Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Møte for Tangen-ansatte 2. februar

05.01 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Tidligere ansatte ved Tangen Verft skal i møte med tillitsvalgte i Aker-konsernet 2. februar.

 

Ole Moen sier til Krageronett at man håper på tilslutning fra tidligere kolleger i Aker-konsernet i en offensiv mot ledelsen, slik at tidligere Tangen-ansatte kan få en bedre behandling .  Kragerø Jern og Metall har  en uttalalse gjengitt her på nettet tatt sterk avstand fra Akers opptreden.


Kragerø Jern og Metall komer med
skarp kritikk av Aker, som eier av
Tangen Verft.
 I uttalelsen heter det blant annet at de ansatte  ble sendt ut i et arbeidsmarked som ikke hadde bruk for dem, hvorav flere med 30 til 40 års ansettelse ved Tangen Verft.

"Når vi i dag ser tilbudene og behandlingen de oppsagte ved Union får, blir kontrasten grell".

Her er uttalelsen fra Kragerø Jern og Metall:

STØTTEUTTALELSE TIL DE OPPSAGTE VED TANGEN VERFT.

Kragerø Jern – og metallarbeiderforening i Kragerø vil uttale sin fulle støtte til de krav som er stilt til Aker Yards.

Tangen Verft ble lagt ned i rekordfart. I ettertid ser vi hva som ble resultatet:

De eldre arbeidstakerene har kommet veldig dårlig ut.

Mange kommer ikke inn i arbeidslivet igjen, pga alder, eller de har noen fysiske lidelser som de fikk i sitt arbeide ved Tangen Verft. Allikevel greide de å fungere i sitt arbeide ved verftet.

Resultatet er nå at flere går kanossagang mellom aetat, attføringsopplegg for uttesting av restarbeidsevnen, eller blir satt på ventestønad fordi tiden for arbeidsledighetstrygden er utløpt. Dette er en uverdig skjebne!

Hverken Aker Langsten eller Aker Yards tok det ansvar som en moderne bedrift i dag må gjøre. De ble sendt ut i et arbeidsmarked som ikke hadde bruk for dem, hvorav flere med 30 til 40 års ansettelse ved Tangen Verft.

Når vi i dag ser tilbudene og behandlingen de oppsagte ved Union får, blir kontrasten grell.

De ansattes representanter i styret for Tangen Verft, presenterte et opplegg som skulle ta vare på de personene som ville miste AFP rettighetene sin – og eiernes representanter lovet og se på saken – men ingen ting ble gjort.

Fra tidligere tillitsvalgte ved Tangen Verft er saken reist på ny via Hovedtillitsvalgt i Aker Yards og Aker ASA, og Kragerø Jern og Metall i Kragerø støtter de krav som er reist.

Vi håper inderlig at Aker Yards, med Kjell Ingen Røkke som eier, tar det ansvaret som påhviler en moderne Norsk bedrift i dag når nedleggelse av en bedrift er nødvendig.

Kragerø 7/12-05

For
Kragerø Jern – og Metall avd 055

Solveig Lia, leder

Si din mening om denne saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: kun ansatt i et år, men i full jobb idag.
Dato:Mandag 1. mai Kl: 23:49

det som skjedde i kragerø er kun et bilde av hva som skjer i resten av industri-norge, og hvis ikke politikerne kommer på banen i en fart er ikke Tangen og Union, de eneste som kommer på til å bli nedlagt.
politikerene har flere muligheter til å redde inustri-norge, og dets hradt arbeidende. MEN det må skje raskt. ett rasert industri-norge går ikke ann å reparere. heller ikke de ansattes liv, og familier.

Av: I 50-åra
Dato:Søndag 22. januar Kl: 09:27

Jeg leste i KA at Aker ikke vil bygge opp en underavdeling på Tangen. Men hva vil de egentlig med området? De gikk ut i hundre med ordfører og andre prominente personer i en gruppe som skulle skaffe ny virksomhet. Kan noen fortelle meg hva som egentlig er blitt gjort?

Av: Også tidl. ansatt
Dato:Lørdag 7. januar Kl: 17:49

Jeg er fryktelig skuffet over Aker, Røkke og det meste av lokalsamfunnet. Man lot bare ndlggelsen skje...

Av: liv etter døden ?
Dato:Fredag 6. januar Kl: 16:39

Å legge ned verftet er å blir en stor tragedie for hele Kragerø !
hadde man den gang vist det man vet i dag hadde det heller aldrig blitt nedlagt , idag er ordretilgangen meget stor , og behovet for den kompetansen tangenarbeiderne sitter med etterspurt... ! Vel .. beddinga , hallene og kranene står klare , det gjør også en stor del av det dyktige mannskapet !!!

Av: Tidl. ansatt
Dato:Torsdag 5. januar Kl: 19:28

Synes nok at støtten kommer vel sent. Egentlig bør alle i Kragerø ha en vond smak i munnen når det gjelder Tangen. Det var ærlig talt ikke noe særlig engasjement for å beholde hjørnestensbedriften. Alle stolte på Aker, og det viste seg å være et fryktelig bomskudd. Nå sitter vi her, uten jobbmulighet.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS