Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Planen for hytter og boliger på Langøy snart klar

16.03 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Det er ikke det minste rart at Christian Wiik smiler fra øre til øre. I mange år har han kjempet for å få fastlandsforbindelse til Langøy. Nedturene har vært mange, men nå har han tro på en løsning.

 

- Ja, dette ser bra ut, uttalte  han til KragerøAvisa 11. januar i år. Nå har planene kommet et godt stykke lengre.


Christian Wiik er godt førnøyd
på vegne av Langøy.
Langøy Utvikling AS, som er et selskap under stiftelse, skal trekke i trådene for en utvikling som innebærer ny infrastruktur, fritidsboliger, boliger og fellesanlegg. Det dreier seg kort og godt om en reguleringsplan for hele Langøy.

Tim Kronborg og Chrsitain Wiik, som begge er sentrale i planleggingen, sier til Varden i dag at de ikke i dag si hvor mange hytter og hus vi kommer til å legge inn i en reguleringsplan. Men fra 250 til 400 hytter og tomter til fastboende er ikke urealistisk.

Med på laget er grunneier Otto Biørn og Jørn Pettersen. Biørn og Wiig er grunneiere med ca. 5.000 mål. Kronborg og Pettersen er investorer og eiendomsutviklere med tidligere suksess bak seg på Bærø. Der solgte de 32 hytter på rekordtid sist sommer. Med en gjennomsnittspris på 2,5 millioner kroner. Hytteplanene på Langøy har allerede vært drøftet med bygningsetaten i Kragerø. På Langøy vil man som på Bærø ikke bygge innenfor 100 meters beltet, skriver Varden.


Langøy Utvikling AS eies av Tim Kronborg, Jørn Pettersen og Christian Wiik. Kronborg og Pettersen eier to tredeler av Feltspatcompagniet AS, som står for utbygging på Bærøy. Kronborg sier at det er avholdt en forhåndskonferanse med Kragerø kommune, og at det skal være et nytt møte om kort tid. - Dette er et spennende prosjekt, og det samarbeidet som er etablert lover det beste for utviklingen videre.

Mange forsøk

Tanken om en bruforbindelse til Langøy er like gammel som bosettingen på øya. En rekke ganger har planer vært lansert. Langøybrua AS har jobbet for fastlandsforbindelse i mange år, og på 1990-tallet var man svært nær en løsning. Men motstanden mot bru fra Langøy til Gumøy var så stor at Revåsen-prosjektet ble skrinlagt.

Men Christian Wiik og andre grunneiere på Langøy ga ikke opp. Og det var litt av et sjakktrekk Wiik gjorde da han la inn en plan for egen eiendom i rulleringen av kommuneplanen. Hans plan ble ikke med videre, men i stedet kom det inn en setning om at Langøy kan utvikles innenfor en egen reguleringsplan for hele øya. - Jeg trakk søknaden om utvikling av egen eiendom, og dette la grunnlaget for å tenke på Langøy som en helhet. Så langt ligger alt til rette for at prosjektet skal bli vellykket.

To store grunneiere

Otto Biørn er den største grunneieren på Langøy. Biørn og Wiik eier til sammen 5000 dekar. I alt utgjør Langøy 6500 dekar. Det er inngått en samarbeidsavtale mellom Langøy Utvikling AS og Otto Biørn, som sikrer solid medvirkning til den videre prosessen. Arkitekthuset Kragerø skal stå for arbeidet med reguleringsplanen.

Velforeningen aktivt med

På vegne av øyas velforening har Lars Isaksen engasjert seg sterkt for å finansiere vei og bruer til Langøy for å sikre bosettingen. En henvendelse fra velforeningen til fastboende og hytteeiere ga umiddelbart respons. Alle er innstilt på å yte sin del for å få til bruprosjektet. - Det lokale engasjementet er veldig viktig for det videre arbeidet, sier Tim Kronborg.

Det er for tidlig i prosessen til å vurdere hvor fellesanlegg, for eksempel båtplasser skal anlegges. Det blir en del av det videre arbeidet. Når det gjelder kombinasjonen av boliger og hytter, er Christian Wiik ikke i tvil. - Hyttene bidrar til å finansiere prosjektet. Og vi får ikke til fast bosetting på Langøy uten fastlandsforbindelse. Og det skal ikke være tvil om hva vi prioriterer. Boligtomtene skal bli veldig attraktive, sier han.

Ingen kan si med sikkerhet hvor lang tid planleggingen vil ta, men arbeidet med en reguleringsplan tar som regel omkring ett år.

Prosjektet innebærer også arbeid med veitraseen på fastlandet, samt bruer over Bjelviksund og Valsund. Det er imidlertid ikke aktuelt med bru videre til Gumøy i denne planen.


Si din mening om denne utbyggingen!

 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Magnus
Dato:Tirsdag 26. september Kl: 19:28

Flott med bru! Men for all del ikke reguler for tette eiendommer! Det jeg setter størst pris på ved Langøy, er den avslappende roen og den flotte naturen. Det er virkelig deilig å slappe av på øya, komme seg vekk fra Oslo-støy og hektisk hverdag. Godt å ha nabo'n litt på avstand. Ikke ødelegg roen på Langøy!

Av: Sjøulk
Dato:Fredag 30. juni Kl: 07:25

Det er jo det samme som gjelder overalt. Langøy er en parallell til Jomfruland. Det er alltid hensyn som må tas. Vi som bor i skjærgården hele året er ikke alltid så flinke til å ta vare på områdene. Det må nytenkning til, og det trengs informasjon.

Av: Lars Petter Ernø
Dato:Fredag 30. juni Kl: 01:20

Tja, dette var en To-sidig nyhet! På den ene side er det sikkert bra for bosettning og beboere samt næringsliv og for ikke å glemme (meget bra?) for berørte grunneiere.

Så er det kanskje ikke så bra for gamle særinger som meg (slutten av 40') og famile som har utpekt Kragerø som landets miljøkommune innenfor støy og rekreasjon.
Miljøkommune?: Tja, kanskje hyttebygging er lov hele året, unntatt i fellesferien og påskeferien?
Båtkjøring hele året er tillatt hele året men med maksimal lyd på XX(dB) fra år 2010?
Miljø og rekreasjon er en naturressurs, eller kanskje sagt på en annen måte; støy er noe som kan velges eller planlegges redusert eller bort.

Vi trives på hytta fra januar til desember og både gleder oss og gruer oss til sommeren. Gleder oss på vegne av alle som ikke er så priviligert å ha egen hytte, gruer oss for å få båten hel tilbake fra en tur til byen.
Fastlandforbindelse til Langøy berører i sterk grad området Valsund mellom Halsen og innløpet til Kjøbmannsfjorden.

Hvordan minimere ulempene med brobygging og trafikkstøy for eksisterende og nye brukere av skjærgården rundt, fastlandet, miljøet og roen?

Mvh "Hyttesæring" Lars Petter Ernø, Stavnesveien 46, Halsen

Av: Tidl. beboer (2)
Dato:Fredag 20. januar Kl: 21:08

Glemte å skrive at jeg har en kamerat som også kan tenke seg å flytte til Langøy!

Av: Tidl. beboer
Dato:Fredag 20. januar Kl: 21:07

Jeg kjøper tomt og flytter til Langøy hvis dette blir en realitet. Jeg tar med familien selvfølgelig. Men jeg tør ikke stå fram med fullt navn ennå, for jeg har ikke snakket med kona ennå! Når det gjelder jobb, er det ikke noe problem. Den har jeg med via PC-en uansett hvor jeg er, bare det er bredbåndtilknytning.

Av: Mikalsen
Dato:Tirsdag 17. januar Kl: 18:04

Veldig fint med Langøy utbygging,Wiik
Håper ikke Langøy utvikling kommer med høyblokk.Ønsker at utbyggerene
tar med og avsetter næringstomter også....Vi trenger også arbeidsplasser
etter utbyggingen.

Av: Oldtimer!
Dato:Onsdag 11. januar Kl: 17:11

Tror faktisk at jeg leste om Langøybrua lenge før krigen. Nå kan det altså bli alvor. Veldig bra!

Av: Biørnebyen
Dato:Onsdag 11. januar Kl: 17:10

Stå på, Christian! Flott at det skjer noe på Langøy, og enda bedre at brua videre til Gumøy ikke er med. Den ytre skjærgården må skånes mot slike inngrep.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS