevis av stål og glass og uten en eneste bue.
Og jeg lurer på hvor mange arbeidsplasser det ga?
Og hvor mye Kragerø kommune tjente på det?

Av: H.L.
Dato:Søndag 26. mars Kl: 09:08

Investorene tenker langsiktig, faktisk akkurat som de store skogeierne. Vi som bor i byen har problemer med å tenke mer enn noen få år fremover. Vi gir fra oss styringen i 30-40 år. Det må vi ha klart for oss.

Av: Rett bedrift på rett sted
Dato:Lørdag 25. mars Kl: 15:31

Ang. Fossen, arbeidsplasser og sigøynerlandsby:

Hvordan det ser ut i Kragerø har betydning for de fleste arbeidsplassene i byen. Hvis byen skal fungere godt som et handelssted og turiststed, må butikkene, gatene, utestedene være attraktive i sin helhet. At en bedrift må utfolde seg på en måte som trekker ned inntrykket av byen, er vel ikke bra? Da er bedriften kanskje på feil plass.
Vi som ser byen hver dag kan ha sett oss blinde på rot og merkelige løsninger. Men andre ser det. Min påstand er at det kan skade andre næringer og arbeidsplasser.

Av: Bestemt seg?
Dato:Lørdag 25. mars Kl: 13:25

Hvordan kan saksbehandler Abrahamsen si at det finnes
bare to steder hvor kulturhuset kan stå?
Er det han som skal avgjøre dette?
Kulturhuset kan i prinsippet stå hvor som helst, hvor det
er plass. En kan ta bort andre bygg, en kan bytte
om på parkering. Men først og fremst må kulturhuset
oppføres innenfor lovens bestemmelser om anbud.

Av: undrende
Dato:Lørdag 25. mars Kl: 09:44

til Ellef... en arb. plass er skjelden så ryddig som hos fossen. med tanke på hvor mye som går ut og inn av folk og varer. nei Ellef tenk arb.plasser som vi så sårt trenger her i byen.og jeg lurer litt på hvorden kommunen skal finansiere alt dette. når alle kommunale bygg bare forfaller..?

Av: Morten Th.
Dato:Lørdag 25. mars Kl: 02:48

Bestefar og bestemor flytter "hjem" til barnebarna noe de har gleda seg til siden datra giftet seg med den "snilleste gutten i byen".De måtte selge "hyblen" på Frogner for noen mil, men Kragerø var ett bedre alternativ enn en Oslo. Bestefar og bestemor betaler omtrent det samme i skatt av pensjonen og av formuen som en arbeidsløs med 2 barn i skolen,som engang jobbet på Tangen verft. Ja det er irrrriterende men ,Bestemor og bestefar må en dag tre ut av dette livet, og da får barnebarna så mye i arv att de har muligheten til å overta en leilighet på brygga i byen. Kansje litt langtsiktig tengt, men? :-).

Av: Skjerpings!
Dato:Fredag 24. mars Kl: 20:14

- Du må skjerpe deg, Ellef! Det går ikke an å si at Fossen-området ligner på en sigøynerlandsby. Går ut fra at du er riktig sitert i artikkelen her på nettet. Har du tenkt på de som jobber der? Det er jo en forretning som driver, ja nettopp med blant annet planker og Leca-blokker. Skjønner at du vil fjerne Fossen, men heldigvis er mange av en annen mening!

Av: Punktum
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 14:20

Ei kan ikkje gjøra alle til laks, sa gud til torsken. I det store og hele, synes jeg det virker som om det er en positiv fremdrift i saken om Kragerø og Kirkebukta. Imidlertidig kan jeg ikke fprstå at Fossen på død og liv må ligge akkurat der de ligger i dag og ikke lenger bort mot Tangen. Dampskipskaia er meget velegnet til at havnefronten kan bli en flott byfasade. Det er jo på ingen måte et bra syn i dag. Kragerø er jo i endring og alt kan tilvennes, i hvertfall når det er til det beste for alle parter.

Er det forøvrig noen som vender nesa sørover eller? Og ser hva som skjer på Stabbestad med giganthotell og en strandclub? Maken til sjelløse prosjekter hadde jeg aldri trodd ville bli godtatt av Kragerøs administrasjon. Hadde det enda vært et snev av noe maritimt over anleggene. Men nei, stål og glass i alle vinkler. Og vinklene er rette i øst og vest, uten en eneste buet form. Ikke en gang bryggeanleggene er tenkt anlagt i andre vinkler enn 0, 90 og 45 graders vinkler. Navnet Skagen, som i hvertfall undertegnede forbinder med en trivelig og sjelfull by, blir gjort til skamme i denne sammenhengen.

Av: Willy Nilsen, redaktør
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 13:41

Til "Sjokkert":
Bygningsrådet påpekte blant annet at det må anlegges flere "frie" parkeringsplasser (plasser som ikke er bundet til leiligheter eller næring), at antall leiligheter bør vurderes, at trafikkarealet ved ferjeleiet må bli større og at det nye bygget ved Trikotasjen må bli lavere. Det ble også påpekt mindre endringer, blant annet knyttet til høyder.
Vedtaket, som er grunnlag for den høringen som nå starter, blir lagt ut i sin helhet så snart det foreligger.

Av: Er det mulig?
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 13:11

Bygningsrådet behandlet i går saken, etter å ha holdt på i fem timer med andre saker først. Derfor ble saken bare ganske så grovt behandlet.
Det mangler bare nå at kommunestyret som i neste omgang skal vedta denne planen, gjør det så tett opp til ferien som mulig, helst med 60 andre saker samtidig (slik som i går) slik at man egentlig kan hoppe bukk over demokratiet.

Av: Sjokkert
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 12:04

Bygningene i størrelse sett mot størrelsen på bygningen til Polet og Mineralvannfabrikken viser hvor digre disse byggene egentlig er tenkt.

Kan Kragerøavisa si noe om hva bygningsrådet ellers bestemte i går?

Av: Kulturhus
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 11:42

Hvis det er slik at kulturhuset må ut på anbud er det ingen selvfølge at Kragerø Utvikling går av med seieren. Og da er det jo komplisert det Harald Nilsen snakker om i brevet som Kragerøavisa refererer til.
For kommunen har inngått visse avtaler for reguleringsområdet.
Det området skal Kragerø Utvikling som skal stå for.
Kommunen møter seg selv i døra mht hvor kulturhuset skal ligge.
I prinsippet må det ligge et annet sted enn der Kragerø utvikling regulerer. Eller hva? Hvor er jussen her? Har kommunen sjekket alle sider av saken egentlig? Det er viktig at kommunen ikke biter seg i halen.

Av: offentlig anbud
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 10:42

Det snakkes om at Kulturhuset bør legges ut på anbud.
Er det ikke snarere slik at kommunen er pliktig til å innhente anbud når det gjelder offentlige bygg? Dette er vel lovpålagt?
Hvordan kan kommunen slippe unna her?

Av: takknemlig
Dato:Torsdag 23. mars Kl: 09:11

Vil få takke for en kjempe flott avis. denne siden er med på å få meningene ut av stua,og til faktisk å påvirke. Takk Kragerø avisa for det :o)Samtidig er dere oppdatert på nett siden om nye saker nesten hver dag... Absolutt noe kregerøbladvestmar burde ta lærdom av...

Av: bt
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 23:47

Dette er vel ikke noe å diskutere per i dag. Verden sliter med større problemer.

Av: Den som intet våger...
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 20:12

Til "signaleffekt"
Ja, ja! Jeg skrev ikke at signaleffekten er det eneste argumentet for utbygginga. Hvis man leser planen og ellers lar seg informere, finnes det faktisk en del argumenter i tillegg.
Jeg skrev at signaleffekten er viktigst for meg personlig, og jeg tror at den kan være viktig for andre også. Det finnes faktisk mennesker som ser det positive i at en by forandrer seg, noen ganger sakte, noen ganger raskt. Det gir oss mer tro på framtida enn stillstanden gjør. Dette betyr ikke at vi ikke er glad i byen, snarere tvert i mot.

Av: signaleffekt
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 14:26

Vi kan ikke bygge ut en hel bydel med bare et eneste virkelig argument, nemlig signaleffekt. Og det signalet skal en attpåtil håpe og tro at vil føre til noe. Ja, ja.

Av: Henry Isnes
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 14:24

Hei : Det kan nokk se ut som om jeg ikke ønsker noen utvikling når det gjelder området rundt Byggmaker Fossen/Havnevesents Bygg (Dypvannskaia).
Jeg er helt inneforstått med at det vil komme en regulering også for dette området, men det må skje i takt med hva Kragerø endringsmessig i årene fremover vil kunne være tjent med.
Jeg bommet kanskje litt i min tidligere kommentar når jeg i ordlyden blander Bebyggelsesplan og Arealplan, men til syvende og sist så er det politikerne som skal avgjøre dette.
Etter hva jeg nå erfarer så er det ikke tatt noe avgjørelse for hva slags butikker/senter som skal ligge i området.
Men en ting er klart - vi trenger flere parkeringsplasser nært sentrum !

Av: Den som intet våger...
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 14:05

Jeg tror faktisk at folk flest er positive eller stiller seg avventende til utbygginga. Jeg tror også at det er de negative eller engstelige som roper høyest, og tar jeg ikke feil, så er det de samme som er negative til enhver forandring.
For meg er utbygginga et positivt signal. Den representerer VILJE TIL AKTIVITET, VEKST OG UTVIKLING. Dette signalet håper (og tror) jeg når langt utafor Kragerøs grenser. Denne signaleffekten er etter min mening det viktigste med hele utbygginga. Ringvirkningene kan bli gode for byen, og det kan være en meget god investering.

Av: Ta til vettet!
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 13:46

Til deg som tror at folks mening er delt på midten.
Jeg tror tvert om at det er en voldsom motstand mot en massiv utbygging av Kragerø. Kragerøfolk er glad i byen sin.
Men alle er enige i at vi må gjøre noe med Kirkebukta.
Alle er vel enige om at utvikling er bra hvis den er bra.
Men folk kjenner seg maktesløse!
For her skjer det voldsomme ting. Det kan skje store utbygginger før vi vet ordet av det. Ting vi virkelig kan komme til å angre på at vi sa ja til. Som blokka på Bærø. Hvor var vi da? Vi har sagt ja før vi rakk å trekke pusten. Og nå er vi sjokkert. For vi sa ja til Blokka!
Men det betyr vel ikke at Kragerøs befolkning var delt på midten.
De fleste var antagelig mot! La det ikke skje igjen med Kragerø Havnefront også.

Av: båteier, og kommende leilighetseier
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 13:27

Hva med brygger, og båtplasser? De kommer vel i stor grad til å bli leid ut til de som kjøper leiligheter. Risikoen for gjentetting av strandlinja er stor hvis en fortsetter boligutvikling i sentrum.

Og apropos leiligheter. De yngste vil ikke ha råd!
Det er de mest kjøpekraftige som vil ha råd til å kjøpe disse leilighetene. Det ligger i sakens natur. Leilighetene som settes opp på Utsikten koster omkring 3 millioner kroner.
Hva vil da disse umiddelbar sjønære leilighetene koste?
Det er absolutt ikke noe i veien med pensjonister, men det er som tidligere nevnt av en pensjonist: Utenbys unger overtar, og leilighetene blir til feriehus. Dette skjer i altfor stor grad nå også.
Utflyttede Kragerøfolk kjøper hus, og lar mor eller far flytte inn i en del av huset. Vips, så har man ferieleilighet. Men disse leilighetene vil være spesielt attraktive for utenbysboende, og føre til stor risiko for omgåelse av boplikt.

Prisene vil være umulig for de fleste Kragerøfolk å matche.
Iallfall barnefamiler.
Derfor er det ikke planlagt lekeareler heller.


Av: Kragerøkråka
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 13:22

Jeg kan heller ikke helt forstå at Fossen må flytte. Vi vet hva vi har...
Kulturhuset må ligge i sentrum, men kan gjerne ligge et annet sted. Noe ganske annet er at Fossen må fikse opp sitt uteområde!

Av: hanne mette
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 13:08

når det gjelder arbeidsplassen Fossen trelast så bør det vel her taes like mye hensyn til arbeidsplassene som vi såg ble gjort i Napersaken. Der ble jo arbeidsplassene brukt som argument for å frigi boplikten...For Fossen er det helt klart best å være der de er, det er jo i skjærgården det bygges, stort sett. Nye gedigne forr bygg med husleier like høye som blokka på Bærø er det jo få som vil ha råd til i sommerbyen Kragerø....

Av: jeg etterlyser
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 11:50

Hvor er Kragerø Bys Venner i denne saken?

Av: Trine Jørgensen
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 11:25

Det står i Kragerøavisa i dag at Fossen Trelast har fått tilbud om å flytte til Tangenområdet. Det er ikke helt riktig.
Fossen er tegnet inn i planene, men det i seg selv kvalifiserer ikke til at det er et tilbud.

Men selvsagt ønsker Fossen Trelast å beholde sin drift her hvor levegrunnlaget er skapt. Så enkelt er det.
I tillegg mener vi at det er bra for Kragerø, med aktivitet i sentrum.
Det at noen løfter, bærer og driver byen vår i stille perioder, trekker omsetning til sentrum. Se på tilsvarende små søte byer som skjuler all drift i utkanten.
Dessuten er Fossen, og havnevesenet det siste som er igjen av drift ved kaia i Kragerø. Dette er både lokalhistorie, og kultur!

Det er fint med utvikling av Kragerø. Det behøves å gjøre noe med Kirkebukta. Og for å binde det hele sammen fra sentrum er Fossen gjerne delaktig.

Opprinnelig hadde Fossen og Kragerø Havnevesen felles planer om omrusting av området. Det finnes mye dokumentasjon på dette.
Vår advokat er rystet over kommunens fremgangsmåte i saken.
Det forutsigbare var nemlig at leiekontrakten skulle fornyes.
Våre pågående planer var i ettertid ikke av interesse for verken utbyggere, eller for administrative krefter i kommunen.
Vi får ikke tydelige svar fra sentrale politikere.
De nikker og er fullstendig enige med oss over bordet når vi møter dem.
Men fra smauene hører vi en annen melodi.
Derfor takker vi nå Henry Isnes, og Unni Værstad som er tydelige på å gi den støtten som bedriften virkelig trenger.

Med hensyn til Kulturhus: Hurra for det! Men, ikke akkurat der Fossen er. Det er flere andre steder som er nevnt. For kommunens del bør kulturhuset også ut på anbud. Det sikrer at vi får en forsvarlig pris.
Tenk hvis vi fikk Kragerøarkitekter til å gå sammen om å tegne bygget!
Det ville være spennende!

Av: Delt på midten!
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 11:15

Jeg har gått gjennom innleggene for å se hva folk mener. Trodde det var overvekt av motstand mot planene, men faktum er at mange (ja kanskje de fleste) er positive i flere betydninger. Det er bra! For Kragerø trenger denne utbyggingen.

Av: KRAGERØVENN
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 10:26

Det er altfor mange leiligheter. Kragerø behøver rett og slett ikke så mange nye boenheter. Kragerøfolk må kjempe for boplikten for det er det neste som kommer!! Dette betyr økte boligpriser for oss som skal bo her.
Hvis Kirkebukta ble tonet ned, med nyttige ting som matforretning, bensin, dusjer/toaletter osv, små forretninger som passer inn i det maritime miljø, selvfølgelig en liten uterestaurant.
Og mange brygger - da ville turistene strømmet til. Da kommer de til å reise til Kragerø isteden for til Bamble. Fordi vårt konsept blir mye jo mye hyggeligere!!! Det må vi jo sørge for.

Men det som kan hindre denne utbyggingen er at noen faktisk skal ha fortjenesten av byggene før de drar herfra. I steden for at de forskjellige næringsdrivende setter opp byggene selv. Og finansierer det selv. Mulighetene for å overleve, når noen først har høstet er ganske vanskelig. Husleia blir unaturlig høy. Og hvorfor har vi sørget for å gjøre det så "krøkkete". Jeg trodde man snakket om å få til utvikling, få til aktivitet, ikke sende kronene ut av byen.
Forholdene må legges til rette slik at alle som ønsker å være i området får selv mulighet til å gå inn som sin egen byggherre. Som på Kalstad. De næringsdrivende fikk da kjøpe tomt av kommunen.
Hva tjener kommunen nå må jeg til å spørre??
Det er derfor utbyggerne ikke ønsker et slikt konsept. Det er derfor de også ønsker så mange boliger. Boliger er en gullgruve for utbyggerne.

Av: Henry Isnes
Dato:Onsdag 22. mars Kl: 10:07

Dersom det er som KragerøAvisa referer denne onsdagen at Fossen (Byggmaker) og (BR Wiik) ikke ligger i saken som skal behandles i byggninsrådet samme onsdagen - så håper jeg at dette må være en reell forglemelse og ikke en villet handling.
For meg er det særs viktig at det tas vare på solide bedrifter med mange ansatte - slikt kan ikke skaltes og valtes med.
Mitt ønske er at Fossen kunne forbli i nåværende område hvor det fungsjonelt virker bra, hva er galt med aktiviteter i bryggeområdet.
Er Kragerø en havneby eller ikke hvor slike aktiviteter er en naturlig del av bybildet.

Av: Unni Wærstad
Dato:Tirsdag 21. mars Kl: 23:39

jeg mener det er lurere å legge kulturhuset MED parkering på tomta til folkehjelpa, det vil ikke føre til et stort bygg ytterst på bryggekanten ( og der skal jo FOSSEN fortsette sin drift) og VI må ha SKIKKELIG med parkering til dagsturister, parkeringshuset må være stort. jeg lurer på hve som menes mer arkitektonisk uttrykk som tar opp i seg "Kragerø kulturen " det har jeg valgt å tolke som VARIASJON derfor må det være ulike bygg, ulike vinduer og byggene må ha ulik størrelse. For at barnefamilier skal kunne bosette seg må vi ha leiligheter med 3 soverom. og en lekeplass.

Av: Gleder meg!
Dato:Tirsdag 21. mars Kl: 16:11

Kragerø er en høy og bratt og "knattete" by. Jeg tror ikke det blir så gærnt med bygninger med fire, fem etasjer langs havnefronten. Nedover i Europa ser man ofte at bratte, små havnebyer har tette "vegger" av høye bygninger langs sjøkanten, og bakenfor ligger husene oppover i fjellsidene, ikke så ulikt Kragerø. Bygningene harmonerer med det bratte landskapet.
Jeg synes faktisk at den store Blåhallen "balanserer" bebyggelsen i Kragerø, sett fra sjøsiden. Håper at det blir bygget noe skikkelig stort på Tangen når de eksisterende bygningene blir revet.

Av: Bygg ut!
Dato:Tirsdag 21. mars Kl: 14:38

Selvfølgelig må vi bygge ut Kirkebukta! Nå har området ligget brakk siden jernbanens tid, og det var ikke til noen særlig nytte før det heller. Nå har vi muligheten til et sammenhengende kystbelte med næring, boliger og fellesarealer fra Tangen til Naper. Stå på, utbyggere! Dette blir flott!

Av: H. Pedersen
Dato:Tirsdag 21. mars Kl: 14:34

Det er fint at Mads Olsen påpeker dimensjonene i planen, og spesielt når det gjelder området ved kaia. Jeg går ut fra at bygningsrådet allerede onsdag denne uken vil gi noen føringer for hva som kan tillates. Er også opptatt av at det blir et tilstrekkelig antall parkeringsplasser i Kirkebukta. Det er egentlig vel så viktig som leiligheter og næringsareal.

Av: tulltausa
Dato:Tirsdag 21. mars Kl: 13:48

Jeg ser for meg at jeg inviterer noen venner til Kragerø, og de kommer sjøveien. De møtes av en by, hvor det er god plass til å legge fra seg båten, og hvor de for noen mynter kan få vaka både klær og kropp etter seilasen. Deretter er de litt småsultne, og tar seg en rusletur blant de mange, små spisestedene på havnefronten. Setter seg i trappa ned til sjøen, kanskje, og piller noen ferske reker kjøpt fra båt... Deretter nyter de en liten gratiskonsert gitt på vår lille parkscene - ikke noe svært arrangement, men sånn akkurat passe fredelig og koselig.
Om kvelden går ungdommene litt opp i byen, der ligger musikk og danseplassene, litt på avstand fra sovende båtgjester. Ferskvann blir fylt, grønnsaker og brød kjøper de i en trivelig liten sjappe, og matbutikken ligger i bæreposeavstand. "Her har de tenkt på oss!" tenker mine gjester, og smiler fornøyd, før de mette og fornøyde får med seg en flott utstilling i galleriet i kulturhuset. Så fornøyde er de, at de blir i Kragerø, og glemmer at det var meg de skulle besøke! Nei, fri og bevare meg vel...

Av: Mads Olsen
Dato:Tirsdag 21. mars Kl: 11:35

Jeg tror ikke at folk flest er klar over dimensjonene på den nye bebyggelsen som er planlagt i området omkring jernbanekaia i Kragerø.
I dette området kan faktisk Øya og det gamle Kragerø bli delt av en ny bydel med opp til fem etasjes hus. Jeg vil håpe at Kragerøfolk følger med på denne prosessen og at de protesterer på at det blir bygget en ny bydel som endrer Kragerøs ansikt i den grad.

Av: Solkysten
Dato:Lørdag 18. mars Kl: 11:13

Jeg har sett at begrepet Solkysten er blitt brukt. Det har en verdi i seg selv. Tenk dere et sammenhengende belte med en blanding av boliger, næringsvirksomhet og fritidstilbud fra Valberg til Levang. Kirkebukta binder det hele sammen!

Av: efo
Dato:Fredag 17. mars Kl: 11:33

Selvfølgelig må et kulturhus ligge i sentrum! Ringvirkningene av et slikt hus er jo halve poenget (økt aktivitet i sentrum). Parkere får man gjøre andre steder - med unntak av noen plasser for bevegelseshemmede.

Personlig mener jeg at kommunen bør låne noen hundre millioner å bygge et vanvittig turist- og badeanlegg på Tangen som vil tiltrekke seg folk fra et stort geografisk område. Kragerø ER en turistby, samme hva enkelte andre måtte mene.

Av: Unni Wærstad
Dato:Torsdag 16. mars Kl: 18:23

Når det gjelder plasering av Kulturhus krever dette betydelig parkeringsareal for at folk fra hele kommunen skal kunne lett komme til. Jeg tror at Tangenonrådet er det riktige for kunne etablere kulturhus og parkeringsom en del av en større helhet som Feks et atføringssenter. Når det gjelder boliger MÅ det ikke fravikes kravet om antall perkeringsplasser pr boligenhet da det vil være stor sansynlighet for at MINST en i familien pendler til jobb utenfor Kragerø

Av: Skremt
Dato:Torsdag 16. mars Kl: 10:04

Jeg blir mer og mer skremt. Og jeg er helt enig med leder her på nettet om at folk må se og våkne! Det angår jo byen vår. Vil vi ha det slik, med leiligheter i flere etasjer og forretningslokaler som enten står tomme eller som sørger for å tømme sentrum? Det vi har bruk for er parkeringsplasser, bilfritt sentrum - og gjerne et kulturhus for meg. Leiligheter har vi mer enn nok av!

Av: Patriot
Dato:Torsdag 16. mars Kl: 10:02

Utbyggerne er selvsagt klar over at utbyggingen vil bli redusert! De legger på litt i forhold til det de egentlig trenger, og håper å få det som de vil. Dette må politikerne være klar over. De folkevalgte må gjøre vedtak som gavner Kragerø, og må ikke ta spesielle hensyn til Kragerø Utvikling! Dette er en alt for stor utbygging i sentrum.

Av: Kragerøkråka
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 20:28

Kan noen svare meg? Hvor ligger potensialet for Kragerø kommune og vi som bor her hele året? Blir det noen skatteinntekter av dette, eller skal alt eies av feriefolk? Og hva med butikkene i sentrum? Hvem andre enn de skal flytte inn i forretningslokalene i Kirkebukta? Og da blir det tomt der de er nå. En evig og håpløs rundgang.

Av: Bob Kåre
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 12:01

Hvor går grensen for å kalles "ungdom"? Jeg tviler på at ten-åringer har økonomi til å kjøpe seg disse leilighetene. Men at "yngre folk" i 20- og 30- årene, kanskje også fra de utflyttede generasjonene - Kragerø's lost generations - kan finne veien hit er jo å håpe på.

Forøvrig må jeg påpeke at en pensjonist i dag ikke er det samme som en pensjonist for 20 år siden - nødvendigvis.

Av: Natteravn
Dato:Mandag 13. mars Kl: 12:23

PENSJONISTERS INTERESSER KONTRA UNGDOMMENS INTERESSER.
Det er ikke meningen å mobbe pensjonister. De bidrar med mye verdifullt i samfunnet. Men her er det snakk om planlegging av nye bydeler. Når kommunen vil at ungdom skal bosette seg her, er det viktig at det planlegges for aktiviteter også for unge mennesker.
Store deler av døgnet og store deler av året, er det stille og dødt i byen. Hvis man ønsker seg mer aktivitet og folkeliv, utvidete åpningstider og lengere turistsesong, må det planlegges nå. Vi leser stadig om klager på høy musikk og bråk i boligområder. Hvis det planlegges boliger (som kjøpes av pensjonister) i alle nye bygg i sentrum, vil det bli konflikt mellom interessegruppene. Kragerø vil fortsette og være en stille by som ikke er særlig attraktiv for unge mennesker.

Av: Yesings
Dato:Mandag 13. mars Kl: 08:48

Takk, det er godt å vite. Takke vil jeg også gjøre for at vi i Kragerø kan få skrive våre leserinnlegg her i KragerøAvisa nett, samt at deres nettavis stadig utgir nyheter og oppdateringer. På denne måten KAN vi jo faktisk engasjere oss lettere. Bra jobbet.

Av: Willy Nilsen., redaktør
Dato:Mandag 13. mars Kl: 07:06

Det er ingen tvil om at leserinnlegg, enten de kommer i lokalavisene eller her på nettet, påvirker prosessen. Ett eksempel: Til sammen var det over 300 innlegg på vår nettside om øyskolene. Det viste et enormt engasjement, og jeg er ikke i tvil om at de folkevalgte merket seg både meninger og informasjon.

Av: Yesings
Dato:Søndag 12. mars Kl: 19:37

Så måtte jo også det komme frem her, at eventuelle pensjonister og feriefolk ikke bidrar til økonomisk påfyll i Kragerø. Unnskyd meg, men turistene la igjen godt over 300 000 000,00 i Kragerø i fjor og pensjonistene lever da som folk flest i landet. De er også mere ute på dagtid og benytter kafeene og butikkene. Dessuten har de da vært med å bygge opp det vi andre har tilgjengelig i dag. Denne nye bydelen bør for all del også bygges for både tilreisende, turister og pensjonister. Og alle andre. Jeg kan ikke se noen grunn til at noen skulle sees på som mindre attraktive for det nye Kragerø.

Anyway, hvor vanskelig vil det være å pålegge alle forretningene en fasade hvor bygget skal fremmes og skiltingen tilpasses? De har fått det til andre steder, så hvorfor ikke i Kragerø? Ingenting er vel verre enn glorete neonbelyste skilter som drukner bort de flotte byggenes særpreg. For ikke å snakke om nedklistrede inngangspartier, fulle av all verdens plakater i nærmest fluoriserende farger. En opprensing av dette tror jeg bare alle ville tjent på.

Så til denne debattens betydning da: Vil våre meninger her, være med på å påvirke beslutningene som gagner byens ve og vel, Redaktør?

Av: Pensjonist
Dato:Søndag 12. mars Kl: 08:50

Jeg er en av de mange skriver om, nemlig en pensjonist som kan tenke meg en leilighet i Kragerø om noen få år, helst veldig nær sentrum. Både Naper opg Kirkebukta er aktuelt, men Naper har jo kveldssola, da! Jeg skjønner problemet, nemlig at vår gruppe kjøper leilighet, huset blir arvegods og kanskje ferieleilighet og vi må bli tatt hånd om når vi blir syke. Det er flere negative sider ved dette, men jamen er det mye positivt også. Vi pensjonister en og blir i enda større grad en ressurssterk gruppe. Det er klart vi vil bruke penger i Kragerø, og vi vil skatte til Kragerø, og vi vil i stadig større grad bruke private tjenester innen omsorg. Nei, i stedet for å være så negative, bør de folkevalgte ønske pensjonister velkommen til Kragerø! Det er mulighetens by!

Av: 59
Dato:Lørdag 11. mars Kl: 17:59

Jeg synes at det er svært bra at hele området planlegges helhetlig, og det bør også planlegges langsiktig. Da vet alle hva de har å forholde seg til. Man må gå ut fra at noe av grunnen til at disse utbyggerne ble valgt, er at det er profesjonelle folk med erfaring fra liknende saker.

Når det gjelder Fossen så er det ikke så enkelt som at Byggmakker bare er en kjedetilknytning som Fossen handler varer gjennom. De har også Byggmakkerkjedens gigantiske markedsføringsapparat i ryggen. BM er en av merkevarene som reklamerer mest i media i dag. Det er umulig å forestille seg at en slik butikk "blir glemt" om den legges utenfor innerste sentrum. Men selvsagt kan kjedetilknytningen også brukes som pressmiddel mot en evt. flytting.
Og selvsagt er det kulturhus jeg har i tankene når jeg skriver dette.

Av: Snekker 2
Dato:Fredag 10. mars Kl: 19:50

Er det ikke slik at leiekontrakten for Fossen går ut i 2009? Da har jo gårdeier, altså havnevesenet, full rett til å bruke lokalene til det de vil. Jeg skjønner Fossens frustrasjon, og selvsagt må gårdeier (les kommunen) strekke seg langt for å finne en løsning. Om Tangen eller nåværende plassering er best vet ikke jeg, men fakta er jo at leieforholdet er i ferd med å ebbe ut. Man kan ikke leve av følelser...

Av: snekkern
Dato:Fredag 10. mars Kl: 17:45

Planen om utbyggingen i kirkebukta burde opprinnelig ikke strukket seg lenger en mellom trikotasjen og opp til tunellmunningen. Det er vel det som er " kjærkebokta " Men som alt annet i Kragerø som skal utvikles, ender det opp med utrolige dimensjoner. Det er nå etter mitt syn ønskelig att utbyggerne får politiske signaler om og tone ned eller skrinlegge store deler av planene rundt fossen og jernbanestasjonen. Dette er den eneste måten vi kan ivareta Kragerø sin arkitektoniske særegenhet på. Desuten ville vi om fossen skulle av naturlige orsaker forsvinne fra området ha en fantastisk tomt til kulturhus. Og da mener jeg kulturhus uten butikker i kjelleren og leiligheter på taket slik at klager mellom brukergruppene vil bli eliminert.

Av: Trine Jørgensen/Fossen Trelast
Dato:Fredag 10. mars Kl: 14:59

Fossen Trelast eies ikke av Byggmakker kjeden. Byggmakker er bare en kjedetilknytning som Fossen handler gjennom.
Fossen Trelast er fullstendig eid av lokale eiere.
Ellers takk for støtte i denne spalten. Grunnen til at Fossen syntes det er problematisk å flytte, er selvsagt blant annet at det vil koste ganske mye penger som vi savner forståelse for at må komme noe sted fra. Fossen har selv rustet opp det det har kostet i det bygget vi er i nå. Samtidig all asfaltering osv.
Det drives en stor butikk som vi mener har stor betydning for sentrum. Denne butikken har ikke grunnlag på samme vis ute på Tangen.
Fossen betaler mer enn 650 000 kroner årlig i leie for kaiområdet. Dette er viktige inntektskroner for Kragerø kommunes havnevesen. Hvordan skal disse inntektene erstattes for Havnevesenet? Hvordan skal selve formuesverdien som bygget representerer erstattes for Havnevesenet? Dette har iallfall lokalpolitisk betydning.
Alternativet er at disse verdiene, og inntektene flytter seg til andre hender enn Kragerø kommune. Og det er merkelig, i tilfelle, at Kragerø kommune vil være villig til å gi dette fra seg.
Vi har også sagt at vi er villige til å samarbeide om at området skal kunne bli mer estetisk, i forhold til annen type utvikling, og utvikling av området generelt. Men først må det være forutsigbarhet i forhold til driften.

Av: Mer engstelig...
Dato:Fredag 10. mars Kl: 14:22

Jeg er engstelig, jeg også. Leste i en avis at det kan bli inntil fem etasjer høye hus i området. Det hører ikke hjemme her i Kragerø. Mange skrek over seg når det gjaldt blokka på Gulodden. Men dette lar man skje midt i byen vår!
Ellers er jeg godt fornøyd med at utbyggerne har tatt innspill på alvor, og endret på planene. Fortsett med det!

Av: Fnys
Dato:Fredag 10. mars Kl: 13:48

Ang. "JÅLETE HOLDNING" i tidl. innlegg: Byggmakker, som Fossen er del av, er Norges ledende byggevarekjede og Byggmakkers visjon er å dominere norsk byggevarehandel.( dette ifølge deres egen internetside.)Det er ikke en svak aktør, bare så man har det klart før man plasserer sin sympati.
Det har vel vært en ganske UJÅLETE HOLDNING til disse områdene helt til nå, men har det i seg selv ført til vekst og utvikling i Kragerø i den senere tid? Kanskje det ikke skader å prøve en annen medisin.

Av: Det finnes ikke problemer..
Dato:Fredag 10. mars Kl: 12:19

Kommer det et terrorangrep på en stor norsk by, så er alle leilighetene straks fulle. Og kommer den verste fugleinfluensaen, vips! så er de tomme igjen... Spøk til side. Lag uteservering, puber, discotek, nattklubber, utekonsertscener, skateparker og lekeplasser hele veien bortover! Legg ned forbud mot velforeninger. Kort sagt, gjør det lite attraktivt for pensjonister.

Av: Willy Nilsen, redaktør
Dato:Fredag 10. mars Kl: 11:07

Det er all grunn til å stille spørsmål om hvem som skal bo i alle leilighetene som er planlagt. Saken er tatt opp i KragerøAvisa en rekke ganger. Man kan jo lure på hvorfor ikke folketallet øker med en slik byggeaktivitet. Det aller viktigste nå, er det lokale engasjementet. Bli med i debatten! Skriv innlegg i de to lokalavisene og her på nettet! For hvert vedtak i bygningsråd, hovedutvalg, formannskap og kommunestyret strammes grepet, og det blir vanskeligere å gjøre endringer.

Av: Engstelig!
Dato:Fredag 10. mars Kl: 10:51

Det bygges som aldri før i Kragerø. Kragerø Utvikling opplyser at de ca. 300 boenhetene i Kirkebukta er et passe tall for å fange opp det naturlige behovet for leiligheter de nærmeste 10-15 årene. Men i følge KragerøAvisa skal det i alt bygges 2000 boenheter i kommunen de nærmeste årene! Hvem skal bo i disse leilighetene. Jeg ser to brukergrupper: Pensjonister og feriefolk.
Og dette gir ikke mange skattekronene til kommunen. Nå må de folkevalgte reagere, og ikke la pengestrømmenb til investorene styre utviklingen i kommunen vår. Det rammer jo oss som bor her, for det er i realiteten oss som skal betale for infrastruktur og eldreomsorg!

Av: Unni Wærstad
Dato:Fredag 10. mars Kl: 00:11

VI I KRAGERØ MÅ SETTE SOM ALLER VIKTIGSTE ER HVORDAN VI SKAL FÅ UNGE, VOKSNE MED BARN OG ""VYER FOR BYEN, TIL Å KOMME FOR Å BOSETTE SEG I ET LOKALMILJØ DER VI SKAL VIRKE SAMMEN.
JEG SYNES DET VAR ET flott INNLEGG SOM TRINE HOLDT ANG fOSSENS EKSISTENS PÅ BRYGGA OG JEG HåER AT DEN JÅLETE HOLDNINGEN OM AT DETTE ER STYGT OG MÅ FJERNE FRA ByBiLDE
MÅ NEDTONES... la Fossen få bli på den tomta som fungere utmerket for denne typen aktivitet

Av: Futura
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 23:47

Hvis man alltid skal bygge i gammel stil så ville vi ha bodd i huler fortsatt da. Tenk at det som er moderne idag vil folk om 100 år prøve å bevare, slik vi bevarer gamle hus idag. Men man må jo bygge noe nytt og moderne også! Så bygg moderne og spennende. Det blir en fin kontrast til andre deler av byen vår.

Av: enig
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 13:53

Inhabil bare sa det mange tenker. Det er mange bånd i denne byen her.
Det er mye usagt som nettopp kan sies høyt i denne spalten.
Navngitt eller ikke.
For samtidig er det mange som snakker i korridorene uten at det dermed rapporteres av den grunn. Men, denne korridorsnakkingen blir ofte utslagsgivende for politikeres mening i ulike saker.

Av: 57
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 12:57

La arkitekturen i den nye bydelen gi tydelige signaler om at byen ser framover og ikke har grodd helt fast i fortida.Byen skal vel ikke bare trekke til seg mennesker som ønsker at verden hadde "stoppa" en gang for lenge siden? Kontrast mellom nytt og gammelt kan bli fint hvis arkitektene er dyktige.
Jeg savner uttalt informasjon om hva som er de politiske myndighetenes OVERORDNETE OG LANGSIKTIGE MÅL for føringene for utviklingen. Er dette beslutninger som tas etter "vær- og føreforhold" (lobbyvirksomhet, press, feighet eller dagsform)?

Av: Per Kristian Nilsen
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 09:37

Til "Inhablitet"
Først: Når du ”plasserer skyld” hos navngitte personer bør du være så redelig at du selv står fram med eget navn.
Kommunearkitekt Abrahamsen handler selvsagt på oppdrag fra politiske myndigheter for eksempel ved utarbeidelse av sentrumsplanen. Å skylde på en kommunal saksbehandler i slike plansaker blir helt feil – det er kommunestyret som er ansvarlig for vedtakene ! Han vil heller ikke være inhabil i den videre behandlingen av utbyggingssaken.
Så til min egen habilitet: Jeg har tidligere redegjort for dette i interju i KV. Saken er framlagt for Fylkesmannen uten at jeg fikk noe eksakt svar derfra. Der var de i tvil. Når saken kommer til behandling i hovedutvalget (der jeg er leder) og kommunestyret så er det disse organene som avgjør om jeg er inhabil eller ikke. Også når Kragerø Arbeiderparti skal behandle saken kommer spørsmålet opp. Blir jeg vurdert av partiet som inhabil får jeg heller ikke være med i den interne diskusjonen og kan heller ikke påvirke partiets syn.
Jeg har imidlertid - så langt - valgt å benytte meg av min rett som beboer på Tangeheia til å ta del i den debatten som nå foregår. Jeg har lenge vært engasjert i spørsmål som gjelder Kragerøs utvikling og det kommer jeg til å være uavhengig om min bror er sentral i utviklingen av Kirkebukta eller ikke. Utbyggingen i området berører så mange problemstillinger at jeg vanskelig kan la være å delta i debatten. Skulle jeg f. eks. ikke ha rett til å mene noe om landingsplass for helikopter på Tangen – et helikopter som kanskje vil fly rett over hustaket mitt! Jeg er ikke redd for "å miste byen min" ved en utbygging i Kirkebukta, men vi må finne fram til balansen mellom omfanget av ønsket utbygging og det som er økonomisk forsvarlig. Jeg har tiltro at planprosessen vil finne fram til denne balansen. Jeg har tiltro til at innspillene som nå vil komme vil være med på å "korrigere" planen til beste for Kragerøsamfunnet.
Fra stuevinduet vil jeg i framtida kunne se ned på Kragerøs nye bydel som etter min mening bør få et arkitektonisk utrykk fra dette årtusenet med en forankring i det som engang var. Her ligger de store utfordringene for utbyggingselskapet og ikke minst for arkitektene! Men det er kommunestyret som tilsist skal legge de viktige føringene for utviklingen.
Jeg kan imidlertid love ”inhabilitet” at når saken(e) kommer til behandling skal jeg og Kragerø arbeiderparti stå for en ”renslig” saksbehandling der lovreglene for inhabilitet følges.

Av: Terje
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 22:27

Det er viktig at utbyggingen ivaretar det eldre Kragerøs arkitektoniske preg slik at dette blir en positiv utvidelse. Det skal ikke bli en negativ avviker fra det Kragerø vi er kjent med. Dette forholdet må la seg forene med en sunn økonomi i utbyggingen.

Av: 59
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 20:59

Helt enig i at et kulturhus må ligge midt i byen, gjerne der hvor Fossen er i dag. Hvis kommunen virkelig mener noe med kultursatsinga, må bygget signalisere det også. Det kommer til å bli så dyrt at de som leier seg inn vil være helt avhengig av billettinntekter og godt besøk. Kulturhuset må fungere som et samlingssted, ellers er det ikke liv laga.
Fossen passer ypperlig på Tangen. Å frakte byggevarer og store ting til innerste sentrum, for så og frakte det ut igjen, er meningsløst. Det dreier seg jo ikke om impulskjøp, men om planlagt handel, med bil og henger eller båt.

Av: Kulturhusfrelst
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 13:09

Planen for Kirkebukta dreier seg jo også om fremtidig kulturhus.
Og kulturhuset må ligge i byen, og aller helst der hvor havnevesenet/Fossen er i dag. Det vil bli som et fyrtårn for Kragerø!

Av: Fossen-kunde
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 13:07

Jeg vil mye heller kjøre til Tangen og hente materialer og Leca-blokker enn å risikere bilen ved å krangle meg frem inne i byen. Nei, flytt til Tangen, Fossen - så beholder dere kundene. Nå får Kragerø Byggsenter et flott anlegg på Dalane. Mange vil velge å handle der på grunn av fremkomeligheten!

Av: inhabilitet
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 13:02

En stor del av feilen for hvordan området på kaiområdet er planlagt er kommunearkitekt Abrahamsens skyld. Det er han som byråkrat, som i lang tid på forhånd, dirigerte, og kokte sine egne kongstanker, om hvordan han syntes byen skulle se ut.
Fikk han dette mandatet av politikerne?
Og det er vel betimelig spørsmål og spørre om han ikke egentlig er inhabil ut fra dette til å sitte å forberede utbyggingssaken som en framleggelse for politikerne. Er ikke han i grunnen inhabil?
Eller hva slags mandat skal egentlig byråkratene få lov til å ha.
Og når vi først snakker om inhabilitet, er det ikke forskjellige inhabilitetsregler som gjelder politikeres slektskap til utbyggere?
La oss i allefall forvente at ting blir gjort renslig.
Og la oss håpe at politikerne tenker uavhengig uten pisk.

Av: Pokerspiller
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 12:33

Dette er et spill, og Fossen forsøker å spille sine kort riktig. Men det blir feil så lenge man har en leiekontrakt å forholde seg til. De kan ikke vente at folk skal støtte bedriften når vil være en bremsekloss for utviklingen.

Av: Fy Aker!
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 12:31

Jeg er enig med Ole Moen, som i et innlegg på møtet i går sa at det bør dryppe noe på Tangen fra Aker etter nedleggelsen. Fy, Aker! Dere har ikke gjort stort for Tangen-ansatte og Kragerø etter at dere la ned Tangen! Men ellers er jeg fornøyd med at Kirkebukta skal utvikles til en nny bydel. Mye bedre med utvikling der enn på Kalstad!

Av: Byttedyr
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 12:17

Det snakkes om indrefileen ytterst på kaia. Egentlig er jo strekningen Gjernes-Fossing en eneste stor indrefilet sett med investorenes øyne! Må innrømme at jeg føler meg som et byttedyr akkurat nå. Utbyggerne, og det gjelder også de som holder på over på Stabbestad, er rovdyr som vil ta det beste kjøttet først! Pass på folkens! Vis at vi vil være med å bestemme hva som skal skje med byen vår! Det kan sikkert bli flott i Kirkebukta når man får tilpasset prosjektet til lokal identitet som det heter.

Av: Se fremover
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 12:14

Det nytter ikke å gråte over spilt melk. Gjort er gjort uansett hva man måtte mene. Det var våre folkevalgte, nemlig kommunestyret, som valgte Kragerø Utvikling fremfor et lokalt interesseselskap.
Synd det har tatt lang tid, men det kan vi ikke klandre Kragerø Utvikling for. Nå må vi se fremover, og bidra til å skape en fantastisk ny bydel.

Av: Kirkebukta
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 11:35

Vi må lage Kirkebukta til noe vi kan være stolte av. Den ligger brakk, og har alle muligheter til å betjene båtfolk og fastboende. Hva med moloer inne i bukta og en lekker havn innenfor. Hva med dusjer, og toaletter, vaskemaskiner, og service. Alt det vi er så glad for hvis vi er på båttur andre steder enn i Kragerø burde vi få til der inne.
Tenk så fint det kunne bli! Her må vi bruke fantasien!

Av: arbeidsplasser
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 11:07

Det er i hvert fall høl i hue hvis de skal flytte Fossen som er en stabil arbeidsplass. Nei, skal det utvikles noe, må det utvikles der det fra før av ikke er noe! Jeg forstår ikke at det går an! Helst vil en vel flytte ferja også, for den ligger i grunnen også i veien.
Og Trikotasjebygget. Men vinmonopolet tør dem vel ikke å flytte på, for det er jo staten!

Av: tangeheia
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 10:48

Utviklerne er sultne, og vil spise indrefileeten selv. De er ikke egentlig interessert i å høre hva byens befolkning; naboer, eller andre måtte mene. De har bestemt seg for lenge siden til å få skviset mest mulig inn innenfor et lite område; de vil bygge, selge, og reise; og ikke minst, mest mulig boliger (for der ligger fortjenesten).
Det verste er at det ikke kan bli arkitektkonkurranser på noen bygg innenfor disse områdene; de blir båndlagt til en planlegger, og ferdig med det.

Av: Jørgen P.
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 10:37

Hva er det egentlig som skjedde med Esso? Det står litt i artikkelen her på nettet, men hvordan i all verden kan en sånn sak forsinke prosessen så mye? Kan noen svare? Blir det Esso-stasjon i Kirkebukta?

Av: Lydhør
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 10:34

Jeg var på møtet, og oppfattet klare fronter mellom utbyggerne og lokalbefolkningen. Det er viktig at Kragerø Utvikling følger opp sin informasjonsplikt. Og jeg er helt enig med redaktøren som ber folk om å våkne. Det gjelder vår fremtid. Og Fossen kan ikke bremnse utviklingen av Kragerø sentrum!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS