Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Fjellsiden mot Bærøfjorden fjernes på sikt?

18.05 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Kommunedelplanen for Valberghalvøya skal behandles i bygningsrådet onsdag. I saksfremstillingen åpnes det for muligheten for å fjerne fjellsiden mellom bruddet og Bærøfjorden en gang i fremtiden.

 

Fra tidligere saker på nettet:

Stadig flere tar til orde for å utnytte bruddet på Valberg til ny næringsvirksomhet, og at fjellsiden mot Bærøfjorden bør bort. Les hva skogeierlagene i Sannidal og Skåtøy mener!

Skogeierlagene i Sannidal og Skåtøy har uttalt seg om reguleringsplanen for Valberghalvøya, og påpeker at   det en gang blir slutt på steintilgangen i bruddet.  - Vi kan tenke oss området som et attraktivt bolig- og fritidsområde dersom området ikke blir innestengt.
I brevet legges det vekt på at disse vurderingene og det eventuelle arbeidet må utføres mens det pågår produksjon. - Å skulle gjøre dette i ettertid, blir en økonomisk forferdelighet, skriver skogeierne.

I et brev til Kragerø kommune skiver Lillen Dahll Vogt på vegne av grunneierne på Valberg at Biørneknuten er viktigere å bevare enn den karakteristike kanten mellom steinbruddet og Bærøfjorden.

Skal kanten mot Bærøfjorden
sprenges bort?
Flyfoto: Reidar Braatø
Planene på Valberg, med ny bro, boligområder og ny næring blir godt mottatt både i Telemark Fylkeskommune og i Bergvesenet. Både fylkeskommunen og Bergvesenet er opptatt av etterbruken av steinbruddet. 

Det foreslås at det lages en egen reguleringsplan for steinbruddet som fastsetter krav til terrengutforming i forbindelse med avslutning av driften. På den måten kan områdene tas i bruk til annet formål.  Dette har man ikke tatt stilling til i Kragerø kommune.

Det nevnes ikke hvilke formål som  er aktuelle, men det er ikke vanskelig å tenke seg hvilket fantastisk område man får dersom den karakteristiske fjellsiden mellom steinbruddet og Bærøfjorden blir sprengt bort.
Fra Bergvesenets side er det aktuelt å vurdere etterbruken hvert femte år.

I brevet skriver Lillen Dahll Vogt blant annet at alle gode krefter bør samles for å spare Biørneknuten, som er en del av området som kan brytes ned.  Hun mener det er bedre for Kragerøs kommende generasjoner at vi tillater å fjerne kanten mot Bærøfjorden, slik at arealt innenfor kan utnyttes.

Hun vil at dette spørmålet skal bli en del av reguleringsplanen for Valberghalvøya. - Vi gjør en generalfeil om det ikke i denne runden tas grep som kan legge til rette for en mulig gjenbruk når steinressursene er uttømt.  Og Biørnekuten er etter hennes mening viktigere som friområde enn den betydningen fjellsiden har for Kragerø. 

Hun mer enn antyder en avtale med innehaveren av konsesjonen, slik at Biørneknuten kan bli spart.


 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: feriegjesten
Dato:Torsdag 18. mai Kl: 13:31

leve ironien
vi venner oss til alt
litt stein er ikke all verden
i røysa kan det bo fine nye skattebetalere
og de må jo se sjøen
ønsket om å bevare stein er bakstreversk og
venstrevridd
la oss få noen fine blokker eller leilighetsbygg som det også heter som kan matche de på gullodden
ville det ikke vært en ide å starte dynamittfabrikk i kragerø med tanke på all den steinen vi skal ha vekk med tuneller og parkeringshus og alt
vi må se mulighetene
og steinene på valberg er vårt fremste hinder på vår vei mot å bli det nye arendal
alle byers by
leve frp og sprøytenarkomani
jeg er seriøs

Av: resignert over kragerøfolk
Dato:Lørdag 22. april Kl: 17:02

ja la oss nå ta alt sammen, - ta alle lunger som finnes.
Bygg ut siste rest av det som kan finnes av det opprinnelige.
Gjør det fort, helst i vår levetid. Er det ikke utvikling vi snakker om!
Fyll opp strandlinja med store stygge båthaller, og la tungtrafikken passere foran det nye sykehjemmet. Hyggelig for beboerne med en stor deilig vei i front-
Ja bygg en bro som i det vesentlige vil stanse gjennomstrømning av vann, og ødlegg for all del ytre Kilefjorden. La den bli maken til indre Kilefjorden: død, og atter død. Hurra: utvikling. Skynd dere! La oss for all del ikke gjemme en minste bit til framtida, og generasjonene etter oss. -
Og dette godtar turistforeningen, fordi det ene visstnok er bedre enn det andre. Det er rart hvordan mekanismene egentlig fungerer.
Turistforeningen kommer til å merke konsekvensene ganske fort...

Av: Patriot
Dato:Onsdag 5. april Kl: 12:08

Jada, jeg er Kragerø-patriot, men det betyr ikke at jeg er så veldig glad i fjellveggen det snakkes om. Kan vi utnytte "innmaten" til noe, er det bare å sette igang for meg. Men det er jo ikke helt uvesentlig hva området brukes til, da. Se på flyfotoet som følger saken, så ser man hvor stort areal det dreier seg om. Man kan jo få plass til en hel by!

Av: feriegjesten
Dato:Tirsdag 4. april Kl: 21:55

etterpå

Av: feriegjesten
Dato:Tirsdag 4. april Kl: 21:55

ja ta nå endelig den kanten
det er jo bare stein
etter på tar vi steinman

Av: Punctum
Dato:Lørdag 1. april Kl: 11:56

Det bør komme gode forslag på bordet og realistisk manipulerte bilder til, som viser hvordan dette vil ta seg ut fra alle vinkler, føre noe bør gjøres med Valberghalvøya. Området kan bli fint, dersom alle parter samarbeider godt. Men det er et stykke igjen, til dette kan realiseres. Jeg tenker da på jobben som må gjøres, for å få folk til å komme til Kragerø, etablere næring og til å bosette seg her.

Hilsen bildemanipulatøren

Av: Båteier
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 19:16

Supert! Dette er bra for Kragerø og velig bra for sentrum. Og skyt ned den derre randsonen eller hva det heter så fort som muolig. Tenk for et område det kan bli. Fantastiske muligheter! Her kan Kragerø få et fyrtårn av et "moro-land" ved sjøen.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS