Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Ett år til valgkampen starter

16.12 2005 av Willy Nilsen

 

Om ett år er forberedelsene til valgkampen i gang. Hvem skal Arbeiderpartiet samarbeide med, spør vi på lederplass.

 

Leder:  Det som kunne blitt oppfattet som tidenes satsing på skolen, ble i stedet en trist forestilling der det til slutt bare var tapere tilbake i manesjen.  Hva er det vi husker etter debatten i kommunestyret?  I stikkords form dreier det seg om løftebrudd, partipisk, skuffelse og politisk uvennskap.
Det vil ta lang tid for Arbeiderpartiet å rette opp tilliten etter en sak som sikkert ble fremmet i beste mening, men som var malplassert i forhold til muligheter og valgløfter.  En rapport fra Handelshøyskolen i Bergen som ble lagt frem like før møtet i kommunestyret konkluderer blant annet med at det er lite å spare på å legge ned øyskolene.  Rapporten burde vært kvalitetssikret, og det hadde ikke vært noe i veien for å utsette skoledebatten til man hadde flere opplysninger på bordet.
Det er også samlet inn underskrifter mot skolenedleggelser. Disse ble så vidt nevnt i debatten, men er nå grunnlag for en anke over det endelige vedtaket.
Om ett år er partriene så smått igang med forberedelsene til kommunevalget. Hvem skal samarbeide med hvem? Skal Arbeiderpartiet fortsette å gå arm i arm med Høyre og Kristelig Folkeparti som en ny lenkegjeng og treenighet? 
Arbeiderpartiet og SV fremstår nå som Tuppen og Lillemor, og det spørs om de noen gang vil kunne leke sammen igjen.  De ordene som falt i kommunestyret i går blir tunge å bære for de tidlligere partnerne.
Det sies at tiden leger alle sår. Om hundre år er allting glemt, men det som har skjedd i denne saken går ikke i glemmeboken i løpet av ett år.
  
Willy Nilsen 

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: kråka from hell(e)
Dato:Fredag 30. desember Kl: 22:58

Politikere i Kragerø bør samarbeide mer med for eksempel Drangedal kommune. Dette er 2 av veldig mange små kommuner som er truet av fraflytting, grunnene er ulike men resultatet det samme. Vi blir små spøkelsesbyer. Det de 2 kommunene har til felles er en stor andel med pendlere, det er under 1 times kjøring til store byer i bgge retninger, så vi er sentrale nok. Vi burde markedføre oss bedre på denne måten, samt kjempe for at rettighetene til pendlere blir bedre. Dette burde være en mye bedre satsing enn å reklamere i Nedreland det neste året. Boligprisene i Kragerø er akseptable i forhold til større byer og byen har mye å by på. Om vi i tillegg kan skilte med skole og gode forhold for barn så er vi attraktive med en gang. Tenk litt nytt, se rundt dere, vi må reklamere for oss selv, og dere politikere har en oppgave, dere må gi oss en grunn til å rekalmere for oss selv, ikke ta fra oss goder som er ett ypperlig salgargument.

Godt Nyttår

Av: Vilde Malene.
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 11:52

Nå skal jeg love dere at det blir lenge til Arbeiderpartiet sitter på tronen eller hva jeg skal si..!;.P Denne julaften på Tåtøy var rett og slett en del anderledes en de andre har vert. Lurer på hvordan det går med nytt års aften.. Laland får nyte sin siste tid som orfører. Jeg trur ingen kan tilgi han får det han har gjort. Han og arbeiderpartiet er en skam får øyfolket. De har gitt Kragerø det de minst har fortjent.
NESTE ÅR, HÅPER JEG DE BRUKER DE HODENE DE HAR FÅTT TIL NOE FORNUFTIG..!
Å LEGGE NED TÅTØYSKOLE OG GJØRE SKÅTØYSKOLE TIL 1-4 SKOLE KOMMER DE TOTALT TIL Å ANGRE PÅ..! BARE VENT OG SE DERE..!

Av: PIPPI
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 08:02

Ser at Laland håper han kan kjøpe seg noen stemmer på Lanternen i kveld.
Men på en annen side trenger man vel en 8-10 halvlitere for og komme på bølgelengde med partiprogrammet hans.EN SLESK INNFALLSVINKEL!!!!!!!!!!!

Av: Karl-Einar
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 10:48

For ordens skyld vil jeg bare si att jeg er FOR skolesatsninga på Helle og Feierheia, det blir sikkert kjempebra. APs sanne ansikt har vist seg i Kragerø og jeg kan ikke tenke meg at RV og SV tør gå til noe sammarbeid med AP igjen uten store utskiftninger i Kragerø APs ULVEFLOKK...
VIL ellers få takke alle som støtter oss og skjønner at vi blir frustrerte og inderlig FORBANNA. God Jul og Godt Nytt År til absolutt
ALLE.

Av: Karl-Einar RVer
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 10:36

Først litt historie. I begynnelsen av 1960 tallet ble det foretatt kommunesammenslåing, området som i dag er Kragerø kommune var før dette:Sannidal kommune økonomien var ikke dårlig der, så Skåtøy kommune der var også økonomien såpass ok at det ikke bøy på problemer. Så det som er fakta. Kragerø kommune var fattig og gikk ikke bra.Så kan vi bare lure hvem som kjempet hardest for kommunesammenslåing??? Nå ser vi i skjærgården takka. Vil tro at de fleste som kommer hit å bruker penger IKKE hadde tenkt på Kragerø som feriealternativ uten SKJÆRGÅRDEN. Så til dere som helst vil drepe alt initiativ å legge ned skolene våre. HVOR KOMMER INNTEKTENE TIL EN SLUNKEN KOMMUNEKASSE fra? Dere sier kostnadene er for store v skolene våre, dere burde bruke HODET til å tenke med, ikke bare til å ha en eller flere HATTER og briller på. SE HVOR INNTEKTENE stammer fra!!!
Hilsen øyboer.

TÅTØY for alltid

Av: asbj
Dato:Fredag 16. desember Kl: 19:45

Kragerø ap;når dere nå etterhvert skal snekre sammen et nytt valgprogram,sett feks. apekatten Julius på saken.Dere har alt å vinne på det..

Av: Klem fra Skåtøy
Dato:Fredag 16. desember Kl: 16:07

Mor på Maistanga har helt rett! Det er grunn til å kreve ekstrem tydelighet fra politikerne når innholdet i skolen skal diskuteres. Til nå er det for eksempel lagt inn knapper og glansbilder i drift på alle skolene i Kragerø også i år, og ressurstilgangen i hverdagen for elever og lærere er elendig. Kragerø kommune har gjort svært lite i dette, og vil i framtiden kunne argumentere med at vi bruker mye penger på skole i Kragerø. Da vil jeg oppfordre alle til å bite seg merke i hvor mange penger som avsettes pr elev til lærekrefter og materiell i DAG og i framtiden. Det er nemlig mulig at mye av økninga i årene framover ligger i den posten som heter "husleie"...investeringene som skal gjøres skal betales ned under drift...Jeg blir veldig glad hvis en politiker kan fortelle meg at dette ikke er realitet. Og alle er tjent med gode betingelseer for barn og barns læring!

Av: Mor på Maistanga
Dato:Fredag 16. desember Kl: 15:52

Herr Redaktør! Nå må jeg få slå alarm. ALARM!!!
I disse dager har Kragerø en gylden sjanse til å ta skolen, barnas læring og læringsmiljø på alvor, men hva gjør man? Man vrir saken om til et politisk underholdende sirkus for voksne. All oppmerksomhet rettes mot Rådhuset og letingen etter politisk forutsigbarhet i et samfunn som forandrer seg fra dag til dag. Det blir hovedtema! Valgkampen er i gang, for voksne.
Øyfolket har kjempet i lange tider for skolene sine, mens det, etter forholdene, faktisk har vært merkelig stille på bysida. Nå er saken avgjort, og det er på tide at byfolket våkner og tar sin del av arbeidet. Arbeidet for bedre skoler for ALLE BARN er bare i startgropa!

Alle foreldre bør vite at de deler ansvaret for barnas opplæring med skolen. Å velge de rette politikerne er bare en liten del av dette. Hvis man ser nærmere på politikernes uttalelser i saken om skolestrukturen, ser man at de egentlig ikke lover noe som helst. Ta Eikelands (Ap) innlegg i skoledebatten (15.des) som et eksempel. Han sier bare at: "Kragerø Ap vil...,Et bredt politisk flertall vil..,Vårt mål er å få til..,legges det til rette for en kvalitetsøkning i grunnskolen..." I tillegg tas det mange forbehold, og det nevnes ikke ett ord om at noen SKAL noe som helst. Kvalitetsøkingen i grunnskolen kommer ikke rekende på ei fjøl her i Kragerø, og det bør alle merke seg.

Ha fokus på skolesaken, og ikke på personer! Barn, foreldre, media, alle må gå sammen og arbeide hardt og konstruktivt. En konkurranse om hvem som kan bære politisk hat og nag lengst, er helt forkastelig!

JEG ØNSKER ALLE BARN EN BEDRE FRAMTID OG EN GOD JUL!

Av: Arnfinn Fredheim
Dato:Fredag 16. desember Kl: 15:46

Etter min oppfatning vil et fremtidig samarbeid mellom Høyre og Arbeiderpartiet være til det beste for Kragerø kommune. Det ville borge for mindre populisme og dermed større stabilitet. Tilsvarende ønske har jeg hva gjelder regjeringssamarbeide.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS