Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Næring på Kalstad i konflikt med sentrum?

03.01 2006 av Willy Nilsen

 

På et møte 24. januar skal politikere og næringsdrivende diskutere planene for næringsutvikling på Kalstad.

 

Hvilke konsekvenser får utbyggingen på Kalstad for sentrum?

Det er ett av spørsmålene man vil ha belyst på et åpent møte 24. januar der formannskapet, bygningsrådet, hovedutvalg for samfunn, havnevesenet og ikke minst næringsinteressene i området er representert. Man kan kanskje undres over at havnevesenet har noe på et slikt møte å gjøre, men bakgrunnen er at dette i aller høyeste grad også dreier seg om sentrum.

Finn Carlsens planer om et mini-kjøpesenter ved Sluppan vil stå sentralt i debatten. I utgangspunktet er det lagt restriksjoner på etableringer i området. Det heter at virksomhetene ikke skal konkurrere med næringer i sentrum.

Ordfører Erling Laland sier at det er på sin plass å diskutere Kalstads fremtid i forbindelse med næringsvirksomhet i sentrum. - Dette er ikke et ønske om å torpedere nye planer i området, men rett og slett et møte for å belyse saken best mulig.

Si din mening om denne saken! Kan ny næring på Kalstad konkurrere med sentrum?

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: oslo
Dato:Søndag 26. mars Kl: 14:11

Til kragerøkråka.
det vil alltid være en liten handels lekkasje.. Men det er ingen ting her for oss som bor her hele året. Hva er det kragerø sattser på? Jo det er turister og gammle folk. Det er ikke med på å holde på barna igjen. I de 19 årene jeg har bodd i kragerø har det vært en nedtur stort sett hele tiden.Lest varden lørdag og er helt enig med det innlegge.Er enig om at kragerø må holde på særpreget men litt utvikling må jo vi ha også.Bygg på kalstad , det vil tilføre byen mye tror jeg og vil folk ha serprege, ja da består jo byen vår!!!!

Av: Kragerøkråka
Dato:Fredag 24. mars Kl: 20:11

Handelslekkasje vil vi alltid ha. Dessuten er det jo motsatt om sommeren, så statistikken for Kragerø er ikke så gal totalt sett. Jeg synes faktisk at det har blitt bedre i byen i det siste med en del spennende butikker. Hold på særpreget, så kommer det kunder!

Av: oslo
Dato:Fredag 24. mars Kl: 16:26

Det er på tide med noe nytt i kragerø. Det er sykt at vi må reise oppover for å få det vi trenger.Vi hadde tjent på å ha de kjente klesbutikkene her i omerådet. Det er bare mat jeg handler i kragerø og noe på volum senter og det har jeg gjort i 19 år. Det er det mange som gjør og da taper jo kragerø mye. Dere driver folk og ungdommer ut av kragerø og det er kommet ganske langt.Skal kragerø forbli et sted med vekst, må det tenkes nytt. Har tre barn selv og ingen av de vil bli i byen , de sier det ikke noen fremtid her.... ER DET DET DA??????

Av: Galleiodden
Dato:Onsdag 4. januar Kl: 17:58

Synes det er kjempe flott dersom det kommer et kjøpe senter på kalstad. Men samtidig kan jeg ikke la vær å komme inn på tanken rundt netopp det som har vært pratet om i forbindelse med skole nedleggelse. For vil sentrum av Kragerø i fremtiden befinne seg på kalstad?F.eks skal nå Barna fra skjærdgården inn til byen, Hvor mange år vil det ta før denne by skolen også blir flyttet til kalstad? dersom sentraliseringen til slutt vil befinne seg i vårt "nye" sentrum,må man jo ha grunn til å spørre seg om hva som er i ferd med å skje i kragerø? Som nevnt i "din mening" spalten tidligere vil vi vel til slutt ha "vårt sentrum" oppi fjorden en plass eller?
Jeg bare lurer...

Av: Yesings
Dato:Onsdag 4. januar Kl: 08:27

Det er da ikke uten grunn at noen vurderer å etablere forretninger ved Sluppan. Forretningsdrivende i Kragerø by har mye å lære om drift og kundebehandling. Skal de overleve i byen, samt unngå å bli feid til side av drevne folk fra etablerte kjeder, må de nok begynne å tenke annerledes. Kanskje et nytt senter i det omtalte området faktisk kan bidra til at alle sjerper seg ytterligere og at alle faktisk vil tjene på det? Overdriver jeg når jeg sier at det er 60-70% handelslekkasje ut av kommunen? Neppe!! Hilsen en som har vært med på lignende situasjoner.

Av: Kragerøkråka
Dato:Onsdag 4. januar Kl: 08:24

Enig med Honda. Det er dessuten slik, at alle tiltak som sørger for at pengestrømmen forblir i Kragerø er av det gode.

Av: HONDA
Dato:Tirsdag 3. januar Kl: 21:37

HANDELSTAND I SENTRUM MÅ BARE BLI GOD PÅ SERVICE,OG HA VARER INNE TIL EN HVER TID.DET OG BLI MØTT MED,DESVERRE VI ER TOMME,MEN VI KAN BESTILLE OG HA DET OM ET PAR DAGER.DET ER ÅRSAKEN AT MAN REISER OPP I FJORDEN,DET AT MAN IKKE FÅR VAREN MED EN GANG,(IRRITERENDE)DET ER JO IKKE LANGT OPP TIL PORSGRUNN.SÅ KAN DET KOMME FORETNINGER PÅ KALSTAD SOM HAR VARER INNE,ER DET MINDRE NØDVENDIG OG REISE UT AV BYEN.JEG TROR AT DET HELLER VIL HJELPE BUTIKKENE I SENTRUM.IKKE BEHOV OG DRA UT AV KOMMUNEN,FOR Å FÅ VAREN MAN TRENGER NÅ. SITT MED STØRRE LAGER BÅDE I SENTRUM OG PÅ KALSTAD FÅR MAN DET TIL VIL HANDELSTAND BLOMSTRE BEGGE PLASSER. HILSEN EN HÅPFULL FRAMTIDIG KUNDE.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS