Kragerø - Perlen blant kystbyene
Gå tilbakeEpost til forfatterTips en venn!Utskriftsvennlig side

Engasjement mot høyblokka på Gulodden

23.01 2006 av Willy Nilsen

 

Saken er oppdatert: Sentrale politikere i Kragerø jobber for å få saken om høyblokka til vurdering i departementet. Vi har ikke fått noen kommentarer til saken, men vil komme tilbake med nye opplysninger.

 

Dette er bakgrunnen: Etter en del debatt samlet bygningsrådet seg om et kompromiss om utbyggingen på Gulodden. Dermed får utbyggerne likevel anledning til å planlegge for en "høyblokk" med åtte etasjer og 24 leiligheter.Rådmannen ville ikke fire på kravet om 20 leiligheter og redusert høyde når det gjelder leilighetsbygget på Gulodden; også kalt "høyblokka". Bygningsrådet behandlet saken i møte i går kveld, og det forelå to klager. Den ene er fra Ole J. Ekornrud, som mener at bygget er et fremmedelement i skjærgården. Utbyggerne har også klaget på vedtaket som ble fattet i forrige møte i bygningsrådet.
I et brev til Kragerø kommune ber Stor-Oslo Prosjekt AS om at antall leiligheter i den omstridte "høyblokka" på Gulodden kan beholdes. Utbyggerne vil gå ned på høyden ved å justere etasjene.


Skisse over det omstridte
leilighetsprosjekt
på Gulodden.
Bygningsrådet har vedtatt at bygget må reduseres med en etasje. Dette vil gå ut over antall leiligheter på 24. I brevet fremgår det blant annet at det har stor betydning for prosjektet at antall leiligheter ikke blir redusert.  I stedet for å fjerne en etasje, vil man redusere høyden på etasjene og senke parkeringsanlegget.

Bygningsrådet avviste klagen som bygget på en oppfatning av at bygget er et fremmedelement i skjærgården, mens utbyggerne fikk gjennomslag for sitt ønske om å beholde de 24 leilighetene.  Men høyden på bygget må reduseres til det som samsvarer med "kote 40".  Høyblokka blir på åtte etasjer.

Si din mening om denne saken!

 

Si din mening her!

 

Tips en venn!

Kjenner du noen som også har interesse av å lese denne saken? Send et tips pr. e-post med skjemaet under. (Ingen informasjon lagres)

Til Navn:
Til epost:
Ditt navn:

 

Si din mening i denne saken!

Din mening:

Ditt navn:     

 

Av: observatør
Dato:Mandag 13. mars Kl: 20:40

Når det gjelder Gulodden må jo alt være bedre enn det stygge såret i fjellet?

Av: Fra Heia og du finner ut hvem jeg er til sommer\'n
Dato:Fredag 3. februar Kl: 23:49

Ja eller hvorfor ikke en tunell som ikke bare endrer på jomfruland men også går innom alle øyane og Heia(lavangsheia).... det måtte være fint... hmm hvorfor ikke også bygge bruer så man kunne se at det gikk ann og kjøre ditt...Gleder meg til sommer'n kommer til og høre alle Kluthuene(sommer gjestene) si høylytt og J****** skryte av at nå har de fått ennå en plass og leke seg på, MORRO jess gleder meg alt jeg:D tenk på alle de vi kommer til og jule opp på grunn av det.... HEHE
-BERNTELITEN-

Av: skåtøyboer
Dato:Torsdag 26. januar Kl: 19:05

hvorfor ikke tunell til jomfruland?! samt et 20 etg. bygg/hotell? tenk for en utsikt!!! heia!bygningsrådet i Kragerø!, stå på! framtiden i deres hender.

Av: øyboer
Dato:Torsdag 26. januar Kl: 16:06

Det er flott at det blir bygt ut i skjærgården, ut i fra mitt syn skulle den blokka ha vert enda høyere. La oss få noe vi kan se på ,så vi har noe å diskutere framover.

Av: xx
Dato:Onsdag 25. januar Kl: 08:42

Skandale!!!!! De ansvalige bør stå i gapestokk på torvet!

Av: Morn\' du!!
Dato:Tirsdag 24. januar Kl: 22:10

Dette er framtida! Snart kan Bitten og jeg cruise over til naboen i Kirkebukta mens vi nyter en Gin Tonic, og avkommet spyr utenfor Onkel Oskar.

Av: Futurum
Dato:Tirsdag 24. januar Kl: 21:40

Ja du verden. Når det kommer høyblokker i skjærgården, da er Kragerø blitt en verdensby som følger med i tiden...Kystens første Benidorm, det er fremtidsrettet og stor tenkning!


Av: Sværing
Dato:Onsdag 18. januar Kl: 14:23

De illrøde, (Rykkja & Co) har jo alltid vært mot ALT uansett.Kan ikke bygge fremtiden på det vet du. Til "bæring". Selv om det ligger 10 cm. snø i disse dager, tror jeg ikke du behøver bekymre deg for Hemsedal-effekt her. Stå på utbyggere.

Av: Bæring
Dato:Tirsdag 17. januar Kl: 14:40

Det forundrer meg at Kragerø kommune går inn for denne typen bebyggelse. Rådmannen bør absolutt ikke fire på kravet om redusert høyde, og bygningsrådet bør ikke la hva som helst gå igjennom.
Jeg synes også at Kragerø skal se til Hemsedal i disse dager. "Harry-faktoren" kan være farlig nær!

Av: Aristo
Dato:Tirsdag 17. januar Kl: 13:04

Aristo glemte navnet på personen i bygningsrådet; selvfølgelig er det Helge Rykkja!

Av: Aristo
Dato:Tirsdag 17. januar Kl: 13:02

Av aristo
For å bygge ut i strandlinjen, svaberga må man få vedtatt en plan, helst med mange hytter/bygg. Da går det igjennom. Så kaller du alt for Portør. Da for du solgt det, dyrt. Jeg husker den gang de bygde ut i Halsumkilen. Da skulle vi valige få lov til å leie oss inn i utleiehytter helt nede i kilen. Men den gang ei. Her ble det søkt om endring i planene. De mest attraktive hyttene kom selvfølgelig i det områdte som du og jeg og andre kanskje kunne ha ligge et natt eller to. Så ble almunen henvist til en skjæring på den andre siden av veien. Der kom det selvfølgelig ikke opp noe som helst. Her i byen går alt så meget bedre når Inge Bakken med hatt/hjelm (stryk det som passer) legger barten i folder (og er veldig arbeider) i media, og bringer APs syn for hvordan det egentlig er fatt. I bygningsrådet er det kun en som tør si i fra, selv om han forsøkes overkjørt både av politikere og administrasjon. Han har tuga rett i munn. Andre taler i habilitetens navn med to tunger. Ha en fin tirsdag. Si din mening, før buldoseren tar deg.

Av: ØYVIND GJ.
Dato:Torsdag 5. januar Kl: 20:04

JEG GLEDER MEG TIL AT DET BLIR NOE NYTT OG SE PÅ UTE PÅ GULODDEN,SLIK SKISSEN SER UT VIL DET JO BLI HELT SUVERENT.MIN UTSIKT OVER BÆRØFJORDEN OG GULODDEN SOM JEG HAR HATT I 48 ÅR ER FLOTT.MED UNNTAK BRUDDE PÅ GULODDEN,DET ER MILDT SAGT TRIST Å SE .SÅ JEG HÅPER AT DET KOMMER LYS I MANGE HYTTER OG LEILIGHETER DER UTE.TERASSE BYGGET KOMMER TIL Å BLI ET ARTIG INNSLAG DER UTE. TIL UTBYGGERE LYKKE TIL!

Av: observatør
Dato:Torsdag 1. desember Kl: 23:03

Boplikten Karl-Einar ,fungerer ikke idenne komunen,du kan selge stedet ditt med boplikt for mange milioner,å ingen ser ut til å kunne eller ville gjøre noe med det.

Av: Edvard
Dato:Torsdag 1. desember Kl: 14:03

Enig med EspenFO! På lengere sikt er ikke lettvinte løsninger lønnsomt for Kragerø. Utviklingen går i retning av høye krav om arkitektonisk kvalitet og stedsopplevelse. Dette prosjektet er helt spesielt. Det er midt i utsikten fra byen og den nye havnefronten. En verdiforringelse her er neppe ønskelig. Myndighetene må ikke være så servile her, selv om "noen har prata sammen".

Av: EspenFO
Dato:Torsdag 1. desember Kl: 00:24

Bygg for turisme, for all del, med gjør det samtidig interessant - arkitektonisk og kunstnerisk - slik at stedet i seg selv kan bli levende, og en attraksjon å besøke for oss "dagsturister". Hva med en arkitekt- og utsmykningskonkurranse? Hva med litt andre visjoner enn terrasseblokker? Dette er rett og slett kjeeeedelig og misbruk av gode muligheter ved "hullet på Bærø" - etter min mening.

Av: EspenFO
Dato:Torsdag 1. desember Kl: 00:24

Bygg for turisme, for all del, med gjør det samtidig interessant - arkitektonisk og kunstnerisk - slik at stedet i seg selv kan bli levende, og en attraksjon å besøke for oss "dagsturister". Hva med en arkitekt- og utsmykningskonkurranse? Hva med litt andre visjoner enn terrasseblokker? Dette er rett og slett kjeeeedelig og misbruk av gode muligheter ved "hullet på Bærø" - etter min mening.

Av: Karl-Einar Westhrin
Dato:Onsdag 30. november Kl: 23:35

Bygningrådet henger seg opp i bagateller hvis det er den lille mann eller kvinne som kan tenke seg lysthus eller en terasse eller kanskje et båthus. Slik virker det i hvertfall for oss som lever å bor her, enten det er i byen eller skjærgården. Men flertallet ser det vist annerledes når kapitalsterke utbyggere setter i gang. Siden en del av det som allerede er bygd ikke er blitt solgt foreslår jeg litt moderasjon. Hva med å oppheve boplikten i kommunen så vi kan få solgt å flytte fra Kragerø i steden. Fastboende er jo ikke ønsket i skjærgården uansett.

Av: ....
Dato:Onsdag 30. november Kl: 15:10

Min nabo har søkt om å få flytte en bitteliten hytte , noen få meter - det er et gammelt laftet bygg som forteller om småkårsslitet og som er en del av skjærgårdens historie, men han har fått avslag for da vil en kunne se den fra sjøen. Her er det noe som ikke stemmer.

Av: Klaus
Dato:Onsdag 30. november Kl: 04:10

Det ble søkt om et lysthus satt opp på øya av Rory Margets.Denne søknaden fikk avslag selv om naboene hadde akseptert nabo varselet.
Grunn til avslag var "Siluett virkning fra sjøen".
Denne "Romsås blokka" blitt godtatt av bygningsrådet.Blokka vil fremstå som et fremmed element i skjærgården vår og på sikt forringe den kvaliteten ved Kragerø som gjør skjærgården attraktiv.
Kragerø bygningsråd er ikke konsekvente i sin behandling av søknader.
Klaus Hansen

Av: Mr.D
Dato:Onsdag 30. november Kl: 00:35

Hvis det kommer til å se sånn ut som på bilde, så må jo kommunen skjønne at etter hvert så vil kragerø folket flytte fordi de kragerø bygger bare for turister. De tenker ikke på oss andre i skjærgården. Jeg har i allefall planer om å flytte hvis det fortsetter sånn. argh

Av: Edvard
Dato:Tirsdag 29. november Kl: 23:19

I dag har jeg stått og sett utover på "arret" i fjellsida ute på Bærø. Kunne det stått en stor bygning der? Jo, kanskje, men da måtte den vært ganske mørk. Den kunne bare fyllt ut fjellet fra GODT NEDENFOR!! fjelltoppen, og så trappet seg nedover. Kanskje noe helt moderne som føyde seg vakkert inn i landskapet. Jeg er ikke arkitekt, men jeg ser at dette kunne vært en spennende utfordring.

Men virkeligheten er ikke slik. Store bygninger i Kragerø blir sjelden eller aldri arkitektoniske perler som tilfører byen noe mer enn flere kvadratmetre. Vet ikke om skylda ligger hos grådige utbyggere, arkitektene eller myndighetene. Eller kanskje det er en naturlov at store bygninger skal være tre nummer for store for omgivelsene ( pluss den meteren som tilgis), blanding av kvasi-gammeldags og kvasi-moderne, og gjerne i farger som avslører alle "skavanker".
Er en vakkert stedstilpasset terrasseblokk utopi? Jeg tror ikke det, men det vil kanskje koste noe mer. I realiteten planlegges det sikkert en lønnsom, tradisjonell stabel av monotone betongelementer. Det kan bli å investere i forslumming av skjærgården.

 

Sett krageronett.no til din startside -

Redaktør Willy Nilsen 975 54 460 | Annonseansvarlig Markedsavdelingen 928 90 755
Teknisk ansvarlig ThinkWeb | webmaster@thinkweb.no
2005 © Kragerø Avisa AS