Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Åpent møte om Kalstad i kveld

24.01 2006 av Willy Nilsen

 

I kveld kl. 17 er det innkalt til åpent møte om fremtidig utbygging på Kalstad. Næringsliv, politikere og kommunens administrasjon er invitert. Møtet holdes i kommunestyresalen i Rådhuset.

 


Lars Erik Kjendal vil satse på en ny
Rema 1000-butikk på Kalstad, men
skal fortsatt drive butikken på Kalstad.
Formannskapet starter sitt møte kl. 16.00, og man regner med at dette er unnagjort på en time, slik at man kan gå "rett på" møtet om Kalstad.

Skal man slippe handelen løs, eller skal det fortsatt tas hensyn til forretningene i Kragerø sentrum? Det er det vanskelige spørsmålet som lokalpolitikerne må svare på. Og mens de folkevalgte tenker seg om, står næringsinteressene i kø for å etablere seg i Kragerøs "innfallsport".

Den aller første reguleringsplanen for det aktuelle området ble vedtatt i 1989 og gjaldt først og fremst boligbygging i det som ble kalt Dalane/Storkollen. Men allerede da var man klar over konkurransen med sentrum. Derfor vedtok kommunestyret begrensninger for detaljhandelen ved at man i hovedsak bare kunne selge det man produserer.

I 2004 kom planen for Dalane, Sjåen, Kalstad og Stene (ved Kammerfosselva). Da fikk man inn Odd Pedersens område, som sønnene Boye og Brede har utviklet siden. Også Lars Kjendals område ble med i planen, for utvikling av forretning, industri, næring og bensin.

I forbindelse med reguleringsplanen for riksveien ble Finn Carlsens eiendom lagt inn med forretningsdrift som formål.

Men hele tiden har det vært en klausul om at virksomhet i Kalstadområdet ikke skal være i konkurranse med detaljhandel i sentrum.

Det siste som har skjedd, er at Finn Carlsen har søkt om å bygge 13000 kvadratmeter forretningslokaler på sin eiendom ved innfartsveien, og at Kjendal Eiendom vil føre opp en Rema 1000-butikk ved krysset mellom Kalstadveien og innfartsveien. Dessuten har Kragerø Byggsenter gitt beskjed om at bedriften flytter til industriområdet på Dalane.

Kommunene har til nå forholdt seg til en sentral bestemmelse om etablering av kjøpesentre utenfor bykjerner. Denne ble innført i 1999 og skulle få en varighet på fem år. Nylig kom fylkesdeslplanen for sentrumsutvikling, som en videreføring av den tidligere bestemmelsen. - Fylkesdelsplanen skal videreføre tidligere retningslinjer når det gjelder kjøpesentre. Vi har bedt om en avklaring på noen områder, fordi noe virker litt uklart, sier bygningssjef Arnt Rugseth.

Men fortsatt, sier Rugseth, er det politikerne som bestemmer hvilken utvikling man vil ha. 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: 13 åringens mening ahaha
Dato:Tirsdag 14. februar Kl: 19:02

vi trenger innnnngen matbutikk i kalstad vi trenger bare klesbutikker b-young onlu bikbok h&m=henrik og martin haha og mange andre så mange dere villllllllllll

Av: jorun
Dato:Tirsdag 14. februar Kl: 18:59

vi trenger virkelig en butikk i kalstad en til i den nye sentrum kalstad sentrum

Av: Irritert
Dato:Fredag 27. januar Kl: 20:29

Helt utrolig at man i Norge anno 2006 ikke kan åpne en butikk hvor man vil, så lenge stedet er regulert for næringsvirksomhet og virksomheten er lovlig. Skal politikere virkelig kunne bestemme dette?

Av: Sentrumshandler
Dato:Torsdag 26. januar Kl: 09:38

Enig med Kragerøgutt - vi skjærgårdsfolk er trofaste sentrumshandlere, det meste handler vi i gangavstand fra ferja.Men får vi en utvikling der vi må ta bil med til byen for å komme oss dit butikkene er vil det være mye lettvintere å dra dit de har mange varer - vi kan jo ikke ta med bil hver dag!
Rart at ikke sentrumsforeningen ser hvor viktig bosetning i skjærgården er for et levende handelssentrum i Kragerø.

Av: Kragerø gutt bosatt i Ski
Dato:Onsdag 25. januar Kl: 10:11

Ikke gå i den fellen at man sattser på to hester, Sentrum og Kalstad. Bor selv i en by hvor dette er tilfelle, og dette er ingen tjent med.
Min mening er at Kragerø bør sattes på sentrum løsningen. Her kan man inkludere Tangen og Kirkebukten til å bli det nye sentrum. Kontrasten mellom nytt og gamlet vil bli spendene og morsomt.

Handelslekkasje som argument holder desverre ikke. Mennesker dra ikke ut av Kragerø bare forde man kan spare noe kroner, men pga mangle på mangfold.
Jeg ser at planene for Kalstad dreier seg i all hovedsak om to nye store matbutikker og på dette område er det ingen mangler i Kragerø slik jeg ser det.

Av: Patriotisk handel? Aldri!
Dato:Tirsdag 24. januar Kl: 18:43

Usj, nei vi vil vel ikke ha handelslekkasje til Kalstad, vil vi vel? Det er mye bedre hvis pengene går til Arendal, Porsgrunn eller Internet?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS