Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Flertall for å bremse utviklingen på Kalstad

15.02 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Bygningsrådet satte i ettermiddag en foreløpig stopper for planene som Finn Carlsen (bildet) har ved Sluppan. Det ble vedtatt bygge- og delingsforbud med fem mot to stemmer.

 

Flertallet vil se saken i sammenheng med kommunens øvrige utvikling.
Det betyr i klartekst at den omfattende redegjørelsen som Fylkesmannen kom med i forrige uke, blir tatt til etterretning.
Knut Forfang Johansen (H) mente Finn Carlsens planer holdt seg innenfor reguleringsformålet, og stemte for planen. Han fikk støtte av Øyvind Kristiansen (KrF).
Men flertallet ville det annerledes. Helge Rykkja (RV) sa at det er villmannsgjerning å gå inn for en slik sak, som er på tvers av gjeldende plan.
Jone Blikra (A) gikk inn for å se saken i sammenheng med øvrig utvikling av sentrum.
Bygningssjefen sa at han hadde fått en henvendelse fra Finn Carlsen, der han redegjorde for innholdet i planen. Det dreier seg om bensinstasjon, en dagligvareforretning, Europris og en ny byggvareforretning.

Vedtaket går ut på at det aktuelle arealet ikke kan deles og arbeid kan ikke settes i gang før kommuneplanens arealdel og/eller ny reguleringsplan er endelig godkjent.

Det kan bety en utsettelse på minimum ett år. I møtet i dag ble det opplyst at komuneplanen tidligst kan komme til behandling oppunder jul, og deretter skal aktuelle saker gjennomgå ordinær saksbehandling.

Det er i saksfremstillingen pekt på at det er mange planer på gang i Kragerø akkurat nå. Det vises spesielt til planen for Kirkebukta og Tangen Verft (Kragerø havnefront), som har direkte innvirkning på utviklingen av sentrum.

Dette bør i følge vedtaket avklares nærmere før man eventuelt tar stilling til den aktuelle planen på Sluppan, der Finn Carlsen ønsker å bygge et varehus..

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: obb
Dato:Mandag 20. februar Kl: 21:58

Hvis politikerne mener at vi må stoppe handelslekasjen til Porsgrunn/Skien,må de tillate utbygging på Kalstad.Se på utbyggingen på Brokelandsheia,der bygger de ut i stor stil,og kan bli en enda større konkurrent til sentrum.Utbygging på Kalstad,med butikkjeder som for eks.Dressmann,Cubus osv.vil kunne stoppe noe av handelslekkasjen.

Av: Gro
Dato:Torsdag 16. februar Kl: 14:17

Vi kan jo i stedet legge pengene i Porsgrun, Skien eller Arendal... Dumt å legge dem igjen i Kragerø, i allefall på Kalsted!!?? Eller?????
Hva er det med denne kommunen? Sentrum lever av øyfolket, folk som bor i sentrum og turisme i stor grad...(Jeg gjentar i stor grad ikke fult og helt) disse vil forsette sin handel i Kragerø sentrum. Vi må se litt lenger enn nesetippen, Kragerø trenger satsing og arbeidsplasser... Skal vi kunne fortsette å bo i Kragerø må vi slutte å legge ned og skrinlegge gode satsninger!! Våkn opp, Kragerø trenger noe nytt!!

Av: Sats på Kalstad!
Dato:Tirsdag 14. februar Kl: 21:29

Det er bare tull å slå ring rundt sentrum. Det er jo det samme som å lage et museum! Nei, utviklingen må gå sin gang uten innblanding, så er det de beste som gjør det best.

Av: G S
Dato:Tirsdag 14. februar Kl: 00:04

Nei lett skal det ikke være - å bli profet i eget land- ,selv om den største kompetanse og de beste forutsettningene ligger netopp hos disse !
Andre investorer som kommer utenfra har kansje litt større forhåpninger om kjappe kroner ?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS