Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Hvem skal styre videre?

31.01 2006 av Willy Nilsen

 

Hvem skal styre videre i Kragerø etter kommunevalget neste høst? Det blir neppe Arbeiderpartiet og SV...

 

Leder: Egentlig skjedde bruddet like etter at Arbeiderpartiet, SV og Høyre gikk ut med et felles forslag i skolesaken. Men rent formelt var det sist fredag at SV sa takk og farvel til samarbeid med Arbeiderpartiet.  Fra før har RV meldt seg ut av det gode selskap, og felles for de to minste partiene på sosialistisk side er at de føler seg tilsidesatt av Arbeiderpartiet.
Bruddet fører neppe til alvorlige konsekvenser for styringen av Kragerø kommune.  Det er heldigvis bred enighet om de fleste store saker. Skolesaken er i så måte et unntak. Når det gjelder strategi og planlegging er man stort sett enige om veien videre.
Men SVs brudd fører til problemer for Arbeiderpartiet, som er nødt til å ta kontakt med andre partier for å skape flertall ved neste kommunevalg.  Valget er egentlig enkelt.  Kristelig Folkeparti har vært i samme situasjon tidligere, og det spørs om ikke Senterpartiet blir med på lasset.  I så fall blir den politiske situasjonen i Kragerø akkurat som på landsbasis.
For Arbeiderpartiet vil et slikt politisk samarbeid være et stort skritt i borgerlig retning, og det er et spørsmål hva velgerne vil si til en slik vandring mot høyre i lokalpolitikken.
Uansett går det mot et utrolig spennende kommunevalg i Kragerø.  De som tror det er lenge til valget, kan bare kikke på kalanderen. Om ett år er man i full gang!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Ragnhild
Dato:Torsdag 9. februar Kl: 16:40

Jeg er også sosialist, men Kragerø Arbeiderparti blir ikke et sosialistisk parti bare på grunn av navnet - de må først vise til at de kan gå til valg på et program tuftet på DNA sin ideologi, og at det står fast ved det. Jeg tror det må gå minst to valgperioder før den tilliten kan være gjenreist.
Det er nok forskjell på en liten krangel på skoleveien og en fundamental uenighet om skoleveien.
Her er det bare en mulighet: Arbeiderpartiet må krype til korset og melde at de har handlet uklokt og endrer standpunkt i skolesaken, hvis ikke er det vanskelig å se at SV kan finne noen å leke med.

Av: Sosialist
Dato:Torsdag 9. februar Kl: 12:04

Når Erling og Arnfinn får tenkt seg om etter krangelen, møtes de nok på kjellerlemmen igjen og leker videre sammen! Det eneste riktige alternativet i Kragerø er Ap og SV, med drahjelp fra KrF eller Senterpartiet. RV er seg sjøl nærmest, og sånn er det med den saken.

Av: Kalle i hagen
Dato:Tirsdag 31. januar Kl: 15:39

Etter min menig bør et samarbeid mellom AP - Høyre og FRP formaliseres
(dersom Ellegaard & Co tar til vettet i skolesaken.)Da vil man få et styringsdyktig flertall uten vinglepartier eller kommunister.

Av: observatør
Dato:Tirsdag 31. januar Kl: 12:30

Tror det skal bli lenge til Ap. skal sitte med ordføreren i Kragerø igjen.Det de gjore sist høst glemmes ikke med det første.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS