Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Skåtøy må behandles på nytt, men ikke Tåtøy!

07.02 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Fylkesmannens avgjørelse om skolevedtakene forelå i formiddag. Vedtaket om å legge ned Tåtøy skole er godkjent, mens Skåtøy må opp til ny behandling.
Si din mening her på nettet!

 

Fylkesmannen legger blant annet vekt på at en uttalalse fra samarbeidsutvalget ved Skåtøy skole ikke var kjent før kommunestyrets møte 15. desember. Dette er en forutsetning i følge kommuneloven.
Når det gjelder Tåtøy, stiller saken seg annerledes etter Fylkesmannens mening. Her følger uttalelsene saksgangen på en tilfredsstilløende måte, heter det i brevet til Kragerø kommune.

Dette betyr at vedtaket om å gjøre Skåtøy skole til en 1-4 skole fra høsten 2007 må opp til ny behandling, mens Tåtøy-vedtaket om nedleggelse fra kommende høst er godkjent.

Etter det KragerøAvisa har grunn til å tro, er det ikke lengre politisk flertall for å legge ned Tåtøy skole og gjøre Skåtøy skole til en 1-4 skole.  Det jobbes med en rekke alternativer for å kunne behandle skolene likt, og vi viser til nærmere omtale i KragerøAvisa onsdag 8. februar. Saken oppdateres også her på nettet.

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: snevrere
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 14:58

Kanskje, kanskje ikke.

Av: snevrere
Dato:Tirsdag 14. mars Kl: 14:58

Kanskje, kanskje ikke.

Av: snurpete
Dato:Mandag 13. mars Kl: 20:43

Kan henne det var feil,men hadde følelsen av et anstrøk østrogen.

Av: Snevrere
Dato:Lørdag 11. mars Kl: 08:47

Snurpete?
Hvorfor sier du henne?
Tydelig at du tror du har greie på alt også.
P.s skvalpesskjæret er opptatt.

Av: Gms
Dato:Fredag 10. mars Kl: 11:13

at snevrere og fler med henne/han har sine meninger om saken må jo bare få være. Vi er alle forskjellig,og har alle forskjellige meninger om ulike saker. Snevrere kjemper antagelig for saker som hun/han selv brenner for på lik linje med oss.Og at meningene ikke alltid er like må man akseptere.. Om man er realist eller ikke lar jeg også være åpen.. Og om man tror dette handler om besparelser eller prinsipp. Fraflytting eller ikke.. Vi kjemper uansett vår sak! Fordi vi brenner for den, har troa på den.. Og helst har lyst til å forbli boende her i et samfunn som vi trives i..
Vi legger våre fakta og meninger på borde,mens andre legger sine..

Av: snurpete
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 20:29

Snevrere har tydeligvis bedre greie på alt, enn andre.Takler en ikke meningene hennes så har en ingenting på en øy å gjøre.Det er sikkert et ledig skvalpeskjær ytterst i havgapet til henne.

Av: snevrere
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 17:02

Snakker for meg sjøl! har vokst opp med lengere ferjeturer enn fra Furuholmen!

Av: Furuholmen
Dato:Torsdag 9. mars Kl: 14:48

Hei Snevrere...
Jeg bor på Furuholmen.. Vet hva fergeturen vil si... Snakk for deg sjæl!!!!

Av: snevrere
Dato:Tirsdag 7. mars Kl: 19:07

Nei og nei,igjen uttaler du deg om ting du ikke har greie på. Men det gjør ingenting, hva mer er å forvente? Antakeligvis har jeg høyere utdannelse og eldre barn enn deg, men hva har vel det med saken å gjøre? Så X, tror du trenger lykkeønskningene mer enn meg, men takk likevel.

Av: x
Dato:Tirsdag 7. mars Kl: 07:10

Å nei ......... ! Får ta opp praten med deg igjen Snevrere , når du har sluttet på skolen og kansje stiftet egen familie med barn , da vet du kansje hva du snakker om .. lykke til

Av: Snevrere
Dato:Mandag 6. mars Kl: 19:13

Synes ikke at skoleveien er noe godt argument for å opprettholde skolen.Det mange som har mye verre skolevei enn dette. Hva med ungene på Furuholmen, de har da alltid tatt ferja alene. Kan dere ikke takle dette, så har dere ingenting på ei øy å gjøre!

Av: x
Dato:Mandag 6. mars Kl: 00:15

Om Dere ser utover fjorden i dag Terje og snever, så ser Dere hvorfor man må ha skole på øya for å kunne bo der , ingen vil sende en 5- 6 åring til skolen for så å være avskåret fra å kunne være der for ungen om det skulle være nødvendig ,Dere kan sikkert selv tenke Dere mange situasjoner hvor det vil være påkrevd ? Vi har også hatt fordelen av en sikker og trygg skolevei som vi finner det verdt å sloss for , jeg ønsker å bo på Tåtøy ,men jeg MÅ jo ikke ... ikke for en hver pris !!
Det skulle ikke være så vanskelig å forstå om en prøver og sette inn i andres situasjon ..men det krever at man ikke er er for SNEVERsynt og at man viser vilje til det . Fra neste skole år vil det være over 30 elever på skolen .

Av: Terje
Dato:Søndag 5. mars Kl: 21:54

Dette med forsker i Nasa er litt merkelig. Hvorfor skulle en slik være bedre kvalifisert til å bedømme skolesituasjonen? Men la det ligge; det er neppe til elevenes beste å opprettholde en skole med tiul sammen 10-20 elever. At nivået og utviklingsmulighetene her er likeverdig med en skole med større mangfold er vel kanskje ikke så sannsynlig. Men skolevien er jo behagelig kort.

Av: hytteeier,Tåtøy
Dato:Søndag 5. mars Kl: 17:46

At øyfolket tror det vil bli fraflytting dersom skolene går tror jeg vi må høre på.. Hvem andre vet vel dette bedre enn dem? Som forklart ved flere anledninger er det ikke snakk om at øya/øyene blir avfolket under denne genrasjon. Men det spørs om de får rekrutert ungene/andre barnefamilier ut dersom øya til slutt sitter igjen med kun eldre mennesker. En levende skjærdgård er nok avhengig av dette,en skole.. Det må da også være en grunn til at man i den tid det gjaldt karlstad skole,kjempet også for den? Hvorfor det? Må vel ha noe med skole i nærmiljøet det også? videre hører jeg jo også at det vil koste 30 mill mer å få opp et nytt skolesenter,og at det ikke vil stå ferdig før i 2008...
I disse 30 mill,har da besparelsen på disse små skolene virkelig den store betydningen?
en levende skjærdgård har mye å si for oss hytte eiere,både når det gjelder hjelp av hyttene og miljø generelt på øya.
STÅ PÅ Tåtøy og Skåtøy folk... Dere er en stor ressurs i kommunen,og det er det på tide at kommunen får øynene opp for.. Kragerø,perlen bland kystbyene..

Av: Snever
Dato:Søndag 5. mars Kl: 13:05

Ja hvor snever kan man bli, når du må inn å forklare hva Gro M. mener?
Trenger vel heller ikke være forsker i NASA for å skjønne hvorfor skolen legges ned! Å si at Tåtøy blir avbefolket av denne grunn, er sterkt overdrevet. Finn andre argumenter, som folk tror på.

Av: bra
Dato:Søndag 5. mars Kl: 12:55

Hvis det er skolen som har gjort at dere bor på Tåtøy, ja da synes jeg det er på tide at dere flytter på dere. Det hadde vel heller ikke gjort noe om det befolkningen ble noe tynnet ut på øya. Det kunne vært sunt! Øya må da ha andre ting å friste med enn skole?

Av: til dere som undres over karakter setting... o.l
Dato:Søndag 5. mars Kl: 12:44

Men jøss!! Det var da voldsomt til trangsynte vi var på dette med karakter da... Selvfølgelig får man ikke karakter i barneskolen. Behøver ikke å være forsker i NASA for å forstå det??
Det Gro M her mener er at når øy elevene kommer over på ungdomskolen,så går de ut med bra karakterer der. Altså,de har fått en god bakgrunn fra barneskolen. For det er vel der man legger grunnlaget for videre skole gang..eller? Selvfølgelig er ikke øyelevene noe smartere enn by elevene... Men byelevene er faktisk ikke smartere enn øy elevene heller.
En skole er en skole,med faglærte lærere enten den ligger på fastland,øy,vidda eller hvor det måtte være.... Og det er vel ikke sånn at kommunen plaserer de dårligste lærerne i skjærdgården??
Makan, hvor snever går det an å bli ...... lurer jeg!!

Av: bare lurer
Dato:Søndag 5. mars Kl: 10:14

Får de karakterer på barneskolen?

Av: Gro M.
Dato:Fredag 3. mars Kl: 14:43

Når jeg poengterte dette med karakterer så var dette en stor del av klassen som gikk ut nå dette skole året og som jeg har kjennskap til.At alle går ut med topp karakterer skjer faktisk ikke, det tror jeg nok de fleste forsto!? Mitt poeng var bare å få frem at elevene fra øyene faktisk kan likestille seg med andre elever i kommunen. Hverken mer eller mindre. Dette tror jeg dere under har forsto også. Og til deg som tror at avfolking er en overdrivelse. Et faktum er at 5 familier flytter om skolen går, dette er ingen trussel men en realitet! Som en følge av Tangen nedleggelsen så har også folk fra skjærgården måttet få seg arbeid andre steder, flere utenfor kommunen. Visst skolen går så er det faktisk lite som holder disse menneskene igjen. Da flytter de til det stedet de har arbeid. Jeg nevner, Risør, Oslo, Porsgrunn.... Altså ut av kommunen. Er vi tjent med det på sikt? Og for `nte gang, skolevegen er for oss ikke noe stort problem!!!! Vi frykter utviklingen.

Av: Terje
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 23:28

Hadde faktisk ikke trodd at barna fra Tåtøy fikk stort sett 5ere og 6ere, Gro M. Luringen!

Av: K.M.B.
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 09:28

Til Tåtøys skolefanatikere.
Ta bort skylappene,og trekk opp nisseluen,bare for et øyeblikk.
Se dere rundt.På landsbasis.Ikke mange har kortere skolevei enn
Tåtøy - Feierheia.Tror forøvring at det er en mild overdrivelse at nedlegging av skolen medfører avfolkning på Tåtøy.

Av: Forsatt realist
Dato:Torsdag 2. mars Kl: 08:58

!.trinn - 4. trinn slutter ikke til så forskjellige tider og det samme gjelder for 5. 7. trinn. Har man unger på Sfo har man ansvaredt for å hente ungene selv, også om de blir syke, det får da være grenser. Tenk hvor mye det koster å holde en skole økonomisk, når det er så få barn som på Tåtøy: Vedlikehold, lærere, strøm osv. VI VIL HA BRO???!! vi vil ha og ha. Hva med å gi litt? Tenk på ungene på Jomfruland. De har ikke hatt egen skole på mange, mange år! Da kan du begynne å snakke om reisetider og avstander da! Isvintere må ungene som går i byen, ligge i Kragerø i uka!Hører der Jomfrulandbefolkningen klage? Når man snakker 0m forskjellen på 5 1\2 og 6 år, så var det vel ikke meg som syntes det var så vesentlig, eller?

Av: zx
Dato:Onsdag 1. mars Kl: 23:46

unger er unger hvor enn de bor , og iq er vel neppe geografisk betinga
vi ønsker å beholde skolen vår , og er redd den kan bli lagt ned uten at det er regnet på de reelle besparelser , transport er ikke så enkelt og billig , tenk på alle de forskjellige tider unger fra 1- 7 trinn kommer og går på , også er det sfo, noen blir av og til syke og må hjem . som realist bør du -som kaller deg det- også innse at forskjellen på 5 1/2 og 6 år ikke er så vesentlig. Uten fastlandsforbindelse er det ikke liv laga på sikt for fast bosetting uten skolen . Konklusjon : Ta skolen fra oss , da vil vi ha bro ( jooo )...det er dyrt det !

Av: realist
Dato:Onsdag 1. mars Kl: 20:08

Nå kommer vel ikke alle ungene på Tåtøy skole ut med bare 5`ere og 6`ere? men det er vel heller ikke derfor skolen skal legges ned. Transport fram og tilbake til skolen, er vel egentlig ganske enkelt å ordne på en billig og grei måte, samt tilsyn av et eller annet slag ved ferja. Nå er det heldigvis ikke så mange som er kun 5 år, når de begynner på skolen. Hvis ikke da Tåtøy unger har fremskyndet skolestart fordi de er så smarte( Tenker på alle 5`ere og 6`ere som de får). Tror det er liv laga på Tåtøy selv uten skole.

Av: Gro M.
Dato:Onsdag 1. mars Kl: 15:58

Visst man har fulgt litt med så har nok flere kunnet lese at de barna du under her mener trenger bedre og mer varierte lærerkrefter klarer seg utmerket når de kommer til ungdoms skolen. 5`ere og 6`ere er ikke noe å kimse av, er det vel? Så jeg tror ikke du behøver å bekymre deg. Det er, som du også har lest, ikke lang vei til byen og vi er aktive med på på livet også utenfor øya. Vi tror på utvikling og lærdom i aller høyeste grad. Jeg syntes folk bør undersøke litt før de snakker om snevert miljø. At det er delte meninger om nedleggelse av skolen på Tåtøy blant Tåtøy beboerene selv, er nok like riktig som at det sitter mennesker på fastlandet med delte meninger.Sånn er det vel bare! Jeg påberoper meg bare retten til å kjempe hardt for det jeg tror på. Så må andre gjøre det som føles rett for dem.
Turen til byen er det ingen som frykter men ventingen på fergekaien for en liten sjel på 5 år er langt verre!
I hovedsak er det redslen for at kysten i Kragerø skal bli en turistarena uten fastboende igjen. Jeg mener det er viktig å ta vare på det spsielle ved kystkulturen vår. Det er ikke "Kardemommeby"mentalitet. All utvikling er ikke nødvendigvis bra utvikling. Vi kan ikke alle bo i sentrum. Og vi som ønsker å bo på øyer eller innland bør få mulighet til det uten å bo oss dønn i hel.
Tåtøy blir ikke avfolket over natten, men tilflytting uten skole...forget it!!!! Så med tiden er den nok en turisperle. Tåtøy skole har blitt en prinsippsak. Den skal bort! Hverken folk i byen eller øyfolket blir spesielt belønnet faglig eller økonomisk ved å legge ned Tåtøy. De som tror det bør selv stappe fingeren i jorden å se på realiteten i saken!

Av: Terje
Dato:Tirsdag 21. februar Kl: 22:08

Hottentott har kanskje gitt uttrykk for hva ganske mange mener, kanskje også noen på tåtøy som ikke tør å gå mot de etablerte meningene på øya. Det kan jo bli for snebert miljø, det er utviklende med litt mangfold, det kan tilbys bedre og mer varierte lærerkrefter osv. Er ikke meningen med skolen at elevene skal lære og utvikle seg best mulig? Barna på Tåtøy er kanskje vinnerne når skolen nedlegges.

Av: Hottentott.
Dato:Mandag 20. februar Kl: 18:32

Tror det kan være bra for Tåtøyungene å gå på skole i byen. de skal tross alt bare rett over på den andre siden, og ikke reise i flere timer. Tror de har godt av å utvide venneflokken litt. Unger finner seg fort til rette og de kommer til å kose seg glugg ihjel. Tåtøy kommer til å bestå uansett, og det er ingen fare for avbefolkning åkke som!
Ærlig talt, stikk fingeren i jorda! det er bare et under at skolen på Tåtøy har bestått i så mange år som den har. Vær glad for det og se frammover!

Av: ?
Dato:Mandag 20. februar Kl: 08:58

Hva betyr det da Terje ? èn lærer ? , snebert miljø ?, dyrke de lokale manglende mangfold ?
Kan det hende at DU ser for snevert på det ?

Av: Terje
Dato:Lørdag 18. februar Kl: 17:05

Barn har ikke alltid godt av å være prisgitt en enkelt lærer og et snebert miljø. Skoler med en håndfull elever blir sjelden bra, hva er hensikten med å dyrke de lokale manglende mangfold til en høy kostnad? En liten reisevei kan neppe skade.

Av: Monopolspiller
Dato:Onsdag 15. februar Kl: 10:44

Ser i KA i dag at ordføreren vil tilbake til start, akkurat som i Monopol. Dette er straffen for å gå for fort fram, Erling! Men bevares, det er bra at du tar alle signalene fra skjærgården til etterretning!
Nå kan skolesaken bli valgkampsak, og der hører den hjemme.

Av: En annen økonom!
Dato:Tirsdag 14. februar Kl: 21:34

Ja, dette er klar tale. Økonom har helt rett. Man behøver forresten ikke ha noen formell utdannelse for å skjønne dette. Verdien (og da snakker jeg om penger) av å ha øyskoler er det mangedobbelte av hva flertallet av politikerne synes å begripe!

Av: Ta ansvar!
Dato:Tirsdag 14. februar Kl: 21:32

Noen har vært inne på det her på nettet: Arbeiderpartiet må ta ansvar. Det gikk ikke akkurat sånn som de håpet, nemlig at saken skulle være opp og avgjort i desember. Nei, så lett var det ikke. Folket sto imot, og sånn har det fortsatt. Det blir et katastrofevalg for Ap dersom partiet ikke besinner seg. La det bli ro om skolene, så får heller saken komme opp igjen til kommunevalget!

Av: Det er lov å bruke hodet
Dato:Søndag 12. februar Kl: 18:38

Kommunene rundt omkring i vårt langstrakte land, tenker kun økonomi!
Etterhvert kommer vi til å få gigant skoler overalt. I både små og store kommuner kommer vi til å få se at vi samler elevene under ett tak.
Hva som er bra for elevene kommer i annen rekke!
Bor selv i en kommune med 5500 innbyggere, og med en skole fra 1 - 7 med ca. 500 elever! Kommunen har lagt ned 2 skoler og bygd ut den tredje, slik at elevene kan samles på en plass. Konflikter? Masse! BIlligere? Nei! Tenk langsiktig!

Av: Henry Isnes
Dato:Søndag 12. februar Kl: 17:18

Skoledebatten.

Undertegnede kan vel her og nå gi uttrykk for at den glede som all støtten gir i denne saken, ikke bare gjennom Kragerøavisas nettside, men også all støtte gjennom samtaler mv. - faktun er at Kjell Ove Heistad - Karl Erik - og undertegnede ikke lenger bare er tre stemmer, men at utgangen av denne saken kan bli positiv - ikke bare for skolene dette gjelder, men også for kommunepolitikernes troverdighet i viktige saker.
Saken er ikke avgjort før avstemningen er foretatt,har ikke selv tenkt og foreta meg noe annet enn og få flere kommunetyremedlemmer til og gå inn for at skolestruktur ligger fast.

Av: Økonom
Dato:Søndag 12. februar Kl: 08:02

Bare det å kunne markedsføre at vi har en levende skjærgård med kulturaktiviteter og egne skoler, er mye mer verd enn det som er kostnaden ved å opprettholde skolene. Tenk på det, dere som styrer kommunen!

Av: Biørnebyen
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 19:54

Kjell Ove setter tingene på plass. Det beste er at et kommunevalg avgjør skolenes videre skjebne. Utsett hele greia. Det har jo Fylkesmannen gitt en mulighet for. At han mener at Tåtøy-vedtaket er korrekt, skal ikke stoppe lokalpolitikerne. De skjønner selvsagt at skolene må behandles likt.

Av: Kragerøkråka
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 19:52

Til Erling Laland: Du må stå frem som byens ordfører, rakrygget og stø! Blås i partiet ditt akkurat nå. Forresten har jo Arbeidferpartiet programfestet at begge skolene skal opprettholdes, så du har ditt på det tørre uansett. Det er mye viktigere å samle kommunen enn å samle partiet. La de bråke rundt deg i Ap, Erling! Det roer seg nok i partiet også til slutt, skal du se...

Av: Malene..
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 18:22

Dette skjøner jeg ikke, hvorofr er vedtaket om Tåtøy lovelig og ikke vedtaket om skåtøy?? De ble jo avgjort på samme måte!?? Ikke sant?
Er det noe som er rettferdig så er det at både tåtøy og skåtøy skoler behandles på nytt!

Av: Gro M.
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 15:37

Takk Kjell Ove!

Er det ikke bekymringsfult for resten av beboerene i Kragerø kommune at en saksgang som denne ser ut til å gli igjennom? Er det slik vi som bor i kommunen ønsker å behandlet? Ved neste korsvei er det andre som får ungjelde. Godtar vi en slik behandling av våre politikere så er det fritt frem!! Det er bekymirngsfult. Vi bør kunne kreve at politikerne tar velgerne på alvor..og at de står på det de selv lover, ikke minst.
Saken blir mindre og mindre seriøst behandlet. AP har bedyret i denne saken at det er den økonomiske biten som er besværlig. Da det viste seg at det kanskje ikke medførte riktighet, endret de argumentene til at det er for mange bygg!! Dette er Høyres argument. Og hadde vi som kjemper for øyskolene vært enige med Høyre så hadde de fått vår stemme ved valget. Nei, jeg sier det igjen: Det er aldri for sent å snu!!

Av: Kjell Ove Heistad
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 15:02

Det var en lettelse med fylkesmannens avgjørelse, og begge skolene bør behandles likt i ny behandling. For min egen del er saken klar - og ingen kan nå i mitt parti hevde at de ikke vet hva mitt standpunkt er. Jeg kommer til å stemme for å beholde begge skolene, og skape ro i resten av perioden. Elevene bør ikke kastes ut i en usikker situasjon hvor nedleggelsesspøkelset dukker frem med få måneders mellomrom. Skal man på død og liv legge ned skole, får man være så ærlig at man går til valg på det, slik at velgerne får mulighet til å ta stilling ved valg.

Av: Stå på Henry
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 13:05

Det er pussig at hverken Fylkesmannen eller Kragerø kommune ser på "Menneskerettslova" i denne sammenheng. Riktignok er det bare 3 år siden barna fikk særegne rettigheter her, men det må være hevet over enhver tvil at barn har rett til å bli hørt i saker som angår dem, og det gjelder i aller høyeste grad spørsmål om skolenedleggelse.
Om det står noe annet i andre lover så er det menneskerettslova som gjelder da den har høyest status.
Hvem har spurt barna på Tåtøy og Skåtøy?

Av: Ap-velger
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 12:21

Det har skjedd noe med mitt gamle parti. Det er godt at folk som Henry er med fortsatt. Du må tromme sammen gamlekara og få orden på partiet igjen! Mette og Geir Henning har dårlig kontakt med grassrota. Noen kaller det blåruss, men det er ikke akkurat det heller. Mangel på lokal kompetanse er mer dekkende.

Av: Takketaler
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 12:18

Jeg fikk pluttselig en sånn brennende lyst til å gi ros til Kragerønett, som informerer på en glimrende måte. Dere er tidlig ute med nyheter, og dere gir plass til meninger. Flottings!

Av: Henry Isnes
Dato:Onsdag 8. februar Kl: 11:10

Til Skante si vinte.

Jeg ønsker en skjærgård som gir trygghet for barn, ungdom, voksene og eldere, men da må vi som politikere legge tilrette for en slik utvikling.
Det motsatte er nå i ferd med og skje ved at skolegrenser endres - skoler nedlegges.
De som er i ferd med og legge ned skoler er i ferd med og lykkes - at øydistriktet på sikt vil avfolkes.
På Tåtøy - Langøy-Skåtøy har vi mennesker som arbeider utenbys - sinalene fra disse er at flytting til arbeidskommunene vil være svært aktuelt - jeg ønsker ikke en slik utvikling.

Jeg heldigvis for Kragerø kommune og dem som er glad i byen vår og at det finnes en velfungerende skjærgård så er vi på Tåtøy ikke bare glad i øya vår, men hele skjærgården med bosetting og skoler vil vi fortsatt kjempe for.
Og jeg kan love at siste ordet ikke er sagt i denne saken.
At noen politisk er glad for fylkesmannens svar - så finnes det også mange som er dypt skuffet, men går for at mitt parti vil opprettholde skolestrukturen ut denne perioden.

Av: Peder
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 23:02

Er fremdeles av den mening at både Tåtøy og Skåtøy skoler er av avgjørende betydning hvis en innser viktigheten av å opprettholde en levende skjærgård og en levende kystkultur.Håpet er at politikerne innser dette tidsnok, og gir begge skolene livets rett.

Av: Irene Hennie
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 21:51

Det er helt absurd å legge ned skolene på øyene, både Skåtøy og Tåtøy.
Vil ikke Kragerøs politikere ha folk boende på øyene? Ta til fornuft.
Hilsen familien Engebretsen som har mange års tilknytning til Kragerø, men bosatt i Kongsberg, unntatt 7 mnd. i året. Da er det Kragerø.

Av: Tåtøyboer enn så lenge
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 20:38

Til "Du skante si inte" Verken Tåtøy eller Kragerø er verdens navle, men vi forsøker å opprettholde et lite lokalsamfunn. Tenk litt utafor din egen navle. For kommunene i Grenlandsområdet er Kragerø VGS. Like lite viktig som Tåtøy skole er for deg, riktig nok er vi glade i øya vår Tåtøy men, uten skole er det veldig vanskelig for barnefamilier å bli boende her. Og det er faktisk familie forsørgere som jobber i andre kommuner som bor her. Da er ikke alternativet bysida i Kragerø. Da velger vi heller å flytte med familien dit hvor vi blir satt mer pris på. Da får Kragerø ikke bare en fattigere skjærgård men, også en slunknere kommunekasse med tapt skatteinngang.

Av: Elev
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 19:14

Dette blir jo bare rør! Nå kan hva som helst skje. Og hva går vi som dette gjelder? Jo, vi må bare vente på politikerne, som tydeligvis ikke kan bestemme seg.

Av: Du skante si inte!
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 18:59

Det er vel ingen fare for at de innfødte flytter fra Tåtøy, skole eller ikke skole. For dem er Tåtøy verdens navle.

Av: Sommergjest på Skåtøy
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 14:04

Skjønner for så vidt Fylkesmannen ut fra fakta i saken, men det er også en menneskelig side som ikke må undervurderes. Det går bare ikke an å behandle folk på denne måten. Nå skal altså Skåtøy opp på nytt. Da risikerer man jo at det blir flertall for nedleggelse av skolen! Her må politikerne ta til vettet, og legge opp til at begge skolene behandles likt. Det betyr også at avgjørelsen må utsettes, helst helt til neste valg!

Av: Evy
Dato:Tirsdag 7. februar Kl: 13:57

Er glad for at Skåtøy skole må behandles igjen, men er sterkt uenig med fylkesmannen om at Tåtøy skoles sak er behandlet på en tilfredsstillende måte. Måten denne saken har vært ført på, har vært alt annet enn tilfredsstillende, og dette til tross for at retningslinjene for slik saksbehandling er nokså krystallklar. Håper at kommunens egne politikere kan finne hjemmel for å ta Tåtøys sak opp på nytt, slik at denne kan behandles på en verdig måte.

Av: Gro A Marigård
Dato:Fredag 3. februar Kl: 14:30

Rådmannen må gjerne mene at det stiller seg anderledes med Tåtøy skole i denne saken. Man SU på Tåtøy skole har ikke i dette vedtaket fått uttalt seg. Om SU i 2003 har uttalt sitt,er ikke det de samme menneskene som sitter der i dag. Elevene som uttalte seg i 2003 går ikke engang på Tåtøy skole lenger men på ungdomskolen. Foreldrene er heller ikke de samme.. Så disse må få en sjangse til å komme med sine ytringer i saken. FAU ble tilkalt av de partiene som er for vedaket som foreligger med noen timers varsel eller noe. Elendig innkalling og visst de kaller det for høring så blir jeg betenkt. Da er det ikke mye seriøst.
Jeg må berømme Erik Nesland som stilte alene på møtet på Tåtøy 31 januar. Han svarte etter beste evne. Jeg føler ikke at AP kom med de opplysningene vi ønsker å vite noe om og jeg syntes de legger ansvaret for opplysningene over på andre. Høyre burde stilt, selv om de har vært klare for hva de ønsker så er det snakk om å se saken fra flere sider enn en. De samfunnsmessige konsekvensene tar de visst bukk å hopper over. At folk flytter tar de som tomme trussler. Skulle ønske de hadde rett, men det er desverre sant. Uten skole ingen bosetting. Men det er kanskje det som er hele saken. Med blokker i strandsonen og turister i hytt og pine. Da blir det et yrende liv i Kragerø....i allefall 3 mndr i året. Supert. Det er noe som heter å spare seg til fant. Jeg er redd for at det er det som skjer i Kragerø nå. Vi er en ØYKOMMUNE som må ta vare på det som gjør Kragerø spesiell. Jeg er Kragerø patriot og har troen på kommunen men ikke når man setter skylapper på seg for å "Følge med i utviklingen" Se hva som er skjedd med de øyene som hadde skole. Det er skremmende. Jomfruland er verdenskjent på kartet. Alikevel er detkun ca 12 elever der i fra. De kan markedsføre øya si pa bakrund av dens rykte. Hva kan Tåtøy markedsføres som uten skolen? Telemarks turist paradis med gamlehjem på kjøpet!!??
Det er aldri for sent å snu!

Av: Karl-Einar. Tåtøy
Dato:Torsdag 2. februar Kl: 16:25

Håper fylkesmannen kan komme med en kjapp avgjørelse enten den er sånn eller slik. Vi må ha en avgjørelse for å ha noe å forholde oss til i det videre arbeidet for lokalsammfunnet vårt...Etter møte Tirsdag føler jeg at AP må ha ett stort forklaringsproblem. Troverdige er de i hvert fall ikke.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS