Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Alle har fått strømmen tilbake

21.01 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: I dag har mannskaper fra Kragerø Energi rettet en lang rekke feil på lavtspentnettet. Akkurat nå har alle fått strømmen tilbake

 

-I dag har det vært fine forhold med kaldt vintervær, vindstille og ikke et snøkorn fra oven. Det gjør arbeidet lettere.  Enkelte husstander har vært uten strøm så å si kontinuerlig helt siden mandag.


Tidligere melding:

  - Det er nå tre husstander i Kragerø uten strøm. De får strømmen tilbake i morgen tidlig.
Det var meldingen fra Per Eskeland i Kragerø Energi kl 17.40 lørdag.  I hele dag har mannskapene jobbet med de siste feilene på høytspentnettet og de nærmere 40 feilene på lavtspentnettet. Det var en tydelig lettet Eskeland som kunne berette om at man nesten er i mål i Kragerø. Bare tre husstander var i kveld uten strøm. For de det gjelder er det selvsagt ille, men i den store sammenhengen må man likevel være fornøyd. 


Tidligere meldinger:

- Det gjenstår noe i Kjølebrønd, men ellers er høytspentlinjene intakte, sier Per Eskeland i Kragerø Energi.
Klokka er 9.55 lørdag, og mannskapene er for lengst ute for å reparere linjenettet. Fredag kveld kl. 21 skjedde det igjen. Man hadde det meste under kontroll da et tre falt over linjen i Sannidal. Dermed var blant annet vannverket ved Grøtvann uten strøm.  Ved to-tiden i natt var dette ordnet.
- Vi går nå løs på alle feil på lavtspentnettet. Vi har en liste med 30-40 feil, og tar dette vi fortløpende, sier Eskeland. Akkurat nå har vi kontroll, men vi vet ikke hvordan det går hvis det blir mer uvær, sier han.
Mannskapene i Kragerø Energi har gjort en kjempejobb de dagene og nettene uværet har herjet.

-  Dette er ille. Noen har vært uten strøm i tre dager. Trær knekker som fyrstikker, og akkurat nå har vi innpå 30 mann ute i terrenget, sier Per Eskeland i Kragerø Energi.Ikke før har man koblet til ett sted, så skjer det noe et annet sted. - Naturkreftene er vanskelig å rå med, men vi gjør vårt beste. Derfor er det en ekstra påkjenning når vi blir skjelt ut av enkeltpersoner, sier Eskeland.
- Grov utskjelling er ikke det vi trenger akkurat nå. Det er mange av våre folk som nesten ikke har sovet siden uværet begynte, sier Eskeland.
Vår telefonsamtale fant sted kl. 09.10 i dag. Da var mannskapene i gang med å rette feil på Levangsheia, Hegland, i Farsjø og i Vestbygda i Sannidal.
- Du må gjerne spørre hvor mange som er uten strøm, men jeg vet faktisk ikke. Det skjer endringer hele tiden, og nå er det meldt enda mer snø.
Lavtspentnettet er "pepret" med linjefeil, men dette har man ikke prioritert ennå.
En oversikt kl. 09.10 i dag forteller at Levang, Portør og en rekke mindre steder i Kjølebrønd er uten strøm.  Stabbestad er "inne".  Deler av Sannidal og Helle er uten strøm.
- Det er mange år siden forholdene har vært så ekstreme, sier Eskeland.

Fra torsdag:

Like før man hadde fått koblet inn de siste 20 abonnentene, skjedde det igjen. Trefall over linjenettet ved Tveitereid, og dermed er store deler av distriktet uten strøm igjen. Hvor lenge vet man ikke.
Nei dette bildet er ikke tatt på en
skogsbilvei, men på veien til Fossing.
Vi snakket med Arne-Thore Nygaard kl. 17.15 i ettermiddag. Da var det akkurat gitt beskjed om et trefall ved Tveitereid. - Dette er en stor jobb, og alt vi har av mannskap er ute, sier Nygaard.
Bruddet førte til at Levangsheia, Sannidal med Vestbygda, Farsjø og Humlestad igjen var uten strøm.
For mange har det blitt et stort problem med stadige strømbrudd. Trær knekker som fyrstikker av snøtyngden, og drar med seg linjenettet i fallet.
- Det er godt vi har vårt eget samband, for mobilsenderne kobler ut etter to timer uten srøm, sier Nygaard.
Blant mange problemer hadde man også et tilfelle på Stabbestad, nærmere bestemt på hotelltomta. Der er 200 kubikkmeter betong i ferd med å størkne, fordi maskinene er uten strømtilførsel!
Fra onsdag:

Da vi var i kontakt med vakthavnde kl. 07.30 i dag, var fortsatt fire høytspentkretser ute. Dette rammer i første rekke området Holtane - Gofjell.
- Vi har også en del enkelt-abonnenter uten strøm, og generelt er det en god del problemer med lavtspentnettet. Dette skal vi til med i dag. Så hvis vi slipper mer tung snø, vil vi få kontroll over situasjonen.

Det har vært ekstremt vanskelige forhold for mannskapene, først og fremst på grunn av faren for trefall mens de jobber med linjenettet  Alt disponibelt mannskap er satt inn for å begrense problemene mest mulig. 

Mandag:

 - Vi jobber på spreng, sier Arne-Thore Nygaard i Kragerø Energi.Da vi snakket med Nygaard kl. 17.15 i dag, var fortsatt mange høytspentlinjer ute. - Vi var veldig nær å få koblet til i Sannidal, slik at Levangsheia og andre store områder kunne bli koblet inn. Men så falt et tre over linja ved Holtane, og dermed var det på`n igjen.
Hvor mange trefall det dreier seg om, er det ingen som har tall på.  - Av større områder er det nå bare sentrum, Helle, Skåtøy, Tåtøy, Furuholmen og  Sannidal øst for  Holtsvingen som har strøm. Også industriområdet på Fikkjebakke er uten strøm akkurat nå, men vi jobber kontinuerlig for å få kontroll, sier Nygaard.
Mange av mannskapene har vært i aktivitet i hele natt og utover dagen i dag. De er nødt til å få hvile, og derfor tas det sikte på å gå på igjen i morgen tidlig. Men noen vil være på jobb i hele natt.
Det er farlig arbeid ute i marka for mannskapene. Når et tre knekker, er det vanskelig å se hvor det vil havne. Det må derfor jobbes med forsiktig beslutsomhet.


 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Kragerøkråka
Dato:Lørdag 21. januar Kl: 20:13

Det går ikke an å forberede seg til detalj til det uværet som inntraff sist uke. Derfor er det godt gjort av mannskapene i Kragerø Energi å stå på som de har gjort, gå på feil etter feil og komme i mål - som som i kveld.

Av: Søren
Dato:Fredag 20. januar Kl: 21:03

Vil bare gi ros til Kragerø nett som holder oss orienetert når det gjelder denne spesielle situasjonen. Dere gjør en kjempejobb! Jeg er inne og sjekker flere ganger hver dag...

Av: Enda surere
Dato:Fredag 20. januar Kl: 21:00

Helt enig med gørrsur når det gjelder kvaliteten på brøytinga. Dette går bare ikke an. Hva er det som skjer? Jeg har en teori: Tidligere var brøytinga et offentlig ansvar. Det kostet det det kostet. Ferdig med det. Nå skal alt ut på anbud til private, og de som får jobben har presset prisen så langt ned at de ehgentlig ikke er i stand til å gjøre godt arbeid. Så må de gå "på låna" til andre for å få tak i redskap når det begyunner å snø. Jeg vtror ikke vi bare skal skylde på teknisk etat i denne saken.

Av: Gørrsur
Dato:Fredag 20. januar Kl: 13:26

All mulig skryt til Kragerø Energi. De gjør iallefall noe.
Men brøytingen til Teknisk Etat er ELENDIG. I tidligere tider kanne mannskapene brøyte. Men nå: en smal sti midt i gata, dersom de i det hele tatt dukker opp.

Av: Heiagjeng
Dato:Fredag 20. januar Kl: 11:31

Skal vi ta bølgen for mannskapene i Kragerø Energi? Det har de fortjent. Og slutt på sytinga! Vi bor jo i Norge, og sånt vær må vi være forberedt på.

Av: Holder ut!
Dato:Fredag 20. januar Kl: 11:30

Leser her på nettet at noen skjeller ut mannskapene fra Kragerø Energi. At det går an! Eier de ikke folkeskikk? De må heller henvende seg til direktøren, som til syvende og sist er ansvarlig for å sette av penger til beredskap og lønn til mannskaper. Å skjelle ut fotfolket er rett og slett veldig, veldig dårlig gjort!

Av: fyrer med ved
Dato:Fredag 20. januar Kl: 10:59

Så lenge vi har ved, går det. Det vanskeligste er vannet - smelte vann på ovnen tar litt tid....Og jeg gruer meg til å begynne på fryseboksen!

Av: nils h
Dato:Torsdag 19. januar Kl: 21:28

sitter her i mørket i sannidal og holder meg oppdatert ved å lese på kragerønett med mobilen. får ikke holdt meg unna internet nei! :-)

Av: nils h
Dato:Torsdag 19. januar Kl: 21:28

sitter her i mørket i sannidal og holder meg oppdatert ved å lese på kragerønett med mobilen. får ikke holdt meg unna internet nei! :-)

Av: strømsparer
Dato:Torsdag 19. januar Kl: 13:17

Da får vi jo litt igjen for den gørrhøye nettleia.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS