Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Gjelder mer enn bare Skåtøy...

09.12 2005 av Willy Nilsen

 

I går kveld var lokalpolitikere og presse invitert på busstur på Skåtøy med etterfølgende møte på skolen. Men denne saken gjelder ikke bare denne ene øya, skriver vi på lederplass.

 

Leder: En busstur på Skåtøy får både eksosanlegg og innvoller til å riste faretruende. Fastboende mener det er 30 år siden veien ble gruset. Det føltes akkurat sånn.  Vi ble med frem og tilbake til Korset og ble fortalt hvor ungene bor. Noen har en kilometer å gå før de kommer til veien. Hvis skolen blir lagt ned, må de med bussen til Skåtøyroa, videre med ferje til byen før siste etappe opp til Feierheia.  Det er en tur på nærmere halvannen time.
Likevel er det ikke dette saken dreier seg om.  Veien kan asfalteres, ungene kan fraktes med båt direkte hjemmefra og andre problemer med skoleveien kan sikkert også løses.
Dette dreier seg egentlig om noe annet. Det er hele Kragerø som blir skadelidende dersom Skåtøy skole legges ned. La det være sagt med en gang; vi kan ikke drive skoler uten elever, og det går en nedre grense for når det er forsvarlig å opprettholde en skole.
Denne grensen er ikke nådd på Skåtøy. For to år siden ble det brukt åtte millioner kroner på ny skole. Dugnadsinnsatsen var formidabel. Denne jobben viste samholdet i lokalsamfunnet.
Det aller viktigste i denne saken er å vise at Skåtøy skole og de aktivitetene som hører naturlig hjemme der også har med folk på Vestheia, i Sannidal og i Fossing å gjøre.  Hvem tror det blir mulig å arrangere visefestival på Skåtøy hvis man tar bort mulighetene til fellessskap og det å være en hel familie der man bor - hele året?  
For noen er skjærgården bare et sted å boltre seg om sommeren. For oss som bor i Kragerø hele året har skjærgården  historisk og kulturell verdi.  Her har folk bodd i uminnelige tider, og her bor det folk fortsatt.  Noen steder kan skoler legges ned uten at det har stor negativ betydning for lokalsamfunnet.  Sånn er det ikke med Skjærgårdsskolen.
Ingen vet med sikkerhet hva man eventuelt kan spare på å legge ned Skåtøy skole. Det har ingen regnet på.  Men det er neppe mer enn en million kroner i året.  Skadevirkningene er mye mye større.
Noen få velmente råd til de folkevalgte: Gjør alt dere kan for å sørge for tilflytting til skjærgården! Følg opp vedtaket fra 12. mai i fjor, og gi ytterligere forutsigbarhet for videre drift!

Willy Nilsen

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: Gro M
Dato:Mandag 12. desember Kl: 22:32

Jeg hørte en kjekk kommentar her om dagen. Den var slik: " Jeg skal gå til Arbeiderpartiet og forlange stemmen jeg ga dem ved valget, tilbake. De misbruker stemmen min og ivaretar ikke det de lovte. Dermed fortjener de den ikke!!!"

Av: Fra Pedern til Laland
Dato:Lørdag 10. desember Kl: 18:42

Siden det har vært så mye snakk om lese og skriveferdigheter i denne saken er det på sin plass å bemerke at ifgøle en udnerøkslese ved Cmarbigde Uinevrisett sipller det ignen rlloe i hvliken røfgekkele boktsvanee er . Det estnee som er vkitig er at fstøre og stise boksatv er på rkttiig setd, retsen kan vræe hltuer til bluter og du kan ftotsart lsee ueten prblomeer. Dtete er frodi den mnesnekliege hrjene ikke lseer.

Av: rafael
Dato:Lørdag 10. desember Kl: 13:49

Les Dagbladet s. 19 idag lørdag!

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Lørdag 10. desember Kl: 13:30

Takk til Willy Nilsen kjempebra!!! Samtidig vil jeg også rette en takk til alle som kjemper for øyskolene, spesielt Varaordfører Arnfinn Jensen som virkelig har stått på i denne saken. Jeg tenker nok du kjenner trøkket, alle vet hvem du deler kontor med. Bra at det er en der med ryggrad!!!

Av: Peder Ellingvåg
Dato:Lørdag 10. desember Kl: 00:09

Willy Nilsen !
Takk for lederen din. Det er akkurat dette vi som bor her på Skåtøy har forsøkt å fortelle politikerne i Kragerø.
De aller fleste av dem forstår dette, og arbeider for å opprettholde skolen og dermed det lille, sårbare samfunnet vårt. Vi får håpe "nedleggerne" også etterhvert skjønner det og tar konskvensen av det.

Av: Tåtøy elev.
Dato:Fredag 9. desember Kl: 15:46

Laland og alle de i arbeiderpartiet husker godt det de sa i fjor! Men de vil ikke huske det. De sier at de ikke husker det. De sa det så alle hørte det: "Stem på arbeiderpartiet, så vil skolene stå i mange år til!"
dere husker det! Jeg vet at dere gjør det, og det dere gjør nå er en stor feil! Dere bryter løfter for folket deres! Vi stemte på ap fordi vi trodde på dere, se hvilken feil vi gjorde! Dere lar oss på Tåtøy og Skåtøy lide, dere legger ned skolene våre.! Er det et sånt arbeiderparti vi vil ha her i kragerø? Nei absloutt ikke! Vi stolte på dere og hvis jeg kjenner alle på Tåtøy rett, så er det siste gang de stemmer på dere, den eneste som vet hva han lover i ap, er Henry Isnes!
Det bra gjort av deg! Vis alle at ap har ryggrad og kan holde det de lover, du er den eneste som er fornuftig av alle i ap. Bare tenk over det! Vi på Tåtøy er virkelig skuffet over dere.

Av: En av de som Laland kaller egoist
Dato:Fredag 9. desember Kl: 14:47

For Skåtøy skole sin del har jeg hørt at skolesjefen har kommet fram til at en kan spare noe under en million før han begynner å trekke fra skyssutgifter, samt tilsyn før/etter og under transport - i det perspektivet ofrer de mye omtalte politikerne en hel skjærgårdskultur for knapper og glansbilder. Bygningsmassen skal vel også driftes med strøm og forsikring eller?

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS