Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Vil satse sterkere på Grenland

08.02 2006 av Willy Nilsen

 

Formannskapet diskuterte i går den nye forvaltningsreformen. Kari Fosso (bildet) understreket hvor viktig Grenlands-samarbeidet er i denne prosessen.
Si din mening om denne saken!

 


Kari Fosso vil helst ha to forvaltnings-
nivåer, men mener at samarbeidet
i Grenland uansett er viktig.
Personlig var Fosso imot tre forvaltningsnivåer, men hun innså at det sannsynligvis går mot en omforming av fylkeskommuner inn i regioner. - Da er det uhyre viktig at vi viderefører samarbeidet i de seks kommunene som er med i Grenlands-samarbeidet, sa Høyre-representanten blant annet.
Hvis Telemark, Vestfold og Buskerud blir slått sammen til en ny region, vil neppe senteret bli liggende i Skien, men kanskje i Tønsberg eller Drammen. Flere var enige med Kari Fosso i at Grenlandssamarbeidet er viktig i en slik ny region, blant annet for å kunne fremme felles saker.
Det ble en bred og interessant  diskusjon om den nye reformen.
 
Saken blir oppdatert

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: dsd
Dato:Lørdag 18. februar Kl: 02:16

dsds

Av: nn
Dato:Lørdag 18. februar Kl: 02:15

bla-bla

Av: NN
Dato:Lørdag 18. februar Kl: 02:15

bla-bla

Av: Willy Nilsen, redaktør
Dato:Fredag 10. februar Kl: 15:05

Til Veronica!
Kragerø Avisa vil gjerne lage en sak om BTV-regionen og fremtidige forvaltningsnivåer. Du har tydeligvis god kompetanse på dette. Ta gjerne kontakt. Tlf. er 97554460.

Av: V2
Dato:Fredag 10. februar Kl: 10:36

BTV = Buskerud, Telemark, Vestfold - regner jeg med.

Nei, hva har Kragerø noen gang profittert på å sikte seg inn mot Grenland? Det skjønner ikke jeg heller. Kragerø er faktisk den eneste kystbyen i sør-norge som IKKE har hatt befolkningsvekst siden 1905, da kommunen (så og si) var på størrelse med Skien, og konkurrerte om å bli fylkeshovedstad.

Av: Veronica
Dato:Torsdag 9. februar Kl: 14:39

I KOU:2004:1 vises det til at spesielle områder i utkanten, som Kragerø, kan trenge en ytterligere diskusjon og at man f.eks kan tenke seg at noen kan søke mot Agder. Dette er imidlertid kun en rapport fra KS som diskuterer hva man bør ta hensyn til i en eventuell ny regioninndeling av Norge. NOU:2004:19 som omhandler antall nivåer, går inn for en trenivåmodell, men sier ingenting om geografien, som KOU:2004:1 gjør. Det er derfor bra at vi får en diskusjon rundt dette, mange vet ikke at vi i dag tilhører en region, nemlig BTV-regionen!

Av: Kjell
Dato:Torsdag 9. februar Kl: 12:01

Helt greit å bli en del av Agder. Kragerø har aldri hatt noe igjen for å være en del av Telemark. Se bare på reiselivet. Alt dreier seg om Telemarkskanalen, enda det ikke dreier seg om mer trafikk hele året enn det vi har i Kragerø en vanlig sommerdag.

Av: Kragerøkråka
Dato:Torsdag 9. februar Kl: 11:59

Veronica setter tingene på plass. Dette er en viktig sak for oss. Det er bra at formannskapet tar dette på alvor, og får diskutert muligheter og konsekvenser. Jeg trodde Kragerø var foreslått som en del av Vestfold-Telemark-Buskerud, så det er nye opplysninger for meg at vi er lagt til Agder. Tror det er mange som ikke er klar over dette.

Av: Veronica
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 21:30

Endelig kommer denne diskusjonen. Jeg skriver selv en masteroppgave om BTV-samarbeidet og har ventet på at Kragerø-avisene skulle tak i denne foreslåtte reformen, som i Soria-Moria erklæringen er foreslått innført i 2009-2010. Dersom man leser KOU2004:1 (Selstad) blir området som Kragerø foreslått innlemmet i Agder. Det er viktig å ta hensyn til identitet og kultur, og Kragerø trenger diskusjon, også i media, rundt dette. Mange av oss fra Kragerø har nær tilknytning til Grenland og vil nok ønske seg i samme region som dem, men her er det delte meninger og disse bør diskuteres ytterligere i den lokale pressen.

Av: Steinar S.
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 15:56

Kragerø burde ha mye å vinne på å komme med i "nye" Agder istedenfor, ettersom mange ser på Kragerø som en slags sørlandskommune allerede.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS