Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Stille protest mot skolenedleggelser

13.12 2005 av Willy Nilsen

 

Mange hundre fakler lyste opp i skjærgården, og på Steinmann sto folk og fulgte den stille protesten mot skolenedleggelser.

 


Mange hadde møtt frem på Steinmann
for å følge protesten i skjærgården.
Klokka 19 ble lysene slukket over store deler av skjærgården. Et kvarter senere ble fakler og varder tent. 19.30 ble lysene slått på igjen.  Det var en stille demonstrasjon fra en samlet øybefolkning. 
Mange hadde også tatt turen til Steinmann for å følge den historiske demonstrasjonen.  Selv eldre folk med god hukommelse kan ikke huske at det har skjedd noe lignende før.
Skinnet fra lysene i  byen  dempet noe av effekten, men faklene og vardene viste tydelig hva folk mener om forslaget om å legge ned skolene på Tåtøy og Skåtøy.  

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Onsdag 14. desember Kl: 06:44

Satser på at det er fler enn Henry Isnes i AP som har rygg til å stå oppreist selv i motbør. Ordfører`n vår " Jaland" Bør sammen med en del andre AP politikere melde seg på TV`s ekstream maceover å få satt inn ny ryggrad. Ellers vil jeg bare takke for all varme og støtte vi føler fra alle kanter i kommunen. Samt vil jeg takke Næringslivet og Butikkeiere i Kragerø, de stiller alltid opp og sponser oss med det vi måtte trenge av premier til utloddninger, fiskekonkuranser og sist men ikke minst FAKLER til Tåtøy velforening ved markeringa sist mandag!!!
Takk takk takk. Vi kommer aldri aldri til å gi opp.
TÅYØY for alltid. Hilsen stolt "ØYBOÆR"

Av: Bjorn Arne Halvorsen Skatoy.
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 23:51

Kjare politikere!!
Jeg vil be dere folkevalgte i Kragero Kommune lese Lederen til Svein Ove Isaksen i Kragero Blad ang avstemmingen I Kommunestyremote den 15.des. Ikke ga i den fella a tro at kortsiktig gevinst i en slunken Kommunekasse blir rettet opp gjennom en lokalpolitisk feilvurdering og feil stemmegiving til torsdag. Et av satsingsomradene i kragero Kommune er jo nettopp Skjaergarden, og da rimer det lite med skolenedleggelse, hverken pa Skatoy,eller Tatoy. Kjare Folkevalgte fra alle partier, TENK OM IGJEN.. dere er i ferd med a bli med pa noe som i ettertid kommer til a bli lett a synliggjore hvem som var synderen, nemlig VALGET 2007.
Krageroborgere, stott opp om skolen i sin helhet, satsing i sentrum og i skjaergarden, ikke en av delene.
Lykke til den 15 desember.

Av: øy boer levhanseheia
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 20:29

hei det er lit domt åt 1 2 må ta frgja a lene di er for små til det foreldre gider ikke å såre di over
dre må ikke juge de er ikke pent

Av: Halvor B. Utflyttet kragerøgutt
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 20:09

Dette virker som en "nedleggelse" av skjærgården.Er det virkelig slik stillt i Kragerø at en tror at man kun kan opprettholde liv i hyttene i noen hektiske sommermåneder, og la den ligge brakk resten av året? Skolene er noe av ryggeraden i skjærgården og må brukes for å beholde livet i et unikt stykke av kommunen. Synes det er trist at enkelte øyfolk ikke ser lenger enn nesa rekker. Håper aksjonen når fram og at noen av politikerne endrer ståsted. Det er ingen skam og snu!!

Av: Øya vel!!!!!
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 18:58

Ja Laland! Nå får du vise hva du står for, nå må dere slutte å hoppe etter Ofstad og Eikeland stå på vedtaket fra mai.Bruk
DIN sunne fornuft i den saken her,så får Ofstad og Eikeland stå prinsippfast på sitt syn.Eikeland som er ifra Tåtøy burde stått sammen med øyfolket i denne saken,ikke dolke de i ryggen.Men når en leser innleget til Enggrav,andgående uttalen til Eikelad ,så må det jo være rein sarekasme over øyfolkøyfolk, kan ikke skjønne noe annet. Vinner de skolesaken er det med rak rygg og hode hevet, ikke med flau bismak i alle fall som Eikeland håper på.

Av: Gunn M Skauen
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 18:14

Ønsker her å få takke hele Kragerø skjærdgården for en flott og minneverdig aksjon. Ønsker også å rette en takk til alle de som støtter oss i byen og til dem som møtte opp i sympati på steinmann. Ord blir for her for små. Men.....
Tusen,tusen takk alle sammen.
Og GOD JUL OG ET GODT,GODT NYTTÅR

Av: hening
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 12:56

Håper noen i AP er tøffe nok til ikke å følge partiet til torsdag.. Men da blir det vel heksejakt i ettertid!

Av: Ragnhild
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 12:43

Håper alle har fått med seg at kommunestyremøtet den 15.12 begynner kl. 16.30 og ikke kl. 18.00 som vanlig.Av: Ole A. Enggrav
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 11:35

Gir dummheten et ansikt
Jeg har fra flere fått bekreftet at Eikeland fra AP i møte om skolenedleggelse kom med følgende uttalelse der hovedinnholdet var: Skal vi skyte noen pensjonister for å opprettholde skolene? Å komme med en slik uttalelse sier mye om personen, og viser at dumheten har fått et ansikt. Å ha forskjellinge meninger i denne saken - er så. Men å komme med en slik uttalelse i debatten mangler sidestykke og plasserer Eikeland på langt ut på sidelinjen. Ole A. Enggrav

Av: Reidar karlsen
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 11:09

Det nytter nesten ikke å snakke til politikere de er nesten mere arogante enn Parkeringsvakter og det sier ikke lite.Nei ta skjeen i egne hender og behold skolene selv ikke send barna deres til andre skoler.Vern godt om deres egne nærmiljø det er det ingen andre som gjør,i hvert fall ikke politikere de juger mer enn Monkhausen. Stå På
Hilsen Vestby Borger tidligere Kragerø Borger

Av: optimist
Dato:Tirsdag 13. desember Kl: 09:33

på skåtøy er vi så optimistisk at vi arrangerer julemesse på skolen i morgen. vi har med andre ord ikke gitt opp.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS