Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Boliger blir til hytter på Skåtøy?

16.02 2006 av Willy Nilsen

 

I et leserinnlegg i Kragerø Avisa tar Reidar Braatø opp spørsmålet om det planlagte boligfeltet på Bråtøy blir til et hyttefelt. Les Braatø mener om prosjektet.

 


Vi ser Korset i forgrunnen til høyre
og Bråtøyskogen bak.
Foto: Reidar Braatø.
Innlegg:

"Noen ord og betraktninger rundt et bilde, med adresse til politikerne og  de styrende organer i vår kommune!

Spekulerer kommunen og lokalpolitikere i eget "Hyttefelt" på Bråtøy? De kaller det riktig nok boligfelt i dag (ligger i skogsområdet, midt i bildet), men hvordan blir det i fremtiden?

For hvilken tosk er det som vil investere i en helårsbolig og virkelig bosette seg i kommunens "boligfelt" her ute på øya, når den samme kommunen er i ferd med å legge ned Skåtøy skole?

Hvor er det våre politikere vil hen og hva skal man vel tro her ute i "ødemarka"? Når de samme politikerne (noen få), bare ved et "benkeforslag" langt på vei kan legge ned skolen og et godt forankret øysamfunn for å spare "noen få kroner"!? Ja da må man spørre – hva blir det neste?

Kragerø-skjærgården, som vi alle er så stolte av blir ikke "gjort" av seg selv! Skjærgården, tilhører mest oss øyboere, som holder liv i skjærgården sommer som vinter. Men blir øy- skolene lagt ned, hva blir det igjen da??

Se på Tåtøy, der dere allerede har satt "krok på døra" – dere politikere burde skamme dere! Se nå til å få gjort om denne "tabben" og gjør den jobben dere er satt til å gjøre av oss velgere, for det er jaggu på tide!!

Hvem tror dere slår ring om den omfattende kystkulturen i kommunen? Nettopp - oss øyboerne, som er avhengig av båt for å komme til og fra fastlandet. Her ute "produserer" vi kystkultur hver dag og noen av oss har direkte røtter helt tilbake til seilskutetiden og enda lengre.

Forresten, skal si vi er "glade" på Skåtøy nå. Vi har nemlig fått ny "påtvunget" adresse!!! Dette kan ikke være annet enn et "hastetiltak", fordi kommunen i år innfører eiendomsskatt for alle øyas bolig- og hytteeiendommer og derfor disse "påtvungede" og intetsigende adressene! For hva annet skal man vel si når en hytteeier langt ute på en odde og bare med en (bitte) liten sti, får adresse; "Skåtøyveien".

Vi har faktisk hver vår post adresse fra før og trenger ingen flere, ei heller har noen spurt oss om å bytte!

Forresten føler svært få av oss tilhørlighet til "hovedstaden" Kragerø – i den grad at vi føler oss forpliktet til å betale eiendomsskatt!

I hvilken lov står dette, at vi på øyene skal bli påtvunget denne by-skatten? Undertegnede har i allefall aldri tidligere følt seg som et by-menneske og boende i et "by nært strøk"!

Så til slutt, et lite råd til dere som forvalter resursene i kommunen: Dere bør behandle oss øy-boere på en mer høflig måte, husk det er vi som produserer kystkultur!

Godt valg – neste gang!

Hilsen Reidar Braatø.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Terje
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 23:23

Det er ikke alle i byen som har råd til å betale denne ekstra skatten. Mange har ikke mer penger i byen enn på øyene, kanskje tvert imot. Hvorfor skal noen straffes og andre skånes.

Av: lei av judasssser
Dato:Onsdag 1. mars Kl: 13:00

Det er lett å foreslå skatter for andre når det ikke rammer dem selv.De tenker ikke over at de sitter i glasshus å produserer verdens dyreste melk.Kansje det skulle være en særskatt for å bo så langt ut i havet.Næggu om vi betaler eiendomskatt for å kompansere dette.

Av: Lei av judaspolitikere
Dato:Onsdag 1. mars Kl: 08:25

Det finnes ting som skal ligge til grunn før innføring av eidomsskatt.
Kragerøkommune har lokalpolitikere fra andre øyer som står bak forslaget om og innføre eidomskatt på Skåtøy folk som har hatt by vann i 10 år ,men ikke foreslått og betale noe eidomsskatt selv.Nå er de redde for at trekkfuglene skal drite på øya deres.Kansje hvert en en fin ting og betalt litt skatt så kommunen kan kjøpe inn litt tamiflud til befolkningen der.

Av: likt for alle
Dato:Tirsdag 28. februar Kl: 21:15

Denne skatten burde ALLE eller ingen betale , det er jo tross alt bare en skatt på noe som er skattet i lange baner fra før likevel... på Skåtøy har de buss , kirke, skole , gatelys, forbindelse med fastlandet via ferge og brøytemannskaper holder veiene fri for snø kansje bedre enn i byen ??
Om man bor langt fra hovedveien så må man jo innrette seg deretter , det gjelder jo i hele kommunen.

Av: gravd meg ned i tide jeg..
Dato:Tirsdag 28. februar Kl: 18:52

nå gapskratter jeg godt..

Av: Dypt krenket og fullstendig nedsnødd
Dato:Tirsdag 28. februar Kl: 17:09

Jeg vil virkelig også klage til KOMMUNEN og til Teknisk etat og til alle dere andre også!! NÅ MÅ DERE SLUTTE MED ALL DENNE SNØEN, og hvem i all verden er det som finner på og LEGGE IS NÅ? Det er jo nesten ikke framkommelig noe sted.Det er ulovlig innføring av brøyteskavler overalt, og er det ikke, så kommer det! Vær sikker! Politikerne i denne kommunen har vel ikke ryggrad til å få SMELTA all denne snøen før til våren heller.Jeg mener at det var et idiotisk vedtak å legge en by her i isødet, ja, for så vidt et helt land. Rådmannen skulle ha gjordt sin plikt og satt ned foten. Nå må vanlige folk betale for en løsning som er både dyr og upraktisk. Vi er jo fullstendig isolert og det får da være måte på streng boplikt at vi ikke kommer oss til butikken engang. MEN FUGLENE FÅR LOV TIL Å FLY OVERALT og trekke med seg elendighet hit. Hadde det vært mer tak i disse politikerne så hadde dem innført boplikt for fjærkrek istedet!

Av: Thor D
Dato:Tirsdag 28. februar Kl: 13:09

Til dere som mener at Skåtøy er bynært strøk. Dere er vel veldig plaget av at den kommunale brøyteplogen skuffer portrommet deres fullt av snø. Da er det bare å ringe Teknisk etat å klage.
Jeg tipper at de fleste fastboende på Skåtøy har forholdsvis lang vei å måke for å få levert søppel og hente posten. Også den gode gatebelysningen da.
Nå som isen delvis har lagt seg kan det bli langt å måke for enkelte.

Av: Leisameg
Dato:Tirsdag 21. februar Kl: 22:59

Saken er såre enkel alle eller så mange som mulig går til rettsak mot kommunen.Det finnes mange eksmpler på dette sjekk denne linken.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_more_og_romsdal/5491825.html

Av: Hytteeier
Dato:Tirsdag 21. februar Kl: 22:00

Grisk kommune som tror alle hytteeiere kan melkes og melkes og melkes og melkes og melkes og melkes og melkes. Men dessverre klarer ikke kommunen å holde øyboerne unna den samme melkingen selv om kommunen kanskje kunne tenkes å bli så kreativ at dem som er på stedet 3 uker i året skal betale mens helårsboere fritas. Bare vent; regningen kommer til dere alle, det blir nok eiendomsskatt på den ytterste holme.

Av: øyboer
Dato:Tirsdag 21. februar Kl: 18:38

Det er dette vi har rettsystemet til,å få en avgjørelse på kommunens ulovelige innførsel av eiendomskatt i et ikke bynært strøk.Skåtøydame kan sikkert betale litt ekstra kolekt ien slunken kommunekasse.

Av: Skromla
Dato:Tirsdag 21. februar Kl: 14:02

Eiendomsskatt er helt ålreit. Det som er einteressant er hva eiendomsskatten i utgangspunktet var tenkt å være en skatt for. En skatt for goder ved å bo bynært, som god kommunikasjon, fortau, parker, fellesanlegg o.a - slik som det er naturlig å dele på og å prioritere i bynære strøk. Endel av de eiendommene som nå er ilagt eiendomsskatt er uten veiforbindelse, må hente posten sin kilometervis unna og kjøre søpla si til land sjøl. Her er vel de største urimelighetene, syns nå jeg.

Av: Bamsegutt
Dato:Fredag 17. februar Kl: 18:49

Til Skåtøydame
Håper du er klar over at eiendomsskatten nå er bereinet etter arial.
Når folk her ute har betalt etter arial i et par år går kommunen ut i fra verditakst på din eidomen din da stiger taksten med 500% at dett er planen til de flotte folkevalgte AP idiotene er jeg helt sikker på.

Av: . Skåtøydame
Dato:Fredag 17. februar Kl: 18:33

Ærligtalt vi må jo bare finne oss i å bidra litt med skatt! Vi velger selv å bo her ute, nå må dere jammen ta dere sammen

Av: dritlei
Dato:Fredag 17. februar Kl: 17:26

Flest mulig bør samle seg å prøve dette for retten,gjelde seg fastboende som hytteeiere.Det hele blir latterlig med gatenavn på stier å dyretråkk,pokker så bynært ja.Tror kommunen vil ryke på en rettsak, så still opp flest mulig!

Av: FMES
Dato:Fredag 17. februar Kl: 10:29

Pass på nå hytteeiere på Skåtøy. Nå som eiendomskatten er innført vill skatten bare stige fra år til år pga den høye verdien eiendomene innehar.Saken er så enkelt at vi må gå sammen alle og stevene
Kragerøkommune og få en rettslig slutt på den maktarroganse som nå pågår.Med den lovteksten som gjeder i dag får kommunen store vansker med og bevise at Skåtøy er bynært "hvem har hytta si mitt i byen".
Det heter jo landsted og ikke bysted der vi reiser på ferie om sommeren.

Av: SG
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 22:06

Som øyboer får man jo av og til følelsen av å ikke bli spesiellt satt pris på , vi bor kansje litt i veien for kommunens ønskede utvikling i skjærgården ? og er i noens øyne for dyre i drift ??
I går kunne vi lese at havnefogden på oppfordring ville sørge for å måke noen bryggeplasser slik at øyfolket kan komme i land på en forsvarlig måte , det setter vi pris på !!
men kan ikke la vær å tenke på hvordan bryggene uoppfordret hadde vært om det var herr og fru "Vince Lanche" fra "finansåsen " som skulle ankomme i sin yacht ??
Fogden fortsetter med å oppfordre øyfolket til å ta ferga nå som det er så mye snø å hanskes med ??
Det blir som å si at folk i Vadfoss bør ta bussen nå så vi slipper å måke parkeringsplasser til dem i sentrum ..vel.. det er vel i beste mening får vi håpe , men øyfolket lever jo også i et høyere tempo i disse dager hvor unger skal hentes i skoler og barnehager , for så å kjøres på trening ,teater, håndball,svømming , noen skal på nattevakt eller kveldsskift...osv.. det passer jo ofte dårlig med ruteplan til fjorbåtselskapet .
Åslaug Haga hevdet i kveld at det skulle nå satses stort på å tilrettelegge for bosetting i distriktene og der folk vil bo , og skal det bo folk i skjærgården er det enkelte grunnleggende elementer som må være tilstede , og jeg tror folk i Kragerø og omegn nå hvet hva jeg sikter til !! Heia Åslaug !

Av: Hytteeier
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 21:53

Veldig viktig at boplikten opprettholdes og håndheves strengt, ellers vil markedet oversvømmes av nye "hytter" og prisene synke for oss etablerte hytteeiere. Det er også bra for alle at det finnes et levende miljø i skjærgården hele året. Det bør tas spesielle hensyn til øyboerne, eiendomsskatt for trofaste øyboere er latterlig, den griske kommunen bør innse dette.

Av: Litt utenom saken?
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 18:08

Jeg synes at spesielle plikter skal medføre spesielle rettigheter. Hvis man har plikt til å bo et spesielt sted, burde man f.eks få tilskudd til en hybel i en annen by, hvis man trenger det i jobben. Mange kunne bo og jobbe, selv på det ytterste skjær, dersom det var enkelt å hold kontakten med et sentralt arbeidsmiljø.

Av: Året er 2006.
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 15:46

Boplikten er en utdatert plikt. Smak bare på ordet plikt. Avskaff boplikten ! Da blir det netto tilflytting da, plikt tilhører formynderiet og kommunismen.

Av: Skattebetaler
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 13:04

Jeg kan ikke skjønne at kommunen kan komme noen vei med eiendomsskatt på Skåtøy. Men enda viktigere er det at boligene det skrives om, virkelig blir helårsboliger. Det kan bare skje dersom skolen opprettholdes og Fjordbåtselskapet fortsatt har et oppegående tilbud.

Av: Baktanke
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 13:02

Nei, jeg tror ikke Kragerø kommune har noen baktanke med denne planen. Jeg tror ikke de har noen tanker i det hele tatt! Men Braatø har jo helt rett. Slik det ligger an, vil selvsagt alle disse attraktive tomtene bli til feriesteder, om ikke over natta så i hvertfall om noen år - hvis ikke man mot formodning klarer å opprettholde et lokalmiljø med et levende kulturliv og egen skole.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS