Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Merkelig at økt aktivitet ikke tilføres Kragerø!

10.02 2006 av Willy Nilsen

 

- Det er merkelig at ikke noe av den økte aktiviteten i verftsindustrien, ikke minst i Aker Yards som eier Tangen Verft, kan tilføres Kragerø.
Det skriver Ole Moen i et leserinnlegg.

 

ER INDUSTRI NØDVENDIG?

Et dum spørsmål, vil mange si. For mitt vedkommende, som har arbeidet i industrien i nesten hele mitt yrkesaktive liv, så mener selvsagt jeg at vi trenger industri.

Spørsmålet er mer stilt ut fra at det antagelig er mennesker i viktige posisjoner som faktisk mener - at dette med industrivirksomhet er både usikkert, skittent, forurensende, ovs. Og da blir jo engasjementet deretter.

I dag forsvinner det ca 1 arbeidsplass i industrien hver time ! Og den blir ikke hel og fullt erstatte. Dermed går industri sysellsetningen ned i Norge.

I de siste månedene har etterspørselen etter arbeidskraft til industrien tatt seg opp og mange ledige har igjen fått fast arbeid. Det er flott.

Og det er å håpe at denne utviklingen fortsetter. Den viser i alle fall at skal ledigheten komme ned på et anstendig nivå, må industrien styrkes. Det betyr at industrivirksomheten må få bedre kår. Norge har den laveste industrisysellsetning i Vest-Europa.

At vi likevel ikke har høyere ledighet enn vi faktisk har, skyldes nok oljeøkonomien som smører andre samfunnsaktivitetene så pass at ledigheten kan holdes moderat.

For de som fortsatte er ledige i Kragerø vil en enda større aktivitet i industrien være det som må til for å skaffe dem arbeid.

Kragerø kan fortsatt kalle seg enindustrikommune, selv om Tangen Verft er nedlagt. Men arbeid med å skaffe erstatningsarbeidsplasser for de som gikk tapt, går svært smått.

Det til tross for kommunes innsats med ny Næringskonsulent.

Tangen Verfts område ligger fortsatt urørt. Bortsett fra at eierne har sendt alt brukbart utstyr til Aker Breviks verft i Romania. Kanskje nettopp for å slippe mas om å starte opp igjen ?

Med den store økningen i aktiviteten i verftsindustrien, ikke minst i Aker Yards, som eier Tangen Verft, så er det merkelig at ikke noe av denne økte aktiviteten kan tilføres Kragerø.

Jeg går ut fra at kommuneledelsen er på hugget i denne saken ?

Ole Moen.

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Industriarbeider
Dato:Fredag 10. februar Kl: 15:01

Når både Lars Stærk, tidl. ordfører Kari Fosso, tidl. industriminster Finn Kristensen og flere fra Akers ledelse ikke greide å komme i mål med ny virksomhet, er det neppe noen som får det til. Aker må VILLE det. Uten en slik drivkraft, går det ikke. Det er jo de som eier området!

Av: Widar
Dato:Fredag 10. februar Kl: 10:41

Den forrige regjeringen hadde et regnestykke på at det er billigere å betale arbeidsledighetstrygd og pensjoner enn å opprettholde alle subsidiene i industrien. På kort sikt - dvs,. frem til neste valg. Du kan tross alt ha 10 kinesere i arbeid for prisen av en nordmann. Men de betaler ikke skatt til Norge da, mm.

Av: Tidl. ansatt
Dato:Fredag 10. februar Kl: 08:57

Har god tid på formiddagen nå som jeg ikke har jobb. Har lurt på det samme som Ole, og mener at Lars Stærk har et spesielt ansvar i denne saken. De kan hvis de vil, og det er ennå ikke for seint!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS