Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Kirkegata 14 må reddes!

10.01 2006 av Willy Nilsen

 

Kirkegata 14 (Jens Lauersøns hus i byen) står i fare for å bli revet uten tanke på gjenoppbygging. Vi tar saken opp på lederplass.

 

Leder:  Det er ingen tvil om fakta i saken:  Kirkegata 14 er "Jens Lauersøns hus i byen". Denne Kragerøs store velgjører har altså et minne etter seg som ettertiden til nå ikke har tatt særlig hensyn til. Men huset har stått der og står der fortsatt, og har vel i grunnen bare blitt offer for tidens tann. Nå er det helt andre redskaper som kan bli satt inn.  Huset står i fare for å bli revet for å gi plass til et forretningsbygg.
Gårdeier Svein Olsen vil gi bort huset til Jens Lauersøns Legat, men legatet vil ikke garantere for alle kostnader med riving og flytting.
Vår generasjon kan ikke ha sittende på oss at det var vi som rev et historisk minnesmerke over mannen som skaffet Kragerø et dyrebart legat, faktisk ett av landets eldste.  I en tid da penger ikke bør være noe problem,  risikerer vi at et kulturhistorisk minne blir smadret.
Alle gode krefter må samles i en kraftanstrengelse for å sikre huset for ettertiden. Alt annet er både synd og skam. Er det noen som har gode ideer i tolvte time?

Willy Nilsen

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Hermann
Dato:Torsdag 12. januar Kl: 19:49

Leser her på nettet at fylkeskonservatoren kommer mandag. Det er bra. Klart vi må ta vare på huset hvis det er mulig.

Av: Patriot
Dato:Onsdag 11. januar Kl: 17:36

Jens var sikkert en OK fyr, men det betyr ikke at vi behøver å ta vare på hver eneste plankebit etter mannen! Ikke ha dårlig samvittighet, Harald. Som forstander har du mange hensyn å ta. Det å ta store sjanser for legatets penger blir helt feil.

Av: se fremover
Dato:Onsdag 11. januar Kl: 10:46

Slå ned den dritten. Verden må gå videre.

Av: Kragerøkråka
Dato:Tirsdag 10. januar Kl: 20:49

Erling må innkalle til ekstraordinært formannskapsmøte i morgen, og sørge for at det bevilges penger til prosjektet. Dette er viktig for byen vår!

Av: Postmannen
Dato:Tirsdag 10. januar Kl: 16:01

Riv den gamle brakka !

Av: Nei til historieforfalskning
Dato:Tirsdag 10. januar Kl: 15:51

Er huset verneverdig i seg sjøl? Kan det settes tilbake til sin opprinnelige stand? Kan det flyttes tilbake til der det sto, i sin opprinnelige sammenheng, slik at det forteller historien korrekt?
Hvis ikke, er det bare et hus. Riv det!

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS