Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Si din mening om brøyting og trafikkavvikling!

02.03 2006 av Willy Nilsen

 

Det man ønsker seg minst av alt i Kragerø akkurat nå, er mer snø. Folk sammenligner med snøvinteren 1954, og ryddingen pågår for fullt.
Si din mening om brøyting og trafikkavvikling!

 

Kragerø Avisa fikk en rekke henvendelser om brøyting og trafikk i går.  Mange ventet forgjeves på brøytebilen.  For avisbudene var forholdene ekstremt vanskelige, og mange vil ikke få avisene før i dag. Ved henvendelse til politiet kl. 07.05 i dag får vi opplyst at det ikke er meldt om alvorlige trafikkulykker. Mange valgte å la bilen stå i går.
Flere steder har vært helt isolerte. Dette gjelder også områder midt i byen.
Si din mening her om brøyting og trafikkavvikling!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Skromla
Dato:Onsdag 8. mars Kl: 00:53

Deilig og svett, og litt kald på nesa. Har omsider fått måka fram veden, så nå fyrer vi for kråker og annen småfugl så de ikke skal få influensa! :) Nå håper jeg bare at kulda holder seg, så jeg kan nyte synet av milliarder diamanter som glitrer i sola mens jeg går på gåans is! Vinter er en undervurdert årstid!

Av: vibeke
Dato:Fredag 3. mars Kl: 15:42

Ta en tur til Skåtøy der kan man og se hvordan det skal gjøres.

Av: Månelibeboer
Dato:Fredag 3. mars Kl: 13:32

Ta en tur til Helle, og ikke glem å stikke innom Måneliheia! Det kan stå som eksempel på god brøyting! Sånn skal det gjøres, og det gjøres av fagfolk! Ellers er det mye juks i faget. Mange brøytere vet jo ikke en gang hva slags redskap som passer til bilen!

Av: Måka
Dato:Fredag 3. mars Kl: 12:33

Tidelibom skrev: Det er 50 år mellom hver gang det snør så mye (...)
Det er en faktisk feil. Store snømenger får vi i snitt hvert 7 år. Forøvrig tror jeg brøytemannskapene gjør så godt de kan, og at konkurranseutsettiongen har vært til det verre. Det er mye dårlig brøyte-kompetanse der ute.

Av: TV-titter
Dato:Fredag 3. mars Kl: 09:15

Kan noen svare meg? Det jeg lurer på er hvorfor man ikke tar i bruk varmebehandling de stedene det ikke er mulig å bli kvitt snøen. Har sett dette på TV, og det ser veldig effektivt ut. Burde ikke Sivilforsvaret bli utstyrt med slike greier?

Av: Snømåker
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 23:48

"Flere steder har vært helt isolerte. Dette gjelder også områder midt i byen." - står det i artikkelen over. Hvordan kan man være isolert midt i byen? Er folk virkelig så hjelpesløse? Det er svært få utenfor byen som får måkt for seg helt frem til døren. De fleste av oss må bruke flere timer på måking av egen eiendom. Hvorfor kan ikke byfolk gjøre det samme?

Av: Nå enda sprekere
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 23:39

Nå er forhåpentlig det verste snøfallet over for denne gang, og mange har jobba hardt, både for betaling og for å hjelpe andre. Håper jeg... I hvert fall har jeg hørt at ungdomsskoleelever har vært i aksjon med spade. Det er helt supert, på mange måter. De trenger den erfaringen og fysiske treningen. Da blir de kanskje ikke så ubehjelpelige som flertallet av den voksne befolkningen som faktisk trenger fire hjul under baken for å flytte seg noen hundre meter, eller for å få et par handleposer hjem. Hørte at noen elever hadde "gravd fram" en eldre dame som ikke hadde kunnet komme seg ut av huset på flere dager. Hadde hun ingen naboer?? Jeg tror at de som klager mest er de som har gjort minst sjøl.

Av: Mamma
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 21:32

De burde måke bedre rundt helsestasjonen. Det er kjempevanskelig å komme fram med barnevogn der!

Av: fortvilet bilist
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 17:36

Jeg er fornøyd med brøytingen i Kragerø. Vet selv hvor vanskelig det kan være å gjøre av snøen. Tirsdag da det store snøfallet kom, var det helt kaos, og mange klaget på brøytingen, men en må da forstå at de gjør så godt de kan. Selv brukte jeg mange timer på å måke meg inn til huset, og prøve å måke en plass til bilen. Det viste seg å bli vanskelig. Jeg kjørte rundt i byen et par timer før det gikk an å få bilen så noenlunde på plass hjemme. Jeg ble stående på Kirketomten en stund. Der var det kaos. Jeg møtte biler i alle retninger. Til slutt ble jeg bedt av en av brannvesenes folk om å rygge, og snu. Det var ikke godt å se noe, men han guidet meg bakover. Jeg satte meg litt fast, så de måtte dytte meg. Da ble den ene fra brannvesenet irritert, og lurte på åssen dekk jeg hadde. Etterpå skrek han: "De har jo dyttet på deg i hele dag". Hvor han fikk det fra, vet ikke jeg. Jeg kan forstå at de kan bli overgitt, men jeg følte det nærmest som mobbing. Som sagt synes jeg de gjør en god jobb i byen her, men.......................

Av: Snømann
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 16:36

Dette blir like dumt som å si at Norge gjorde det dårlig i OL! De som brøyter gjør en topp jobb! Ingen kan forutse dette været, ikke en gang en stakkars "Kråkefugl". Fortsett med snørydding, vi forstår at dere ikke kan være overalt hele tida!

Av: Yesings
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 16:15

Jeg klarer ikke å la være. Det finnes to typer Kragerø-folk. De som går foran og utretter noe og de som kommer etter og kritiserer. Selv vil jeg gi god ros for brøytingen i hele Kragerø denne sesongen. Det samme også for de som har jobbet intenst med å rette opp feilene på strømnettet, da snøen forårsaket mange mørklagte hus. Folk gjør så godt de klarer og vi kan da ikke regne med alt skal være perfekt og ferdig på et øyeblikk? Slutt og pip og klag og klistre heller på et smil. Vi lider jo ikke akkurat noen nød her i Kragerø vel? Hehe...

Av: en som venter på våren
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 14:02

Kragerøkråka er inne på noe vesentlig. Kompetanse. Noen av de som brøyter (ikke alle) kan det virke som gjør dette for første gang.
De som er innleid må iallefall "på kurs".

Av: Askeladden
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 14:00

Jeg velger å tro at de som brøyter gjør så godt de kan, og da kan de vel ikke bedere enn sånn det ser ut nå rundt i Kragerøs trange gater med parkerte biler i "hytt og vær". Nei jeg synes at vi får slutte å klage og heller gjøre det vi kan for å hjelpe de stakkars brøytesjåførene slik at de i allefall har muligheter for å komme frem. Så for det heller være om det tar en dag eller to. De er jo sikkert avhengig av litt søvn en gang iblant de også. PS. det er sikkert ikke så mange i de områdene som ligger nærmest sentrum som "dør" dersom de ikke får kjørt bil en dag eller to.

Av: Endelig!
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 13:26

I Fjellmannsveien var vi innesnødd helt til i dag. Her bor det 18 mennesker. To er hjertepasienter. Ingen ambulanse hadde kommet til hvis det hadde skjedd noe alvorlig. Det er sikkert mange andre som også har det slik, men nå har i hvertfall jeg sagt i fra. Jeg hadde ellers godt med mat, og klarte meg bra. Og endelig kom brøytetraktoren!

Av: Kragerøkråka
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 13:25

Noe av problemet er at de som brøyter ikke har kompetanse. De har dessuten tatt på seg alt for store områder, og gambler på at det ikke blir snø. Når snøen kommer, må de ut og leie andre for å gjøre jobben.

Av: Lisbet Thoresen
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 13:07

Her på Skåtøy har vi flotte veier og en grei brøytemann som stiller opp og holder veien så fin det går ann i disse dager!

Av: Tidelibom
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 12:28

Det er 50 år mellom hver gang det snør så mye. Kommunen kan ikke kjøpe inn masse utstyr og annsette mange mennesker for noe som oppstår hvert 50 år! Vi bor langt mot nord og av og til tar naturen over. Vi kan ikke regne med at alt skal fungere alltid.

Av: Ole Moen
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 11:27

De fleset skryter av folka som rydder snøen for oss. Jeg mener også vi ikke kan klandre dem når ikke snøen blir ryddet fort nok. Det er som vanlig en systemfeil. Nå skal det sies at snømengden er enorme og da skal man være rustet med det beste utstyret - spørsmålet blir da; er Kragerø Kommune det ? Det kan virke som de ikke har det, og i stedet setter mye bort til private ryddere som har tatt på seg for mye allere. Resultat; snøen blir liggende for lenge, veien blir ikke brede nok. Kort sagt snøen hoper seg opp!

Av: innesnødd
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 09:14

Brøyting,hvor???

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS