Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Er det slik vi vil ha det i sentrum?

04.01 2006 av Willy Nilsen

 

Vi har fått en rekke henvendelser om bilforretningen ved Torvet, og tar saken opp på lederplass.

 


Et fremmedelement?
Krageronett og KragerøAvisa omtalte den nye bilforretningen på Torvet før jul. Siden har vi fått en rekke henvendelser fra folk, som entydig mener at dette er et fremmedelement i bybildet. Vi tar saken opp på lederplass:


Leder: Brød på Kalstad - biler i sentrum...

At det noen gang skulle komme en bilforretning på Torvet i Kragerø, er det de færreste som hadde tenkt seg. Men lokalet der det har vært bakeriutsalg i mange år, er nå gjort om til en brukbilforretning.  Bruktbilimportøren Umico fra Gjerstad har leid lokalet frem til sommeren.
Saken er interessant på flere måter.  Det vi er mest opptatt av, er hva som gavner  Kragerø.  Denne type virksomheter er et fremmedelement i sentrum, og passer bedre langs innfartsveien utenfor bykjernen.  Men det er langt fra det å mene noe om bilforretninger og sentrums egenart til det å iverksette tiltak.  Alle er vel enige om at vi bør ha flere småbutikker som skaper mangfold og handlelyst.  Men i realiteten er det smått med virkemidler.
Men denne saken har også en annen dimensjon. 24. januar skal folkevalgte og næringslivet på Kalstad komme sammen for å diskutere fremtidig handel i Kalstad-området.  Da bør man ha med seg tanker om bilforretningen på Torvet.  Hvorfor skal man ikke kunne selge klær på Kalstad når man kan selge biler på Torvet?  Det er positivt at man kaller sammen til et slikt møte, men man må ikke ensidig ha fokus på vern av sentrum. 

Willy Nilsen, redaktør 

Si din mening om denne saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Ja-ja
Dato:Fredag 6. januar Kl: 22:49

Vi holder det nok ut gjennom vinteren - til sommeren kommer nok en døgnsjappe og da er alt vel.

Av: Per
Dato:Fredag 6. januar Kl: 22:07

Jeg synes bare det ser ufattelig komisk ut med den ENE bilen og en håndvask inne i lokalet.

Av: Bypatriot
Dato:Torsdag 5. januar Kl: 09:04

Hør nå her! Er det ikke bare snakk om å leie lokalene frem til sommeren. Når ingen lokale kjøpmenn har gjort noe for å leie lokalene, kan jo ingen nekte gjersdølinger å gjøre det! At en bilforretning passer best utenfor bykjernen, er jeg helt enig i - men de som driver butikk i byen må våkne! Det klages også på sommerbutikkene, men kan ikke lokale folk leie de plassene det er snakk om?

Av: Lojal Kragerø-shopper
Dato:Torsdag 5. januar Kl: 09:02

Et fantastisk godt innlegg, "Frist meg"! Dette er virkelig noe å legge seg på minnet, uansett hvor man driver forretning. Ta innlegget med til det møtet det skrives om som skal ta for seg handelen på Kalstad!

Av: Frist meg!
Dato:Torsdag 5. januar Kl: 01:53

Dette er en interessant sak som får meg til å stille mange spørsmål.

Er det varen (bil) som man reagerer på, eller er det butikkens utseende, måten varen blir presentert på, som er feil? Var det "penere" med stoffrullene som stod i lokalet for litt siden? Ville man reagert negativt om man så en lekker bilbutikk f.eks i sentrum av gamlebyen i Barcelona?

Er vintertomme utstillingsvinduer og lokaler med gråpapir og skrot et inspirerende shoppingmiljø? Kunne tomme lokaler lånes ut for kortere perioder til kunstnere eller andre som kunne skape dynamikk og opplevelser i bybildet? Ungdommen etterlyser kunstrelaterte yrker. Hva med å bruke vindus- og butikkdekoratører?

Hvem skal definere hva som er hyggelige butikker? Er hyggelige butikker nostalgiske, rotete og søte, eller lekre, rene og oversiktlige? Fungerer den samme stilen i dag som for ti år siden?

Hvis en butikk er for stygg for sentrum, er den da fin nok langs innfartsveien til byen? Er det god reklame for Kragerø at innfarten går gjennom områder med bedrifter som gir f.. i hvordan uteområdet ser ut (bl.a Kalstad)? Er dette nødvendig for et levende bedrifts- eller handelsmiljø?

Kanskje mye av handelslekkasjen skyldes at dagens forbrukere får en bedre "kjøpeopplevelse" andre steder?

Av: Yesings
Dato:Onsdag 4. januar Kl: 19:06

Det er rart dette med næringslivet i Kragerø. 2 slakterforretninger klarer seg fint i denne lille flotte byen. Mens 2 bakeriutsalg klarer det ikke. Til tross for at byens matbutikker selger konkurrerende produkter. Nok om det. Det ville i hvertfall vært langt hyggeligere å se en annen type handel i sentrum, enn en bruktbilforretning. Men det er bare min mening. Det skulle vært interessant å høre mange fleres mening om dette.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS