Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Leder: Stille nedbygging av sykehuset

04.12 2005 av Willy Nilsen

 

Dette er en ny tjeneste på nettet; redaktørens oppfatning av små og store saker i lokalmiljøet. Her har du muligheten til å si din mening direkte på nettet.

 

Leder:
Fra 1. januar 2006 forsvinner tittelen sykehusdirektør ved Kragerø sykehus.  Jørn Knudsen blir dermed "leder ved somatisk seksjon".  Stillingen som sykehusprest skal også fjernes.
Den nye organisasjonsplanen er en videreføring av den nedbyggingen som har foregått i regi av Helse Sør og Sykehuset Telemark gjennom flere år.  Lokalsykehuset blir en underavdeling av sykehuset i Skien, fullstendig prisgitt de beslutninger som fattes av direktør Arne Rui og hans styre.
De ansatte har slått alarm en rekke ganger, men har ikke oppnådd den støtte i lokalbefolkningen de fortjener.  Etter at kirurgisk vaktberedskap ble lagt ned "utenom kontortid" i fjor høst, har nedbygingen bare fortsatt.  Man har nå gitt all styring til Sykehuset Telemark, som sørger for tjenester i Kragerø som passer driften ved "sentralsykehuset".  Rehabiliteringsavdelingen fungerer meget bra, og det er investert flere titalls millioner ved Kragerø sykehus de siste årene. Men det har ikke gitt oss et bedre lokalsykehus. Sannsynligheten er stor for at kirugien vil forsvinne helt.  Vi har fått tittelen "Kragerø sykehus", men innholdet står ikke i still til statusen.

Willy Nilsen

Si din mening om denne saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: En som er våken.
Dato:Tirsdag 6. desember Kl: 13:23

Godt at pressen er våken når det gjelder sykehuset vårt.
Håper også at fylkesavisene tar tak i alle former for sniknedbygging av Kragerø Sykehus.Gunn Olsen må også på banen. Kansje det nærmer seg et nytt FAKKLTOG.

Av: Munnkurv!!!
Dato:Mandag 5. desember Kl: 21:36

Nedbyggingen har pågått mange år nå. Det verste er at sykehusene ikke får være med å konkurrere med private. Vi blir heller straffet for effektivisering vi har gjennomgått de siste årene. Dess flere pasienter det offentlige behandler dess mindre penger i budsjettet, mens de private får gullkantede avtaler som gjør at deres ansatte kan tjene det dobbelte av hva kollegene i det private gjør. Når stadig flere hopper over i det private, hvem er igjen til å ta vare på de stadig flere eldre, de sykeste i sammfunnet vårt. Hvem skal stå for opplæring av nye leger og sykepleiere. Tror grensen snart er nådd, og jeg er overbevist om at det blir særdeles dyrt for regjeringen å rette opp denne flausen når de omsider innser dette selv.

Av: Pasient
Dato:Søndag 4. desember Kl: 23:13

Jeg er ofte på sykehuset som pasient, og har merket en noe dyster stemning den siste tiden. Det er ille hvis de ansatte ikke kan si hva de mener offentlig! Da er vi jo prisgitt det som Rui og de andre i Skien finner på. Det er på høy tid at lokalbefolkningen reagerer.

Av: Julius
Dato:Søndag 4. desember Kl: 21:57

Det ble oppnevnt et regjeringsutvalg denne uken som har til oppgave å sikre at distriktspolitikken i Soria Moria blir fulgt. Det må være fornuftig å kontakte dette utvalget i sykehussaka. "Sniksentralisering" er svært uheldig enten det skjer på lokalt, regionalt eller statlig plan.

Av: Sykepleier
Dato:Søndag 4. desember Kl: 11:45

Det er bra at i hvertfall noen har oppfattet det som er i ferd med å skje. Sykehuset vårt blir et underbruk av Skien. Snart er all kirurgisk beredskap fjernet, det blir færre operasjoner og så blir all kirurgi borte. Deretter kommer turen til indremdisin. Skien vil overta, for de har en kamp å kjempe mot andre større sykehus, og må samle mest mulig aktivitet hos seg. At dette kan være så vanskelig å forstå! Hvorfor er det nesten ingen i Kragerø som reagerer? Vi som jobber på sykehuset har munnkurv.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS