Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Saken er oppdatert: Folk på øyene gir seg ikke!

15.12 2005 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Meldingene fra øydistriktet er helt klare etter torsdagens kommunestyremøte. De vil ikke gi opp kampen for skolene!

 

I går var det samtaler og  møtevirksomhet både privat og i velforeninger og i skolenes organisasjoner for å finne en strategi for det videre arbeidet.
Det som synes helt klart, er at det formelle grunnlaget for vedtaket vil bli undersøkt veldig nøye.
Vi kommer tilbake med flere opplsysninger når det foreligger noe mer konkret.


Etter fire timers debatt falt avgjørelsen. Tåtøy skole blir lagt ned fra neste skoleår. Skåtøy får 1-4 skole fra 2007. Det var stor dramatikk i kommunestyret under avstemningen.

Det var stort fremmøte til
kommunestyrets møte i kveld.
Arbeiderpartiets Kjell Ove Heistad ble helt sentral i saken om øyskolene. Under debatten fremholdt han at det hadde vært en lang og vanskelig sak, men han var kommet til at det dreide seg om troverdighet. - Partiet har nominert meg, og jeg har en kontrakt med velgerne. Vi må ikke nøre opp under politikerforakt, sa han.
Han ga klar beskjed om at han ville holde seg til vedtaket fra 12. mai om å opprettholde øyskolene. Men etter gruppemøtet i partiet hadde han endret syn, og stemte med flertallet i partiet.
Tåtøy ble lagt ned allerede fra neste skoleår. Det skjedde med knappest mulig margin; 18-17. Mange vil hevde at Heistads stemme ble avgjørende.
I Ap stemte Henry Isnes imot nedleggelser. Han fikk bare følge av ungdomsrepresentanten Karl Ivar Magnussen.


Henry Isnes (nr. 2 fra h.)fikk bare
støtte av Karl
Ivar Magnussen (bak t.h.) blant
sine egne.
Flertallet i Arbeiderpartiet hadde endret syn fra formannskapet angående Skåtøy skole, og foreslo 1-4 løsning fra 2007. Dette ble vedtatt med 18 mot 17 stemmer.


Ny skole på Helle og renovering på Feierheia 

Det ble også vedtatt å bygge ny skole på Helle. Skolen skal stå ferdig til skoleåret 2007-2008. På Feierheia skal ungdomsskolen renoveres og en 1-10 skole skal stå klar fra samme tidspunkt. De andre skolene opprettholdes som i dag.
Kommunestyret vedtok enstemmig at Kragerø skole skal benyttes til skoleformål. I dette ligger muligheter for kulturskolen, voksenopplæringen, SFO og andre tjenester for barn og ungdom. Det betyr at denne skolen ikke skal benyttes til kommunale kontorer.


Mye følelser

Det ble en lang og følelsesladet debatt, og  folk fra øyene var til stede både i kommunestyresalen, i trappa og utenfor bygget.  Skuffelsen var stor da avgjørelsen falt.  Selv om avgjørelsen blir anket for å vurdere den formelle verdien av underskriftslister mot nedleggelsene, skal det svært mye til for å få omgjort vedtaket.  - Dette skal vi ikke glemme, sa en Tåtøy-beboer med klar adresse til Arbeiderpartiet og valget om drøyt halvannet år.

Tiden vil vise om vedtaket om en 1-4 skole på Skåtøy er begynnelsen til slutten for øyskolen, eller om det er mulig å forsvare videre drift av en småskole.  Flere representanter fremholdt at det er Skåtøy som er selve skjærgårdsskolen.

Utdrag fra debatten (først partilederne):

Mette Ofstad (Ap): - Dette er en historisk dag. Det har ikke vært satset så mye på skole i Kragerø på 100 år.
Om øyskolene sa hun: - Det er ikke født barn å Skåtøy i år. På Tåtøy blir det 33 elever.
Og videre: - Vi vil gi alle barn i Kragerø det samme tilbudet.

Solfrid Rui Slettebakken (V): - Skåtøy er Skjærgårdssskolen. Vi foreslår at Tåtøy-elevene overføres til Skåtøy.
Hun sa også at skolen på Feierheia er viktigere enn å bygge ny skole på Helle.

Arnfinn Jensen (SV): - Det betyr ikke  mye at Abeiderpartiet har brutt med SV, men dere har narret en hel lokalbefolkning! Deres velgere sier at dette er løftebrudd!

Kari Fosso (H): - Folk som flytter til Kragerø spør ikke om hvor skolen ligger, men om hvordan skolen er. Vi vil gjøre noe med innholdet i skolen.  
Om Skåtøy sa hun: - Vi kan støtte 1-4 skole på Skåtøy. Kanskje utviklingen blir positiv, slik at vi får en Skjærgårdsskole.

Olav Drevland (RV): - Det er veldig positivt med nye skoler på Helle og på Feirheia.  Ap skapte inntrykk av at skolestruktren skulle ligge fast i perioden, men forfalt mot Høyre.

Ole Gundersen (Sp): - Noen hevder at Jomfruland er et eksempel på at folketallet ikke
går ned selv om skolen legges ned.  Men det har ikke vært tilflytting til øya utover de som har familie der. Det gjelder i første rekke barn til fastboende.

Petter Abrahamsen (FrP):  - Hvordan kan vi bli oppfattet som seriøse politikere når vi behandler benkeforslag om nedleggelse av skoler?  Vi støtter SV og vil opprettholde skolene.

Bjørn Vidar Bråthen (KrF): - Vi vil aldri legge ned en sykehjemsavdeling for finansiere skoler. Jeg står for mitt syn om å legge ned øyskolene selv om flertallet i partiet har en annen oppfatning.


Fra den generelle debatten:

Erik Nesland (Ap): - Om fem år har vi 10 millioner mindre å drive skole for i dag dersom elevprognosene slår til!

Helge Theting (SV): - Det er mange i Ap som støtter vårt syn om å opprettholde øyskolene!

Jone Blikra (Ap): - Enkelte partier vil ikke tidfeste byggestart på Helle. Det er jo der befolkninsgøkningen i kommunen er. Det er 26 førsteklassinger på Årø!

Henry Isnes (Ap): - Onsdag var det skoleavslutning på skolen før jul. Det var 140 mennesker i salen. Det kan bli siste gangen. Jeg ønsker alle representantene en velsignet og fredfylt jul og et godt nytt år.

Preben Hegland (H): - Jeg berømmer engasjementet i skjærgården, men jeg har hatt kontakt med folk som ikke møter her i dag fordi de har en annen oppfatning…

Geir Henning Eikeland (Ap): - Kragerø er ett lokalsamfunn. Også skolene må drives ut fra økonomiske ressurser. Jeg har til nå ikke sett langsiktige alternativer til vårt forslag.

Arne Olav Rønning (H): - Jeg vil støtte 1-4 på Skåtøy. Det blir en sjanse til å få til en skjærgårdsskole.

Gunny Brørby (RV): - Å si at Skåtøy og Tåtøy skoler er dyre i drift er vås!

Aud Brekka (KrF): - Det er ikke tvil i min sjel. Jeg står på 12. mai-vedtaket, og 99 prosent av mitt parti er enig med meg!

Knut F. Johansen (H): - Jeg foreslår ar Skåtøy skole rulleres sammen med økonomiplanen.

(Forslaget fikk bare Johansens stemme, men ville ført til at Skåtøy skole ville fått noe mer tid til å etablere grunnlag for videre drift).

Petter Abrahamsen (KrF): - Tallgrunnlaget er veldig usikkert. Nedleggelse kan egentlig bli en kjempekostnad for oss, fordi ringvirkningene er så store.

Per Kr. Nilsen (Ap): - SV vil ikke noe. Det gir ingen fremdrift!

Olav Drevland (RV) : - Et valgløfte fra Ap er null verdt!

Helene Huseland (SV): - Hjerterota har det ikke bra nå. Jeg er oppvokst på Skåtøy i et perfekt miljø. Husk at elevtallet kan snu.

Og til de som vil legge ned øyskolene: - Dere er ekle. Dere er feige. Dette stinker.

(Da klubbet ordføreren og ga beskjed om at slike uttrykk ikke passet i kommunestyresalen.)

Helge Theting (SV): - Husk at vi (med adresse til Ap) skal stå sammen igjen om to år ved valget!

Kjell Ove Heistad (Ap): - Dette har vært en vanskelig sak. Jeg har kommet til at det dreier seg om troverdighet. Partiet har nominert meg. Jeg har en kontrakt med velgerne. Vi må ikke nøre opp om politikerforakt.

(Ved avstemningen stemte han likevel sammen med flertallet i partiet.)

Ole Gundersen (SP): - Det gir ingen netto gevinst å legge ned øyskolene. Og vi må kunne bygge ut Helle og Feierheia samtidig.

Ungdomsrådets representanter: - Det er kjempeflott med Helle-skolen, men i skjærgården skjer det urettferdighet!

 

 

  

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: ny etlabert øyboer
Dato:Onsdag 4. januar Kl: 21:04

EN LEVENDE SKJÆRGÅRSKOMMUNE!!!det er det kragerø er kjent for og være.da mener jeg kragerø kommune må betale den prisen det koster og være det.om det så kanskje koster noen kroner mere.jeg vil tippe på at det ikke vil være noen levende skjærgård i kragerø i neste genrasjon om skolene her ute forsvinner.

Av: Gro A. Marigård
Dato:Tirsdag 3. januar Kl: 11:56

Håper vikrkelig det stemmer at skolene på fastlandet blir så mye bedre ved at skolene i skjærgården legges ned. Visst ikke så håper jeg at dere som tror det, tenker "Hva visst ikke? Hvem rammes av nedskjæringene da?" Ved å bygge ned en kommune blir ikke ting bedre men verre. Det er logikk det!

Av: Bjørn
Dato:Mandag 2. januar Kl: 00:40

Til Peder Ellingvåg:
Å stå frem med fullt navn har øyboerne for lengst skremt motstandere bort ifra.

Men jeg kan innrømme at mange av mine innlegg er skrevet kun for å provosere, fordi jeg synes debatten har vært alt for ensidig. Å si at man var enig i avgjørelsen, som det i et demokrati må være fullt lov til, var ensbetydende med sosialt selvmord når man leste alle hatske innlegg mot enkeltpersoner. Jeg vet at mange ikke finner nedleggelsen urimelig, men som ikke tør å si det. Etter min mening var avgjørelsen greit økonomisk sett. Men fremgangsmåtem, med valgløfter, ble helt feil.

En altfor ensidig debatt er ingen bra debatt. Så takk meg heller for at dere fikk frem synspunktene deres :) Det har kanskje fått flere til å holde med dere.

Godt nytt år alle sammen!

Av: Peder Ellingvåg
Dato:Søndag 1. januar Kl: 17:36

Bjørn!
Det er legitimt å kjempe for det en synes er viktig. For meg ser det ut for at du er svært glad i Byen. Greitt det, men da må du akseptere at andre kjemper for det de er glade i- ellers blir du svært egosentrisk. Det er ikke alle som liker å bo i en by, vet du. Selv har jeg 42 år som lærer bak meg, og har undervist i flere fylker og i store og små skoler. Politikk er heller ikke fremmed. Din måte å forsøke å belære på er lite troverdig. Ønsker at du er såpass modig at du står fram med fullt navn. Godt nytt år. Og husk: Politikk er for det meste å prioritere.

Av: 1 MILL TIL KULTUR
Dato:Søndag 1. januar Kl: 05:04

GODT NYTT ÅR!

Min første tanke: Hvis noe er for godt til og være sant, så er det som oftest det... 1 mill er kanskje mange penger, men pr innbygger blir det ca.90 kr. Jeg tror at penger til kultur er god investering.

Av: trett av 2005
Dato:Lørdag 31. desember Kl: 22:05

Bjørn er jo utrolig god til å regne og til å trekke slutninger.Han burde vert ,eller kanskje han er politiker?kanskje HAN HAR FREMTID SOM RÅDMANN I KRAGERØ?God til å kalkulere er han iallefall.

Av: kåre
Dato:Lørdag 31. desember Kl: 00:09

1 mill? Håper ikke det kommer mye snø i vinter. Vel knsje bjørnen går i hi da?

Av: kåre
Dato:Lørdag 31. desember Kl: 00:09

1 mill? Håper ikke det kommer mye snø i vinter. Vel knsje bjørnen går i hi da?

Av: Bjørn
Dato:Fredag 30. desember Kl: 22:12

Til Peder Ellingvåg:
Du må jo se hele skolebudsjettet under ett. De andre skolene trenger sterkt bedre vedlikehold og bedre tilbud. Når øyskolene legges ned så blir det selvsagt mer penger til de ordinære skolene. Det er ren matematikk det.

Og at kulturbudsjettet er styrket med 1 mill betyr ikke at øyskolene kunne/burde fått de istedenfor. Er dere virkelig så egosentriske og selvopptatte? Det er da en mengde områder hvor 1 million kunne blitt brukt mye bedre her i byen. Tenk hva 1 mill i året kunne gjort for ALLE unge og barn her i byen.!

Av: anton
Dato:Fredag 30. desember Kl: 18:21

Sitter å leser på nettet at Kulturbudskjettet er styrket med "1MILLION KRONER" Det er helt horibelt spør du meg AP burde skamme seg,når det ikke koster mer enn 600000kr å opprettholde to skoler, men noen må lide for andres lite gjennomtengte handlinger.Det er ikke lenge før det er andre ting som går ann å rasere, det er de flinke til i dene kommunen vår.
Venter spent på neste trekk, da er det kanskje de som er negative til øyskolenesom får det, da får nok pipen en annen låt.Nå må dere som er så negative prøve å sette dere inn i andres sitvasjon prøv å bruk deres sunne fornuft ikke stol på andre enn dere selv, det som kommer ut av AP politikerne våre er en hel del med bare tull,de har hopprt på en karusell med Høyere noen misunnelige skjeler som ikke ser lenger enn nesen rekker og det er ikke langt.
Overføringer har kommunen fått, men ikke en krone har godt til skolene så langt.Kommer ikke til å få det heller,skal heller brukes til andre ting som kultur for der er ikke øybefolkningen med for det er et seegent folk.

Av: Peder Ellingvåg
Dato:Fredag 30. desember Kl: 11:08

Til Bjørn:
Hvor har du det fra at dine barn vil få det bedre hvis øyskolene legges ned? Etter beregninger studenter fra NHH har gjort, vil komm. spare max 600000 kr,- og det er før ekstra midler til skyss er medregnet. Har du forresten fått med deg at det er avsatt ca 1 mill. ekstra kroner til kultursatsing på neste års budsjett? Hvor kommer de pengene fra,tror du?
Forøvrig vil våre barn få det verre etter nedleggingen, så alle barn vil ikke få et bedre tilbud, som du sier.Godt nytt år!

Av: Oppgitt øyboer
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 17:53

Til rasende øyboer: DET ER IKKE NINA HAUGELANDS SKYLD AT SKOLEPOLITIKKEN BLEI SOM DEN BLEI! Slutt å skylde på de uskyldige og start heller å gi skylda til de som fortjener den! Tør DU kanskje å gå til Nina å fortelle henne hva du mener?? Bor du på Skåtøy så tipper jeg at du kjenner henne ganske godt.

Av: Nix
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 13:39

Synes med hånden på hjertet at personhetsen og manglende saklighet i argumentasjonen har tatt helt av i denne saken. Tror nok ikke at "saken" er tjent denne type språkbruk og utfall som en ser nedover på denne siden. GODT NYTT ÅR ALLE KRAGERØBORGERE.

Av: Vilde Malene.
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 12:09

Jeg som går på Tåtøy skole kan bare si at her har jeg lært mye.. Jeg er så skuffet over arbeiderpartiet og Erling Laland... Vi har kjempet får denne skolen hele tiden og stolte virkelig på Laland og resten av de tullingene.. Hva nådde vi opp med det. Sånne folk kan ingen være trygge på. Har fått nok av hele gjengen..! Å jeg vil takke Henry Isnes for alt han har gjort for oss her på Tåtøy:) Du er Tåtøys bestevenn:):) Den eneste med ryggrad av de alle er Henry Isnes, hva skulle vi gjort uten han i arbeiderpartiet? Det lurer jeg virkelig på og vi kan virkelig takke deg..:) AV HAN HAR AREBEIDER PARTIET OG ERLING LALAND MYE OG LÆRE..!

Av: Vilde Malene..
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 12:07

Jeg som går på Tåtøy skole kan bare si at dere har jeg lært mye.. Jeg er så skuffet over arbeiderpartiet og Erling Laland... Vi har kjempet får denne skolen hele tiden og stolte virkelig på Laland og resten av de tullingene.. Hva nådde vi opp med det. Sånne folk kan ingen være trygge på. Har fått nok av hele gjengen..! Å jeg vil takke Henry Isnes for alt han har gjort for oss her på Tåtøy:) Du er Tåtøys bestevenn:):) Den eneste med ryggrad av de alle er Henry Isnes, hva skulle vi gjort uten han i arbeiderpartiet? Det lurer jeg virkelig på og vi kan virkelig takke deg..:) AV HAN HAR AREBEIDER PARTIET OG ERLING LALAND MYE OG LÆRE..!

Av: Bjørn
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 01:21

Jeg må forresten spørre om en ting. Hvor ofte iløpet av året er det umulig for dere øyboere og kjøre deres egen båt og hente barna deres. Og det er ikke noe argument at båten er på land på vinteren. Bor du på en øy må du ha en båt som kan gå hele året. Hvis ikke bor du på feil plass.

Av: Bjørn
Dato:Torsdag 29. desember Kl: 01:17

Til Skåtøyindianer:
Har ikke jeg noe jeg skulle ha sagt??? Selvsagt har jeg det! Mine barn ville ha fått en mye dårligere skole direkte p.g.a. opprettholdelse av Øyskoler. Nå vil alle barna få en god skole med bra tilbud, og ikke bare dere der ute. Og det er faktisk ganske mange i kommunen som bor utenfor bykjernen og utenfor bussruter. Det er det jeg få frem. Men klager de? Nei.

Og jo, noen av dere klager på utilgjengelig vei frem og tilbake til skolen. Bare les nedover her. Men vanskelig vei har mange andre i kommunen også. Uten å kreve egen skole i nærheten.

Hadde kommunen hatt råd til små skolen rundt omkring hadde det selvsagt vært det beste for mange. Jeg tviler ikke på at skolene der ute kan være verdens beste skole. Men det er ikke et argument i en økonomisk debatt, når det gjelder så få. Og når det går ut over alle andre barn i kommunen.

Av: rasende øyboer
Dato:Onsdag 28. desember Kl: 17:04

Nina kunne ha møtt opp å stemt for skolene som Henry gjore,og så meldt seg ut av det HELVETES arbeiderpartiet.

Av: Sinna øyboer
Dato:Onsdag 28. desember Kl: 16:12

Nina Haugeland ville sitte i kommunestyret igjen, men etter mye kjeft og bråk fra sitt eget parti, orka ho ikke mer! Nina har ikke svikta øya si i det hele tatt, det burde du som øyboer skjønner. Den eneste grunnen til at hun ville inn i kommunestyret igjen, var pga skolesaken, men ikke for enhver pris! Ikke når prisen er å kjenne APS harde partipisk.

Av: også øyboer
Dato:Onsdag 28. desember Kl: 14:55

Det er vel ingen som rakker ned på Nina Haugeland.Det er sikkert at hun også fikk smake pisken, hun må også tåle å høre sannheten,PS. husk hun har bare permisjon "får si som Aarebrot sa i KV". Hun brandt vel ikke sterkt nok for skolesaken da. Hadde hun stått på sine krav kunne denne saken godt i vår favør og slippet mange negative kommentarer om oss på øyene. Nei takke meg til Isnes som har stått på sitt hele tiden,han har hatt en god ryggrad har stått på for begge øyene.

Av: Sinna øyboer
Dato:Onsdag 28. desember Kl: 00:47

Herregud, er det mulig å rakke mer ned på Nina Haugeland????? Det er ikke hennes skyld at skolekampen endte som den endte, hun har også fått smake APs partipisk! Skjerp dere og klag heller på Laland som FAKTISK sitter i kommunestyret, noe ikke Nina Haugeland gjør.

Av: \"Skåtøyindianer\"
Dato:Onsdag 28. desember Kl: 00:41

Du, Bjørn.. for det første: Vi klager IKKE på lang vei til arbeid/skole for oss voksne, det er barna vi tenker på. Blir hele Skåtøy skole lagt ned må barn helt ned i 6-års alderen ha like lange skoledager som de på ungdomsskolen eller videregående for den saksskyld. De må ta ferje som går ti over halv åtte og kommer ikke hjem før med ferje som er på Skåtøyroa ti på tre! Syntes ikke du at det er dager som er litt i det lengste laget for en 6-åring? Vel, det syntes faktisk vi! Vi klager da heller ikke på isete veier; Vi har valgt å bo her, så vi får takle det!
Og for det andre: Du har faktisk ikke noe du skulle ha sagt i denne saken, for hvor kommer du inn? Jo, som en snobbete byfant som ser ned på øyfolk. Politikerne har noe de skulle ha sagt, øyfolket har noe de skulle ha sagt og de skal bli hørt, men du?? Nei!
Og for det tredje: Jeg har selv gått på Skåtøy skole og har fått sinnsykt mye igjen for det! Vi har små klassen, flotte naturomgivelser, et veldig bra miljø, og ikke minst; venner vi vil ha livet ut pga liten skole med få elever.
For det fjerde: Politikerne bør prøve å være mer ydmyke og ikke bryte løftene sine uten å nøle. NED MED AP, som ikke kan annet enn å bruke partipisken!

Av: Bjørn
Dato:Mandag 26. desember Kl: 23:33

Jeg prøver bare å få frem en litt mer nyansert side av saken jeg. Dere oppfører dere som om ingen andre har noe å si i denne saken. Og de som sier dere imot er judaser og det som verre er. Mitt poeng er at finnes mange andre som har en lang og vanskelig vei til skole og jobb. Jeg selv bor ganske sentralt men er allikevel helt avhengig av brøyting og strøing for å komme meg på jobb. Og når dere argumenterer med at dere ikke alltid kommer dere inn til byen, ja da må jeg påpeke at det gjelder ganske mange på fastlandet også. Dere argumenterer med at Norge har nok penger til å opprettholde skolen. Ja, det er sikkert riktig, men da må dere skylde på politikerne i oslo, ikke stakkarne her i kragerø som må prioritere med de pengene de har fått, til beste for OSS ALLE.

Og det er mange i kragerø som er enige med meg. Men dere kveler all yttring med hatet deres mot de som er uenige.

Av: \"Skåtøyindianer\"
Dato:Mandag 26. desember Kl: 22:55

Herregud, Bjørn! Du er bare tverr og vrang, du, sinnsykt barnslig! Øyskolene er viktig for å opprettholde samfunnene vi har her ute. Skolen har så mye å si for fellesskapet, og det er nok vanskelig for deg å skjønne at skolen er så viktig, men ikke for oss som faktisk bor i skjærgården.
Og du, prøv å kjøre bil her ute på den verste svallen, du! Jeg klager ikke, men tror du er LITT høy i hatten!

Av: velger 2007
Dato:Lørdag 24. desember Kl: 00:44

ja, nå er vel snart debatten død, og skolesaken snart glemt, men, men, husk, vi våkner igjen i god tid før valgkampen neste lokalvalg, og da skal sms og mail brukes for å minne velgerne på hvem som holder hva de lover, og hvem som er på egotrip.Ingen i Skjærgården er i mot den gedigne satsingen på skolen i byen, men å ta ifra lokalsamfunnet sin grunnpilar, det gjør man bare ikke. Jeg har lyst til å spørre om de folkevalgte ikke helt forstår hva dette dreier seg om?? Det går ikke å bo i C-blokka på kalstad, eller i et rekkehus i Bekkedalen, og dermed mene seriøst at man forstår hva det betyr for folk å få vokse opp, videreføre slekter, og verdier på et sted der man i generasjoner har brukt all sin tid og kraft på bygge noe for framtiden.. Kjære alle sammen, prøv å forstå hva som ligger bak av følelser og tanker. Det er ikke bare bare å forlate et samfunn man er vokst opp i, bare se på bonden på vestlandet som var villig til å ofre livet, gjennom sultestreik for å vise lokalpolitikerne hvor mye enkelte ting betyr..
GOD JUL til alle, og godt valg 2007.

Av: pst
Dato:Fredag 23. desember Kl: 18:31

ja,har vært mye i skogen.du går da ikke der inne når du er på vei til skole,jobb,trening osv!?god jul!

Av: ..
Dato:Fredag 23. desember Kl: 12:50

Hent juletre nå Bjørn ! Men gå forsiktig - det er glatt idag!

Av: Bjørn
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 22:58

Vært mye i inni skogen når det snør en meter på natten, pst? Eller når det er såpeglatt? Jeg nekter å tro at det er noe værre vær/kjøreforhold for dere, enn for mange andre. Helt sikkert for ille av og til der ute hos dere. Men dere har selv valgt å bo i pakt med naturen.

Av: Skåtøyfrue
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 18:38

Hei Bjørn

Jeg synes at vi er kjempe heldige som får bo her ute, men det er ikke alt slags vær og føre som passer for båt! Har to stk. som er i bruk! Men skal man helt fra korset til byen er det "litt" væravhengig! Jeg sender tilbake til deg: Skjerp deg!

Av: 55
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 17:26

Til Bjørn!!!!
Les KV i dag og se hva valgforsker Frank Aarebrot sier om Kragerø APs behandling av skolesaken.

Av: pst
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 16:41

vært mye på vannet bjørn?du er mer på jordet med sånne uttaelser.gidder ikke gå mer inn på det,men tenk hvilken verdier man opprettholder med å støtte opp om ferjene feks

Av: Bjørn
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 15:18

Til Skåtøyfrue:
Hvorfor i all verden bosetter du deg på en øy hvis du ikke har båt!! Skal en som bor langt oppi skogen kreve egen skole bare fordi han ikke har bil? Skjerp dere!

Av: Bjørn
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 15:14

Til 55 :
"Hvis du ikke har fått det med deg så går dette landet så det suser"

Hvis vi kunne reise opp til stortinget og ta ut de pengene vi trengte så kunne vi levd din verden. Men vi har ikke mere penger enn det vi får overført fra staten. Så skyld på de, og ikke de stakkarne her i kommunen som prøver så godt de kan med de pengene vi har.

"Vil ikke si at vi har ansvarsfulle politikere, ikke når en ser hva som skjedde i kommunestyresalen. Når en ikke får lov til å ha sine egene meninge"

Norge har et PARTI-politisk system, d.v.s. det er partier man stemmer på. Selvsagt skal en representant følge partiets syn i saker! HVis ikke blir det jo kaos.

Av: Skåtøyfrue
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 07:26

jeg er jo enig med at det er lange veier inne i byen også da! Men dere kan jo kjøre selv, men vi er avhengig av ferje og den går ikke hele tiden. Følger på turn inne i byen hver mandag reiser fra hjemme kl 14,20 og det for å rekke turn kl 16,30 og tar ferje hjem kl 1750. Det er mye venting for oss som ikke har fastlandsforbinnelse!

Av: Carl Ivar
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 02:19

Til Pedagurken og dere andre klagere.
Jeg har erfaring i fra skolenedleggelser, små samfunn og større samfunn og byer. Det største problemet til dagens samfunn er at folk går på barrikadene og hyler når det er for sent. Vi lever i dek som kansje er det mest demokratiske sammunnet i værden. Demokratiet ligger der "ubrukt". hvorfor ikke bruke det hver dag med å engasjere seg i samfunnet til daglig og ikke bare når det er noe som gjelder dere personlig. Gi faen i alle andre intil alle andre er deg selv. Da hopper dere som harer og hyler. FOLKENS: dere må engasjere dere litt hver dag for å ta vare på det man har. Slutt å skylde på alle andre hele tiden.
Er det ikke på tide å se realiteten i øynene, bedre å være deltaker i samfunnet enn å være en av hylekoret.

Av: 55
Dato:Torsdag 22. desember Kl: 01:08

MISUNNELSEN lenge leve,det har seg vel slik at dere ikke har det så bra der hvor dere bor da, så hvorfor ikke flytt til en av øyene da så ka dere bli med å kjempe om skolen og lokalsamfunnet vårt. Nei vi skal ikke legge ned hverken sykehus eller noen avdelinger.Hvis du ikke har fått det med deg så går dette landet så det suser,vi har råd til alt, du skjønner at her sparer vi oss til fantet lite smell så er vi bankerått .Da kan vi komme til bake om nedleggelse.
Vil ikke si at vi har ansvarsfulle politikere, ikke når en ser hva som skjedde i kommunestyresalen. Når en ikke får lov til å ha sine egene meninger, der blir folk pisket så skinnet løsner fra ryggen så ikke kom å si at det ikke er for egen vinning de var smarte nok til å lure til seg mange stemmer på skole politikken . AP og høyere hadde bestemt seg for å legge ned skolene.I Kragerøkommune og AP lever de etter et diktatur samfunn og ikke etter et demokrati.

Av: Bjørn
Dato:Onsdag 21. desember Kl: 23:12

Til Pedagurken:
Så du tror ingen barn utenom på øyer har lang vei til skolen? Det er faktisk ganske vanlig her i norge å kjøre mange kilometer med buss til skolen hver dag. Er det noe lettere for de? Det dere ikke skjønner er hvor heldige dere har vært å ha beholdt grendeskolen så lenge. Det er svært få andre her i landet som fortsatt er så heldige. Feilen er at penger kreves mer og mer på alle områder, og det må prioriteres. Kanskje vi skal legge ned en avdeling på sykehuset for å beholde en skole med noen få elever?

Heldigvis har vi ansvarsfulle politikere som tenker helhetlig og ikke kun tenker på egen vinning og populæritet. Så lett det hadde vært å bli helt og stemt imot. Men nei, i motsetning til enkelte andre så tenker de på andre, ikke bare seg selv.

Av: Pedagurken
Dato:Onsdag 21. desember Kl: 12:14

I dag deltar barna i skjæra også i mange fritidsaktiviteter på fastlandet . Dette vil bli nesten umulig dersom de først skal reise hjem 1 1/2 time etter skoletid for så å snu i døra hjemme for å dra tilbake til byen - evt. gå på sjølstyr i byen til fritidsaktiviteten begynner.
Valget de da står overfor er: ingen tid og krefter til lekselesing eller ingen tid og krefter til fritidsaktiviteter. Det er en sikker måte å produsere tapere på Carl Ivar!

Av: Carl Ivar
Dato:Onsdag 21. desember Kl: 06:26

Hei Gro Marigård
Hei Skromla
Jeg betviler ikke din inteligens. Den er sikkert ok. Men ikke si at noen meninger er mindre inteligente enn andre. Det blir feil.
Dere sier at dere vil velge for barna om de skal vokse opp i små eller store samfunn. Men hva hvis barne selv skulle velge? Jeg tror ofte at egne valg blir satt i første rekke og så bruker man barne som argument. Jeg vet at svært mange som vokser opp i små samfunn ikke har det enkelt fordi de har for liten valgmulighet i forhold til å kunne velge lekekamerater som er på linje eller også fritidsmulighetene er redusert. Når skolemiljøet blir lite blir også det pedagogiske vanskelig. Mobbing på skolen er også et annet faktum. Når øybarna i en viss alder er nøtt til å gå på skole i byen lager man tapere fordi de faller utenfor. Noen greier seg også selfølgelig bra.

Av: Billy
Dato:Tirsdag 20. desember Kl: 22:32

Til Gro Marigård
Uff,tungt lesestoff du skriver.
Kall en spade for en spade.
Men det er jo sluttresulatet som teller uansett, dere har mistet 1 1/2 skole, snart 2 .
Så sånn er det.

Av: Gro Marigård, STOLT ØYBOER:
Dato:Tirsdag 20. desember Kl: 10:14

Hei Carl Ivar
Man tolker som man vil.... Men jeg spurte på hvilket grunnlag!!
Vi velger selv våre veier for oss selv og våre barn etter eget valg og overbevisning. Jeg tror at om du velger deg bygd eller by så gjør du det fordi det er det du ønsker og tror på. Det handler ikke om intelligens, mener jeg. Jeg har slett ingen behov for å fremheve meg selv som mer intelligent enn deg eller noen annen. Men som "skromla" vil jeg forbeholde meg retten som et hvert menneske har i livet til å velge det man tror på. Du velger dine ting, andre velger sitt. Det er både negative ting og positive ting i store som små samfunn.
Hei Billy!
Det fins like mange meninger som det fins mennesker, skrev jeg. Det gjelder for både skjærgård og by. Jeg er enig med deg at mange innlegg er mindre gode. Men uavhengi av hvor man bor, så finner man meninger og ytringer man ikke nødvendigvis hverken støtter eller tilgodekjenner. Jeg tror ikke folk som bor på fastlandet som du kaller "vanlige" folk er mer eller mindre "vanlige" enn folk fra skjærgården. Men det er din fulle rett og mene det. Det blir alikevel ingen sannhet av den grunn. Vi tar våre valg i livet både gode og dårlige, men det avhenger ikke av hvor man velger å bo.

Av: skromla
Dato:Tirsdag 20. desember Kl: 08:34

Hei Carl Ivar!
Prøysen skrev om rare folk på landet. Det gjorde Jakob Sande også. Enhver revy har til enhver tid hatt en pussig skikkelse, en "original". Hva er det disse skikkelsene gestalter? Ler vi av disse skikkelsene fordi de er "bygdeoriginaler" (ha, ha, så rara folk kan bli...) eller ler vi fordi de gestalter noe som er "likt æille stæinn"?
Det er ikke enkelt å vokse opp. Man taper noe og vinner noe i små og store samfunn. Jeg har lyst til å ha retten til å velge om mine barn skal vokse opp i et lite eller stort samfunn.

Av: Carl Ivar
Dato:Tirsdag 20. desember Kl: 02:19

Tl Gro Marigård.
Bare det å si som du sier i slutten av ditt innlegg betyr at du er like lite intiligent som andre.
Du skjønte jo ikke ironien i mitt innlegg i hele tatt.
Men må jo også si at Billy har et poeng. Småsamfunnet kan bli en byrde å ta med seg videre i livet.
Det er ikke altid like enkelt å vokse opp i de små samfunnene. Alle er ikke like og valgene for den enkelte blir veldig innsnevret i de små samfunn. Tror de små samfunnene var bedre før i tiden med de andre generasjonene.

Av: Billy
Dato:Tirsdag 20. desember Kl: 02:16

Til Gro Marigård.
Det er vel ikke til å stikke under en stol at dere er litt "gale" der ute.
Se bare på de siste innleggene her.
Det er jo helt vilt,derfor bør en være litt framsynt og la barna omgås vanlige folk.
Det er jo ikke bra og kalle folk sånne ting.

Av: Skåtøyboer
Dato:Tirsdag 20. desember Kl: 02:01

Til Bamse.
Jeg ønsker også deg og dine en god jul og godt nyttår.
Håper julen får dempet agresjonen som du tydeligvis bærer på.

Av: ...
Dato:Mandag 19. desember Kl: 23:58

satt meg ned å skrev først en lang avhandling til BJØRN. Men det har ingenting for seg fant jeg ut. Man må ha opplevd skjærdgården i det virkelige.. ikke bare en svipp tur en gang i blandt,for å forstå dette skjønner jeg..
hmm, hvor mange mennesker er det igjen på Langøy tro?? er den øya blitt avfolket fordi de IKKE følte nærhet til sjøen,naturen og miljøet?? Tror ikke det.. Vi kan jo spørre de som har flyttet fra Langøy i sin tid kanskje,om hva som var årsaken... kanskje vi blir overasket begge to.. Hvem vet...

Av: Bjørn
Dato:Mandag 19. desember Kl: 22:17

"Øyene bli avfolket uten en skole" - sier dere alle. Hvis det er så at en skole er det eneste som holder dere der så skjønner jeg ingenting. Det er jo det dere har bygget hele saken deres på, at ingen vil bo der uten en skole!!! Jeg som trodde at nærheten til sjøen, naturen, og miljøet var det som holdt dere der.. Dere må da skjønne at en skole ikke er avgjørende for at folk vil bo der! Isåfall så kom dere inn til fastlandet og la folk som setter pris på det maritime få flytte inn. Hvis skolen er avgjørende kan dere bo hvorsomhelst annet sted!

Av: vinn denne kampen !
Dato:Mandag 19. desember Kl: 20:03

Forstår godt kritikken mot nedleggelse av Tåtøy skole , det blir sagt at denne skolen er den eneste i kommunen med økende elevgrunnlag , TIL TROSS for at nedlegging har stått på programmet hvert år ! Det er på slike steder man bør tilrettelegge for vekst , det er steder hvor folk VIL bo ,
det er steder hvor det finnes grobunn ! og tenk for et potensiale som ligger i øyskolene for ALLE ungene i Kragerø , hvor kunne for eksempel læring om alt som har med sjø og kystkultur læres bedre enn midt i skjærgården ?? Prøv å se hva vi i Kragerø er iferd med å miste , og hva spares i sannhet av penger her når at er regnet inn ? det kan vist ingen politiker si oss i dag ! Til slutt et tips til politisk hold : Det viktigste ved en diskusjon er ikke selv å få rett , men å samle all informasjon å få frem det RETTE !

Av: Gunnar Gundersen. Tåtøy
Dato:Mandag 19. desember Kl: 17:23

Til Gunnar G.
Veien inn til byen er bare et steienkast fra Tåtøy, det er riktig. Men veien inn til fastlandet er også det minste problemet for oss på Tåtøy. Vi frykter at Tåtøy sakte men sikkert blir avfolket, slik situasjonen på Langøy har blitt. Uten skolen minster vi grunnlaget for fast bosetting på Tåtøy. Vi trenger skolen for å markedsføre Tåtøy. Og visst Kragerøfolk generelt mener det er viktig med fast bosetting i skjærgården så vil de også se viktigheten av skolen. Etter vedtaket torsdag 15.12 har det allerede kommet hentydninger fra familier som ønsker å flytte. De ønsket en liten og nær skole for barna sine, det ønske ble knust torsdag 15 desember. Vi kjemper for så mye mer enn skole, vi kjemper for livsgrunnlaget på Tåtøy. . Flytter folk fra øyene blir dette et tap for kommunen på sikt. ¨Kan du se det litt fra en Tåtøybeboers kant nå Gunnar G..?

Av: Gunnar G.
Dato:Mandag 19. desember Kl: 15:22

Kan ikke helt forstå den enorme kritikken mot nedleggelse av Tåtøy Skole.(Ser det andeledes i forhold til Skåtøy Skole.)Det er skolen som skal legges ned, ikke øya.Avstanden fra Tåtøy til Feierheia er jo ikke lenger en at man kan "pælme" en stein over.

Av: stå på og kjemp for øya deres!
Dato:Mandag 19. desember Kl: 12:10

Dette er jeg helt enig med deg i Gro Marigård!!

Av: Gro Marigård, STOLT ØYBOER:
Dato:Mandag 19. desember Kl: 09:28

Jeg burde ikke bli provosert av det men blir det likevel, når utsagn som: "Da får de stakkars øybarna se andre mennesker slik at de ikke tror at øya er hele verden." Dette sier mer om personen som greier å lire av seg dette enn om noe annet. På hvilket grunnlag, undrer jeg? Våre barn er veldig godt representert i aktiviteter på fastlandet og er oppegående mennesker på likt nivå som de fleste andre barn. Når folk setter seg på sin høye hest og mener dyrt og hellig at de er mer intelligente og opplyste pga stedet de bor på...da sier det meget mer om personen enn om øyfolket.
Det ropes om at: "tenk om de engasjerte seg like mye i annet som i denne skolesaken!" Jeg tror ikke folk på øyene er bedre enn andre folk, vi er nok likestilte. Det fins ildsjeler i skjærgården som andre steder. Det fins mange engasjerte folk på øyene som det er det i byen. Og man burde engasjere seg, i skolesak som i annet, det er sant der er vi enige men det bør alle, kanskje mennesker som Billy burde gå inn i seg selv i så måte? Man behøver ikke dra ut i skjærgården for å finne orginaler carl Ivar, dem fins overalt, heldigvis. Verden trenger dem også. Før man hiver ut slike påstander er det lurt å undersøke hvor sanne de er, er det ikke? Det blir ikke en sannhet bare fordi man tror det er slik. Hva som skjedde i samfunnet for en generasjon eller to siden er ikke det samme som i dag, samfunnet er i stadig endring, ikke bare på for dem i byene. Vi har vårt dagelige virke på fastlandet og greier rimelig bra å gjøre oss forstått når vi treffer dere fra byen. Det fins like mange meninger som det fins mennesker men noen meninger er litt mindre intelligente enn andre...

Av: Tåtøy
Dato:Søndag 18. desember Kl: 23:11

TIL LISBETH

Tusen takk for fint dikt. Sånt varmer skal du vite. mange mange takk :o)

Av: Lisbeth
Dato:Søndag 18. desember Kl: 15:19

Mitt hjerte gråter for øya
som tapte sin skoles kamp.
Torsdag ble varden slukket,
det siver en stinkende damp.

Jeg sender et pust til Tåtøy
- vet at det finnes ei glo.
For dere har mot nok og tro på
at øya vil spire og gro.

Det vil komme nye tider
det vil komme nye valg.
Sammen skal vi forhindre at
skjærgården blir for salg.

Løfter som "vi gir oss aldri"
står da fremdeles ved makt.
For øyfolk snur ikke på gangen
men står for hvert ord som blir sagt.

Av: God Jul..
Dato:Søndag 18. desember Kl: 14:36

rafael: "Vet ikke om en løser mange av disse problemene med å legge ned nærmiljøskoler."

Det gjør det nok ikke, men jeg etterlyser et snev av like mye engasjemenet i andre saker.

Av: rafael
Dato:Søndag 18. desember Kl: 13:22

Bare en liten oppklaring til GOD JUL!
Levekårsundersøkelsen baserer seg på : dødelighet, arbeidsledighet,voldsstatistikk, utdanningsnivå og antallet som mottar uføretrygd, attføringspenger eller sosialhjelp.
Det som ikke måles er sosiale tilbud som barnehagedekning eller eldreomsorg m.m.
Vet ikke om en løser mange av disse problemene med å legge ned nærmiljøskoler.

Av: skromla
Dato:Søndag 18. desember Kl: 11:39

Hei Carl Ivar! Egentlig er det vel billigst for samfunnet om alle i Telemark bor i Grenland, eller eventuelt Oslo? Egentlig er det vel kanskje aller billigst at alle flytter til Brussel? Så kan vi ha gamlehjem i Luxembourg -hele Lux er over 75, for det er egentlig billigst om alle jobber til de er 75.
Og så slipper vi hele problematikken med å havne nede på levekårslistene - vi er ikke mer:)
For deg som var opptatt av Kragerøs elendige levekår; det er vel ikke så smart å ødelegge infrastruktur som ivaretar gode levekår, så alle skal få litt likere dårlige levekår, eller?

Av: asbj
Dato:Søndag 18. desember Kl: 11:11

Ja Willy!La disse "rettskrivningswannabe`s"være,i all tid de ikke har noe mer vettugt og ta seg til.De bør kanskje sette seg inn i statistikk,folketall,synlighet?Kanskje reflektere over vilje,mot til engasjement på tvers av bakgrunn,utdanning og forutsetninger?

Av: Willy Nilsen, redaktør
Dato:Søndag 18. desember Kl: 08:51

Det er følelser og egne meninger som skal bære debatten på nettet. Skrivefeil er da ikke noe hinder for å gjøre seg forstått! De som er avhengige av feilfri ortografi, har ikke skjønt poenget med dette forumet. Så bare skriv, folkens!

Av: Carl Ivar
Dato:Søndag 18. desember Kl: 06:19

Egentlig er det billigst for samfunnet om alle bor på fastlandet.
All historie tilsier at når grendeskolene blir lagt ned forsvinner befolkningen. De som blir igjen er ofte orginaler som lever sin egen værden. Småsamfunnet der folk gjør som de vil selv er det ikke plass til lenger. Det er ikke sikkert samfunnet er tjent med det heller.

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Søndag 18. desember Kl: 06:09

EN ting til. Folketall, fraflytting og skole! Til opplysning... Langøy hadde den gang det var SKOLE der ute 180 (etthundreogåtti) fastboende. I dag i flg. Aud Handelsby "Langøyboer" et det 8 (åtte) fastboende der.
Skole og bosetting har derfor ingen sammenheng? Ja ja, det er sånn det går når en har HUE under armen og armen i bind...

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Søndag 18. desember Kl: 06:09

EN ting til. Folketall, fraflytting og skole! Til opplysning... Langøy hadde den gang det var SKOLE der ute 180 (etthundreogåtti) fastboende. I dag i flg. Aud Handelsby "Langøyboer" et det 8 (åtte) fastboende der.
Skole og bosetting har derfor ingen sammenheng? Ja ja, det er sånn det går når en har HUE under armen og armen i bind...

Av: Karl-Einar RVer
Dato:Søndag 18. desember Kl: 06:00

Skrivefeil??? Hva F. betyr bagateller i denne saken? Klart denne saken har mange fasetter, barna våre kan nok takle en tur til byen for å gå på skolen. Men, hvorfor er turen fra ØYENE alltid så KORT og turen fra BYEN og ut til oss så inn i H...... lang? Jeg bare lurer. Hilsen fremdeles Tåtøyboer. Og jeg blir her til jeg "DAUER".

Av: Eva
Dato:Søndag 18. desember Kl: 02:45

Hei pus!
Hørt om komma?
Ikke gidd og heng deg opp i "skriveleif". Er det alt du har av meninger oppi alt dette?
Selv Willy har skrivefeil på denne siden. Noe galt med siden eller vi som leser?

Av: Pus
Dato:Søndag 18. desember Kl: 02:15

Til Billy
lit staves litt gramatikken er på topp ser jeg.

Av: Billy
Dato:Søndag 18. desember Kl: 00:57

Helt enig med God jul...
Dessuten tror jeg øybarna har godt av og komme seg ut og se lit andre mennesker,slik at det ikke tror at øya er verden,og kan oppføre seg ute blandt folk.
Har skrekk eksempler på dette fra forrige genrasjon.

Av: God Jul....
Dato:Søndag 18. desember Kl: 00:38

Kragerø har blitt "kåret" til en av de dårligste stedene å bo, i.f.g. levekårsundersøkelser. Noen som ble noe engasjerte av det, at vi har mange mennesker her i byen som ikke har det så bra? Fattige og syke?

Neida, ingen gidder å fare opp mot politikerne for det nei, så lenge det ikke angår en selv. Men når de stakkars barna får litt lenger vei til skolen, da blir engasjementet på topp.

Egoismen lenge leve.

Av: elev v/øyskole
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 14:05

og TAKK for julegaven.....nå mister jeg enda mer fritid, og blir enda mer sliten når jeg kommer hjem, det var jo en fin julegave:( skjerp dere laland,ofstad,eikeland,nilsen osv. osv., tenker dere med ræ... eller?

Av: losstasjon
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 13:51

Les artikkelen "Kragerø pilotprosjekt i kultur og miljø".

Av: Karl -Einar Westhrin.
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 11:00

Til demokrativern. Takker for tilliten. Leste du avisinnlegget fra Tåtøy velforening? Vi kontakta Djupedal, Stoltenberg,Haga og Bekkemellem. Direkte på Email. Henriette er i miljøværndep. Men har fått mailen og i SV er det direkte linjer så Djupedal har blitt innformert

Av: plonta
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 10:02

vi burde sende laland og heistad e krukke med viagra.. kansje blir de da litt stivere i ryggen..

Av: Skåtøymamma
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 06:48

Ordføreren uttaler i varden i dag at han skjønner at folk på Tåtøy er litt lei seg, det sier jo mye når han ikke engang skjønner at de er veldig lei seg!
God jul alle sammen!

Av: velger 2007
Dato:Lørdag 17. desember Kl: 00:21

demokrativern
ja du sier mye riktig... jeg tror hele lokalpolitikken blir annerledes i kommunen etter dette. Mange med Eikeland har kommet tilbake til hjembyen og vil vise at de har "vokst" seg store ute. Laland har jo jobbet seg gjennom hele Kommunregistret av skoler, og skulle vite bedre hva menigmann mener, og hva et skolesenter betyr for miljoet der man vokser opp. Jeg tror "uvitenheten vil motta sin straff i 2007.

Av: demokrativern
Dato:Fredag 16. desember Kl: 23:51

Og til velger 2007; vi slipper å skyte pensjonister, Eikeland kan bare fortsette å skyte seg sjøl i beinet!!!

Av: demokrativern
Dato:Fredag 16. desember Kl: 23:48

Jeg er helt enig med deg, Karl Einar! Alle som har fulgt saken vet at partipisken har flådd ryggskinn i denne debatten, og at eksklusjonsreglene har blitt lest høyt. Det som er sørgelig, er at Kjell Ove har vært forhindret fra å delta der han hadde fått informasjon og støtte for sitt syn. Da hadde han driti i partipisken, det er jeg sikker på. Krf må ha en grundig gjennomgang - det har vært snakka lite om her.Krf har liten kultur for partipisk og eksklusjon, men denne gangen må det ihvertfall vurderes. Makan til overkjøring av medlemmenes ønske! De kan da ikke tåle dette? Og Høyre bør vurdere sin allianse....vet ikke om de har skjønt det, men de har nå gått inn for 1-4 skole...det er uhørt i Høyres språkdrakt.Snakk om å kjøpe seg venner!Hils søsters og si fra at nå må hun be Djupis snakke med regjeringes utvalg for distrikts og regionalpolitikk...de har et kraftig mandat. Be dem snakke litt om spilleregler i lokalpolitikken. For øyeblikket er det der hunden ligger begravet mht reell ivaretakelse av Soria Moria. Lovverket er godt, spilllereglene er udemokratiske.

Av: velger 2007
Dato:Fredag 16. desember Kl: 23:36

Herr Redaktor!
Hvordan kan vi vente respekt for de folkevalgte, hvis referatet til Enggrav RV, om uttalelsene til Eikeland er korrekte? "skal vi skyte noen pensjonister"??, nei, med respekt og melde Willy, Eikelands uttalelser og meninger som bedreviter vil heretter betraktes som null-vektige.

Av: Karl-Einar RVer
Dato:Fredag 16. desember Kl: 23:21

Jeg sier det igjen, det er enkelt å kritisere. Men ikke lett å stå oppreist APs orkankast og piskeslag samtidig. Jeg tror faktisk ikke så mange av oss hadde klart dette presset heller... Jeg syns bare det er tragisk. Jeg kjenner Kjell Ove som en rakrygga arbeider og forkjemper for våre krav og rettigheter. Han er ikke årsaken men virkninga. Se dere sjøl i speilet å tenk. AP har råtna på rot det er ikke Kjell Oves feil. Selv om jeg er aldri så skuffa.

Av: Peder Ellingvåg
Dato:Fredag 16. desember Kl: 23:03

Ja, det var et skoleeksempel på et politisk selvmord vi var vitne til på torsdag. Bare så synd at de samtidig såret så mange uskyldige - tenker her både på barna i skjærgården og på oss voksne som har lagt bredsiden til for å ruste opp denne delen av kommunen . Utakk er verdens lønn, og det skal vi huske på neste gang det kommer løfter fra det som en gang var arbeidernes parti. Forresten, make til rotete avstemning må vi visst til gamle Sovjet for å finne!

Av: velger 2007
Dato:Fredag 16. desember Kl: 22:25

Helene Huseland... stolt av deg.for, selv om Laland hadde tett nese, det stinket, og stinker fortsatt...leeeeenge .. min stemme neste gang?? kanskje det??

Av: ...
Dato:Fredag 16. desember Kl: 20:00

la oss stå sammen og sende barna til skåtøy eller levang.. da ryker alt som har med innsparinger til "demokratene"

Av: .
Dato:Fredag 16. desember Kl: 20:00

la oss stå sammen og sende barna til skåtøy eller levang.. da ryker alt som har med innsparinger til "demokratene"

Av: plonta
Dato:Fredag 16. desember Kl: 19:57

forslag: sette vekk eindomskatten på sperret konto og la den tillfalle vellforeningene...eller, regner nå med at den bortfaller helt. for nå er det jo ikke annet en noen få lyspunkter langs veien, og en drit dyr ferje som har begynt med nedskjæringer....(kilde.mannskap)AP kan kysse meg der ryggen slutter!!! (unskyld Henry).NEI..la oss starte ett skjærgårds parti kjære venner.

Av: Skuffet
Dato:Fredag 16. desember Kl: 19:40

Lag Montesorri privat skole på øyene.
Da får dere beholde elevene, lærerne, miljøet og IKKE MINST pengene.
Da mister de styrekåte politikerne statstøtten de får for hver enkelt elev - den går direkte til privatskolen(e).
Lykke til Tåtøy og Skåtøy beboere.

Av: trt
Dato:Fredag 16. desember Kl: 18:36

Vil si meg enig med Gro M. i at vi gjerne skulle sendt ungene våre ut til Skåtøy Skole for vi tror 100 % på slike skoler. Men et av argumentene under denne debatten har vært lange skoleveier. Og da tror jeg de fleste er enig med meg at som mor velger jeg ikke at ungene mine skal få f.eks. 40 minutters skolevei istedetfor 15 minutter. Men min fulle støtte til dere på Skåtøy!!
Til alle på Tåtøy: Legg hodet i bløt i jula og klekk ut noen fantastiske gode ideer til hva som nå skal skje på øya for å beholde nærmiljøet og lokalsamfunnet vårt!!! God jul!

Av: evig skåtøyjente.
Dato:Fredag 16. desember Kl: 18:11

jeg er spent på om politikerne i kragerø kommune om noen år kan dokumentere at de med " disse besparelsene" har skapt en bedre skolehverdag, med et bedre innhold slik at barna blir bedre rustet til p møte samfunnet.er redd for at dette ikke blir øremerka skolen men heller dekker kommunens underskudd. Er så stolt over å være fra skåtøy, og beundrer alle for den jobben som nå er gjort. men å flytte tilbake og samtidig utsette mine små for en slik skolevei- aldri. det har kragerø kommune fått til.

Av: gudrun
Dato:Fredag 16. desember Kl: 17:23

Mange politikere er bekymret for rekerutering av kommunepolitikere i kragerø kommune. Med disse opplysningene om måten "enkelte" partier presser sine representanter appelerer vel ikke dette til et verv.Jeg trodde dette var hensikten med å melde seg inn i et politisk parti, nettopp for å kunne jobbe å stemme for det man tror på!

Av: Gro M.
Dato:Fredag 16. desember Kl: 17:08

Det å overføre elevene fra Tåtøy til Skåtøy hadde rent teoretisk mtp lojalitet vært det vi på Tåtøy ønsker, vi brenner for små skoler med gode muligheter til å bli sett og hørt. Men...det er her et stort men som ikke handler om lojalitet men om barna. De må da ta ferge til Skåtøy og så i buss, vi som foreldre vil måtte skysse våre barn tidlig til SFO for å ha en mulighet til å rekke arbeidet inne i byen eller andre steder. Våre barns skolehverdag vil bli lenger og foreldrenes hverdag like så. Vi Må tenke på hva som er den beste løsningen for at hverdagens kabal skal gå opp. Vi på Tåtøy kommer ikke til å svikte Skåtøy, det er et løfte. Men vi har alltid sagt at barna skyver vi ikke foran oss. Jeg håper LO for all del tror det. Jeg og mange med meg står klare til å brette opp armene etter jul, vær du trygg. Om Tåtøy skole forsvinner er det desto mer viktig å bevare Skåtøy. Det handler om samfunnet vårt. Men oppi alt dette må man tenke hverdag og praktiske løsninger, sånn er livet. Det håper jeg også LO forstår. Vår lojalitet har dere, men for barna må vi som foreldre velge det som er mest og praktisk i en ellers så hektisk hverdag.

Av: Forbanna
Dato:Fredag 16. desember Kl: 16:40

Demokrati hvor har det blitt av hvordan kan a.p. med ofstad - p.k.n og Eikeland presse folk på den måten .Håper dere ryker ut ved neste valg er ferdig med a.p for godt

Av: BYMENNESKE
Dato:Fredag 16. desember Kl: 16:23

TENK HVA DU HAR ØDELAGT KJELL OVE VED Å LA DEG PRESSE HELE ØYSAMFUNNET PÅ TÅTØY BLIR RASERT

Av: T:J
Dato:Fredag 16. desember Kl: 16:19

som " gammel" tangen arbeider vil jeg si at jeg likte kjell ove som klubbforman. men den vendinga som han tok i kommunesalen er direkte forkastelig, stå for egne meninger og ha da en rein samvittighet.demokrati hvor er du blitt av????????

Av: ex ap velger
Dato:Fredag 16. desember Kl: 16:04

KJELL OVE:at du kunne det er det værste jeg har hørt tenk å la seg presse av sonne HØYERE mennesker som P:K:N og OFSTAD at du var så svak hadde jeg aldri trudd. Var du så svak som klubbformann på T:V også?

Av: Evy
Dato:Fredag 16. desember Kl: 15:48

Fyttikatta, jeg er stolt! For et samhold og for en lojalitet! Og når vi i tillegg besitter enorm kreativitet, er jeg overbevist om at vi lander på beina til slutt. Vi har unngått å skyte oss sjøl i foten, så vi har bein å lande på! Ellers vil jeg benytte anledningen til å gratulere Feierheia og Helle! Flott at det investeres i skolebygg!
Det eneste jeg er kritisk til er størrelsen på anlegget på Feierheia - om dette er godt nok utreda med tanke på uteareal og betingelser for de minste ungene. Jeg er også usikker på om det er smart å dimensjonere skolen for 450 elever, da dette er oppgitt som maks antall elever i tilråding fra dept'et og i lovverket. Kanskje kunne det vært mulig å forsvare drift av øyskolene dersom F.heia ble litt mindre dimensjonert og gjelda og renter ble litt lavere? Men det er vel ikke regna på...
Vi får legge våre hoder i bløt, mens vi vaker golvet og bærer ved.....
For ungene våre skal ha ei god jul, det er ihvertfall sikkert.

Av: lei meg
Dato:Fredag 16. desember Kl: 14:40

En VOND dag i dag, men nå må vi stå sammen og hjelpe skåtøy!!
Jeg er stolt av å komme fra Tåtøy!! Makan til SAMHOLD.

Av: Geir Bendiksen
Dato:Fredag 16. desember Kl: 13:03

Sitter i Thailand og foelger debatten etter beste evne.Som skrevet og sagt tidligere: IKKE GLEM NESTE KOMMUNEVALG !!!!! Da boer det bli rekorddeltakelse i antall registrerte velgere.

Av: Ragnhild Ellingvåg
Dato:Fredag 16. desember Kl: 13:03

Hva mener Lo - det er da opplagt at vedtaket om 1-4 skole på Skåtøy er første skritt til nedlegging, og dessuten en skoleform som ikke kan forsvares pedagogisk og sosialt. (Det tror jeg pedagogisk veileder i kommunen vet) 1-4 "grepet" var utelukkende en manøver for å slippe å utarbeide forskrift før vedtak om samfunnsødeleggelse. Det blir jo bare patetisk når Kari Fosso gir oss 1 år til å vise at " vi får til noe" her ute. Jeg tror på fortsatt solidaritet fra Tåtøy, og visa versa.
Til slutt: Kjell Ove Heistad har min største medfølelse og sympati - på en liten halvtime måtte han nok både gå planken og bli kjølhalt...da han stod på talerstolen trodde han nok at han var medlem i et sivilisert parti. Det er lenge før siste ord er sagt i denne saken, men nå ønsker jeg alle en God Jul og Nyttår! I 2006 bretter vi armene opp igjen!

Av: LOJALITET
Dato:Fredag 16. desember Kl: 12:01

Svar til LO

Solidariteten vår til Skåtøy folker ER stor!! Meget stor. Men etter å ha vært elev selv under slike forhold,er det nødig en situasjon jeg ønsker å sette mine barn inn i,i fremtiden. Jeg synes nok en gang det er viktig å påpeke at vi står sammen,og vi skal gjøre det til gangs!
For la oss si det sånn, DERSOM skolen vår vil bli stående tom fremover vil ikke vårt arbeid om nedleggelse være over. vi har bare flyttet kampen over på en annen skole. Og vil gjøre det vi kan for å støtte opp om Skåtøy og VÅR kamp. Ja for det er nettopp det det er:VÅR KAMP! VI i skjærdgården vet hva en skole som våres betyr.Men som sagt,(og dette er det skåtøy folk og høyere plan (lov) som også mener) At en 1.4 skole er en uakseptabel løsning, Vi har selv tidligere takket nei til et slikt forslag under forgje runde. Nettopp fordi vi mener det ikke er tilrådelig pedagogisk eller sosialt. Og en 1-4 skole ER en tregere måte å legge ned på. Vi har liggende en del papirer som vil svare på dette. Om ønskelig ber jeg deg ta kontakt med LUFS for å høre hvor god gangen i en 1-4 skole er.
Det skuffer meg at du tror vår lojalitet er borte av den grunn. Vi VET hva lojalitet er. Og vi har selv blitt skuffet der mang en gang. Og det lærer man av.
Så nei kjære skåtøy folk; DENNE KAMPEN KJEMPER VI SAMMEN,"ÅKKE SOM"!

Av: Lo
Dato:Fredag 16. desember Kl: 11:06

"nei,å sende barna ut til en "nedleggelses klar skole" er det nok ingen fra Tåtøy som gjør"

Jeg reagerer sterkt på dette innlegg nedenfor. Så lang inne satt altså solidariteten til tåtøyboerne.....

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Fredag 16. desember Kl: 11:04

Jeg ser i innlegga her at Kjell Ove Heistad får så hatten passer men, det er et stort men. Hvem av oss andre hadde klart det PRESSET han ble utsatt for. Sjøl var jeg kjempskuffa i går og er det til en viss grad enda, det var tross alt andre muligheter for at det kunne gå vår vei.
Krf`s Aud Brekka fortalte at de hadde hatt partimøte dagen før, der hadde 99% gått inn for opprettholdelse av Skjærgårdskolene. Da trodde jeg at Løvdal hadde vært voksen nok til slippe halen til "poltimester Bråtian". Jeg hørte foresten i går at det jam på Stop`n i dag.
Hovedatraksjonen skulle vist være Klovner i Kamp med Erling Laland som
hovedvokalist, de hadde vist lovet å spille både Tåtøysangen og Skåtøysangen. Ps tekstforfatteren til begge er "Ordfører`n" vår.
Er dere heldige så kan kanskje Kragerø Cd`n ennå fåes kjøpt der både spiller og synger Laland Tåtøysangen helt uten bismak.
Vedtaket i går ser jeg på som et "POLITISK ÆRESDRAP" Og det får bare være en innspirasjon til videre kamp. Til slutt vil jeg bare ønske en God Jul og et Velsigna godt Nytt år til alle, bådde venner og fiender. Så får vi bare lade opp å kjmpe videre etter nyttår.

Av: vibeke
Dato:Fredag 16. desember Kl: 09:47

har jeg ikke vært imot eiedomsskatt før er jeg ihvertfall det nå, og jeg er ikke alene om det

Av: Bjørn Westhrin.
Dato:Fredag 16. desember Kl: 09:46

Det vedtaket som ved hjelp av arbeiderpartiets partipisk ble fattet i Kragerø kommunestyre om nedlegging av Tåtøy skole og smertefull amputering av Skåtøy skole, er sterkt å beklage. En takk til alle de som kjempet for videreføring av det gode pedagogiske tilbudet disse skolene representerer. Uten forkleinelse for noen annen var vara ordfører Arnfinn Jensens innlegg gnistrende godt.Det burde refereres i sin helhet i lokalavisene. I tilleg var det oratorisk meget godt fremført. Det bør bli stående som et monument over forsvaret av et godt pedagogisk tilbud og hyllest til skjærgårdskulturen. Takk skal du ha, Arnfinn!

Av: mor til 3
Dato:Fredag 16. desember Kl: 09:38

Er en 1-4 skole på skåtøy bare et påfunn i 12 time for å holde fri sin egen rygg i AP? De kan ikke legge ned i denne omgang pga at skåtøy er en egen kretsgrense og her er det regler. en feig manøver! Når vi vet det sitter oppegående og kompetente skolemennesker i AP må det være lov å undre. Hva er den skjulte agendaen!!? For dere vet godt og bedre enn godt at en 1-4 skole er et dårlig tilbud til barna på Skåtøy. Hva med det pedagogiske og sosiale miljøet. Det er jo ikke forsvarlig i det hele tatt. Det er ryggdekning for politikerne. Hvor lojalt er det overfor barna? Hvem skyver barna forran seg i denne saken, sier dere?

Av: 2005
Dato:Fredag 16. desember Kl: 09:26

Hei!!!!
jeg trodde vi levde i et demokrati her i landet.Ikke et diktatur.
Kjell Ove Heistad du må ha det forferdelig vondt i dag føler med deg. Det er trist det som skjedde med deg,du talte så godt for oss i skjæra hadde det godt som du ville var skolene reddet i to år til.

Av: Willy Nilsen, redaktør
Dato:Fredag 16. desember Kl: 08:36

Det er ikke vanskelig å forstå frustrasjonen som preger øybefolkningen etter gårsdagens møte. Enkelte innlegg har imidlertid et innhold som grenser til injurier. Det gjelder i føste rekke direkte personhets. Disse innlegene blir slettet. Alle er tjent med at meningsytringene holder god standard - også menneskelig og juridisk.
For at leserne skal få en pekepinn for hva som er akspatabelt, kan jeg anbefale å lese de innleggene om ligger å nettet akkurat nå.

Av: velger2007
Dato:Fredag 16. desember Kl: 01:15

personhets er en ting, men husk at disse folkevalgte er enkeltmennesker, valgt inn som enkeltmennesker, riktignok etter et partiprogram, men de stemmene de fikk, de fikk de som personlige listekandidater.De som ikke klarer a tilfredsstille velgerne sine, de blir ikke gjenvalgt.... enkelt?

Av: .....
Dato:Fredag 16. desember Kl: 00:34

Fikk en tekstmelding i kveld - herfra er det bare en vei - oppover! Stå på kystfolk!

Av: Jeg heter ikke bare Ragnhild -F.Ellingvåg også
Dato:Fredag 16. desember Kl: 00:29

Takk Gro!

Av: Gro Marigård, STOLT ØYBOER:
Dato:Fredag 16. desember Kl: 00:08

Å skrive når man er så følelsesmessig engasjert kan kanskje straffe seg, men likevel... Å hetse noen fører sjeldent noe godt med seg, resultatet blir stort sett bare verre. Jeg regner med Heistad har det mindre godt nå... hadde rettferdigheten og stemmeretten for eget valg fått råde, er det her ingen tvil om hvor Heista står. Men når et parti velger en så stallinistisk måte, ved å sette tvangstrøye på sine egne så sier det mer om råderett og frarøvelse av sådan, enn om Heistad.
At den vanlige mann i gata uttaler seg politisk ukorrekt og at det faller ord som ikke er sakelig i en sånn sak er en ting, men når våre folkevalgte sitter og hånflirer og rister på hodet over meninger som ikke er i tråd med sine egne, så er det et overtramp som uten tvil er helt uverdig selv for en lokal politiker. Man skal respektere andres meninger og heller sakelig argumentere i mot. Å hetse noen har kanskje noen og enhver på samvittigheten... men har enkelte av Kragerøs politikere ren samvittighet i så måte? Hurra for Helle og Feiereheia, dette var moro for Kragerø virkelig. GRATULERER, dette trenger Kragerø. Men Blikra, du sa noe jeg bet meg litt merke i fra talerstolen: "Folk på Helle har blitt lovet og det er fastsatt en dato for prosjektet. Dette må ikke politikerne i Kragerø gå fra" Det ER sant, virkelig. Men hadde jeg hatt talerett i kveld ville jeg gått til talerstolen og sagt følgene:
" Velkommen i rekken, for kan du på alle dine finger telle hvor mange ganger Tåtøy har blitt lovet opprettholdelse? Antagelig ikke! Har vi som velgere og borgere i skjærgården mindre betydnig enn andre i kommunen?" Det er lov å spørre. Og bare for å understreke enda en gang, jeg ønsker barna på Helle og ellers i Kragerø den skolen de venter på og ønsker seg.. Eikeland nevner fra Talerstolen at: " vi er en HEL kommune og må regnes som det, og at oppslutningen i kommunestyresalen i dag var en bekreftelse på nettopp det". Eikeland, jeg er så enig!! Men blir litt betenkt når det rett i etterkant blir sakt fra flere på talerstolen at, DE på øyene må få opp barnetallet osv... Da er VI plutselig blitt til DE. Jeg er lei meg og skuffet, og det har jeg lov til. Barna våre får en god skole i byen, det er jeg ikke i tvil om. Men samfunnsmessig er dette et ran. Som øyboer vil jeg rette en stooor takk til den brede støtten vi har fått i denne saken. Jeg er stolt av det arbeidet som mange av Kragerøs Skjærgårdsbeboere har lagt for dagen og kommer til å gjøre i tiden fremover. Det er samhold og solidaritet som gjør oss sterke og vi tror på en utvikling i Kragerø.En oppfordring: I stedet for å melde seg ut av AP, så meld dere inn!!! Bli aktive og få vekk blårussen, det er der feilen ligger mener jeg!

Av: øymann
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:34

du har rett NN , en del av dette som kommer frem nå er ikke mye konstruktivt ,MEN nå har vi jobba med denne saken i flere år og hadde vel fått en mer sakelig og respektfull behandlig i muppet show enn det vi har fått av Kragerø AP fra mai til d.d.
vi kommer sakligere tilbake vær trygg !! men nå trenger vi å slippe ut litt stim!!

Av: velger 2007
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:33

TIL NN.
derfor du skriver under med NN? du sitter vel i valgkomitten i APE partiet, eller kanskje du er en av de 18?

Av: Jeg heter Ragnhild
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:32

Til NN
Ja vi tror det er en skjult agenda - og det er noe unorsk og fremmedartet over at en politiker først ber om ordet og taler om tillit og hva som er grunnlaget for at han står der - for så å komme tilbake etter gruppemøte og være så mørbanka at "han sitter på henda sine" - ingen vet om han egentlig stemte blankt, for det ble ikke foretatt noen kontraavstemming. Her ble alle stemmer som ikke var for, regnet som mot sjøl om det var et eneste rot hele avstemmingen.

Av: 666
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:26

Her etter kommer jeg til å godta alt av nedskjeringer sitte passiv og se dum ut ingen støtte herifra

Av: NN
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:15

ALLE vedtak om kutt og nedleggelser blir møtt med motbør. Slik vil det alltid være. Men tror dere øyboere virkelig at enkeltpersonene i Ap blir med på en slik til de grader upopulær avgjørelse uten at de mener det er til beste for kommunen?? Eller mener dere at det ligger noe personlig bak dette? Slutt med denne personhetsen! Det er derfor ikke så mange tør å motsi dere.

Av: Helen
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:10

Til Kjell Ove tusen takk for innlegget dit det sto det respekt av, men hvor lenge kunne vi stole på deg, knappe 30min da brakk du ryggen.
Det tar nok mange år før en brokket rygg blir leget,du må vel skjønneat vi øyfolk har god hukommelse den er lik elefanten ,det skal dere nok merke i lang tid.
Den som har en solid rygg er nok kun Henry han har tålt et stort press .Og han står det stor respekt av, du Kjell Ove lot deg bli presset til taushet av Laland og co, det er bare å svinge med pisken vips så alt glemt "PS" tok de vettet ditt også? Vettet hadde du på talerstolen,men ikke etter partimøtet.

Av: T
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:09

Det er vanskelig å sette ord på hva en føler i kveld. Mye sinne, frustrasjon, fortvilelse og skuffelse er bare noen av stikkordene. Etter så hard kamp og mange timers arbeid, er det altså med kun EN stemme forslaget blir vedtatt. Når det gjelder en så viktig sak som å legge ned en skole og dermed et nærmiljø skulle en tro det ville være mer lagt vekt på demokrati. Hadde det vært et klart flertall i hele kommunen så hadde det på en måte vært helt forståelig. Men når det er så jevnt så burde de som bestemmer dette ta litt tid til ettertanke. Nå skal vi bare trekke pusten her ute i skjærgården så tenker jeg vi skal blåse HARDT ut igjen!!! Men tårene sitter løst her ikveld for dette kan kun beskrives som TRIST.....

Av: Hævla drita alså !
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:03

Nå må boplikta også falle bort som en naturlig konsekvens av kveldens vedtak i kommunestyret ! Kragerøs eldste skole , den eneste skolen med økende elevprognoser , legges ned ... jeg er redd det ikke er en nikkel å spare på denne manøver som er foretatt på et særdeles sviktende grunnlag !
Til nå foreligger 2 -TO konsekvensutredninger som fraråder nedleggelse !
Vel .. hvad nu ?

Av: Thor D
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 23:01

Man ser jo klare linjer om AP politiklken. Se hva som skjedde i Oslo med flytting av Amasaden. Han som var voksen nok til å mene at den burde flyttes blir frosset ut og blir fortalt at han ikke blir renominert. Det går sån med folk som ikke følger pisken.
Og nå som vår nye minister for skolesaker også går "Driter" i hva stortinget har bestemt og begynner å lage lover med tilbakevirkende kraft, kan det kanskje bli vanskelig med privatskole. Send inn søknad med en gang å se hvorden svar dere vil få. Dette bør helt klart få innvirkning ved neste valg i 2007.

Av: lojalitet
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:22

nei,å sende barna ut til en "nedleggelses klar skole" er det nok ingen fra Tåtøy som gjør. Vi har vært i den prosessen i alt for mange år. Vi kan ikke følge etter disse problemene. 1-4 løsning er desverre bare første bein i grava. Men selv om ikke vi kommer til å sende våre elever til Skåtøy, har og vil Skåtøy alltid ha vår fulle støtte. Og vi har starta et samarbeid. Og det samarbeidet er ikke noe vi snur ryggen til. Vi skal kjempe saken deres sammen med dere. Vi har lang fartstid på området ;o)Vi gir oss ikke med dette. Vi kjemper for fullverdige skoler i vårt nærmiljø. Ikke ostehøvel tendenser, der man tar en og en skive av gangen.

Av: øyboer
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:21

Joda dette var ventet av et fanteparti som arbeiderpartiet.Lurer på om de har inteligens nok til å skjønne hva de har gjort for seg sjøl?Dette skal ikke bli glemt.

Av: Svein Gundersen Tåtøy
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:20

Hei Herbjørn! Du må gjerne begrunne ditt synspunkt på at det er ok å legge ned Tåtøy skole som faktisk er i VEKST , 33 elever fra høsten 06.
hvor mye penger er det å spare på denne varianten Herbjørn ??

Av: velger 2007
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:18

Jeg er enig! Send alle ungene til den store skolen ute ved Havet! Behold denne.... og for all del..STEM sammen ved neste VALG.. STRYK svikerne. Nina Haugland og Kjell Ove Heistad, ikke still opp neste gang, for a bli ydmyket... TAKK.

Av: Herbjørn Odden
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:11

Jeg synes det er riktig at Tåtøy skole blir nedlagt, men Skåtøy skole burde bestått som den er idag. Nå skal man satse millioner av kroner på Feierheia, men hadde det vært litt nytenkning hadde man solgt hele Feierheia. Pengene kunne finansiert hele Helle skolen samt oppgraderingen av Kalstad barneskole. Ungdomsskolen kunne ha blitt bygd i nærheten av den videregående skolen. Da hadde Kragerø kommune fått et skolesenter å være stolte av. Feierheia kan aldri bli den optimale løsningen, men kreftene for å beholde Feierheia ( foreldre og for involverte politikere )har ført til at man har valgt en løsning som er dyrere og dårligere enn andre alternativ.

Av: Dypt skuffet !!
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:10

Heistad avgjorde Tåtøy skoles skjebne i kjent ap stil i kveld , hvor dypt går det an å synke ? Takk Henry , det er mye takket være deg vi har fått beholde skolen vår til denne dag , det står stor respekt av din opptreden !!

Av: AP hater
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:09

Tusen takk Nina du kunne ha reddet dette håper du har dårlig samvittighet!!!!!!

Av: også øying
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 22:04

Til Øyboer ! Hvilken skole har vi fått beholde ?? 1-4 skole har INGEN fremtid , dette er så godt som nedleggelse , og ska lure på hvor mange fra Tåtøy som ønsker å utsette barna sine for denne prosessen igjen !!

Av: øyboer
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:46

Hei nå må vi stå sammen på øyane å bruke den skolen vi har fått beholde, oppfordrer alle på tåtøy til å sende ungene til skåtøy!

Av: velger 2007
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:40

stemmen min er borte, men TAKK til Henry Isnes, Aud Brekka, og Lovdal. Nina Haugland, hvordan kunne du svikte alle dine sambygdinger????

Av: Diktatorene i AP vant
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:35

Partipisken lenge leve... der ser dere hvor svake AP er...mens de synger kamerater, truer de partifeller med kalde skuldre.Gleder meg til valget i 2007, da er det ferre partier i Kommunestyret.

Av: misbruk av min stemme.... Sånt straffer seg..!
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:32

Kjell Ove Heistad.
Hvordan kan du i det ene øyeblikket stå å snakke om troverdighet ovenfor velgerne die,for så å i neste minutt slå handa av de??
Nei,Kragerø arbeiderparti er ikke hva det en gang var. Og kommunestyre representanter var klare i sin tale om at de vinkler stadig mer mot Høyre.
Kjære velgere og borgere. Ikke glem dette ved neste valg! når nye lovord kommer opp. De det virkelig går an å stole på er RV og SV. de er klare i sin tale bestandig. Og de står for det de sier. Det Kalles respekt ovenfor velgerne! og det er neimen ikke mange partier som tenker på.. JEG VIL HA TILBAKE AP STEMMEN MIN FRA FORGJE VALG!

Av: skuffet velger..
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:31

Aldri mere AP, aldri mer H, aldri mer KRF. hvem i huleste er Heistad? ??ingen integritet, null verdt, Nina Haugland, du skuffet dine hundrevis av velgere, for at et par partifeller skulle hilse heretter.Du er svak!!Null verdt!!!

Av: Svein G
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:24

Kjell Ove Heistad hva i helvete gjør du ????????????????????

Av: skp
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:19

Kjempetragedie for Kragerø!!Rå politisk kynisme!Hva var det egentlige poenget med dette?

Av: Der røyk skattepengene fra meg!!!
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:17

Ja dette skal ikke Ap få glemme!!!
og hva Dronning Høyre ( mette ofstad) sa for å få kjell ove Heistad til å likevel IKKE stemme for en opprettholdelse av skolene,skulle vært spennende å vist. At et parti synker så dypt at de trykker gørra ut av folk dersom de ikke gjør som de får beskjed om,er for meg Totalt uakseptabelt! Og tenk dette partiet gadd jeg å bruke stemme på .ALDRI MER KRAGERØ ARBEIDERPARTI!!!!! Slå dere i sammen med høyre å lag eggerøre så det detter ut av dere!!!

Av: thore j.
Dato:Torsdag 15. desember Kl: 21:17

stor takk til alle som har støttet oss i alle disse årene. vi har i alle fall ikke sittet med nevane i fanget i denne kampen. til visse politikere...eikland, laland, ofstad, tipper dere er ganske fornøyde med raseringa deres? samtidig må det være surt at det antagelig er siste gang dere blir trodd i alle politiske og kansje private verv.og ved neste valg tipper jeg dere vil slite med og få nok stemmer til ordførerer kandidat. til alle i skjærdgården.. vi gir oss faen ikke med dette vedtaket..

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS